![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Długość Waszych nóg
179,8 i... 93 cm
![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
mam 159 cm a nozki maja 77 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Ja mam 178cm a nogi długości 92cm od pachwiny... I w ogóle nie pasuje do tej tabelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
162 wzr. i 76 nozki
![]() Ps z tej tabelki to wychodzi na to ze jestem poskladana chyba z innych czesci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
do zrzucenia pozostało jeszcze... 5 4 3 2 1 ![]() " On nauczył kochać, wierzyć, wrogów posyłać w piach.. " Szwadron 97 - Honor na wieki http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200806143238.png Edytowane przez xxxSweetPoisonxxx Czas edycji: 2009-02-16 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Ja się przed chwilą mierzyłam i mi wyszło 88/89 cm przy wzroście 172/173
![]()
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
crazy girls, ale przyłączam się do was bo sama się zmierzyłam hihi,
przy 168-170 mam 84-85, wg tabelki idealnie, ja swoje nogi uważam za całkiem długie, ale jak patrze na inne opinie to chyba przeciętna jestem ;p
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
ta tabelka mnie rozwala
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Iza dokladnie to samo mysle... ahh nie ma to jak takie tabelki azczkolwiek dla wlasnej ciekawosci zawsze zajrzę
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
tak według mnie to każda z nas powinna stworzyć własną tabelkę i wtedy będzie idealnie idealna
![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Mam 81cm
![]() Czyli według tej tabeli o 6cm za mało. Kurcze, ale ja mam krótkie nogi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, ale wy macie dlugie nogi ;/ a ja ze swoimi kaczuszkami sie musze meczyc... mam 164 i nogi 76 cm ;/
Edytowane przez aguna Czas edycji: 2009-02-22 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Według tej tabeli mam za krótkie nogi o 3 cm.
![]() Inne wymiary mam prawie takie same. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
a ja na 168 cm wzrostu nogi mam 93,5 cm mierzone od biodra... są dłuuugie i wiele osób mi mówi, że fajne takie długie i się rzucają w oczy, ale wydaje mi się, że wyglądam trochę nieproporcjonalnie do krótkiego tułowia
![]()
A6W - 42 dzień <- 13.04.08 !! i 18.04.11 !! Edytowane przez naiyah Czas edycji: 2009-03-18 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Mogłabyś zmierzyć długość swoich nóg od ziemi do krocza( po wew. stronie nóg) i napisać swój wynik? Tak jest prawidłowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
93 cm (od pachwiny) przy wzroście 165 cm
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
ey uśmiałam się jak to czytałam a jeszcze bardziej jak zobaczyłam tabelke :P normlanie galaktyka przy tym mała jest
![]() a moje 'nózie' przy wzroście 178 cm mają 91 cm ![]() pozdrawiam i te długo nogie i te nieco krótsze ![]() ![]()
czas wziąść się za siebie =) wzrost: 178 cm waga: no yy... trudno trzeba sie przyznać - 74 kg zeszło już 3 kg ![]() ![]() cel: pozbyć się z 14 kg ![]() Edytowane przez agusiatko1707 Czas edycji: 2009-03-23 o 18:37 Powód: pomyłka we wzroście :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
ej a moze mierzycie ze stopami?
![]() ja mam (bez stopy ![]()
All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. Edytowane przez Ciarra Czas edycji: 2009-03-24 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
To mierzenie długości nóg to mega bzdura. Wyszło mi od krocza 74cm przy 168cm wzrostu, a wszyscy mi mówią, że mam długie nogi. Kiedyś przykładaliśmy z mężem swoje nogi, jedna obok drugiej, to miałam minimalnie krótsze od niego (a on ma 190cm wzrostu). Pomyślcie logicznie: jak przykładacie miarkę krawiecką dokładnie do wewnętrznej strony nóg, a właściwie kładziecie ją na nich, uwzględniając wszystkie uwypuklenia, to nawet jeśli porównacie kobiety o tym samym wzroście i długości nóg, to tej która ma większe uwypuklenia na łydkach (mięśnie, tłuszcz), to wynik wyjdzie jej większy. A ja mam bardzo szczupłe nogi. Moim zdaniem miarą tego, czy ktos ma długie nogi jest to, jaki nosi rozmiar rajstop.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
wzrost - 164
długość nogi (mierzona od pachwiny) - 83cm od biodra - 97cm a co do wypukłości rzekomo fałszujących wynik - można poprosić kogoś żeby zmierzył kiedy stoimy. i wtedy nie trzeba kłaść miarki na nodze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Mam 176 cm wzrostu, a nogi 85 cm. Wg tabeli są o 3 cm za krótkie, ale mi takie wystarczą.
![]() ![]()
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Cami86- moim zdaniem rozmiar rajstop nie jest miarodajny, bo zależy od grubości nóg. Już wiarygodniejszy wynik daje długość spodni.
Wydaje mi się, że źle zmierzyłaś długość nóg. Może popatrzyłaś na metr z drugiej strony? Spróbuj jeszcze raz i napisz wynik. Nogi powinno się mierzyć w linii prostej, nie przykładając miarki do nóg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Wzrost 169cm
Długość nóg - 96 cm
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Wzrost 188 cm
dł. od kroku 90 cm dł. od biodra 120 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
ale glupota ta tabelka poprostu az sie smiac chce
![]() ![]() ![]()
![]() |
#118 |
Nindżopesz
|
Mój Boże, to Wy macie nogi po same szyje. Ja mam 81 cm przy 170 cm wzrostu a ludzie mówią, że długie. Nie wiem z której niby strony.
Może dlatego, że są patrząc obiektywnie króciutkie ciągle wydaje mi się, że są strasznie grube? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
MalaArielka: Uwierz mi, że noszę "czwórki", nie dlatego, że mam grube nogi. Trudno je nazwać nawet szczupłymi. Są wręcz chude i biodra też mam bardzo wąskie. Po prostu mniejsze rajstopy zatrzymują mi się na wysokości ud i tam mi zostaje krok. Gdy próbuję wyżej podciągnąć to je drę. Poza tym masz napisane na rajstopach, że nie kwalifikują one rozmiaru tylko po wielkości tyłka, ale przede wszystkim po wzroście. Dla mnie taka tabelka to ściema, a mierzyć się można na różne sposoby i przy każdym "zgubić" lub dodać pare centymetrów. Np. teraz, przy użyciu sztywnej miarki wyszło mi 84. Bzdura na maxa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Wynik 84/168 jest wiarygodny. Sposób mierzenia powinien być dla wszystkich jasny: mierzymy w linii prostej, od krocza do podłogi.Czyli to jest miarodajne jeśli mierzy się tak jak trzeba. Możemy się dowiedzieć czy mamy mniej więcej proporcjonalne nogi do długości ciała.
Wiadomo, że lepiej nie porównywać swoich wyników do innych, bo inni mogli źle zmierzyć. Poza tym wiadomo, że ta tabelka jest tylko pewnym przybliżeniem, nie ma tak naprawdę idealnych wymiarów. Poza tym jeśli by się chciało tak dokładniej sprawdzić proporcjonalność nóg to trzeba by było zmierzyć długość tułowia i szyi( niektórzy mogą mieć np. krótsze nogi, normalny tułów, ale za to długą szyję i wygląda to wtedy ok). Zresztą wizualnie nogi mogą się wydawać dłuższe lub krótsze, zależy to od ich budowy, grubości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.