![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 74.
Dziwi mnie typ który napisał komentarz pod postem na Instagramie gdzie jest post sponsorowany o lubrykantach. Otóż typek napisał ze jakby pobawił się jej.... to by nie potrzebowała Durex. Ogólnie takie teksty mnie już nie dziwią, ale gościu napisał to w komentarzach i można wejść w jego profil gdzie są jego zdjęcia i imię, a nazwisko można wywnioskować z maila
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba że użył jakiś wulgaryzmów lub obraźliwych określeń... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam że kiedyś któryś z lubrykantów był reklamowany tekstem w stylu "żebyś zawsze była gotowa". Strasznie mnie zirytowało to przedmiotowe podejście producenta, takie w stylu "kij z grą wstępną, niech się gość nie stara, użyj lubrykantu i jazda". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie obrzydliwe. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez, ale już nie dziwią. Choć zastanawiam się co mają goście w głowach że piszą takie rzeczy albo wysyłają zdjęcie swojego przyrodzenia do obcych dziewczyn. Tak samo jak zdarzyło mi się na tinderze mieć wielokrotnie jakieś zboczone teksty a gościu ma zdjęcie na profilu. Nie wstyd im?
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na grupie włosowej to norma, że laski piszą ile która włosów nie myję. Dla mnie to też jest fujka z powodów, które wymieniłaś. To, że włosy nie są tłuste nie oznacza, że są czyste. [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89211834]Cóż, moim zdaniem jedynym wyjściem jest przestać wybierać te zawody. Wiem, że nie można żyć bez nauczycieli i pielęgniarek, ale najwyraźniej władza uważa inaczej, więc cóż. Chwilowo będzie ze szkoda dla wszystkich, długoterminowo może coś się polepszy. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jestem tego samego zdania. Jakby brakowało ludzi do pracy to może by się w końcu ogarnęli. Dziwi mnie, że teraz ktoś decyduje się na zostanie nauczycielem znając realia zarobkowe. I jeszcze potem biadoli jak to ma źle ![]() Cytat:
Dla mnie to jest obleśne i żenujące.
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, pewnie są napaleni. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Holy Crap!
|
Ostatnio czytałam, że dla przetłuszczających się włosów zdrowsze jest ich codzienne mycie, niż nie. Nagromadzone sebum nie dość, że oblepia włosy to może wzmocnić łojotok i wywołać choroby skórne. Tym bardziej dla mnie to również fujka. Higiena to podstawa, czyste włosy to jej spora część.
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
nie każdy ma predyspozycje, żeby pracować w IT
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, może tez dojść wzmożone wypadanie. Ogólnie każdy powinien myć głowę kiedy jest taka potrzeba, jesli codziennie - to nawet i codziennie. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda. To, że niemycie włosów pomaga na przetłuszczanie włosów to mit. Przez tydzień zbiera się dużo sebum i wiele innego syfu.
![]() |
![]() |
#105 |
Holy Crap!
|
Prawda, ale ja gdybym miała dłużej świeże włosy po myciu niż mam, to i tak myłabym je góra co drugi dzień. Samo położenie nieświeżej głowy na poduszkę jest dla mnie wstrętne.
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym cały czas siedziala na tym stanowisku, na które mnie przyjęli, to o podwyżce raczej mogłabym jedynie pomarzyć. Żadnych podwyżek inflacyjnych też nie ma. U nas dodatkowo od początku pandemii wycofano premie roczną, która wcześniej była prawie 13. wypłatą ![]() Więc nie, nie w każdej korpo dostaje się podwyżkę, tylko za to że się do pracy przychodzi ![]() To mnie skłoniło do tego, aby szukać nowej pracy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego, bo powrót do obecnej firmy będzie dla mnie już nieopłacalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
[1=1e480a74c83b298335abeb1 9bb62a32399143eb5_629d357 241768;89212514]nie każdy ma predyspozycje, żeby pracować w IT
![]() ![]() ![]() Oczywiście, że te zawody są potrzebne, ale jest jak jest i jak ktoś chce zarabiać normalnie, to powinien wybrać innych zawod. Chyba, że ma misje i kasa nie jest potrzebna, to luz. Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ja nie mam takich odczuc co do świeżości swojej głowy, najchetniej myję co 3 dzień ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89212608]A prosicie o te podwyżki?
