![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2023
Ja też mieszkam z teściową ale moja to raczej typ kobiety, która zagłaska jak się dowie
![]() Jak któraś z Was oddaje honorowo krew to można w RCKiK uzyskać bezpłatne zaświadczenie o grupie krwii, pytałam ostatnio jak u mnie w pracy był krwiobus ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam, dają takie zaświadczenie
![]() A ja obudziłam się dzisiaj z zapchanym nosem i zapłakanymi oczami. To nie będzie lekki okres alergiczny... Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już na noc miałam zapchany nochal a dziś od rana swędzą oczy … alergia czas start :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Współczuję poranku dziewczyny i łączę się w bólu, pierwsze mdłości w tej ciąży mnie dopadły... Okropność. Nie wymiotuję ale mam cały czas wrażenie że za chwilę to się stanie. I to jest chyba jeszcze gorsze niż gdyby zwymiotować i mieć chwilę spokoju. Boli mnie też głowa a w pierwszej ciąży miałam potworne migreny więc oby tylko to nie było to...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki, żeby to nie były te migreny! I strasznie współczuję mdlosci.
Mnie póki co opuściły, przez co zaczynam się zastanawiać, czy wszystko ok... Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Też miewam migreny. W poprzedniej ciąży raz mnie złapała a paracetamol nie zadziałał. Masakra
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra przed ciążą miała spore migreny, na szczęście w ciąży jej przeszło
![]() A ja się dzisiaj dowiedziałam, że moja teściowa już wie o mojej ciąż ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
I jak teściowa zareagowała? Wspominałaś, że to typ głaszczący
![]() Mi udało się dzisiaj złapać wizytę do ginekologa, do którego chciałam iść od początku, ale nigdy nie było terminow. Zlecił milion badań, uznał że to usg 12 maja to w sumie lepiej, bo dzieciaczek będzie wiekszy. Zrobil usg, woec mam pierwsze zdjęcie naszego kropka <3 No i pytałam go o te badania typu nipt: polecal panoramę- mówił, że jest najlepiej przebadaną metodą... I trochę się biję z myślami, czy robic czy nie. Jeśli wszystko wyjdzie dobrze,to super, będę miała spokojne kolejne pół roku, tylko co, jeśli. Mąż jest zdecydowanie za tym, żeby zrobić. Swoją drogą panel rozszerzony we wszystkich przychodniach w Łodzi kosztuje 2890 zł, a w synervo wychodzi za niecałe 2200 zł. Strasznie duza różnica, woec nawet jakby przyszlo iść z wynikiem do genetyka, to chyba nie zapłacę za wizytę więcej niż 600 zł ![]() Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Było serduszko? ![]() My robimy nipt, jesteśmy zdecydowani. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Na serduszko za wcześnie
![]() ![]() Ja nie do końca widzę różnicę więc nie umiem ocenić, co jest 'lepsze'. Narazie wahamy się między panoramą rozszerzoną a nifty pro. Kiedy planujesz robic? Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że udało się umówić do lekarza i że jest wszystko na swoim miejscu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli dobrze pamietam to można je robić od 10 tygodnia, wiec jakoś 10-11 planujemy. Czyli za 2 tygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Tam jest właśnie napisane, ze po 10 tygodniu
![]() Widziałam, że jest jakaś znizka na nifty pro https://nipt-geneplanet.com/pl/pacje...EaAv4JEALw_wcB 0o tej promce -15% najwyższy pakiet wychodzi na 2040zl. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
My będziemy robić najprawdopodobniej harmony (jeszcze zobaczymy co lekarz doradzi) a ten jest od 10 tc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj się większość dowiedziała przy okazji chrzcin
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Ja chyba do wizyty u lekarza nie będę mówić rodzinie. O ile oczywiście samo się w jakiś losowy sposób nie wyda 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
My chcemy poczekać do wyników badań genetycznych, wiec do początku czerwca. Zobaczymy czy się uda.
Od rana mam takie mdlosci, że chyba zaraz zamieszkam w toalecie... tylko jak pracować? Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Mi w ciąży na mdłości pomagały migdały
A co do dzielenia się radością to ja również chciałabym poczekać do pierwszych ważniejszych badań Patrząc na mój cykl grudniową mamą już nie będę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Po prostu przegryzać migdały? Ja też się męczę z mdlosciami więc szukam sposobów, w pierwszej ciąży piłam wodę z imbirem ale teraz mnie od tego odrzuca.
A czemu już nie grudniową? Że wypadnie wcześniej czy później? Ja z synem miałam być lutowa a syn tyle przesiedział że był marzec, 41 tc 🙂 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Mi do tej pory pomagał sok pomaranczowy, ale dzisiaj jest jakaś masakra. Chyba po pracy przejdę się do apteki, są jakieś tabletki czy gumy do żucia, może coś pomoże.
Jakoś od migdałów mnie odrzucą, nawet od kawy zaczelo, mimo że uwielbiam. Ciężko widzę kolejne tygodnie. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Mnie mdli ale bez tragedii. Za to mam biegunki. Wczoraj 3 razy plus w nocy raz. O 2 w nocy jadłam banana bo przeczytałam że pomaga.
Zapisałam się na prenatalne. Ostatnim rzutem do lekarza. Myślałam że pójdę do tego samego co w pierwszej ciąży ale on ostatnio zrobił się nie miły dla pacjentek ciut grubszych. A rzucił mi na wizycie że mam tłuszczyk. Także znalazłam innego Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Biegunke miałam przez pierwszych kilka dni, ale nie wiem czy z powodu ciazy fizycznie z czy psychicznie.
A kiedy masz prenatalne? Ja pewnie dopiero na kolejnej wizycie dostanę skierowanie, wypadają mi na początek czerwca. Co do komentarzy - współczuję, se na takiego trafiłaś. Lekarz nie.powinien robic takich uwag od tak. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
15 czerwca mam. Będzie to 13tc+3
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
O rany, nieprzyjemnie.. Ja zawsze szczupła ale został mi brzuch po ciąży, miałam rozstęp mięśni pod koniec i jeszcze cc wiadomo że nie wspomogla procesu naprawy, no ale mam nadzieję że nikt mnie nie będzie dobijał komentowaniem tego zwłaszcza profesjonalista czyli lekarz. Nigdy nie miałam takiej sytuacji, nie słyszałam też żeby komuś ze znajomych ginekolog zwrócił uwagę na to, na pewno byłoby mi mega przykro. Nie dziwię się wcale że zmieniasz lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Mój prowadzący nigdy nie skomentował mi wagi. Ale mało przytyłam. Ale po porodzie mi to zostało. Nawet mieszczę się w spodnie sprzed ciąży z synem więc nie jest aż tak źle
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Mnie tez mdli.. odrzuca od jedzenia.
Byłam dzisiaj na wizycie i dostałam jakieś tabletki, mam nadzieje że to pomoże ![]() Zaczynamy dzisiaj 9 tydzień ![]() Za trzy tygodnie następna kontrola, za za kolejne dwa usg pierwszego trymestru, 22.05. Dzisiaj pobrali mi tez krew na test nipt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo gdybym zaskoczyła teraz to do grudnia daaaleka droga chyba ze 2024 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak przegryzać migdały na przekąskę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Ja się czuję fatalnie - mam wrażenie jakbym miała od rana do wieczora niestrawność, a jednocześnie ssanie na jedzenie. Ciągle mi niedobrze, właściwie tylko rano przez chwilę mi dobrze. I niestety na razie nie mogę sobie pozwolić na mniej pracy, więc tylko odliczam dni do majówki i chwili odpoczynku ze swoją niestrawnością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.