Kosmetyki Faberlic! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-03, 12:34   #91
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo
Dot.: Kosmetyki Faberlic!

Cytat:
Napisane przez megika Pokaż wiadomość
Usunięte przez moderatora - Reklama !
Cytat:
Napisane przez megika Pokaż wiadomość
Usunięte przez moderatora - reklama !
Jedyne posty tej użytkowniczki są reklamą.
Za każdy z nich otrzymuje regulaminowo 3 pkt karne - co składa się na BANa stałego
Stary 2007-06-03, 12:45   #92
201606241103
Konto usunięte

Cześć, dziewczyny.No, firma, o ile wiem, powstała w Rosji 1997r, opatentowała antyoksydant. Czemu piszecie, że to firma francuska? Faberlic znana jest jako firma właśnie rosyjska. A co do jakości - też sie zastanawiam, może spróbuje. Moja znajoma sprzedaje kosmetyki faberlic i słyszałam, że od faberlic odpączkowała sie inna firma ( tez działa w systemie sprzedaży bezpośredniej)- De Karoline. ( de karolajn), tam ponoć stosowana jest woda lecznicza z Czech ( Karlowy Wary) . śmieszy mnie, że ktoś, kto rozprowadza te kosmetyki, wstydzi sie, że są rosyjskie? Może nie wie? Przecież sami mówią, że bardzo dobre ( i w KWC też są dobrze oceny, a ja wierze wizażankom )

http://www.faberlic.ru rok powstania - 1997, produkowana i rozprowadzana w Rosji, Białorusi, Ukrainie, Łotwie, Litwie
0d 2003 r- sprzedawana w Polsce, na Węgrzech, Rumunii, REJESTRACJA FRANCUSKIEJ FILII FIRMY, wchodzą niemieckie i włoskie opakowania
i td

http://www.dekaroline.ru/index.php?cd=183

Pozdrawiam
201606241103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 17:03   #93
Ducky Duck
Raczkowanie

Ja zanim wstąpiłam do firmy to słyszałam chyba z 4 różne opinie na temat jej pochodzenia. Później, właśnie od innych konsultantek dowiedziałam się, jak jest naprawdę i mi to nie przeszkadza. Rosyjska firma, francusko-rosyjskie napisy, ale warto pamiętać, że przede wszystkim: bardzo dobre kosmetyki.
Stary 2007-06-03, 20:33   #94
201606241103
Konto usunięte

Tak, własnie, tylko jakość sie liczy . Antyoksydant- ten czołowy składnik kosmetyków faberlic - powstał w zaawansowanym technologicznie laboratorium instytutu biofizyki w Rosji. Tu cytat ze strony faberlic.pl :

Aquaftem ® - został stworzony na podstawie perfluoranu, jako składnik kosmetyczny. Jest to mikroemulsja o niebieskim odcieniu, która posiada unikalne właściwości transportowania tlenu do głębokich partii skóry, stymulując w ten sposób przemianę materii w komórkach skóry. Dzięki niezrównanym właściwościom gojącym, Aquaftem ® szybko regeneruje skórę zmęczoną agresywnym środowiskiem miejskim, potęguje skuteczność preparatów kosmetycznych, komórki skóry regenerują się w przyśpieszonym tempie. Przypuszczano, że wynalezienie sztucznej krwi uratuje wiele istnień ludzkich. I tak się też stało, jednak odkrycia tego dokonali nie amerykańscy a rosyjscy naukowcy. Jednym z autorów perfluoranu w 1984 roku był młody i utalentowany naukowiec, doktor nauk medycyny Feliks Bełojarcew, który zarządzał laboratorium biofizyki medycznej na Uniwersytecie im. Puszkina. W konsekwencji jednym z rezultatów tego wynalazku było powstanie Aquaftem - głównego składnika kosmetyki tlenowej Faberlic."

