|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy luty 2023
Cytat:
więc jest co robić i czym się zajmować to u mnie z obiadami jest podobnie , ale bardziej że na szybko jakieś spagetti, chili con carne , gulasze czy zupy . Ja idę na prenatalne 25 lipca ale nie wiem w którym tygodniu będę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
No to nie ma nudy
u mnie na stanie 6lat, 5lat i 3lata. Też jest ciekawie, ale już potrafią się całą trójka sobą zająć Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam tylko jednego agenta, koniec sierpnia skończy 2 lata i niestety ale chyba mamy bunt 2 latka i wychodzące trójki
☠ Nocki dramat, budzi się i płacze X razy w nocy. Przez to, że źle się czuję a na dodatek jestem niewyspana jestem też bardziej nerwowa i jego bunty czy jak coś narozrabia doprowadza mnie do szewskiej pasji, podnoszę na niego głos a potem mega tego żałuję ![]() Z obiadami u nas taki problem, że nie mam na nic ochoty i nawet nie wiem co mam ugotować bo na samą myśl o większości dań mnie mdli ![]() No ale kiedyś ten I trymestr minie ![]() Ja jeszcze nie wiem kiedy prenatalne, teraz w poniedziałek mam wizytę to dokładnie wyznaczy mi termin porodu. Na ostatniej wizycie niby mniej więcej pokrywał się termin OM i wielkość zarodka ale w związku z tym, że miałam bardzo nieregularne miesiączki przez kp to będzie jeszcze raz sprawdzał czy wszystko się zgadza. Ale jeżeli termin zostanie to prenatalne około 3 tygodnia sierpnia wypadną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z realnym OM jest dwa tygodnie różnicy, ale miałam na tyle dokładne obserwacje cyklu, że wolałam podać stosownie przeliczoną datę. W pierwszej ciąży to było ponad trzy tygodnie - mimo że wtedy miałam ogólnie regularne cykle (teraz nie, bo kp i to był dopiero drugi), to trafiliśmy akurat w jeden taki szalony
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
U nas równoważy moje nerwy stoicki spokój męża
ogólnie u nas bunt trwa na okrągło, bo zawsze któremuś coś nie pasuje ja jestem nerwus,ale jak nie pracuje to udaje mi się nad sobą zapanować. Niestety pracuje w przedszkolu i jak mnie w pracy wkurza dzieciaki to tam muszę zaciskać zęby i później dostaje się tym w domu![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#96 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rzadko bo rzadko ale doceniam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
czasami aż się prosi o okno życia . Ja ostatni okres miałam w kwietniu dlatego u mnie OM całkowicie odpada Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry, a w zasadzie dobry wieczór, czy można do was dołączyć? Mam na imię Kornelia, jest to moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc niespodziewana, jestem totalnie zielona w temacie stąd moja wizyta na forum ciążowym
Mam nadzieję dużo się przy Was nauczyć, co nieco dowiedzieć, a widzę, że doświadczenie już niektóre z was mają Termin porodu mam na 28 lutego 2023. Moje objawy ciążowe to lekkie mdłości z rana oraz tkliwość piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopiero w drugiej dołączyłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wam, planującym wcześniej ciążę oraz będącym w ciąży któryś raz, to jakoś łatwiej. A ja planowałam planować dzieci dopiero za kilka lat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny anile bierzecie tabletek folika dziennie ? Zostawiłam w aucie kartkę od ginekologa:/ i wit D jaka jest zalecana dawka dziennie ?
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz tego PTG zaleca supplementację jodu i DHA jako to minimum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podstawa witamin właśnie jest zdrowa dieta , ale żebyś miała pewność że nie masz niedoboru musiałabyś sprawdzić sobie poziom . Tutaj jest zalecana dawka witaminy D3 2000 jednostek , moje dzieci dostaja 3 tys jednostek dziennie a i tak mają niedobór , w tym wieku powinny dostawać niby tylko tysiąc 🤷🏻☠♀️ ja jestem z tych kobiet że sprawdzam i wtedy działam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jeszcze jedno pytanko mam, w jakim czasie najlepiej jest umówić się na badanie prenatalne 1 trymestru? Lekarz mi ogólnikowo powiedział, że między 12 a 14 tygodniem. Nie chcę iść za wcześnie, ani za późno. O badaniach Nifty też wspominał. Któraś z Was może już robiła w poprzednich