Co Można A Czego Nie W Czasie Ciąży - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-09, 21:49   #91
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Co Można A Czego Nie W Czasie Ciąży

Ja mysle ze łatwiej jest ze słodyczy zrezygnowac dziewczynom które przed ciąża tez za nimi nie przepadały.... ja niestety do takowych nie należe . Pewnie ze wolałabym nie jesc, ale skoro moj organizm sie usilnie domaga (hipoglikemia) to nie bede na siłe sie powstrzymywac... tymbardziej ze nie żre jak przysłowiowa swinka przy korycie tylko staram sie jednak pewien umiar zachowac. O dziwo w początkach ciąży nie mogłam wrecz patrzec na słodkie, niedobrze mi sie robiło od samej mysli o zjedzeniu kawałka czekolady... ale w piątym miesiacu wszystko sie diametralnie zmieniło i co ja poradze.... . Jak zjem cos słodkiego czuje sie dużo lepiej psychicznie, moze sie to komus wydac smieszne ale tak jest... gdybym sobie postawiła szlaban to pewnie cały czas myslałabym tylko o tym i szlag by mnie trafiał...
najlepiej niech każdy robi jak chce i mu organizm dyktuje, w koncu jestesmy duże dziewczynki i zdajemy sobie sprawe z ew. konsekwencji

Ilona - a tak w ogóle to gratulacje !

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 09:34   #92
IlonaP
Zakorzenienie

Dzięki, ale tak mi jakoś dziwnie, bo piersi mnie nie bolą, różnicy w rozmiarze też jakoś nie widzę, i nie mam mdłości[z tego powodu to akurat nie płaczę!]. Za pierwszy razem było zupełnie inaczej, były takie duże, że aż ludzie wokół mnie zauważali. No ale widocznie za każdym razem może być inaczej!
Pozdrawiam
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 22:19   #93
201701020941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IlonaP
Brawo! wreszcie rozsądna osoba!!! W ogóle to witam. Wczoraj właśnie zrobiłam test i wyszedł +. Co prawda to moja druga ciąża, ale też się troszkę boję i przeglądam dla przypomnienia różne rzeczy. Moim zdaniem nie ma co za bardzo sobie folgować, bo potem naprawdę trudno jest się pozbyć nadmiaru kilogramów. Wiem coś o tym, bo wróciłam do formy i wagi prawie po dwóch latach, przytyłam ~16 kg i wcale się słodyczami nie obżerałam. A i karmiłam piersią, co podobno daje gwarancję szybkiego schudnięcia po ciąży [nie w moim przypadku!]. Także naprawdę polecam umiar!
Pozdrowionka dla wszystkich przyszłych mamuś
Witam również!!
Aż się boję powiedzieć Wam, co powiedziała moja prowadząca ginekolog i koleżanka ginekolog na pomysł nie patrzenia na wagę i nie pilnowania odżywiania ( a nie zapełniania brzucha zachciankami)-utwierdziły mnie obie tylko że dziecko rośnie na tym, co jem, a więc na składnikach odżywczych w zdrowym i przemyślanym jedzeniu, a nie na słodyczach i węglowodanach prostych I że piśmiennictwo ginekologiczne na świecie doradza mądrą, zrównoważoną dietę, i pilnowanie wagi. A jedzenie bez umiaru za dwoje można schować między bajki.
Ja w każdym razie nie rezygnuje ze swojego podejścia-efekt jest taki że kończę 6 miesiąc, wyniki są super, oprócz Materny i magnezu (za kawę ))) nie biorę nic na anemię, itp. Nie spuchłam (ostatnio mój sąsiad mówił mi, że coś jest nie tak bo dziewczyny w 6 mies. są zazwyczaj pękate, a ja wyglądam oprocz brzunia normalnie), nie jestem ociężała, a znajome, które przytyły przestrzegają, żebym nie popełniła ich błędu...
Serdecznie gratuluję pozytywnego testu, to magiczny moment, teraz pozostaje tylko cieszyć się, cieszyć i cieszyć!
201701020941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-11, 10:20   #94
kasiulka
Zakorzenienie

N, ale przeciez zadna z nas nie opowiada sie za jedzeniem bez umiaru !!! Jest chyba róznica miedzy pozwoleniem sobie na jakas zachcianke (typu czekoladka czy batonik) a obżeraniem sie? Czy któras z nas napisała ze np. wrąbała na deser pół tortu czy kilo pączków? Nie sadze doprawdy by którakolwiek z piszących tu wizażanek obzerała sie jak swinka przy korycie. Ja tez nie jem za dwóch, co prawda troche wiecej niz przed ciąża (głównie na sniadanie, które kiedys traktowałam po macoszemu, a teraz jak wstaje rano to jestem wciekle głodna ), obiad normalnie, kolacji najczesciej nie jadam wcale albo np. owoce (tak jak i przed ciaza.)... i tez staram sie jadac zdrowe rzeczy, dużo warzyw i owoców, nabiał, ryby, a jesli mieso to wyłącznie chude typu kurczak czy indyk (nie jem kotletów, frytek chipsów, w ogole żadnych tłustych rzeczy, nie używam masła tylko oliwe z oliwek). Bronie tylko tego ze wcale nie trzeba rezygnowac z tych drobnych umilaczy, skoro kofeina czy odrobina alkoholu dziecku nie zaszkodzi to na pewno ten batonik czy czekoladka tez nie.... i o to mi chodziło w tej całej dyskusji, zeby sie nie dać zwariowac w żadną stronę.

I wiesz ja zaczynam 8 miesiac i tez nie jestem pękata ani opuchnięta - wrecz przeciwnie duzo osób mówi mi że mam buzie szczuplejszą niz przed ciażą i ze dodatkowych kilogramów wcale po mnie nie widac (oprócz brzucha oczywiscie ). Z ruszaniem mam co prawda kłopot ale to z powodu koszmarnych boli w kosci ogonowej, jak bylam w 6tym miesiacu to tez smigałam jak sarenka . Reasumując - ja tez nie rezygnuje ze swojego podejscia.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 11:23   #95
kama98
Zadomowienie

Question Co Można A Czego Nie W Czasie Ciąży

Dziewczyny chodzi mi dokładnie o to, że wczoraj kochaliśmy sie z moim TŻ bez zabespieczenia, a był to około 11 dzień mojego cyklu. Czyli prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest. Bardzo chciałabym mieć dzidziusia Nie napalam sie jednak, bo to byłby cud jeżeli bym zaszła w ciąże tak szybciutko.... ale chodzi mi o to, że jeżeli ewentualnie zaszłabym w ciąże, to jak o siebie dbać? Co mi wolno a czego nie wolno? Czy moge ćwiczyć? Pić kawe? i takie tam różne....
Dodam jeszcze, że moja mama pare razy poroniła, moja siostra również Teraz ma córeczke, ale ciąża była cały czas zagrożona, musiała leżeć i brała silne leki podtrzymujące Dlatego tak bardzo sie martwie czy u mnie bedzie wszystko ok. Bo jeżeli byłabym w ciąży to chciałabym o siebie zadbać, chociaż do momętu kiedy sie okaże czy tak jest. Pozdrawiam

acha i jeszcze mam takie pytanie, bo opiekuje sie roczna córeczką mojej siostry, czy noszenie jej może mi zaszkodzic?

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-10 o 15:14
kama98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 12:28   #96
linijka
Rozeznanie

Dot.: co można w ciąży...

Hej Kama!
Myślę, że nie masz co panikować tylko poczekaj do dnia ew.miesiączki i zrób test. Oczywiście jeżeli masz podejrzenie ciąży to nie zaszkodzi uważać na siebie, ale też bez przesady . Trzymam kciuki, żeby się Wam udało, bo wiem jak to jest, kiedy się czeka na upragnione "dwie kreski"
linijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 12:29   #97
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

najlepiej wybierz sie do lekarza! gdyby nie byla to ciaza zagrozona, to wiele rzeczy na poczatku mozna robic normalnie, jak np cwiczyc (oczywiscie bez nadmiernego wysilku), kawy z kofeina lepiej nie pic- kup sobie bezkofeinowa albo pij zbozowke. z reszta, jezeli pojdziesz do lekarza na pewno wszystko dokladnie Ci powie.
ale skoro Twoja mama i siostra mialy problemy z donoszeniem ciazy, to Ty rowniez mozesz je miec (odpukac w niemalowane) i powinnas byc od poczatku pod opieka specjalisty.
zycze powodzenia
Jupi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 12:38   #98
Mariqa
Wtajemniczenie

Najlepiej skorzystaj z wyszukiwarki i linkowni
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=co+mo%BFna
Stary 2006-07-27, 12:46   #99
marcelina73
Wtajemniczenie

Po pierwsze zaczekaj do spodziewanego dnia okresu.
Jeśli się nie pojawi - zrób test.
Po drugie - jeśli podejrzewasz, że jednak mogłaś zajść w ciążę, to odstaw alkohol, papierosy i unikaj nasłonecznienia! Opalanie wzbronione - właśnie w pierwszym trymestrze jest niebezpieczne (poronienia).
W ciąży poza używkami można prawie wszystko (jeśli ciąża nie jest zagrożona - a to stwierdzi lekarz) - uprawiać sporty (i sex), pracować - wszystko zależy od samopoczucia.

Natomaist nie wiem, ale wątpię, aby problemy z zajściem w ciąże lub z jej utrzymaniem były dziedziczne.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 17:28   #100
aleksandra07
Przyczajenie

Chcę podziękować wszystkim za rady ,które wyczytałam na tym forum,jestem w 3 tyg ciąży dowiedziałam sie 3 dni temu, ciesze sie okropnie!!!
Jak kazda kobieta w tym stanie (szczególnie,że jest to moja 2 ciążą, pierwsza nie była udana) cały czas szperam w internecie ,mam pelno pytań i obaw,co ,kiedy, co z roztepami,porodem,szpital em.Wiele porad innych mam naprawde ,zapamietam,i myśle ,że trzeba sluchać swojego ciała ,nic na siłę to będzie ok!!!
aleksandra07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 18:43   #101
kama98
Zadomowienie

Dziękuje Wam bardzo za wszystkie rady

Jeszcze mam jedno pytanie czy moge sie teraz kochać bez zabespieczenia, czy to jakoś negatywnie wpłynie na zapłodnione jajeczko (o ile takie jest )?
Stary 2006-07-31, 16:05   #102
kama98
Zadomowienie

Dziewczyny w niedziele zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie Ale sama nie wiem czy nie zrobiłam go za szybko. Kochaliśmy sie z TZ w środe wieczorem, wiec może po 4 dniach test nie wykrył ciąży? Sama nie wiem, ale na opakowaniu pisze ze test potrafi wykryć 2, 3 dniową ciąże....
Łudze sie, ale pewnie nic z tego, nie jestem w ciąży....
Może to nie jest najlepszy czas na dzidziusia.... ale co ja poradze, że chciałabym być już mamą...
Stary 2006-07-31, 17:02   #103
KICIA80
Raczkowanie

po pierwsze mozesz sie kochac z tz - to nie ma wplytwu na jajeczko

po drugie bardzo zadko testy sa w stanie wykryc tak wczesna ewentualna ciaze!! to dziala na zasadzie stezenia hcg w moczu, ktorego jeszcze jest malo!
najpewniej robic test w dniu spodziewanej @ albo nawet pozniej!
ja bym sie nie sugerowala tak szybko robionym testem.

nawet jesli nie jestes w ciazy glowa do gory i powodzenia w staraniach
KICIA80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-14, 17:33   #104
Patrilla
Zakorzenienie

stare forum jest nieczynne i sporo mnie ważnych info ominęło powiedzcie czy mozna niesforsownie w pierwszym trymestrze ćwiczyć brzuszki na kołysce ??
ja lubie cwiczyć i tak sie zastanawiam ...
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-14, 19:51   #105
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
stare forum jest nieczynne
niby jakie stare forum?
nic mi o tym nie wiadomo...
Stary 2006-12-14, 22:03   #106
Patrilla
Zakorzenienie

kiedy próbuje wejsc na podane linki z pierwszych stron to mówi niet ...
taki dokłandie komunikat ...

Wizaz.pl
Stare forum jest nieczynne
Tutaj znajduje się nowe forum Wizaz.pl, na które serdecznie zapraszamy.
Na nowym forum działają stare loginy i hasła. W trosce o wygodę naszych użytkowniczek na nowe forum skopiowano również wszystkie wątki ze starego programu.

Redakcja Wizaż.pl
Stary 2006-12-15, 07:19   #107
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem, ale na opakowaniu pisze ze test potrafi wykryć 2, 3 dniową ciąże....
Ci producenci to niedługo całkiem powariują
zwazywszy na to, ze zapłodnione jajeczko potrzebuje jeszcze czas, zeby sie zagnieździć (około 6) dni to nie wiem jak można pisac ze test wykrywa ciąze po 2 dniach Zreszta nie zawsze po zagnieżdzeniu jest na tyle duże stęzenie hormonu zeby był od razu widoczny na tescie Nie ma na to reguły.
Radze poczekac do dnia @ a poźniej się testować

PS. przepraszam za takie wcięcie sie w topik ale az mna poruszyło

a jesli mówmi o tym co można w ciązy to jestem ciekawa czy moge nadal pic PU - Erh???? Lubie czerwona herbatke ale nie wiem jak to sie ma do fasolki
i co z kroplami do nosa czy one faktycznie sa takie szkodliwe??
Mam zatkany nos conajmniej 1 raz dziennie i bez kropli ani rusz
Wiem, ze Bioparox mozna brac w ciązy ale to jest antybiotyk a ja mam raczej katar stały - przerywany ( tak to mozna ując :P)
Stary 2006-12-15, 15:24   #108
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
kiedy próbuje wejsc na podane linki z pierwszych stron to mówi niet ...
taki dokłandie komunikat ...

Wizaz.pl
Stare forum jest nieczynne
Tutaj znajduje się nowe forum Wizaz.pl, na które serdecznie zapraszamy.
Na nowym forum działają stare loginy i hasła. W trosce o wygodę naszych użytkowniczek na nowe forum skopiowano również wszystkie wątki ze starego programu.

Redakcja Wizaż.pl
Patrilla, to nie są linki do wątków, tylko do uśmieszków, ikonek w tekście
Najwyraźniej przy konwersji ze starego serwera na nowy te ikonki ze starszych wątków / z 2005 r./ nie wczytało buziaczka, tylko adres do niego

Tutaj proszę znajdziesz wątki
ćwiczenia w ciąży

ćwiczenia w ciąży
Stary 2006-12-16, 09:41   #109
Patrilla
Zakorzenienie

dzięki dzięki ale wstyd
Stary 2006-12-16, 11:15   #110
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

w ciązy nie powinno się jeść serów plesniowych i tatara no i trzeba koniecznie pamiętać że ciąża to nie choroba bo dużo kobitek o tym zapomina
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-16, 12:15   #111
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
w ciązy nie powinno się jeść serów plesniowych i tatara no i trzeba koniecznie pamiętać że ciąża to nie choroba bo dużo kobitek o tym zapomina
w jednym z odcinkow programu "Mamo, juz jestem" na TVN Style powiedziano, ze sery plesniowe mozna jesc, ale tylko do 2 dni od otwarcia, pozniej pojawia sie ryzyko zarazenia bakteria listeria. Ja w kazdym razie stosuje ta zasade, akurat mam ochote od czasu do czasu na sery plesniowe i nic mi ani malenstwu nie jest

Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-16, 23:28   #112
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Chomiczka Pokaż wiadomość
w jednym z odcinkow programu "Mamo, juz jestem" na TVN Style powiedziano, ze sery plesniowe mozna jesc, ale tylko do 2 dni od otwarcia, pozniej pojawia sie ryzyko zarazenia bakteria listeria. Ja w kazdym razie stosuje ta zasade, akurat mam ochote od czasu do czasu na sery plesniowe i nic mi ani malenstwu nie jest
ja jak będe w ciąży raczej nie będe ryzykować chociaż baaardzo je lubię
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-18, 20:50   #113
adatka
Zakorzenienie

Mam kilka poradników dla kobiet w ciazy i napisze troszkę o tym co wolno a czego nie...
Cytat:
Ze wszystkich stron docierają do Nas strzepki sprrrrrrzecznych informacji,czego jeść nie wolno,a co bezwzględnie musisz,chociaz nie koniecznie lubisz. Jeśli nie masz alergii lub innej nietolerancji na wybrane produkty spozywcze ,mozesz jeśc w zasadzie wszystko ,co jadłaś przed zajściem w ciąze.O ile Ci to smakuje i o ile nie jest to poprostu niezdrowe-tłuste,bardzo ostre,sztucznie konserwowane lub barwione-możesz spokojnie oddawać się przyjemności jedzenia. Na liście produktów niedozwolonych pojawiły sie ostatnio sery pleśniowe (jak juz napisała powyżej madziorka) Ponieważ nie ma dokładnych badań na ten temat najlepiej je odstawić. Po co się zamartwiać po każdym kęsie,że może zaszkodzić Tobie i maleństwu?
zabiegi kosmetyczne:
Także i w czasie ciąży warto dbać o ładny wygląd.Możesz kożystać z usług fryzjera.Poinformuj go jednak,że jesteś w ciąży i stosuj wyłącznie łagodne preparaty z atestemJeśli odwiedzasz kosmetyczkę,powiedz jej o swoim odmiennym stanie-nie powinnaś brać żadnych zabiegów z użyciem prądu galwanicznych ani okładów rozgrzewających.Używaj dezodorantów do ciała o łagodnym nie drażniącym zapachu lub bezzapachowych,najlepiej w sztyfcie.Jeżeli w dni słoneczne spędzasz dużo czasu na świeżym powietrzu,chroń swoją skóre kremem z filtrem ochronnym.Nie wolno kożystać z solarium i sauny. Ważna dla twojego dobrego samopoczucia jest odpowiednia pielęgnacja stóp,które pod koniec ciąży są szczególnie obciążone i łatwo się męczą. mikrofale Przebywaj z dala od kuchenek mikrofalowych.Działanie mikrofal na organizm ludzki jest żywo dyskutowane.Wiadomo jednak,że moga one wpływać niekorzystnie na rozwijający się zarodek.używki to wiadomo - papierosy- alkohol-narkotyki. Picie kawy i mocnej herbaty trzeba ograniczyć. kofeina zawarta w kawie herbacie czy coca-coli przedostaje się do układu krążenia Twojego dziecka .Jej nadmiar może spowodować poronienia oraz zaburzenia czynności serca u noworodka ,a nawed drgawki.Moczopędne działanie kofeiny może przyczynić się odwodnienia organizmu i zaburzeń elektrolitowych.Dopuszcza się wypijanie jednej lub dwóch szklanek słabej kawy.Zaleca sie parzenie jej w ekspresie,gdyż w czasie takiego przygotowywania zostaje usunięte wiele szkodliwych składników.Herbata również powinna być słaba i swieżo parzona. Najlepiej jednak zastąpic te na napoje ich zamiennikami bezkofeinowymi .Godne polecenia są zwłaszcza lekkie herbatki owocowe i kawa zbożowa.Warto także w tym okresie życia zarzucic tak powszechny u nas zwyczaj wypijania szklanki herbaty do każdego posiłku.Owiele pożywniejsze i zdrowsze są soki warzywne o owocowe ,niegazowana woda mineralna ,oraz mleko ,kefir czy jogurt.
Stary 2006-12-19, 07:03   #114
Kancia
Zakorzenienie

adatka dziekujemy
Stary 2006-12-19, 08:57   #115
ZłOSNICA
Raczkowanie

DO TEGO CO NIE WOLNO:

ZAKLADAC AKRYLI,NAWET JEDEN RAZ MOżE BYC ZABóJCZY DLA PłODU!!!
ZłOSNICA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 17:12   #116
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZłOSNICA Pokaż wiadomość
DO TEGO CO NIE WOLNO:

ZAKLADAC AKRYLI,NAWET JEDEN RAZ MOżE BYC ZABóJCZY DLA PłODU!!!

Poważnie?? Gdzie to wyczytałaś??
Bo ja właśnie na sylwestra chciałam sobie pazurki nowe zrobić, ale skoro nie wolno. to dobrze , że o tym napisałaś. i ze zdążyłam doczytac.
Pozdrawiam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 21:28   #117
ZłOSNICA
Raczkowanie

TEż STARAM SIę O DZIDZIE!!!
MOJ LEKARZ PRZEKAZAł MI TO NA SAMYM POCZąTKU, JEZELI BEDę MIAłA JUż JAKIEKOLWIEK PODEJRZENIA CIążY - MAM W żADNYM WYPADKU NIE ZAKłADAC AKRYLI, BO JEDEN RAZ WYSTARCZY,żEBY ZABIC PLóD!
LEPIEJ, żEBYS UNIKAłA RóWNIEż SALONóW, W KTóRYCH ROBISZ SOBIE WłOSKI, A GDZIE JEST SALON KOSMETYCZNY I GDZIE ZAKLADAJą PAZURKI(TO TEż MI POWIEDZIął LEKARZ) - TYCZY SIE TO OPARóW!

CIESZę SIę, żE MOGłAM CI POMOC!!!
Stary 2006-12-19, 21:34   #118
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

hmm pierwsze slysze ja ostatnio bylam u fryzjera, ktory wlasnie miesci sie w salonie kosmetycznym i moja dzidzia dzieki Bogu zyje i ma sie swietnie bo boksuje mnie jak szalona
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 21:45   #119
ZłOSNICA
Raczkowanie

TAK JAK NAPISAłAM, żE TO MOżE BYC ZABóJCZE DLA PłODU, CO NIE ZNACZY żE ZABIJE KAżDY (JAK ALKOHOL U NIKTóRYCH KOBIET UPOśLEDZA PłóD U INNYCH JEST WSZYSTKO WPORZąDKU)!
JA WIEM, żE NIE ZARYZYKUJę - PODZIELILAM SIę TYLKO SWOJą INFORMACJą!

ZNAM DZIEWCZYNę, KTóRA PORONIłA W 10-11 TYGODNIU I W TYM CZASIE ZAKłADAłA DWA RAZY PAZNOKCIE - OCZYWIśCIE, żE MOżE TO BYC ZBIEG OKOLICZNOśCI!!!

CIESZę SIę, żE U CIEBIE WSZYSTKO W JAK NAJLEPSZYM PORZąDKU - żYCZę ZDRóWKA DLA CIEBIE I DZIECIąTKA!!!
Stary 2006-12-19, 21:53   #120
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

dziekujemy za zyczonka a mi glownie chodzilo o fryzjera, bo paznokci nie zakladam.. .. pierwszy raz slysze o tym..tym bardziej ze w ten salon prowadzi kobieta ktora jeszcze 6 miesiecy temu byla w ciazy i urodzila zdrowego chlopczyka, zakladala paznokcie i przebywalal w tych oparach.. dlatego tak sie zdziwilam tym, co pisalas.. ale masz racje.. jednej kobiecie szkodzi to innej co innego, wiec lepiej uwazac na wszytsko..
pozdrawiam i zycze upragnionej fasolki
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości