![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto z Jaworzna???
raczej ciężkawo i brzuszek już coraz niżej jutro mam zamiar pakować torbę do szpitala - na wszelki wypadek w sumie to jeszcze 4 tygodnie ale kto wie...
miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Spakuj lepiej wcześniej, coś sama o tym wiem... mi wody odeszły, a ja wracałam z Mysłowic szybko, do domu na Podłęzu, pakowałam torbę dopiero, jeszcze internet załączyłam by sprawdzić co do torby spakować hihihi
No i mówisz niby jeszcze 4 tygodnie, no cóż ja urodziłam Łucję na miesiąc przed... i pamiętam co znaczy bolący kręgosłup, problem z codziennymi czynnościami, jak jest coraz ciężej, coraz gorzej, i wogóle... oj już niedługo będziesz tuliła swoje maleństwo a macie imię już wybrane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
tak imię miałam wybrane odkąd na studiach poznałam moją najlepszą przyjaciółkę Julię v
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Łał szykuje się nowa obywatelka Jaworzna
![]() Pomyślności życzę ![]() Ale dziś lejeeee
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Odkopuję. ^^
Trzeba dziewczyny z Jaworzna ściągnąć. Jest tutaj jeszcze ktoś, kto chętnie sobie pogada o wszystkim i o niczym? ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
medluje się w pierwszej kolejności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Witaj Kochana, witaj
![]() Skoro mamy już własny wątek, to należy go ciągnąć, nawet po dwóch latach ![]() Skąd dokładnie jesteś? ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem chętna... Mam nadzieję, że wątek odżyje, bardzo bym chciała! Ja jestem z osiedla stałego. Wprawdzie w Jaworznie mieszkam dopiero od 2,5 roku, ale to się chyba nie liczy
![]() Jestem mamą 2,5 letniej Łucji, a teraz oczekuję drugiego dzieciątka! Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-05-13 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
No skoro już mamy dwie dziewczyny (no i ja trzecia) to odżyje.
![]() Nie ma innego wyjścia ^^
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Karoo a ty skąd jesteś? Może coś więcej o sobie? Od zawsze w jaworznie mieszkasz?
A właśnie jak sprawa ciuchlandów? odwiedzasz może? coś wartego polecenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
czesc basienka!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Tak, jestem rodowitą Jaworznianką. Mieszkałam na OST, konkretniej Kalinowa, potem jednak wyprowadziłam się do Olsztyna, a teraz znowu Jaworzno, tym razem Podwale
![]() Co do Ciuchlandów, to chyba tylko te dwa na Kociej znam, bo nie orientuję się, a szkoda ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Hej Sybilla
![]() Kaarooo no ja teraz mieszkam na Osiedlu, Armii Krajowej. Co do ciuchlandów to ja jestem bardzo zadowolona z tego co jest na osiedlu. W stodole. Od czasu jak zmienił się właściciel to jest tutaj multum ludzi, super rzeczy i super ceny jak dla mnie. W dniu dostawy wszystko jest po 7zł od sztuki, a z każdym dniem o 1zł taniej. Czyli w sobotę można kupić coś nawet za 2zł... W poniedizałek rano jednak jest aż czarno od ludzi, głównie kobiet... ja mam sporo super rzeczy stamtąd ![]() Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-05-13 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
O, nie wiedziałam, że w Stodole jest jakiś ciuchland, muszę się tam kiedyś przejść ^^
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co powiem Ci szczerze, że on jest od dawien dawna tam... tzn przynajmniej od kilku lat, ale prowadził go bodajże taki starszy facet, gdzie np zwykłe spodnie dziecięce były po 20zł, gdzie nowe za taką cenę mogłam kupić na targu czy gdzieś... teraz jakiś czas temu ten facet umarł i przejęła go jego córka, albo ktoś taki, nie iwem dokładnie kto... i naprawdę można fajne rzeczy wyhaczyć... zaraz wrzucę kilka moich ostatnich łowów na zachęte
Edytowane... dorzucam kilka zdjęć. Ale prawdą jest, że rzeczy kupuję tam bardzo dużo... najwięcej dla córci, można niezłe perełki wynaleźć... tak samo jak i dla siebie, choćby teraz na okres ciązy, jak i dla męża... dwie pary nowych spodni mu znalazłam, dwie nowe bluzki na krótki rękaw... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-05-13 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
hej hej ja dziś upolowałam białe spodnie i 2 bluzki do pracy na ciuchlandzie w kostkach w centru ( zaraz koło UM) w sumie najtaniej nie jest rzeczy po 10- 15 zł ale wyglądają jak nmowe i super marki ostatnio bezrękawnmik MEXX wyhaczyłam
![]() także mam pod nosem i wszystko na wieszaczkach wiec miło się przegląda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam ze spacerku. Z tym, że biegaliśmy z małżem po wałach
![]() Fajnie było :P
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Sybilla byłam w tym ciuchlandzie w centrum, ale jak dla mnie to dość drogi...
Co do tego na osiedlu, no to tak jak mówię w dniu dostawy po 7zł i dużo naprawdę super rzeczy można dorwać ![]() ![]() Karooo no najwazniejsze, że nie padało. Ja własnie kąpie córkę... swoją drogą robiłam dzisiaj ciasto z jabłkami i suszoną żurawiną... może chce ktoś kawałek? Sybilla pochwal się łowami! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Też lubię ten ciuchland w Stodole. I hej dziewczyny. Ja to już chyba tutaj pisałam, ale jestem z Podwala (od dwóch lat, większość życia na Podłężu, wcześniej Dąbrowa Narodowa).
Co do ciuchlandów, to dziś byłam w tym na sportowej. Uzależnia. Niby na dole są te lepsze ubrania, ale ja wolę grzebać po górze, za parę groszy można mnóstwo fajnych ciuszków znaleźć. Niemniej te na dole też są niedrogie i fajne. Dziś udało mi się dobić do rabatu, w efekcie czego za zakupki za 30 zł zapłaciłam 15 ![]() Basiu świetne ubranka, szczególnie to https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1273754565 Ja w ogóle jestem tunikomaniakiem, z racji mojej nadwagi nie noszę przylegających bluzek ![]() A. I gratulacje drugiego dzieciaczka w drodze ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Nisaq mam nawet zdjęcie na sobie... zaraz wrzucę
![]() Co do ciuchlandu na sportowej to opowiadaj co gdzie i jak, jakie zasady. Nie wiem gdzie jest sportowa, ale to nie problem, sprawdze na zumi. Mów co jest na dole, jak cenowo wygląda, i co jest na górze... poza tym jak z dostawami, kiedy, kiedy opłaca się iść ![]() Ja stodołowy ciuchland uwielbiam oj tak ![]() Ps. Dziękuje za gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Och, cudna ta tuniczka <3 Ja w ogóle ostatnio mam przegietą fazę na wszelakie odcienie niebieskiego, szarości i fiolety.
Sportowa. Od początku. Jak jedziesz z centrum w kierunku Skałki, to skręcasz w następny zakręt za tym co jest zjazd do Juty, powiedzmy. Czyli nie skręcasz w ten do Juty, tylko jedziesz dalej jakby na skałkę i skręcasz. Łopatologicznie tłumaczę, bo nie jestem kierowcą ![]() Jest duży, dwupiętrowy. Na dole kilka rzedów wieszaków z takimi lepszymi ubrankami, głównie bluzkami, ale są też spódnice, sukienki, spodnie. Ceny za bluzki oscylują w granicach 11- 17 zł, tak mi się zdaje. Natomiast na górze jest dość spora sala z duuużą ilością wieszaków a na nich wszystko. Po lewej spodnie, z tyłu marynarki, kurtki, na środku mnóstwo wieszaków z głównie bluzkami, ale też sukienkami... Powiem szczerze, że trzeba cierpliwości i czasu by to wszystko przekopać. Ja grzebać uwielbiam, ale jeszcze nie zdażyło mi się przejrzeć i dołu i góry w całości za jednym razem ![]() ![]() Co do rabatu to działa tak, że za każde 120 zebranych punktów (1 punkt-1zł) dostaje się 15 zł rabatu, tyle, że w jednym cyklu, który trwa 45 dni. Powiem szczerze, że nie sądziłam, że mi się zbierze, ale byłam na zakupach z mamą i siostrą dwa razy i proszę. Generalnie to działa tak, że jak się ma już tyle punktów, że następne zakupy dobijają do tych 120, to już traktują jako rabat. Tzn ja dziś miałam 104 punkty i pan powiedział, że jak mam zakupów za 15 zł to będą za darmo ![]() Dostawy w poniedziałki, czynne codziennie do 18, w soboty do 15.
Edytowane przez nisiaq Czas edycji: 2010-05-13 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
nisiaq dziękuje za szczegółowe info
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Ja mam całą jedną szafkę rzeczy, które czekają na sprzedanie. Taaak mi się nie chce w to bawić, ale chyba nie mam wyjścia, raz, że pieniążki, dwa, że miejsce.
W ogóle marzy mi się własny ciuchland, to by było super! A póki co rozważam opcję otworzenia firmy i sprzedaży przez neta ubrań. Poczytałam trochę o sortowniach i normalnie oczy mi się świecą na samą myśl ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ale to chcesz się wziąć za używane ubrania czy jak? Wiesz przebicie w internetowym świecie nie jest takie łatwe. Wiem to po znajomych... zacząć 5-6 lat wstecz - opłacało się, a teraz jest naprawdę ciężko!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Dlatego dopiero o tym myślę. Rozważałam używane, choć szczerze powiem, że wolałabym jednak, jak już się bawić, to w ciuchland, normalnie.
No nic, zobaczy się. Póki co z pracą jest dramat, normalnie strasznie trudno znaleźć jakąś ofertę. A wiesz, że otwierają chińskie centrum handlowe?
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Hej Sybillla, hej Basia
![]() witam resztę dziewczyn z Jaworzna ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- czy ja się przewidziałam, czy są tu dwie dziewczyny z Podwala? hoho ja też ![]() choć dopiero od 3 lat tu mieszkam, wcześniej Gigant
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Zanka, a która część Podwala?
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
okolice Słonecznej
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Ja wyżej, między przychodnią a szkołą
![]() Wszyscy już pewnie śpią. To i ja zmykam ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Hej Zanka...
a co do chińskiego centrum handlowego to ponoć gdzieś tam w Jeleniu co nie? ale to głównie hurtowe ilości będą czy coś takiego. Nie wiem w sumie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.