Ośrodki Spa w Polsce - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 10:36   #91
milkapilka
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Ośrodki Spa w Polsce

Jedzonko bardzo dobre. Ja skusiłam się akurat na pizzę K2, pycha! Ale dla bardziej dbających o linię też jest duży wybór lekkich dań Podoba mi się aranżacja restauracji i fajny widok na całe Termy, no i system zatrzymywania czasu na pobyt w restauracji to super sprawa. Dzięki temu spokojnie można zajadać się jedzeniem, nie denerwując się że upływa nam czas na zabawę i relaks w wodzie. Dla mnie Uniejów jest już miejscem nr 1 jeśli chodzi o weekendowy odpoczynek, ostatnio znowu tam byłam. Nawet jak jest zimno na dworze to jest super, baseny na zewnątrz otwarte

Edytowane przez milkapilka
Czas edycji: 2013-02-18 o 10:37
milkapilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 12:20   #92
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

A czy któraś z Was korzystała może z pakietu romantycznego w ( albo była tam ) Hotel Kazimierski Zdrój w Janowie koło Kazimierza Dolnego, bo właśnie wykupiliśmy sobie pakiet i w internecie raczej większość opinii bardzo pozytywna? Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym hotelem?

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 13:13   #93
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez malczikowski Pokaż wiadomość
Czy to czasem nie ten hotel,gdzie można było wygrać nagrodę w jakimś teleturnieju?
a nic o tym nie wiem , może jak to prawda to nie będzie źle

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Stary 2013-03-10, 21:56   #94
madeleine4
Przyczajenie

Talking Dobre i tanie spa !Weekend dla dwojga!

Hey Kochani chcialam zapytac was czy znacie jakies klimatyczne z dobra seria zabiegow pielegnacyjnych spa w Polsce moze byc morze , gory lub mazury...cos co sami sprawdziliscie i chwalicie !
madeleine4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 09:13   #95
vmarav
Przyczajenie

Jeśli marzy Ci się jakieś dobre SPA w magicznym miejscu, to polecam Uroczysko Siedmiu Stawów. Nowy obiekt, ale kompletny. Hotel czterogwiazdkowy i jednocześnie ekskluzywne spa w zamku - bajka! Zabiegi na twarz i ciało, masaże, kąpiele i peelingi. Lokalizacja malownicza, bo to odnowiony XVI-wieczny zamek, a dookoła zielone wzgórza Kotliny Dzierżoniowskiej (ok. 40 minut na południe od Wrocławia).
Stary 2013-07-30, 10:41   #96
Anadiyaa
BAN stały

Może nie nad samym morzem, ale też w bardzo przyjemnej okolicy, bo w Olsztynie jest hotel Manor, w którym też jest superanckie Spa. Właśnie stamtąd wróciłam i muszę polecić mega łaźnia parowa, a z basenu to mogłabym nie wychodzić.
Anadiyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-29, 10:15   #97
karinka876
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MartaTrz Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak wyglądały te zabiegi na łonie natury? Mam nadzieję, że nie kazali Tobie leżeć na pokrzywach, hehe. Dobrze, żarty żartami, ale sama jestem zwolenniczkom takich zabiegów blisko natury. Sterylne gabinety spa mnie po prostu odstraszają.

Ja też lubię zabiegi na łonie natury, aczkolwiek nie odstraszają mnie gabinety spa. Byłam w kilku, jeżdżę szczególnie jesienią, taka pora roku, że nic tylko leżeć i myć masowaną
karinka876 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-29, 11:47   #98
Gosha1991
Przyczajenie

A ja uwielbiam relaks nad Polskim morzem, a jeszcze jak jest SPA, to nic więcej do szczęścia nie potrzebuje. Mogę polecić Bursztyn w Dąbkach. Świetnie położy (dużoooo zieleni), dodatkowo można zdecydować się na domek bądź na pokój w hotelu. Ceny na kieszeń przeciętnego Polaka, a i basen, sauna i mnóstwo różnych zabiegów.
Gosha1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 07:59   #99
gotyde
Przyczajenie

Ostatnio zakupilam mojej mamie voucher na pakiet femi-spa w Swieradowie w Malinowym Dworze na weekend. Mama mówi ze w takim "luxusie" to jeszcze nie byla. Ponoc zabiegi super fajne i babki przemile. Powiedziala ze nie chce innych prezentów
gotyde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 08:36   #100
Priesta
BAN stały

My z mężem bardzo lubimy korzystać z takich ośrodków - generalnie mamy bardzo stresującą pracę i taki wyjazd potrafi bardzo pomóc
Mieszkamy blisko Nałęczowa tak więc często tam jeździmy .
Zastanawiamy się jednak czy nie wybrać się nad morze - konkretnie do Kołobrzegu. Znalazłam ciekawą ofertę sanatorium: http://wistom.kolobrzeg.pl/ - można tam w tym okresie wykupić niedrogie zabiegi lecznicze i masaże. Myślicie, że warto jest się tam wybrać na kilka dni?
W Kołobrzegu byłam już zresztą kilka razy - ale raczej przejazdem, nigdy na dłuższy wyjazd a wydaje mi się, że warto byłoby pozwiedzać trochę te okolice.
Priesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 09:27   #101
gabriel000
Przyczajenie

Ogólnie jest sporo rankingów ośrodków spa w Polsce, którymi mozna się posiłkować wybierając odpoczynek. Proponuję przejrzeć best hotel award, popatrzeć na ranking poprzednich edycji, sprawdzić opinie, ceny i...rezerwować. Osobiście jeżdzę do hotelu miłomłyn (www.milomlynzdroj.pl) a to głównie dlatego, że ośrodek ma też profil medyczny i mogę porobić przy okazji pobytu wszystkie badania w cenach znacznie niższych niż w stolicy w której mieszkam. Atutem są też zatrudniani znani specjaliści. Ponadto jest spory wybór zabiegów spa, ale z tego raczej korzysta małżonka, jest zadowolona.
gabriel000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 10:51   #102
Priesta
BAN stały

No i jeszcze Nałęczów zasługuje na uwagę - jest tam pięknie !
Priesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 15:41   #103
apows
Zadomowienie

Dot.: ośrodek SPA nad morzem

Cytat:
Napisane przez P0LLA Pokaż wiadomość
Pytanie jak w tytule... moja mama ma 50-te urodziny, ja mam o połowę mniej lat i bardzo chciałabym w prezencie zabrać ją na weekend do ośrodka SPA. Bardzo ważne, żeby znajdował się nad morzem, gdyż to morze właśnie uwielbiamy...

Bardzo proszę o jakieś propozycje, obie mamy dość streujące prace, wiec taki weekend bedzie zbawieniem. sama znalazłam Hotel Haffner, wyglada dosyć obiecująco, ale nie chciałabym się decydować na niego z tego względu, że innego nie znalazłam... tym bardziej, że program jest dosyć drogi (1000 zł w sezonie) a prawie nie ma możliwości wprowadzenia zmian w proponowanych zabiegach, które nie zupełnie mi odpowiadają. W sumie bardzo chciałabym więcej uwagi poświęcic pielęgnacji twarzy niż ciała, bo ostatnio mam sporo kłopotów z cerą, mama też ze względu na stresy w pracy nagle zdobyła 10 razy więcej zmarszczek niż przez poprzednie 5 lat....

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie propozycje.

Pozdrawiam i z góry dziękuję
Faltom Gdynia godne polecenia miejsce na prawdziwy relaks.
Stary 2014-03-31, 09:35   #104
madmax33
Przyczajenie

służę pomocą! Aroma Stone pod Wrocławiem, moim zdaniem perła, którą warto polecać, spokojne miejsce, obsługa bardzo miła, Pan masażysta z Indii zna się na rzeczy! masaż częściowy jak również całego ciała bardzo polecam! a i nie można powiedzieć, że mają drogo a to się ceni kochane
pozdrawiam!
madmax33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-11, 13:55   #105
elkaba
Raczkowanie

genialne SPA jest w hotelu Senator w Dźwirzynie- maja dośc ciekawe zabiegi, bo oprócz standardowych jakiś wyszczuplajacych, nawilżających i relaksujących masz tez bajery tupu mleczna kąpiel Kleopatry, mój facety wybrał kąpiel ... w piwie ale naprawde oferta niezła
elkaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 12:02   #106
OlkaWojka
Przyczajenie

Dot.: SPA w Polsce?

SPA nad morzem to musi być coś
OlkaWojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 11:18   #107
elkaba
Raczkowanie

Dot.: SPA w Polsce?

Cytat:
Napisane przez OlkaWojka Pokaż wiadomość
SPA nad morzem to musi być coś
Zdecydowanie
! klimat jest fajny, powietrze takie „czyste” jeśli chodzi o okolice
Stary 2014-05-11, 12:59   #108
Cerf_volant
Przyczajenie

Może kogoś zainteresuje obiekt w Kościelisku. Nie jest to takie Spa spa, ale do dyspozycji są baseny, sauny, jacuzzi itd. Już nie mówiąc o tym, że jest czyste górskie powierze

Indyjski Spaaaaaaaa

Coś ktoś?

Edytowane przez Cerf_volant
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:09
Cerf_volant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-04, 16:35   #109
cipcipcip
Raczkowanie

Hej, Szukam jakiegoś spokojnego miejsca, w pięknej okolicy. Może być to ośrodek spa bądź hotel ważne aby miał odkryty basen coś na zasadzie velaves we Władysławowie z tym wyjątkiem, że w okolicach Wielkopolski, Lubuskiego ewentualnie większe miasto z dobrym dojazdem Szukam miejsca idealnego dla jeden osoby, aby polezeć, odpocząć - poczytac książkę, a zarazem poczuć się jak na wakacjach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 09:30   #110
Nette
Wtajemniczenie

Dot.: ośrodek SPA nad morzem

Nikt tu nie wspomial o Hedoni SPA przy Hotelu Piwniczna, w Piwnicznej-Zdroju.

Nie ma basenu zewnetrznego (sa dwa wewnetrzne). Przy SPA jest rewelacyjna strefa saun - jesli ktos lubi takie klimaty, to naprawde polecam, bo sauny lepsze niz w Bukovinie (zgielk i slaba infrastruktura) czy Uniejowie (infrastruktura w Uniejowie co prawda lepsza, ale za to to w Piwnicznej jest swiety spokoj). Do tego w weekendy strefa saun dziala do pozna w nocy, wiec sie mozna niezle zrelaksowac bedac nocnym markiem (ta strefa wraz z noca saunowa sa bez doplat, w cenie hotelu).

Hedoni SPA jest chyba dosc nowe, bo wszystko naprawde ladnie urzadzone (aczkolwiek drobne niedociagniecia da sie znalezc, jak wszedzie).

Tuz kolo hotelu jest przystan do spywu "tratwa" Popradem do Rytra. W Rytrze - ciekawe ruiny zamku. I rzut beretem na Slowacje, do Starej Lubovli.
Natomiast czesc zdrojowa Piwnicznej rozczarowuje, nic sie nie dzieje. Mozna pospacerowac po lesie, pojezdzic na rowerze i w sumie tyle.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 11:42   #111
Vivianne Yaslana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cipcipcip Pokaż wiadomość
Hej, Szukam jakiegoś spokojnego miejsca, w pięknej okolicy. Może być to ośrodek spa bądź hotel ważne aby miał odkryty basen coś na zasadzie velaves we Władysławowie z tym wyjątkiem, że w okolicach Wielkopolski, Lubuskiego ewentualnie większe miasto z dobrym dojazdem Szukam miejsca idealnego dla jeden osoby, aby polezeć, odpocząć - poczytac książkę, a zarazem poczuć się jak na wakacjach
Hej! Nie jest to Wielkopolska w prawdzie, ale jeśli szukasz pięknego miejsca i chcesz poczuć się jak na wakacjach gorąco polecam Apartamenty Parkowe w Szczyrku.
Szczyrk sam w sobie jest piękną miejscowością, ale wiele osób jeździ tam tylko zimą na narty/snowboard.
Ten hotel ma takie duże tereny zielone, przez które przepływa rzeka, więc przy pięknej pogodzie można sobie poleżeć na leżaczku i się poopalać .
Mają też bardzo przyjemną strefę SPA, trafiłam tam kiedyś przez Groupon i byłam pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu masażysty i pani kosmetolog .
Oczywiście cena z groupona była niestandardowa, ale wiem, że mają co chwila jakieś ciekawe promocje, chyba o nich piszą na swojej stronie internetowej.

A po relaksie w SPA można się wybrać do ich restauracji na przepyszny tort bezowy! Zwariowałam na jego punkcie .

Pozdrawiam!
Vivianne Yaslana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 13:54   #112
nataliab_09
Przyczajenie

Moim zdaniem godnym uwagi jest Hotel Lidia SPA&Wellness w Darłówku. Bardzo bogata oferta zabiegów, 2 baseny, jacuzzi na zewnątrz, super atmosfera Jeżdżę tam z mężem od 3 lat, a 9 znowu wyjeżdżamy, uda nam się dodatkowo wziąć udział w organizowanym tam evencie 10 sierpnia Kids Fashion Szczerze polecam i jako stała bywalczyni zapraszam :P
nataliab_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 18:32   #113
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez nataliab_09 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem godnym uwagi jest Hotel Lidia SPA&Wellness w Darłówku. Bardzo bogata oferta zabiegów, 2 baseny, jacuzzi na zewnątrz, super atmosfera Jeżdżę tam z mężem od 3 lat, a 9 znowu wyjeżdżamy, uda nam się dodatkowo wziąć udział w organizowanym tam evencie 10 sierpnia Kids Fashion Szczerze polecam i jako stała bywalczyni zapraszam :P
Ja też bardzo polecam Lidię w Darłówku oraz SPA Zamek Kliczków ( Spa mieści się w zamkowych podziemiach ) , za to odradzam SPA w Zamku Moszna o ile możńa to nazwać w ogóle SPA ( pozostałości po szpitalu, dziwne łaźnie, masaż zwykłą oliwką Ziaja, brak miejsca na rozebranie się, wszystko przypomina PRL-owskie szpital, który tam był, za to zamek i apartamenty piękne )

Stary 2014-10-10, 13:13   #114
elkaba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
Ja też bardzo polecam Lidię w Darłówku oraz SPA Zamek Kliczków ( Spa mieści się w zamkowych podziemiach ) , za to odradzam SPA w Zamku Moszna o ile możńa to nazwać w ogóle SPA ( pozostałości po szpitalu, dziwne łaźnie, masaż zwykłą oliwką Ziaja, brak miejsca na rozebranie się, wszystko przypomina PRL-owskie szpital, który tam był, za to zamek i apartamenty piękne )

spa w hotelu Lidia jest mega! byłam tam dwa razy juz
Stary 2014-10-14, 13:29   #115
Simone Boue
Raczkowanie

No ja byłam póki co w jednym spa, Zalesie Mazury.
Było super. Cena jak dla mnie ok, ośrodek spory i to dosłownie. Można się zgubić.
Ja sporo przesiedziałam czasu w łaźniach, jacuzzi no i na zabiegach, głównie nawilżających.
Simone Boue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-25, 21:46   #116
marikaa85
Przyczajenie

Osada Śnieżka w Karpaczu i hotel Arłamów w Arłamowie to moja dwa ulubione ośrodki SPA w górach w Polsce. Często dostępne są do nich kupony rabatowe w portalu http://Gory.pl także można tam się wybrać płacąc nawet połowę ceny normalnej. Co do ośrodków SPA nad morzem to Marine i Ultra Marine w Kołobrzegu również mogę polecić z czystym sumieniem.
marikaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 07:37   #117
jolka8899
Raczkowanie

A ja któregoś dnia muszę właśnie wybrać się do Nałęczowa. Tak się zbieram, zbieram ale jakoś nie mam czasu aby coś zarezerwować chociażby na weekend.
Byłam w zeszłym roku i bardzo mi się podobało.
Cenowo również jest super !
jolka8899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 15:33   #118
Niikoola
Raczkowanie

Ja byłam ostatnio z narzeczonym w do slonce spa to jest pod krakowem. Calkiem fajnie tam jest. Mają pole golfowe, ja akurat bylam glownie na kapielach siarczanowych i borowinowych.
Niikoola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 21:27   #119
KaprysnaZosia
Przyczajenie

A był już ktoś w Sulisławiu? Cudowne miejsce, trochę na uboczu, w sumie niedaleko Wrocławia. Jak raz tam trafisz, na pewno będziesz chciała wracać.
KaprysnaZosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-05, 12:20   #120
Marianna47
Przyczajenie

Post Dot.: Ośrodki Spa w Polsce

Godna polecenia wyszukiwarka SPA i hoteli na 45plus. Dużo ciekawych obiektów w całej Polsce. Warto zajrzeć planując wyjazd
Marianna47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości