![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Znajomości w dorosłym życiu
7
Cytat:
A najlepsze to to, że ona te córkę mogła zostawić w domu z mężem, albo ze swoimi rodzicami, albo siostrą (Jo wszyscy razem mieszkali) ale zawsze ja zabierała ze sobą bo "jej się nudzi iść 20 min samej". Edytowane przez Elliott_2020 Czas edycji: 2022-02-07 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Trzepotka <3
|
Myślicie, że z facetami jest inaczej? Większość mówi "ok, wylecimy, dawaj znać". Nikt się nie odzywa później, jedynie tłumaczą się, że rozmawiał z żoną no i taka głupia sytuacja [bla bla bla]. Niestety dzieci bardzo dużo zmieniają. Rodzice wolą spotykać się z rodzicami, to normalne, tak jak studiach spotkania studentów, po prostu wspólne zainteresowania i wymiana doświadczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Nie trzeba dzieci, wystarczy partner. Nagle, albo spedzaja czas, tylko z chlopem, albo tylko z znajomymi, ktorzy tez maja "pare". Wspolne wyjazdy, imprezy etc.
Swoj do swojego ciagnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
[1=8a2f9fb51c587df16e9198a 7f25e9b452978d109_622be72 bc6161;89108023]Nie trzeba dzieci, wystarczy partner. Nagle, albo spedzaja czas, tylko z chlopem, albo tylko z znajomymi, ktorzy tez maja "pare". Wspolne wyjazdy, imprezy etc.
Swoj do swojego ciagnie.[/QUOTE Zgadzam się, to też jest aktualny trend ![]() Ludzie poznani w pracy to inne znajomości (podobnie z tymi z zajęć, hobby itd). W przypadku takich 20 letnich znajomości wiele się zmieniło, a ja mimo wszystko chce się kumplować z nimi, kobietami, a nie całym dorobkiem inwentarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
O właśnie, jak chcę się spotkać z koleżanką, to tylko z nią, a nie w czwórkę, zwłaszcza kiedy wiem, że nasi mężowie niespecjalnie mają wspólne tematy do rozmowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
Najtrudniej jest chyba kobiecie "zdobyć" inną kobietę czyli koleżankę albo przyjaciółkę, bo mężczyzn większość kobiet może mieć w jeden wieczór kilku, wystarczy że napiszą ogłoszenie na odpowiedniej stronie.
Ja nie mam koleżanek nie dlatego że nie chce, albo że lepiej dogaduje się z facetami, tylko dlatego że dla kobiet jestem nieatrakcyjna. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89108147]Eeeee... a dla facetów jesteś atrakcyjna tylko pod względem seksualnym?
![]() Nie tylko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
BAN stały
|
Nie wiem dlaczego, ale takie są fakty.
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89108256]To dlaczego uważasz, że dla kobiet nie możesz być atrakcyjna jako znajoma?[/QUOTE] Z powodu moich doświadczeń - tylko raz kobieta zechciała zostać moją przyjaciółką, nie licząc choć powinnam policzyć piątej klasy podstawówki, nie dostałam nigdy zaproszenia na spotkanie od kobiety, w szkole (teraz pomijam bo pracuję przy komputerze) dziewczyny były wobec mnie zazwyczaj albo obojętne albo wręcz złe że mają być ze mną w grupie, parze etc. Raz napisałam do fascynującej dziewczyny przez internet bo mnie zaintrygowała, ona akurat chciała ze mną pisać, ale na końcu okazało się że jest jednak facetem udającym dziewczynę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W trakcie gimnazjum zaczęłam być odrzucana przez dziewczyny. Np dochodziło do takich sytuacji, że miałam koleżankę która zabrała mnie do "własnej ekipy" były tam dwie dziewczyny i chłopak którego znałam od przedszkola i całą podstawówkę razem przechodziliśmy. Więc jak się z nimi spotkałam to z nim od razu pogadałam i on się ucieszył na mój widok i sobie pogadaliśmy. W trakcie spotkania taka jedna dziewczyna wyszła nagle z autobusu. To było mega dziwne (miałyśmy 14 lat) i wróciła do domu sobie. Na następny dzień się okazało, że ona mnie nie lubi, jestem dziwna i nie mogę z nimi wychodzić. Dla mnie szok, bo nic się takiego nie stało, nie gadałam też z nią prawie wcale i mi się wydaje, że on była zazdrosna o tego kolegę, że jak ja się pojawiłam to ze mną większość czasu gadał a ją olewał a ona się w nim podkochiwała. Znaczy się to było normalne, że skoro się z nim długo nie widziałam to mamy milion tematów do przegadania i bardziej na mnie będzie zwracał uwagę. Bardzo to przeżyłam, bo chciałam z nimi sobie powychodzić przez okres wakacji i kiedy pytałam się Oliwi czy wyjdziemy to ona, że nie, bo jest ze swoją ekipą i jedna laska stamtąd mnie nie lubi więc nie mogę z nimi wychodzić. oczywiście było kilka dziewczyn z gim co się kolegowałam (z dwie) ale tak to też zauważyłam, że dziewczyny jakoś niechętnie chcą abym była ich przyjaciółką :p W technikum to już w ogóle przejechałam się na pewnej mojej bardzo bliskiej przyjaciółce, bo okazała się fałszywa i w pewnym momencie zaczęła mnie olewać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
BAN stały
|
karynakruk a jakie miałaś relacje ze swoją matką? Bo to brzmi dziwnie. Rozumiem niemożność zakolegowania się z jedną kobietą, nawet dwiema, ale żeby wszystkie kobiety reagowały wobec ciebie dystansem i niechęcią?
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Mi jest strasznie ciężko znaleźć sobie koleżanki... Przeprowadziłam się do chłopaka do obcego miasta, mieszkam tu już ponad pół roku i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89109020]karynakruk a jakie miałaś relacje ze swoją matką? Bo to brzmi dziwnie. Rozumiem niemożność zakolegowania się z jedną kobietą, nawet dwiema, ale żeby wszystkie kobiety reagowały wobec ciebie dystansem i niechęcią?[/QUOTE]
Moje relacje z matką są właśnie dobre, bo np. z ojcem złe. Co prawda we wczesnym dzieciństwie mama wydawała mi się nieco zbyt chłodna, ale w dorosłości zaczęłam postrzegać to jako zaletę bo nie przepadam za nerwowymi ludźmi, poza tym jakby trochę wycieplała w moich oczach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
A ja ją chyba rozumiem w tym, co piszę.
Tzn. tak mi się wydaje. Uważam, że takie zjawisko istnieje i chyba sama jestem jego przykładem, niestety. Nie wiem czy ta antypatia wynika u nas obu z tych samych powodów (mogą być inne), ale mogę potwierdzić, ze coś takiego istnieje i wierzę tej Wizazance. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Misia_linka i właściwie co z tego, że są starsi? Może za łatwo z góry odrzucasz ludzi ? W tym wieku jakaś różnica wieku już nie robi aż takiego znaczenia, o ile to nie są same emerytki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89109797]A u siebie jaką przyczynę podejrzewasz?[/QUOTE]A masz jakieś podejrzenia?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi się sporo koleżeńskich znajomości wykruszyło po studiach i potem około 30tki właśnie przez różnice w 'etapach zycia' zwiazkowo-rodzinnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89112656]Chciałam tylko napomknąć, że wiekszisci taki dzieciocentryzm przechodzi po ok3-4 toku ich życia, wiadomo- są wyjątki.
Mi się sporo koleżeńskich znajomości wykruszyło po studiach i potem około 30tki właśnie przez różnice w 'etapach zycia' zwiazkowo-rodzinnego.[/QUOTE] cos w tym jest ; )) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dopóki to jeszcze były jakieś spacery po deptaku, żeby kupić lody albo uczestniczenie w jakims jarmarku, to było ok. Ale siedzenie w jednym miejscu, nieważne czy to dom, czy kawiarnia było trudne do zniesienia. Jej córka była z typu skupiających i wymagajacych uwagi, dość głośna (są glosniejsze dzieci, jasne) i wg mnie trochę przeszkadzała, aczkolwiek jestem pewna, że są gorsze dzieci ![]() Ale jak doszło do spotkania w kawiarni, kiedy "mała" zaczęła mnie kopać pod stołem, a jej mama nie umiała jej od tego odwieść, to odechciało mi się tych miłych chwil spędzonych we troje...Do tego hocki -klocki, wydłużające różne aktywności - a to trzeba do toalety, a do tej toalety nie pójdzie bo "coś tam", a to ubrudzila się czekoladą, a to trzeba wodę, żeby rozcienczyc napój. I wiecznie to albo tamto - 5000 kwestii, które przeszkadzają i przyjmują funkcję przerywnika albo niepotrzebnie przedłużają różne czynności. Po prostu male dziecko w zupełnie naturalny sposób potrafi zdominować spotkania dorosłych i trzeba to zaakceptować albo ograniczyć znajomość lub w ogóle się nie spotykać. Spotkania na placu zabaw na szczęście nigdy nie doświadczyłam - tam pewnie szybko bym zwariowała ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
No dobra, ale ty szukałaś kobiet? Proponowałaś koleżeńskie wyjścia itp? ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Mój kolega żalił się, że jego dziewczyna nie ma koleżanek. Tylko dziewczyna była nastawiona, że każda kobieta jest złem wcielonym, reagowała negatywnie na chociażby rozmowę o pogodzie ( przy czym z facetami od razu rozmowa super). Ogólnie miała się za lepszą, a inne baby to tylko płytkie relacje i rozmowy o paznokciach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89112761]No dobra, ale ty szukałaś kobiet? Proponowałaś koleżeńskie wyjścia itp?
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Mój kolega żalił się, że jego dziewczyna nie ma koleżanek. Tylko dziewczyna była nastawiona, że każda kobieta jest złem wcielonym, reagowała negatywnie na chociażby rozmowę o pogodzie ( przy czym z facetami od razu rozmowa super). Ogólnie miała się za lepszą, a inne baby to tylko płytkie relacje i rozmowy o paznokciach.[/QUOTE]Bo każda kobieta jest zllem wcielonym i ja też poniekąd już nie wierzę, że jest inaczej. Zwłaszcza w pracy gdzie faceci mnie uwielbiają a kobiety dają mi popalić, poniżają mnie i sprowadzają do parteru. Zawsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Witam
Widzę, że nie tylko ja tak mam. Na razie szukam sposobu na nowe, pozytywne, wartościowe znajomości, bo jednak ostro się przekonałam, że koleżanki w pracy to najgorsze zło wcielone jak już tu wspomniano. Założyłam instagrama, nie połączonego z fb, ale niestety część osób mnie znalazła. Piszę listy z ludźmi. Zobaczymy co z tego wyniknie. Póki co jeszcze żadnego wyjścia nie było. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Kobiety są zawistne i zazdrosne jedna o drugą, mężczyźni w pracy są dużo lepsi. Jedyny minus jest taki, że kobieta kobiety nie zgwałci, a mężczyzna nawet w pracy może się do kobiety dobierać i ją nachodzić, mobbingowac, gnębić, molestowac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Fajne masz postrzeganie ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.