![]() |
#91 |
(=^‥^=)
|
Dot.: Co mogę zrobić z niemile widzianym gościem na ślubie?
Ja poznałam w szkole średniej dziewczynę, która miała styczność z narkotykami. Obracała się w bardzo patologicznym środowisku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ja się trochę dziwię, że chcesz utrzymywać kontakt z ludźmi którzy zażywają narkotyki. Wkraczasz już w inne życie ( małżeństwo plus ciąża) i po co Ci do tego taki balast ? Na takim etapie życia wydaje mi się, że powinno się mieć trochę oleju w głowie i myśleć o przyszłości poważniej, a już na pewno nie wyobrażam sobie żeby dziecko wychowywać mając dookoła takie towarzystwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89135276]Treść usunięta[/QUOTE]
Oczywiście, że powinna się nie tylko w dzień ślubu odciąć od takiej osoby. Od początku za tym głosuję. Facet jest bezczelny i chamski. Dziwi mnie, że już dawno nie wpadła na to, aby omijać go szerokim łukiem - przecież daje mu tym nieustanny materiał do kolejnych uwag. Z koleżanką może się spotykać przecież osobno. Zresztą, ja bym sobie na jej miejscu ogólnie przemyślała z jakimi ludźmi się zadaje. Bo jakiś taki nieciekawy obraz się tworzy.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2022-02-27 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem tylko swiadoma, ze ludzie to istoty ciekawe z natury, moze ktos cos probowal, tym bardziej wiedzac jak latwy jest dostep do roznych substancji. W oryginalnym poscie uzylam slowa probowac, a czesc osob tutaj z jakiegos powodu zaczela malowac wizje uzaleznionej patologii ![]() Kompletnie nie rozumiem tej narracji, zeby ograniczyc kontakty z przyjaciolka skoro jak juz pisalam wczesniej nie widze w jej zachowaniu nic niepokojacego i lubie jej towarzystwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
W swoim towarzystwie nie uznaje ćpających (okazjonalnie czy nie) ludzi i tak jak ktoś powyżej zauważył - bardzo się dziwię, że dopuszczasz takich ludzi do swojej rodziny i przyszłego dziecka. O ile z koleżanką może ewentualnie spotkałabym się od czasu do czasu na neutralnym gruncie, tak facet byłby dla mnie skreślony. Ale dla mnie narkotyki nie są równoznaczne z alkoholem, nie rozumiem też co znaczy łatwy dostęp, bo to substancje nielegalne, ale nie siedzę w tym świecie i chyba nawet nie chcę wnikać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro tych osób nie wykreślasz ze znajomych, to zakładam, że oni w Twoim otoczeniu są i zdajesz sobie sprawę z tego, że te narkotyki biorą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest patologia. Nie wyobrażam sobie być z gościem, który ćpa, a tym bardziej też to robić żeby mu się przypodobać i nie odstawać. Zastanów się jak to brzmi. To nie jest normalne. Poza tym jak teraz bierze czasami to możliwe, że za jakiś czas będzie to normą. Cytat:
Mam znajomych w dużym i w małym mieście i nikt z moich znajomych nie ćpa. Kiedyś miałam kolegów co zaczęli brać jakieś piguły. Kontakt się rozluźnił akurat z innych powodów, ale jak zobaczyłam ich jak się po tym zachowują to nie bardzo bym chciała bawić się w takim towarzystwie. Co do głównego tematu to moim zdaniem nie ma znaczenia czemu go nie lubisz i skąd się biorą Twoje uprzedzenia. Nie każdy każdego musi lubić i nie pomiędzy wszystkimi musi być chemia. Czasem tak jest, że do kogoś się nie pała sympatią i tyle. Nie musisz tego nikomu tłumaczyć. Ja bym normalnie powiedziała przyjaciółce w czym problem i go nie zapraszała. Jak jest normalna i wie, że macie ze sobą problem, to zrozumie. Jeśli nie, to nie świadczy o niej dobrze. Inna kwestia jest taka, że tam będzie tyle ludzi, że ja bym się nie przejmowała jedną osobą, ale to Twoje wesele i to Ty decydujesz kto na nim będzie.
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Ja bym po prostu olała zapraszanie. Fajnie, że to twoja dobra psiapsi, ale nadal to będzie wysoka szansa na zepsucie sobie takk szczeególnego dnia. No chyba, że jesteś gotowa aby zrobic dym i wyrzucić go w trakcie imprezy gdyby coś odwalał, ale nie kazdy ma na to odwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.