Tam pracowali nad preparatami krwiozastepczymi , technologiami najwyższego stopnia zaawansowania , wiele składników i patentów uzyskano we współpracy z przemysłem lotniczym i kosmicznym. Wiem, bo coś o tym czytałam.
Wiec, dobrze, że tak nowoczesne , rewolucyne można rzec produkty, teraz rozwijają twórczo we współpracy ze znanymi europejskimi firmami , pakują w ładne opakowania. Pooglądałam ten najnowszy katalog - generalnie działa zachecająco.
Tak, na marginesie. Polskie rodzime firmy kosmetyczne też współpracują z europejskimi , np Mona Liza-Mincer. Dobra firma, dobre kosmetyki, owocna współpraca.
http://www.kosmetyka.com/subpages/pl_4.php
Tak, w ogóle, staram sie być na bieżąco w temacie nowoczesnych kosmetyków i kremików, czytam różne opinie, tutaj i na innych stronach- bo ogólnie, jest teraz tak dużo wszystkiego, tak trudno coś wartościowego dobrać indywidualnie do potrzeb własnej cery...
Duki Duck, jakie są polecane kremiki dla cery 40-letniej mieszanej z faberlic? Żeby nie było połysku i tłustej warstewki? Jest coś takiego?
201606241103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 21:04   #95
basinka
Raczkowanie

GG do basinka

witam wszystkich, jestem bardzo zachwycona tymi kosmetykami czytając opinie na ich temat.Jestem gotowa wstąpić w grono Faberlic i w związku z tym poszukuje osoby która mnie wprowadzi ,najlepiej z okolic Katowic,pozdrawiam
basinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 13:21   #96
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tjanka Pokaż wiadomość
Duki Duck, jakie są polecane kremiki dla cery 40-letniej mieszanej z faberlic? Żeby nie było połysku i tłustej warstewki? Jest coś takiego?
Żeby nie było połysku i żeby kremik był naprawdę lekki? Polecam mist nawilżający z serii LU. Moja starsza siostra go używa i jest baaardzo zadowolona, a też ma cerę mieszaną, do tego problematyczną, wrażliwą i co kto chce.
Kremik jest bardzo lekki, szybko się wchłania, gwarantuje też miłą aplikację - jest w szklanej buteleczce z pompką. Polecam.
Stary 2007-06-04, 13:35   #97
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Hej witam na tym wątku jestem nowa. Zajmuje sie kosmetykami Avonu ale juz niedługo dolłacze do Faberlica Licze na Wasza pomoc w niektorych kwestiach

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-04, 13:52   #98
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Hej witam na tym wątku jestem nowa. Zajmuje sie kosmetykami Avonu ale juz niedługo dolłacze do Faberlica Licze na Wasza pomoc w niektorych kwestiach
O, cześć Petitka4 Ja też jestem nowa, a już zdążyłam polubić Faberlica. Jak narazie mogę Ci polecić żel do intymnej (jest bez SLSa i ten zapach...) i szminkę nawilżającą
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 16:21   #99
Ducky Duck
Raczkowanie

Do mnie przyszło dzisiaj zamówienie: wzięłam dla siebie krem HM1, krem do "oburzonej" skóry (nie mogłam się oprzeć), standardowo już krem-żel FM4 (to już moja trzecia tubka będzie - polecam serdecznie wszystkim zwolennikom lekkich kosmetyków) i korektor "perfekcyjna linia", ten jasny. Korektor już wkupił się w moje łaski - mimo iż jest on w kredce, ma bardzo miękki rysik i fajnie się rozprowadza. Kolor jasny i idealny dla "bladych twarzy", dobrze dopasowuje się do naturalnego kolorytu. Fajnie kryje zaczerwienienia i rozszerzone naczynka, nadaje się do korygowania zmian trądzikowych. Pod oczami jeszcze go nie używałam, bo i nie mam takiego zwyczaju, ale z ciekawości sprawdzę.

Ten krem pielęgnacyjny dla dzieci całkiem fajny, nawilża i natłuszcza - skóra pod jego wpływem jest elastyczna, to duża ulga dla skóry po używaniu kremów, które nie potrafią zapobiec uczuciu napięcia. Jest jednak jedna wada i z tego powodu chyba wkrótce ten kremik trafi do mojej mamy: zapach totalnie mi nie odpowiada - jest drażniący, długo wyczuwalny i chyba jak żaden potęguje u mnie ból głowy. Wielka szkoda, bo samo działanie bardzo mi odpowiada.

A tak jeszcze odnośnie godzin przywożenia paczek, ja swoją dostałam dzisiaj około 11.30.
Stary 2007-06-04, 16:32   #100
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Ducky Duck Pokaż wiadomość
Do mnie przyszło dzisiaj zamówienie: wzięłam dla siebie krem HM1, krem do "oburzonej" skóry (nie mogłam się oprzeć),
[...]
Jak przetestujesz krem do "oburzonej" to proszę o opinię. Zainteresowała mnie ta seria dla wrażliwej i ta dla alergicznej (X17).

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2007-06-04 o 17:05
Stary 2007-06-04, 16:57   #101
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
O, cześć Petitka4 Ja też jestem nowa, a już zdążyłam polubić Faberlica. Jak narazie mogę Ci polecić żel do intymnej (jest bez SLSa i ten zapach...) i szminkę nawilżającą
Mi najbardziej zależy na jakości i skuteczności kosmetyków do pielęgnacji cery. Juz wszystkiego próbowalam i po jakimś czasie moja skóra na twarzy znowu sie rozregulowywuje Wariuje całkiem. A to są tlenowe kosmetyki wiec chyba coś tam zadziałają . Szczególnie na moją mieszaną cere.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-04, 17:15   #102
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Mi najbardziej zależy na jakości i skuteczności kosmetyków do pielęgnacji cery. Juz wszystkiego próbowalam i po jakimś czasie moja skóra na twarzy znowu sie rozregulowywuje Wariuje całkiem. A to są tlenowe kosmetyki wiec chyba coś tam zadziałają . Szczególnie na moją mieszaną cere.
Jeżeli zależy Ci na jakości i masz mieszaną cerę, wypróbuj ten krem-żel FM4, o którym już kilkakrotnie w tym wątku wspominałam. Jest leciutki i mimo, że teoretycznie powinien matować, to bardziej reguluje wydzialnie sebum, pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu cera po kilku godzinach się nie świeci, jest gładka i wygląda bardzo korzystnie. Poza tym jeszcze jedna rzecz, jaka przemawia za tym kosmetykiem to fakt, iż nie wysusza on skóry (a jak często ma to miejsce przy kosmetykach przeznaczonych do cery trądzikowej), wręcz ją nawilża i zapewnia komfort.
Stary 2007-06-04, 17:48   #103
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ducky Duck, a co byś poleciła do suchej skóry (policzki, czoło, broda) z przetłuszczającym się nosem?
I szukam jeszcze kosmetyków do twarzy o ładnym zapachu oraz dobrym działaniu. Czy coś w Faberlicu pachnie przyjemnie, owocowo?

Tak na marginesie, właśnie zamawiam serum wzmacniające cebulki włosów. Mam nadzieję, że się sprawdzi, bo od farbowania włosy wypadają mi garściami.
Stary 2007-06-04, 18:14   #104
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Ducky Duck, a co byś poleciła do suchej skóry (policzki, czoło, broda) z przetłuszczającym się nosem?
I szukam jeszcze kosmetyków do twarzy o ładnym zapachu oraz dobrym działaniu. Czy coś w Faberlicu pachnie przyjemnie, owocowo?

Tak na marginesie, właśnie zamawiam serum wzmacniające cebulki włosów. Mam nadzieję, że się sprawdzi, bo od farbowania włosy wypadają mi garściami.
Hmmm ... Suche policzki i przetłuszczająca się strefa T to chyba jest właśnie cera mieszana. Przynajmniej moja skóra takie cechy posiada i ja to nazywam cerę mieszaną właśnie. No i używam tego kremu FM4 ... i jestem zadowolona bardzo. Tak BTW to krem ma ładny zapach, kojarzący się z masłem

Nie miałam zbyt wielu preparatów do twarzy Faberlic. Kremu Q3 nie polecam - zostawia na twarzy powłokę, przez którą skóra nie oddycha jak należy, krem roluje się. Nie polecam zbytnio tej maski do cery suchej z serii A, którą można stosować jako krem, bo wg mnie to odżywia raczej kiepsko. Krem HM1 stosuję dopiero 1 dzień, więc ciężko jest mówić o jego właściwościach, ale wydaje mi się, że dla skóry suchej, łuszczącej się będzie idealny (na strefę T wtedy raczej wypadałoby nałożyć inny krem, lub przymatowić nos pudrem).

Edytowane przez Ducky Duck
Czas edycji: 2008-03-01 o 23:34
Ducky Duck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 18:40   #105
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dziękuję za odpowiedź. Ten żel FM4 nie wygląda dla mnie przyjaźnie
A czy znasz może kremy Lekkie odżywianie NP1 i NP2? Jeszcze interesują mnie kremy Aromage. Czy ładnie pachną?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-04, 19:16   #106
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
A czy znasz może kremy Lekkie odżywianie NP1 i NP2? Jeszcze interesują mnie kremy Aromage. Czy ładnie pachną?
Niestety nie znam tych kremów.
Stary 2007-06-04, 21:48   #107
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez Ducky Duck Pokaż wiadomość
Jeżeli zależy Ci na jakości i masz mieszaną cerę, wypróbuj ten krem-żel FM4, o którym już kilkakrotnie w tym wątku wspominałam. Jest leciutki i mimo, że teoretycznie powinien matować, to bardziej reguluje wydzialnie sebum, pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu cera po kilku godzinach się nie świeci, jest gładka i wygląda bardzo korzystnie. Poza tym jeszcze jedna rzecz, jaka przemawia za tym kosmetykiem to fakt, iż nie wysusza on skóry (a jak często ma to miejsce przy kosmetykach przeznaczonych do cery trądzikowej), wręcz ją nawilża i zapewnia komfort.
Dzieki za opinie. Ja nie znam tych kosmetyków więc każda dobra opinia się liczy u mnie.

Stary 2007-06-04, 22:45   #108
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:
Krem "Lekkie odżywienie" na wieczór pachnie delikatnie, ładnie. Moja siostra używa właśnie go i stwierdziła, że szybko się wchłania, ale trochę świeci się zaraz po nałożeniu. Odżywia podobno możliwie

Natomiast kremy Aromage, a mianowicie mam ten pomarańczowy (odżywczy ) pachnie intensywnie rozmarynem. Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Jest dosyć treściwy, ale nawet w miarę się wchłania. Nadaje się raczej na noc, bo zostawia taką odżywczą powłoczkę Rano skóra jest bardzo fajna, gładka, miękka, a pryszcze są lekko podgojone

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 00:22   #109
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dziękuję za odpowiedź.

Kuszą mnie te kremy Aromage i seria Pomarańczowy Nastrój (poprawia koloryt?). Pewnie któreś z nich niedługo nabędę.
Tymczasem zamówiłam kriożel antycellulitowy, serum wzmacniające cebulki włosów, próbki Donny Felice i Znaku Subtelności. Powącham i poznam opinie również pianki do golenia, balsamu po goleniu, żelo-szamponu dla mężczyzn, wzmacniającej odżywki do paznokci 2w1 i kremu przeciw odciskom i odgniotom (pewnie sama wypróbuję, bo to dla rodziny).
Szkoda, że katalogi dostępne są dopiero od połowy danego miesiąca. Jest to dość duże utrudnienie i zmusza do kilku zamówień w katalogu.

Mam jeszcze pytanie odnośnie serii Skin Resorty Yoghurten. Interesuje mnie wszystko z nią związane, więc będę wdzięczna za każdą opinię.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 08:11   #110
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Mam krem do twarzy Pomarańczowy nastrój (ten z kolei stosuję na dzień ). Jest bardzo lekki i trochę rzadki, pachnie taką wit.B :P Dobrze odżywia i zmiękcza, szybko się wchłania. Koloryt jeśli poprawia to naprawdę bardzo delikatnie

Ze Skin Resort Yoghrten mam krem do rąk, ale na razie użyłam chyba raz czy dwa. Ładnie, delikatnie pachnie, szybko się wchłania, pozostawia taką śliską warstewkę.
Czytałam kiedyś tu na wizażu, że ktoś chwalił odżywkę do włosów z tej serii.

Tej serii 8 element podoba mi się zapach

Co do katalogów: nie mam mozliwości odbioru osobistego kosmetyków w Centrali, i musze płacić za przesyłkę, więc zamawiam tylko raz pod koniec miesiąca, ale czasem już nei ma niektóych kosmetyków niestety

Stary 2007-06-05, 10:08   #111
maat7
Raczkowanie

Smile Dot.: Już prawie jestem Konsultantką :)

Właśnie wczoraj zgłosiła się do mnie sympatyczna babeczka z Faberlic - tak jak przypuszczałam skoro napisałam późnym popołudniem piątkowym to w poniedziałek otrzymam pakiet informacji. Firma kurierska to Stolica - a ponieważ moja firma często z tej firmy korzysta to będę mogła sobie zapodać adres do pracy i nie będę się stresowała, że nie ma mnie w domu. Bodajże na prywatne adresy jeżdżą po godz. 17.00, ale Wasze wypowiedzi zdają się temu przeczyć.
A co do pochodzenia kosmetyków - mi osobiście nie przeszkadza fakt czy są rosyjskie, czy polskie czy francuskie. Już przeszłam drogę od zachłyśnięcia się "obcym" produktem, przy którym przepłacało się za markę i fakt inności, co nie zawsze znaczy lepszości. Teraz coraz chętniej sięgam po polskie kosmetyki, lubię niektóre produkty pielęgnacyjne Oriflame, nie służy mi pielęgnacja Avonu, a tak w ogóle to jestem stałym klientem aptecznej pielęgnacji i wciąż eksperymentuję - ot typowa ze mnie kobieta.
A Faberlic ma bardzo dobre opinie na tym Forum, więc czemu nie spróbować samemu
Jeszcze nie zdecydowałam się co zamówię w 1 rzucie, ale na pewno zachwalany przez Was żel do higieny intymnej, wezmę trochę pachnideł, bo tego nigdy za wiele, może tonik, aby delikatnie przetestować jak moja skóra (mieszana i wrażliwa i chumorzasta strasznie) zareaguje na nowości. Ale piszcie jak najwięcej o tym co przetestowałyście i Wam się super sprawdziło, bo zawsze lepiej oprzeć się na opinii bardziej doświadczonych
A jak Wam się sprawdza kosmetyka kolorowa (prócz błyszczyków) ??? Niedługo będę musiała nabyć mascarę do rzęs - pięknie pogrubiającą i podkręcającą - możecie coś mi od serca doradzić
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 10:58   #112
Fenris
Czekam na Ragnarok

No właśnie ciekawi mnie ten 8 Element.

Przejrzałam właśnie katalog 07 (na stronie oficjalnej) i jest kilka fajnych nowości. Spodobały mi się żele Collection Russe (nawilżający wrzos&lilia wodna i tonizujący mięta&winogrono), ale kosztują 9,90zł, a to tak średnio tanio jak na żel. Jeszcze droższy jest żel, który najbardziej mi się spodobał - Bajkowa Koronka, żel pod prysznic z afrodyzjakami (14,90zł). I to 240-250ml, więc normalnie.
Z nowości jest jeszcze wyszczuplające coś (krem czy żel, nie pamiętam), ale powyżej 40zł.

A tak pozatym widzę, że albo Faberlic ma skoki albo się teraz poprawia. Katalog majowy był beznadziejny, okrutny, bez "jaja". Natomiast lipcowy jest dopracowany, zdjęcia ładne, rzęsy podrobione super i wszystko cacy Ogólnie katalog dorównuje już prawie Avonowi. A po tym majowym nie wiedziałam co myśleć.

W lipcu w końcu pewnie znajdę nową pracę (chwilowo bezrobotna, bo się wyprowadzam na Śląsk), więc będę mogła sobie pozwolić na te drogie żele

maat7 - żel do intymnej jest boski Intimę odstawiłam daleko do szafy. Z kolorówki mogę polecić szminkę, którą mam - nawilżająca pomadka (mam Lekki Beż) i już zachwyciłam nią kilka osób.
Z zapachów przyjemny jest Primavera, delikatny kwiatowo-trawiasty na lato.
A z tuszów do rzęs to coś mi się przypomina, że ktoś chwalił Super Plush.
Stary 2007-06-05, 12:32   #113
Ducky Duck
Raczkowanie

Dot.: Już prawie jestem Konsultantką :)

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
A jak Wam się sprawdza kosmetyka kolorowa (prócz błyszczyków) ??? Niedługo będę musiała nabyć mascarę do rzęs - pięknie pogrubiającą i podkręcającą - możecie coś mi od serca doradzić
Kosmetyka kolorowa? Rewelacja, poważnie. Z namiętnością kupuję wszystkie pomadki, błyszczyki a moja żeńska część rodzinki dzielnie mnie w tym wspomaga. Już pisałam tutaj sporo na temat kolorówki, ale jeszcze raz ładnie wypunktuję, uwzględniając wszystko:

Pomadka nawilżająca GR1001-1012 - moja ulubiona - nawilża jak balsam do ust, świetnie się rozprowadza, nadaje lekki kolor, transparentny, ale wystarczy trochę więcej jej nałożyć, by zintensyfikować barwę. Nie ma chemicznego posmaku, ładnie pachnie i ma takie śliczne opakowanie, wykonane rewelacyjnie - mimo kilku miesięcy noszenia w torebce wygląda nadal jak nowe. Mam kolor GR1006 - jest śliczny, taki lekko różowy z domieszką pomarańczowego, delikatny i naturalny.

Pogrubiający tusz GM 1001-1004 - siostra go zamówiła i z początku była bardzo zadowolona, ale po około 2 tygodniach powiedziała mi, że tusz zgęstniał i stracił na dobrych właściwościach. Przestał nadawać się do użytku. Opakowanie bardzo ładne, śmiało można je porównać do tuszu Giordani Gold z Oriflame, ale jakość samego kosmetyku pozostawia sporo do życzenia.

Perłowe cienie Jedwabista Wibracja GF1101-1103 - jeden zamówiła znajoma siostry, jest z niego na tyle zadowolona, że pobiegła z tym do mojej siostry, by się pochwalić

Modelująca szminka GR1101-1108 - w katalogu opisana jako nadająca "absolutny połysk". Ciekawe, biorąc pod uwagę, że szminka jest matowa. Jedynie w chwilę po nałożeniu widoczny jest satynowy połysk, który już po chwili znika. Kolory są kryjące. Konsystencja lekka, beztłuszczowa, rzadka (prawie jak w płynnej pomadce). Nie wysusza ust. Nałożona w nadmiarze może zbierać się w załamaniach (tak to wygląda przez pierwsze kilka minut, po chwili wszelkie zgrubienia znikają), ale generalnie ma taką konsystencje, która utrwala się na ustach, za co plus. Zapach kosmetyku kojarzy mi się ze słodyczami. Opakowanie śliczne jak w przypadku pomadki nawilżającej. Miałam kolor GR1102 i był dla mnie zbyt jaskrawy. Oddałam babci. Moja mama ma kolor GR1103 (bordo, wpadające w beż) i jest zadowolona.

Szminka "Namiętne usta" - baaardzo zróżnicowany produkt. Można natrafić tu na nawilżający balsam koloryzujący (czyli coś takiego, jak przedstawia swoją konsystencją, właściwościami i kolorem MR1011), jak i na kryjącą, satynową pomadkę z prawdziwego zdarzenia (taką, której reprezentantką może być ta o numerze MR1012). Pomadka ma zapach grapefruitowy, nie ma chemicznego posmaku. Opakowanie wykonane solidnie, choć jego estetyka przypadnie do gustu raczej nastolatkom. Ja używam "naturalnego beżu" z tej serii gdy chcę nawilżyć usta, a nie mam pod ręką balsamu Ogólnie fajny produkt.

Delikatne cienie do powiek MF1001-1006 - moja mama zamówiła MF1001 "śnieżnobiały jedwab" - jest to delikatny kolor, bynajmniej nie biały, a śmietankowy. Zawiera maleńkie drobinki, ale nie jest to typowy brokat. Cień delikatnie matuje i ogólnie moja mama jest z niego zadowolona (a rzadko z którego kosmetyku tego typu jest zadowolona). Opakowanie wykonane bardzo solidnie.

Podkład "inteligentny make-up" MK10xx - w zeszłym roku zamówiła go moja siostra. Zamówiła chyba średni odcień, który był dla niej za jasny. Nie była zadowolona z tego podkładu. Mówiła, że zostawiał na skórze powłokę, co dawało niezbyt komfortowe uczucie. Miał gęstą konsystencję i ciężko się rozprowadzał.

Ultra-perłowy błyszczyk do ust - bardzo fajny kosmetyk. Nawilża i odżywia usta, nadaje ładny kolor. Mam ten w odcieniu "iskrzącego beżu" - nakładam go niewiele, a nadaje taką lekką barwę kojarzącą się z kolorem zachodzącego słońca, piasku pustyni etc. (nie ma to jak się rozmarzyć). Opakowanie solidne, błyszczyk się nie wylewa. Kosmetyk bardzo wydajny.

Na razie to na tyle. Mam nadzieję, że taki długi komentarz będzie się w ogóle chciało komuś czytać
Stary 2007-06-05, 13:39   #114
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ducky Duck, mi akurat bardzo pomogą Twoje opinie Naprawdę te tanie szminki pachną grejpfrutem? Muszę je mieć w takim razie
A nie wiesz czy tak samo jest z tymi z efektem wilgotnych ust i z pomadką "Spełnienie Marzeń"? Kusi nazwa "truskawka z bitą śmietanką" Ciekawe czy są kryjące.

PS. Wczoraj złożyłam zamówienie, kiedy będę mogła zobaczyć w Strefie wystawioną fakturę???
Stary 2007-06-05, 13:39   #115
maat7
Raczkowanie

Smile Dot.: Polecane kosmetyki

Jesteście kochane dzięki za tak wiele informacji. Niestety o pomadki nie będę się dopytywać bo jestem od nich całkowicie uzależniona i w szufladach mam zapas na najbliższe 10 lat Natomiast zainteresowały mnie te cienie (choć i ten produkt znajduje się u mnie w chorobliwym nadmiarze, ale cóż ... każda z nas to ma i zna). Kolor śmietankowy z odrobiną połysku (a nie nachalnym brokatem) może być całkiem miłym rozwiązaniem na lato. Martwi mnie tylko różnica kolorów katalogowych z tymi w realu - jeżeli będzie tak dramatycznie duża to się mogę zniechęcić. Tak było w Avonie - każdorazowo co innego mówiła nazwa koloru, co innego zdjęcie i co innego produkt, który otrzymywałam. No ale damy szansę kolorówce Faberlic

I jeszcze jedno - jak to jest z katalogami. Z tego co wiem sa one miesięczne, ale od kiedy wiadomo co będzie w następnym katalogu??? Jest to o tyle ważne, że można sobie popatrzeć czy coś będzie w promocji tańsze, albo promocja będzie jeszcze trwała i można rozłożyć zakupy na tury.
Z katalogiem Ori zaglądam chętnie na forum Oriflame i bardzo mi pomaga wertowanie nowych propozycji - nigdy nie składam zamówienia zanim nie obejrzę co będzie w następnym (i w Ori i w Faberlic będę kupowała dla siebie ew. na prezenty dla mojego bliskiego grona ). Post nade mną pojawiła się informacja, że na stronie www jest już katalog lipcowy, a ja widzę tylko czerwcowy No chyba że jak otrzymam numer konsultantki to po zalogowaniu będę widziała więcej - to już szybciej zrozumiem.
A Primavera będzie moja - tak zachwalacie, że skosztuję tej trawiasto-kwiatowej mieszanki na własnej skórze!!!

Cofam pytanie o lipcowy katalog - byłam na stronie www i też go widzę Hmmm, jest kilka kuszących rzeczy - muszę porównać ceny i ... do roboty, aby na nie zarobić.

Edytowane przez maat7
Czas edycji: 2007-06-05 o 14:03
Stary 2007-06-05, 14:05   #116
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dot.: Polecane kosmetyki

maat7 - Myślę, że dla każdego jest już lipcowy. Odśwież stronę Faberlica lub tu masz link http://www.faberlic.pl/download/FL_0707_katalog.pdf
Słyszałam, że prawdziwa i właściwa kolorówka jest na stronie internetowej Faberlica w Ofercie. Tam sprawdź sobie kolory.
Stary 2007-06-05, 14:39   #117
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Ducky Duck, mi akurat bardzo pomogą Twoje opinie Naprawdę te tanie szminki pachną grejpfrutem? Muszę je mieć w takim razie
A nie wiesz czy tak samo jest z tymi z efektem wilgotnych ust i z pomadką "Spełnienie Marzeń"? Kusi nazwa "truskawka z bitą śmietanką" Ciekawe czy są kryjące.

PS. Wczoraj złożyłam zamówienie, kiedy będę mogła zobaczyć w Strefie wystawioną fakturę???
Ta pomadka spełnienie marzeń podobno pachnie owocowo, ale nie wiem konkretnie jak. Kolory też są lekko transparentne. Zaraz wyślę Ci na PW link z recenzją tego kosmetyku. Nie chcę tutaj robić reklamy innymi stronom o kosmetykach, więc dlatego skorzystam z opcji prywatnej wiadomości.

A co do pomadek "Namiętne usta", naprawdę pachną grapefruitami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 14:42   #118
maat7
Raczkowanie

Smile Dot.: Naiwne pytania nowej Konsultantki

Cytat:
maat7 - Myślę, że dla każdego jest już lipcowy. Odśwież stronę Faberlica lub tu masz link http://www.faberlic.pl/download/FL_0707_katalog.pdf
Słyszałam, że prawdziwa i właściwa kolorówka jest na stronie internetowej Faberlica w Ofercie. Tam sprawdź sobie kolory.

Dzięki Fenris, ale już sama doszłam do lipcowego katalogu (kiedy pisałam pytanie gdzie on jest, on czyli katalog został zamieszczony na ich stronce).

A jak wygląda kwestia zamawiania ? Do kiedy mogę zamawiać z czerwcowego, a od kiedy z lipcowego katalogu? Liczy się data na zamówieniu, czyli np. 29.06. piszę zamówienie i dostaję w lipcu ale wg katalogu z czerwca? A co z sobotami i niedzielami - skoro będę składała zamówienia internetowo, to mogę w te ustawowo wolne dni, czy jedynie liczą się robocze?

Sorry za moje pytania, ale startuję jako Konsultantka (choć jeszcze się nie zalegalizowałam, ale to tylko kwestia czasu bo papierologia jest już do mnie w drodze ) i czuję się bezradna jak maluch stawiający pierwsze kroki. Jeśli pytania są naiwne - trudno, ale będę pytać do upadłego, aż sama się nie wygryzę i nie będę mogła doradzać innym

Ah, żeby móc już zamówić i cieszyć się na dostawę. Uwielbiam rozpakowywać kosmetyki, sprawdzać pomadki i błyszczyki (ale to zabronione bo leczę się z nałogu ), wąchać perfumy i żele, mazać sie próbnie kremami ... rozmarzyłam sie ja diabli .
Stary 2007-06-05, 14:52   #119
Ducky Duck
Raczkowanie

Dot.: Naiwne pytania nowej Konsultantki

Teraz już nie za dobrze pamiętam, ale jestem na 99% pewna, że zamawiając pod koniec np. czerwca płacisz cenami z katalogu czerwcowego, nawet, jeśli kosmetyki przyjdą w lipcu.
Stary 2007-06-05, 17:53   #120
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:

Fenris widzę, że mamy podobne upodobania

Jeśli chodzi o lakierowy błyszczyk, to jest bardzo gesty, i trwały, pachnie owocowo, ale nie umiem określić dokładnie czym

Fakturę będziesz mogła zobaczyć chyba dnia następnego wieczorem (tam napisane jest od której są dostępne faktury, od 18, czy 19 )

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
Siostra ma tusz pogrubiający GM coś tam, i dla mnie się bardzo podoba, fajnie rozdziela rzęsy, nawet przy 3 warstwie (bo przy jednej warstwie pogrubienie jest szczerze mówiąc takie sobie).
Ja natomiast mam tusz wydłużający i też jest zadowolona. Mam kolorek brązowy i idealnie pasuje do koloru moich rzęs Też fajnie rozdziela, trochę pogrubia, ale tak średnio wydłuża. W ich tuszach podoba mi się właśnie to, że tak fajnie rozdzielają rzęsy

Mam te same cienie co były już tu wspomniane, mianowicie te "białe" z serii you Nova. Kolorek jest śliczny, taki kremowy, ma właśnie takie delikatne drobinki, ogólnie jest bardzo ładny, tylko dla mnie troszkę zbyt mało intensywny na powiece.

Mam też automatyczną perłową kredkę do powiek, kolorek "róża turecka" to ciemny brąz Bardzo ją lubię, jest bardzo miękka, świetnie się ją rozciera, ale tez niestety łatwo się rozmazuje.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości