![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: SM czyli stwardnienie rozsiane
No i sie zaczyna!
remont łazienki i wc! koszmar będzie! a tu zajecia, praca /chyba urlop wezmę/. Gotuje teraz na potegę kapustke, cukinie, kabaczki, no i sa teraz takie piekne podgrzybki, aby na te kilka tygodni opróżnić spizarnię i lodówkę, a zapachy sa taaaakie,że ciężko mi pisać , bo slinka leci... ![]() No i magik sie oddalił też na kilka tygodni.. Djprinzesin, to od zęba masz dretwienia /ingerencja/, zagoi sie i oddretwiejesz. Ja mam "mrówki" czasem z nerwów i zaraz mijają. Jesteś niesamowita z tym japońskim. Chciałabym posłuchać jak nawijasz ![]() A z fryzjerowaniem...hmmm.... chyba zrobię kurs ogrodnika i będę pielęgnować ogród ![]() ![]() Paulinka vel Paulinka nie szprycuj sie niepotzrebnie interferonami, zanim Cię nie zdiagnozują na 100%, bo dziewczyny, podobno jest schorzenie objawiajace sie identycznie jak sm ale w 100% uleczalne. Robi sie jakieś badania w Londynie /koszt coś ok. 1000zł. 1badanie, a trzeba zrobić 5/ i jak sie wsz. potw. to dopiero jest sm. Czy słyszałyście o czymś takim? Na razie nie myślę o tym bo nikt /znaczy lekarze/ nie słyszeli o tym. No i co z Tobą Acka? Buziaki dla Was kochane dziewczyny. 3Vmy sie radosnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
paulinka bel paulinka, ja tez mysle jak magmari, niepotrezbnie sie szprycowac lekami, pamietaj ze to jest ingerencja w organizm.. zwłaszzcza podajac interferon. az dziwię się , że lekarz jest za czyms takim , chociaz z drugiej sttrony...wiem na czym to polega : oni na pewno nie maja pewnosci , ze choroba( jesli to to!) nie bedzie sie rozwijac, i musza to sprawdzic na setkach osob...
mi tez proponowano "testowanie" lekow, ale jednak się nie zgodziłam, nic mi sie nie dzieje dzięki Bogu, wiec wolę ni efaszerowac się chemia. no ale miejmy nadzieję, ze TObie pomoze ![]() ![]() magmari, a moze bez urlopu....ze względu na wc ;D aj te remonty..muszę pomalowac swoj pokoj, niby tylko malowanie-odswiezenie, ale to trzeba wszytsko powyciagac z szafek..przykryc... a ja jestem taka hej hop :-D i juz miesiac sie na to zbieram.. ![]() moj japonski..to ostatnio wielka klapa ;D bo na rok przerwalam..a teraz w poznaniu nie ma odpowiedniego kursu...i chyba bede od zera zaczynac ;/ kurde bele. ale nic,jakos dam rade ![]() zaraz rok akademicki, a ja juz sie szalona nei moge doczekac , moich zajkec z fryzjerstwa ;D tylko obawiam sie ze tak sie tym zajme, ze o japonskim zapomne... ale jak zapisze sie na kurs ( a tani nie jest) to na pewno juz wtedy sie bede uczyc ![]() ![]() juz mi sie powoli goi ta dziura po ósemce..ale drugiej jak nic mi w buzi nie przesunie to nie wyrwe...o nie..tydzien wyjety z zycia...never~!!! ale podfejrzalam zdjecie rtg i mozliwe ze jakos bedzie, ze sie zmiescimy... tak to jest , mam wszytsko w sobie małe, prócz 4 liter, udek, biustu i zebow ;D slodkie zycie kurdupla ;D ale dzi sto mnie energia rozpiera...tatko kochany posadzil mnie doksiegowania..koszmarna nuda... ale z tym dzisiejszym zapaqlem zrobilam za 2 dni ;D tragedia ze mna ;D obejrzalam przed chwila Awake, polecam, całkiem dobry film ![]() ale moje odkrycie to jest Mamma Mia ... otarta fabuła o kicz, ale perfekcyjnie zrobione... no i muzyka Abby w wykonaniu...aktorów.. Pierce Brosnan zabójczo "spiewa" ![]() ![]() a moje drętwienie, tak jakby sie cofało ![]() ![]() i o jednej rzeczy w sm moge książke napisac... pozytywe nastawienie to klucz! za kazdym razem jak mysle sobie opj chora..chora..co to bedzie.. gorzej, dretwienie potworne, a jak bujam sobie w oblokach, zyje sobie normalnie, nie przejmuje sie , mniej to czuje ![]() wiec polecam to wsyztskim POZYTYWNE NASTAWIENIE, nieskromnie pwoiem , prosze brac ze mnie ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
djprinzesin U mnie sytuacja wygląda tak, że mam ogniska zapalne (co wyszło na rezonansie) i miałam pierwszy atak (pozagałkowe zapalenie nerwu wzroku), wyniki tej przeklętej punkcji (racja- ból nie do zniesienia) wyszły na szczęście negatynie (tzn. brak tych płytek czy co tam jest innego). Ale to jest podobno za mało, żeby zdjagnozować SM.
Co do testowania tego interferonu, to też długo biłam się z myślami, ale w końcu argumenty lekarza przeważyły. Nie ukrywam, że te zastrzyki to istna mordęga, te objawy grypowe i ciągłe wycieńczenie, ale mimo wszystko nie żałuję ![]() ![]() Widzę, że tu moda na remonty nastała ![]() ![]() djprinzesin jak ja ci zazdroszcze tego japońskiego, musisz mieć spore zdolności lingwistyczne. Ja już od dłuższego czasu próbuję głupi niemiecki opanować, i nadal tak samo ;/ Obowiązkowo ten film 'mamma mia' muszę obejrzeć, już właśnie od paru osób słyszałam, że super ![]() Buziaki dziewczeta ![]()
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
współcuję ci zapalenia nerwu..wiem co to znaczy...przerabiałam to 5 razy ;D weteranka
![]() ![]() ![]() i samo przeszlo ![]() ![]() to fajnie ze punkcja nie wykazala nic ![]() ![]() ale to dobrze dla ciebie ![]() ![]() a swoja droga jestes na emigracji , sama te zastrzyli robisz?? jeny jak ci wspolczuje.... a tak jesli mozna, to gdzie wyemigrowalas?? studia?? ja na ten japonski to mam slomiany zapal ( wiec nei zazdrosccie mi tego) rok pobytu na japonistyce, rezygnacja z lenistwa...rok przerwy , ale certyfikat pre-intermediate zrobilam ( dobre to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mialam się dzi swybrac nad morze,w tym roku jeszcze nie bylam , a tylko 100km mnie dzieli od morze, a tu pada;/
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
I tak Ci tego japońskiego zazdroszę :P to taki język z 'przyszłością', no i morza też zazdroszczę, już widzę siebie oczyma wyobraźni (ja, przystojny ratownik, serfing, bikini, słońce ahhhh...szczęście, że marzenia nic nie kosztują)
![]() Ja aktualnie jestem w Norwegii, coprawda przyjechałam tu postudiować ale tylko pół roku, chociarz nie ukrywam, chciałabym właśnie tu realizować mój program master. Zastrzyki trzy razy w tygodniu ;/ robię sama, ale nie jest tak źle, to są podskórne injekcje specjalnym pistolecikiem (taki jakiego używaą diabetycy) więc żadna tragedia. Też chciałabym wiedzieć co mi dolega (przynajmniej by było wiadomo z czym trzeba walczyć), a tak to jak szukanie po omacku ;/ Kurcze, jak się paskudnie rozleniwiłam, nic mi się nie chce, wszystko odkładam na ostatnią chwile, musze się za siebie wziąć, bo to nie wróży nic dobrego ;/ W norge niestety semestr studencki się zaczyna już na początku sierpnia :sciana: i nie ma taryfy ulgowej ![]() ehhh dziś jestem w nastroju do marudzenia
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
pamietaj ze lenistwo jest lekiem na całe zło ;D całe życie wyznaję tą zasade i... nigdy ni eudaje mi się nuic dokonczyc ;D a miałam:
zrobic certyfikat z angielskiego skonczyc japonistyke ;D nauczyc się szyc na maszynie ( maszyna stoi kupiona) nauczyc sie grac na gitarze ( ale talentu i słuchu brak) ale poki co z angielskim i japoinskim sie staram ![]() reszta potem;D o norwegia ![]() dokladnie powiem , ze nie wiem nic o norwegii ;/ i tu widzisz, wjechałaś mi na ambicję i się dowiem ![]() 2 miesiące wakacji zabrali, a to niedobrzy!! ale semestr trwa do konca stycznia jak w polsce?? dobrze ze to jest ten mały pistolecik... wszelkim zastrzykom dla mnie jednak mówimy NIE! ![]() na pewno się szybko wyjasni, co to jest ![]() ale dobrze, że nie masz zadnych dolegliwosci, choc pisałas o takich jakby objawach grypowycyh ( to chyba jednak do zniesienia) pamiętaj dbaj o oczy! ni eprzemęczaj ich, bo wtedy szybciej atakuje zapalenie nerwu wzrokowego marudz marudz ![]() ![]() ![]() powiedz cos o tej wymianie studenckiej. mieszkasz u rodziny? czy w akademiku? w ogóle co studiujesz? jak inni studenci? bardzo międzynarodowe towarzystwo?
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
och wyjazdem jak do tąd jestem zachwycona. Mieszkam w campusie studenckim. Wszyscy są bardzo sympatyczni i pomocni. Szczerze mówiąc to nie ma nic na co mogłabym narzekać (poza cenami). Wyjechałam na rok, ale czas tu tak szybko leci
![]() ![]() Dziś już chyba pewnie się nie zabiore, ale od jutra nauka/ nauka/ nauka no i siłownia (ale rano ) ![]() Za miesiąc planuję ze znajomymi wyjazd na północ Norwegii na parę dni/okolice koła podbiegunowego/ podobno jedne z najpiękniejszych miejsc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny!
dokopałam sie wreszcie poprzez tumany kurzu do mojego laptoczka i byłam tak zaaferowana poszukiwaniem wszystkiego co okazało się nagle potzrebne do remontu /dzieki za internet!!!!/, że dopiero teraz weszlam tu zobaczyć co porabiacie ![]() Mam wszystkie pokoje "zaciukane" ze pyłek nie przejdzie, a w pokojach folie na wszystko na co sieda, a pod foliami zafoliowane rzeczy, a szafki zaklejone tasmami! Chyba mam nieźle w głowie zamieszane, ale jak pomyślę o sprzątaniu kuchni w której siedzę w 4 swetrach /5st.C!/ pomiędzy zafoliowanymi szafkami, za kotara mokrego przescieradła zafoliowanego, zza którego zdradziecki pył i tak się wdziera bezczelnie, to myśle, coby było gdybym beztrosko zamknęła sobie tylko drzwi ![]() Choć to trwa już trochę, a ja padam wieczorem ze zmęczenia, to i tak czuje się wspaniale, z rana znów moge góry przestawiać! A nerwy....wiecie co odkryłam super metode ostatnio, jak oglądałam antyk sprzed lat: "karate kid", gdzie Miyagi jak go nerwa brała, to zaczynał sobie spiewać pod nosem ![]() Djprinzesin lenia mam i ja, a języka nie zapomnisz, ja przez kilka lat nie miałam styczności z jednym z moich i jest ok. I Twoj kurs fryzjerski.....może kiedyś poszalejesz z moją czupryną ![]() Paulinka vel Paulinka w zasadzie to też dobry sposób na to aby mieć lepsze samopoczucie, a jak zrobisz proby wątrobowe i bedzie coś nie tak to albo buraki albo rzucisz zastrzyki. Zawsze jest wyjście ![]() I Norwegia....ach może w przyszłym roku pojedziemy sobie w górę globusa naszego. Tam jest tak pieknie....Zorze polarne....eeehhhhh. Djprinzesin a w necie nie możesz znaleźć kursu? lece bo fachmani wychodzą, na razie dziewczynki, całusy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
magmari szukam kursu wszedzie, tylko mowie ze wszedzie jest dla pocz\atkujących;/ a mi to tak nie bardzo ;/ ale jak nie będzie to się tak zapiszę . Musze
![]() ![]() ale powiem Wam dziewczyny to padniecie.. przez tydzien ostatni miała ogromny problem... chyba przeziebuiłam sobie ręce... i tylko chodziłam i drapałam je.. bo mnie tak swędziałay jakby mnie komary pogryzyły. no mówię,... jakbym miała pchły tak się drapałam.. juz tylko kciuk swędzi ;D a i jestem..bobas... kolejny ząb mi wyłazi... JA JUZ NA NIE NIE MAM MIEJCSA!! niby mądrości... zuję tego remontu..zawsze się z domu usuwałam na ten cz\as ;S a teraz.. wstyd się przyznac jeszcze tego pokoju nie odmalowałam... ';D ale zrobie to ![]() i tak w czwartek za tydzien mam poprawkę z mikry.. łojej jak mnie sie nie chcę.. od razu jak o tym pomysle chce mi się spac ;D ale zaraz się zagonię do ksiązek... bo kiedys choc trochę pojęcvia o tym nabrac trzeba... juz miesiac się uczę..oprzeczytałam 60 stron ;D wszystko zawsze na ostatnią chqwilę ;D jak to ja ;D wczoraj obcięłam włoski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() och juz mnie mam wygania... nawet ksiażki mi otworzyła ;D \lecę papa ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
wpadłam tylko na chwilkę, bo gonią mnie sprawozdanka różne
![]() a ze dziś mam mały jubileo to stawiam conieco e-%% ![]() całuję i uciekam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co ja wiem, na zachodzie jest trend, że gdy pojawiają sie objawy sugerujące SM, od razu wchodzi interferon, czy jest rozpoznanie czy nie. Wg mnie to super że Paulinka ma dostęp do leku, bo napewno nie zaszkodzi. Wiadomo że lista działań nieporządanych jest jak książka telefoniczna ![]() magmari, co to za schorzenie które podobno jest, ale nikt o nim nie słyszał w Polsce? Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
byłąm dzis u magika
![]() mialam dzis specjalne wypędzanie "duchow " po którym jestem totalnie zamroczona..serio zupelnie jakbym ypiła butelkę wina! tata pomagał mi po schodach wchodzic! ja naprawdę w niego uwierzyłam, zwłaszcza po dzisiejszym.. tylko dotykał mmojej głowy i rąk, cos tam mruczał, i mówil ze będę się 120 dni czułam jak na haju .. nie powiem ze to uczucie nie jest fajne ;d ale do rzeczy, po samym dotyku takie uczucia? cos w tym jest ![]() ![]() magmari gratuluje jubileuszu ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Witam!
Mnie zdiagnozowali w sierpniu tego roku, czyli niedawno. Zaczeło sie od niedoczulicy polowicznej lewostronnej i do tej pory mi zostala, trafilam do szpitala, dostalam solu-medrol i wyszlam z pozytywnym nastawieniem. Wszystko najgorsze zaczeło sie po szpitalu, nastepnego dnia po wyjściu zdrętwiala mi prawa ręka, tydzien później dołaczyło pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego, następnie objaw Lhermitte'a .Czułam sie strasznie fizycznie jak i pcychicznie. najgorszym w tym wszystkim był brak opieki medycznej, nie wiedzialam co sie dzieje ze mna, a kazdy mnie tylko odsylal. W koncu dostalam sie do stowarzyszenia chorych na SM we Wrocławiu gdzie przyjmuje dr specjalizująca sie w SM. Dziwi mnie fakt ze to jest stowarzyszenie a nie dzieje sie nic poza przyjmowaniem chorych przez lekarza. Szukam ludzi chorych na SM z Wrocławia i okolic. Powstał pomysł dopracowania takiego stowarzyszenia, zeby ludzie chorzy mogli się spotykać, robić cos razem. Wyjscia, wycieczki ![]()
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Pozwolę sobie Cie przywitać
![]() ![]() widze ze jestes w moim wieku mniej wiecej ![]() tez miałam solu medrol w szpityalu i powiem Wam , ze po tym mi została jedna okropna rzecz! co jakis czas( co 2 tygodnie mniej wiecej) wyskakują mi takie paskudnie bolące wypryski na szyi!! ach neurolog mnie uspokaja ze to przejdzie,m a ja namiętnie to drapie i wyciskam, choc boli niemiłosiernie! i to mnie najbaredziej denerwuje i tez mam ten objaw pana na L ![]() jakis straszny to on nie jest ![]() Matine grunt to pozytywne nastawienie ![]() ostatnio błam u neurologa na kontroli, i Pani doktor doszla do wniosku ze jestem wariatka ;D mam tyle energii ze mogę jej słuzyc za okaz ;D haha ale od tego mojego magika dostalam dodatkowe tabletki (i wyczytalam ze one sa na wzmocnienie aktywnosci( jakbym jej miała mało) ;D nazywają się Jiao Gu Lan. i powiem tyle... czuję się jakbym snu nie potzrebowała ;d naprawdę fantastycznie, polecam ![]() Matine masz jeszcze jakies objawy, ale takie ciągłe? mi ostatnio lekko drętwieją ręce, ale tylko, ze tak powiem... od dołu, od tej jasniejszej strony ale ogólnie powiedziano mi ze to nie jest rzut i ze mam się nie martwic ![]() ![]() Halo Halo Paulinko co słychac w Norwegii?? w ogole przesyłam wam mnóstwo pozytywnej energii ![]() ![]()
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
halooo..No nie byłam nie byłam,przyznaje się bez bicia :/ Czuję się ostatnio całkiem dobrze. Zdałam to prawko i sama w to nie wierze hah
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
witaj,
ja ciągle mam dziwne czucia w lewej połowie ciała, drażni mnie kiedy ktos mnie dotyka:P tez mi czasami ręce drętwieją i jeszcze tak dziwnie cieplo przeplywa czsasami przez rózne części. Dzisiaj mialam robiony rezonans głowy, najpierw rytm betoniarki przypominał jakby mówila "toy toya" potem "rura" a na końcu "gili gili" z własnej głupoty i wyobraźni o mało nie wybuchnełam tam śmiechem. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#107 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba do lekarza wszystko sie wyjasni i będzi ewiadomo czy się przejmowac wiadomo czym, czy tez byc spokojnym bo nic się nie dzieje ![]() gratuluje zdania prawka ![]() ![]() a z Mamą na pewno będzie lepiej ![]() ![]() a Zakochania najbardziej gratuluje ![]() ![]() na pewnpo będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ale wiesz, ja jak o tym nie myslę to juz tego nawet nie zauwazam ![]() ![]() ![]() a rezonans glowy to ja strasznie smiesznie wspominam ;D jechalam karetka na sygnale ( dzieki uprzejmosci kierowcow;D) z kolegą na wózku poznanym w szpitalu, strasznie zreszta fajnym, rozbrajalismy całą neurologię ![]() i on po całym szpitalu ( ttym gdzie był rzonans) jezdzil za mna i wołał : kurczaczku gdzie jestes: d a ta rura. myslalam ze jakies techno mi zapuszczaja ;D haha ale w pewnym momencie tak mnie łydka swedziala ze myslalam ze nie wytrzymam...i do tego jeszcze slyszalam jak ten moj kolega zagaduje pania od rezonansu , ze kurczakowi jajka z mózgu wyjda ;D i do tego bardzie musialam do..toalety;d;d prawie nie zamoczyl;am tego łózka ;D ale bylo smiesznie , nei ma to jak sie smiac przy wykrywaniu sm ;D no nic ![]() mowie wam, trzeba byc pozytywnym;D
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziwczyny!
JESTEM PO REMONCIE!!! Ledwo dyszę, sprzatamy juz tydzien /ale na szczęscie kolejne miesiące będą leniwe, bo sprzatamy wszystko co się da ![]() Acka! ja Ci normalnie wkopię! Nie bój się, każdy cos ma Ty też, ale nie wiesz co, więc w końcu się dowiedz i bez paniki. Ze wszystkim da się żyć szczęśliwie. Tylko trzeba myslec pozyt, a to przychodzi czasem trudno, chyba że się urodzisz taka /jak np ja/ Mamie niestety musisz stworzyć otoczenie pełne ciepła, ale wesołe, zeby zaczęła się śmiać. To pierwszy krok do pozytywnego myślenia. Będzie tak na pewno. Djprinzesin! zmieniłaś wygląd! Daj mi kopa, bo nie moge się do magika wybrać. Mam jakis opór przed szamanami ![]() ![]() Jak kurs? Znalazłaś wyższy stopień? Czy są już ofiary Twoich nożyczko-wizualizacji ![]() I cóż to? Mamy nową pozytywkę? Witaj MatineWRO! Całe szczeście, żeś taka jak my! Bo trafiali się tu pesymiści, bywalcy innych for. Tak dołujacych, że po ich lekturze musiałam obejrzeć kilka odcinków Niani Fine. Mrowienie-standard, jak o tym nie myślisz to go nie ma. Ciepło też. Pan L-po prostu nie wywołuj go. Czyli jestem całkowicie zgodna z Djprinzesin! Dokladnie! Wredonisia. Co do tej podobnej w objawach do sm choroby to nie mam pojecia jak sie nazywa. Po prostu kiedys usłyszałam wypowiedź lekarza innej specjalizacji, ale to było dawno i nie dotyczyło mnie więc nie zapamiętałam. Teraz otworzyła mi się szara komórka z zapiskiem tej info i próbuję szukać wszędzie odpowiedzi. Tyle chyba na dziś, bo musze dalej sprzatać! ps. a gdzie nasz rodzynek? magik go zaczarował? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
JEZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak ja się cieszę, że znalazłam wasze forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
A zapomniała - mam jeszcze pytanie odnośnie tego "magika" , a dokładnie chodzi mi o to ile kosztuje wizyta i jak dłudo się czeka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilkę, więc tylko Tobie Tekilo odpowiem
![]() na magika się czeka..trzeba dzwonic, gdzies podawałam numer telefonu, to wszystko zalezy od niego, akle u niego jest zawsze pełno, ale z SM podobno przyjmuje dosc szybko ![]() wizyta kosztuje 100zł, ja mam wizyty co 2 miesiace więcej po powrocie z uczelni;.)
![]() |
#112 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale do rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() tak dobrze mówisz, drętwienie jest jak się o tym myśli, mi też łapy dretwieją, lae przyxchodzi odchodzi i tak w kółko ![]() ![]() magmari a propos mojego kursu japońskiego, nie znalazłam nic co by mi odpowiadało poziomem, wiec po prostu postanowiłam sobie powtórzyc wszystko co dotychczas miałam , bo sporo zapomniałam... 600 znaków plus w kazdym z 10 złozen.. nie liczcie prosze ![]() także zajmie mi to pół roku myslę ![]() ![]() ![]() jako ze zapisałam sie do szkoły policealnej fryzjerskiej, to była w sobotę na targach w poznańskiej arenie ![]() ![]() ![]() teraz tylko musze kupic nożyczki+degażówki, plus parę rzeczy dodatkowych i mogę farbowac obcinac i w ogóle ![]() Cytat:
![]() to nasze forum jest pozytywne, bo nei rozmawiamy o lekarzach i w ogole ja się przyznam , ze niewiele wiem o sm... ale nie jest mi źle z tą niewiedza ![]() mam dobrego lekarza plus magika ![]() my tutaj sobie po prostu rozmawiamy troche o chorobie, a trochę o tym jak sobię z nia radzic ![]() tak tak polecam pozytywne myslenie ;_) i nieuciekanie od lekarzy ![]() nie wmawiaj sobie ze masz sm ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
djprizesin serdeczne dzięki za odzew i dore słowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
przede wszystkim masz bardzo dobre podejscie
![]() trzymam mocno kciuki ![]() ![]() z SM się żyje calkiem normalnie ![]() ja no zdarłam sobi ew piątek gardło..na karaoke;D impreza dobra jak zawsze ![]() ![]() aj kochane szkoda ze w poznaniu nie mieszkacie;/
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
no widzisz
![]() ![]() i nie wynajduj sobie chorób ![]() mam pytanie: Acka?? jak tam??
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
A ja na koniec chciałam zaapelować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Tekila jesli mozesz opowiedz cos o Tacie
![]() ![]() ![]() będe Ci bardzo wdzięczna ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Mojego tatę zdiagnozowano dopiero jakieś 2 m-ce temu. Symptomy pojawiły się juz wcześniej, ale lekarka twierdziła, że to wszystko wina kręgosłupa ( tato 10 lat temu miał wypadek i ma polamany kręgosłup). Tak naprawdę trudno wiec określic od kiedy to trwa. Na dzien dzisiejszy tato czuje sie dość dobrze, tylko ma niewielkie problemy z lewą nogą. Leczenie w jego przypadku objwowe tzn. sterydy, leki na zawroty głowy jakies mikroelementy i to wszystko. Podstawa to jak wiadomo to rehabilitacja. Kiedy się dowiedział o chorobie bardzo się załamał, do tego stopnia, że bał sie wyjść z domu bo miał wrażenie, że nogi mu odmuwią posłuszeństwa i upadnie.
Teraz jest dobrze ob łyka antydepresanty , a co będzie dalej to zobaczymy.A i też ma swojego magika . Tylko ten jego magik przyjmuje również ludzi których nie stać na zapłacenie za wizytę ( na stole stoji koszyczek i kto ile może tylke daje). Dlatego wydaje mi się trochę bardziej wiarygodny. Zobaczymu na ile te "czary zadziałają" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
wiesz ja jak się dowiedziałam o chorobie tez trochę bałam sie sama wychodzić, zwłaszcza w okresie kiedy odczuwałam drętwienie. bałm sie ze nagle się przewrócę i ni ebędę mogła ruszyć nogami, btw straszne uczucie. brrr
teraz za kazdym razem gdy sie przebiegnę czuję drętwienie, , trochę przyspieszone bicie serca( ale wiem ze odczuwam to mocniej niz zdrowa osoba) i włąsnie takie uczucie jakby za chwile nogi miały przestac praciowac...dlatego.. nie biegam ;D zarty zartami ale uczucie przeokropne! ale staram sie o tym nie myslec i jkest ok ![]() nie każdy magik jest darmowy, ale z tego co się orientuję ten mój też dla tych którzy nie mogą sobie pozwolic na opłatę oferuje darmowe usługi. ale wiadomo ze on dzieląc się tą swoją"mocą" chce zarobic, wiem ze to nei jest taka jego moc wzięta z nikąd. gdzies studiował medycyne chińską. teraz nie ma nic za darmo, każdy chce sie dorobic ![]() i nei uwazam zeby to było coś złego. tak samo lekarz szybciej przyjmie za opłatą ![]() ale nic to ![]() btw znów odbyłam wczoraj karaoke ;D mowię wam..nie idzcie spiewac zwłaszcza wtedy kiedy nei znacie piosenki! tak mni ekolezanka wyciągała... no ale śmiechu było mnóstwo ![]() wczoraj przez całe 3h w moim wieżowcu wysiadł prąd... mówię wam..najbardziej sie bałam oczywiscie o moj pełny zamrazalnik ;D ale nba szczescie nic się nie stało ;D i moje mnóstwo bezglutkowych pierogów, bigosu i innych pysznych mamusinych rzeczy przetrwało;D ach mam dzis tyle nauki, ze nie wiem za co się zabrac..i tak po trochu wszystko robię..i nic mi nie wychodzi;D wezme się zaraz za japoński i nie zauwaze nawet jak mini mi dzien;D mam do nadrobienia 3 lekcje i 30 znaków... łojojoj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.