ciążach bądź będzie robiła w tej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam w 11+5 (wg OM i USG), w pierwszej ciąży miałam w 12+3 wg USG (11+5 wg OM). I najlepiej jeśli masz już kartę ciąży, to od razu dzwonić się umawiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Robiłam Harmony poprzednim razem ale to w związku z tym, że wyszło mi wysokie ryzyko ZD na I prenatalnych. Jeżeli teraz będzie ok to raczej nie będziemy robić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy Wy też częściej sikacie? Nie wiem czy to związek z ciążą, bo wydawało mi się, że takie rzeczy, to raczej później, czy jakieś zapalenie mi się zbliża
|
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To normalne jeżeli nie Cię nie boli, nie piecze itp. Za jakiś czas minie po czym wróci jak bobo będzie większe i zacznie naciskać na pęcherz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Za podpowiedz z dawkowaniem !
![]() Tak, ja tez tak często sikam pod koniec ciąży pewnie jak w poprzedniej będę miała myśli żeby zamieszkać w wc😂 Senność bardzo mi dokucza, byliśmy w weekend u teściów i przespałam polowe weekendu, teściowa była przerażona czy jestem chora, czy co mi jest, ale jeszcze nic nie mówiliśmy, za wcześniej jeszcze. |
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Oooo właśnie! Czy Wasi bliscy już znają szczęśliwą nowinę?
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie to, to pewnie standardowo po pierwszym USG byśmy mówili.A tak... Może nikt się do 16 tygodnia nie zorientuje Czuję się super, więc z tym problemu nie ma. Pytanie, kiedy zacznie być coś po mnie widać Na szczęście w pierwszej ciąży było późno, dopiero koło dwudziestego tygodnia pojawiła się jakakolwiek różnica.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
U mnie nikt z bliskich nie wie, moja mama za bardzo by szalała (czy jem odpowiednio, czy odpoczywam, telefony co chwile- nie ma sensu). W pierwszej ciąży powiedzieliśmy dopiero po 20 tyg
jedynie dwóm koleżankom powiedziałam, ale z rodziny nikomu
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Theali- a ile Twój starszak ma ?
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
10,5 miesiąca.
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
U nas wszyscy wiedzą. Wychodzę z założenia,że jak będzie coś nie tak,to przynajmniej będzie się komu wypłakać
tylko u nas to będzie 8 wnuk moich rodziców i 13 rodziców męża. Nikogo już to nie rusza A brzuch mi widać szybciej z każdą kolejną ciąża. W sumie nie zgubiłam brzucha (rozstęp mięśni, operacja przepukliny, itp.) po trzeciej,więc niewielka różnica Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Oo, to na bogato! U nas szósty teściowej i drugi mojej mamy (jak również drugi prawnuk moich dziadków).
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj miałam wizytę, 8+0, serduszko bije i na ten moment wszystko jest ok
Rodzice już wiedzą i jedni i drudzy i mój brat od pierwszej wizyty, najbliżsi przyjaciele dowiedzieli się dzisiaj. Reszta rodziny dowie się później ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#120 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Narazie zdecydowanie wystarczy mi szalejący na punkcie ciąży przyszły tatuś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

ja w tym czasie albo leżę i walczę z fatalnym samopoczuciem albo ogarniam dom. Niestety ogród zarasta i nam mega problem z gotowaniem więc trochę na mrożonkach jesteśmy
więc jest co robić i czym się zajmować
to u mnie z obiadami jest podobnie , ale bardziej że na szybko jakieś spagetti, chili con carne , gulasze czy zupy . Ja idę na prenatalne 25 lipca ale nie wiem w którym tygodniu będę 

☠
Nocki dramat, budzi się i płacze X razy w nocy. Przez to, że źle się czuję a na dodatek jestem niewyspana jestem też bardziej nerwowa i jego bunty czy jak coś narozrabia doprowadza mnie do szewskiej pasji, podnoszę na niego głos a potem mega tego żałuję 

czasami aż się prosi o okno życia . Ja ostatni okres miałam w kwietniu dlatego u mnie OM całkowicie odpada 

Wam, planującym wcześniej ciążę oraz będącym w ciąży któryś raz, to jakoś łatwiej. A ja planowałam planować dzieci dopiero za kilka lat 

Rodzice już wiedzą i jedni i drudzy i mój brat od pierwszej wizyty, najbliżsi przyjaciele dowiedzieli się dzisiaj. Reszta rodziny dowie się później