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oczywiście, że tak. Ale wiem, że dostanie takiej podwyżki będąc caly czas na tym samym stanowisku i mając te same obowiązki, jest po prostu trudne (złożyłam wniosek o podwyżkę, team leader to klepnął, później utknęło u managera projektu, jak manager w końcu klepnął to dalej trzeba było czekac na aprobaty wyższych osób i tak to trwa miesiącami albo latami). Niektórzy dostają podwyżkę np. po 3-4 latach , ale sa to raczej symboliczne kwoty i wynikają już bardziej z tego, że nowe osoby przyjmowane na to stanowisko zaczynają dostawać o wiele wyższe pensje niż "stary" pracownik. Ja ogólnie na samą wysokośc wynagrodzenia nie narzekam, gdy zmieniłam stanowisko to dostałam podwyżkę około 50% mojej początkowej stawki, więc uważam, że to nie jest malo, ale wiązało się to dla mnie z ogromem nauki i o wiele większą ilością obowiązków. Wiem, że każde korpo ma swoje zasady, więc nie chce uogólniać, ale też nie jest tak, że za samo siedzenie cały czas w tym samym miejscu dostanie się nie wiadomo jaką kase i jakie podwyżki (przynajmniej z mojego doświadczenia, a w kilku korpo już pracowałam) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Samo pytanie o seks pod reklamą Durexu by nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Zdziwił mnie wczorajszy widok dziecka z nożem. Już wyjaśniam - rodzice chodzili z nim po parku i robili zdjęcia kwiatom, dzieciak włóczył się za nimi. Co chwila wyciągał z kieszeni duży nóż, a jak nie wyciągał, to trzymał na nim dłoń. Domyślam się, że to nie był prawdziwy nóż, ale może z drewna, plastiku? Nie wiem, ale wyglądało to dziwnie.
Nie mam dzieci, ale jeśli moje dziecko miałoby zachciankę by chodzić z ok 20 cm nożem w kieszeni, to chyba bym się zaniepokoiła. I gdybym zobaczyła to, dajmy na to, u kolegi mojego dziecka, to też bym się zaniepokoiła. No nie wiem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w ogóle drażnią np zabawkowe pistolety, karabiny itd . Nie rozumiem zabaw w wojnę, strzelania jeden do drugiego. Wiec małe dziecko z zabawkowym nożem tez jest dla mnie nie do przyjęcia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak napisałam,że co to za problem myć włosy, że ja tak robię od kilkunastu lat, to się zbiegły jakieś laski z komentarzem, że " to jest problem, bo zajmuje dużo czasu, bo im umycie i wysuszenie zajmuje nawet 3 h" A hitem była jedna laska, co napisała,że codzienne mycie włosów to wymysł i manipulacja koncernów kosmetycznych, żebyśmy kupowały coraz więcej szamponów i nabijały im kabzę ![]() Zapytałam jej się, czy się codziennie myje, bo przecież nabija kabzę producentom żelu pod prysznic, nic nie odpowiedziała ![]() Jprd. Tyle w temacie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie codzienne mycie to problem. Robię to jeśli muszę, ale no nie wyobrażam sobie zawsze myć włosów dzień w dzień. Dla mnie to koszmar. :p
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
[1=1e480a74c83b298335abeb1 9bb62a32399143eb5_629d357 241768;89212757]Szczerze mówiąc, wkurzają mnie takie teksty "co to za problem zrobic to, bo ja tak robię". Ludzie są różni, ty pewnie inne rzeczy robisz rzadziej i dłużej niż ci myjący włosy 3h.[/QUOTE]Prawda? Czasami jak się tak poczyta na różnych forach, to żaden problem codziennie myć włosy 1h, trenować 2h, uczyć się języka 0,5h, zrobić makijaż 0,5h sprzątać mieszkanie 1h, przygotowywać jedzenie 1h, spotkać się ze znajomymi na 2h, czytać książki 1h, oglądać serial 1h, uprawiać seks pół godziny, spać 8 godzin, pracować 8 godzin, na same dojazdy do pracy poświęcać 1h. Co prawda to już 27,5h, ale to nic, żaden problem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89212770]Prawda? Czasami jak się tak poczyta na różnych forach, to żaden problem codziennie myć włosy 1h, trenować 2h, uczyć się języka 0,5h, zrobić makijaż 0,5h sprzątać mieszkanie 1h, przygotowywać jedzenie 1h, spotkać się ze znajomymi na 2h, czytać książki 1h, oglądać serial 1h, uprawiać seks pół godziny, spać 8 godzin, pracować 8 godzin, na same dojazdy do pracy poświęcać 1h. Co prawda to już 27,5h, ale to nic, żaden problem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hahaha, w punkt. Ludzie maja różne style życia, różne priorytety, różne możliwości czasowe, różne zajęcia i różną motywację, nie ma sensu mówić, że coś nie jest problemem, bo dla nas nie jest to problem. Niczego to nie dowodzi i nie sprawia, że np dla mnie w takim razie to też nie jest problem. ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.