|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
dziękuję malin za uznanie
sama jestem niezdecydowana i szukam potwierdzenia właściwego wyboru ![]() nie wiem czy lepiej wiszący, czy taki w formie kopułki, wogóle jaki jest wygodniejszy i lżejszy....
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie podoba sie polączenie tych kwiatów z eustomami,czy jak im tam
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie bukiety, niezależnie od kształtu, na tzw. mikrofonie są nieco ciężkawe. A im więcej w nim kwiatów, tym jest cięższy. Kwiaty związane jedynie wstążeczką, jak róże czy cantadeski, są lżejsze. Ja miałam bukiet na mikrofonie o średnicy ok. 20 cm. Nie było to jakoś strasznie ciężkie i niewygodne.
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Z róż i frezji - identyczny jak na zdjęciu, z tą tylko różnicą, że róże były bordowe.
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ciekawy ten bukiet
![]() frezje fajnie wiszą u dołu
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
A jak pachniały
![]() Też długo miałam problem, jaki bukiet wybrać (wiedziałam tylko, jaki kolor i że mają być róże i frezje), ale jakoś tak dwa miesiące przed ślubem ewalena umieściła na forum właśnie to zdjęcie. Jak go zobaczyłam, aż podskoczyłam na krześle - to było to, czego szukałam.
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no to może i mnie ewalena doradzi coś oryginalnego osobiście chciałam coś takiego, ale TŻ się nie zgodził, twierdzi że brzydki
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście oryginalny, ale bardziej by pasował do bardzo prostej w formie sukni, a Twoja jest taka lekka, "koronkowa" i pasowałby do niej bukiet też taki "lekki" wizualnie (właśnie takie wrażenie zrobił na mnie ten pierwszy bukiet, który zamieściłaś wraz ze zdjęciem sukni)
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#101 | ||
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
A tak nawiązując do ciężkości, każda ilość żywych kwiatów ma swoją wagę. Profesjonalny bukiet układany w ręku musi być drutowany i watowany. Bukiet robiony w mikrofonie to ciężar wody + druty do zwisających elementów. O wygodzie przy kwiatach trudno mówić - zawsze problemem są długie wystające elementy. Cytat:
tradycyjnych) Te bukiety są podobne stylem do wybranego przez Ciebie. Czy TŻ powiedział co mu się nie podoba? Forma, kolor, kwiaty? Co do Twojej sukni to lekka jest góra - dół "ciężki" drapowany. Bukiet z dużej ilości drobnych kwiatów "zgubi" się. Bukiet o wyraźnych kwiatach i dobrze zarysowanej formie wydobędzie dodatkowe piękno i szlachetność tej sukni. Ja bardzo lubię formę ostatniego bukietu. W każdej kolorystyce wygląda dobrze i zawsze nieco inaczej. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-07 o 21:22 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałam nadzieję, że wkleicie jakieś bukiety pasujące do mojej sylwetki i sukienki, które będę mogła pokazać później w kwiaciarni... Liczę na was... |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
bardzo dziękuję za radę, najbardziej podoba mi sie nr 4
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena
Bardzo prosze o pomoc -ślub juz w czerwcu. Mam 175 mój TZ 185. garnitur czekoladowy, suknia w załączniku w kolorze śmietany. Wymysliłam sobie różowe lilie,ale nie jestem pewna czy taki bukiet będzie pasował? Pozdr K. |
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena
Bardzo prosze o pomoc -ślub juz w czerwcu. Mam 175 mój TZ 185. garnitur czekoladowy, suknia w załączniku w kolorze śmietany. Wymysliłam sobie różowe lilie,ale nie jestem pewna czy taki bukiet będzie pasował? Pozdr K. |
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
teraz takie zawijane sa modne?? Mi tam sie podobaja zwyczajne proste... bez wystajacych ogonow
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
malin30 piekny bukiet
no cos wspanialego.myslicie ze pasowalby do mojej sukni
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, ale do Twojej sukni, co już pisałam na innym wątku, pasowałby bardziej "szalony" bukiet.
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
dzieki serdeczne
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Czy istnieją eustomy w kolorze kremowym?
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
istnieje.
jak się nazywa ten kwiatek, który jest zarazem wypełniaczem bukietów
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam Jak dla mnie wszystkie bukiety z kalii sa przepiekne, poprostu kocham te kwiaty. Tez mam slub w maju i bede miala bukiet podobny do twojej propozycji nr 2, takze ja wybralabym ten bukiecik. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo zauroczył mnie ten bukiecik, a chętnie bym go wzbogaciła kilkoma kremowymi eustomami, a zamiast różowych róż - drobne herbaciane. Myślę, że takie kolory bardziej pasowałyby do sukni ecru z naszytymi kwiatuszkami w kolorze capuccino (chyba że się mylę )
Edytowane przez gosiunia22 Czas edycji: 2008-04-08 o 17:20 Powód: interpunkcja:) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!!!
W sierpniu mam wesele, sukienkę już wybrałam teraz zastanawiam sie nad bukietem. Mam kilka typów jednak nie wiem czy będzie mi w takich kolorach i do tej sukienki dobrze. Byłabym wdzięczna za podpowiedzi dotyczące bukietu. Mam 175 cm wzrostu, włosy blond (baleyage), cera jasna. Do sukienki będę miała długi welon mocno marszczony. Partner 183 cm, ciemny blondyn. Garnitur jeszcze nie wybrany ale na pewno w ciemnym kolorze. Sukienka ma kolor perłowy. Myślałam o połączeniu pudrowego różu z białym, albo fioletu z białym. Bukiet chciałabym raczej okrągły bez "zwisów". Bardzo podobają mi się storczyki, tylko czy to są trwałe kwiaty i czy są w sierpniu? Z góry dziękuję za podpowiedzi. P.S. Tak dla informacji, tej kokardki nie będzie musiałam napisać bo mi sie nie podoba
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam biala suknie prosta z wykonczeniem haftem. dekolt prosty, cienkie ramiaczka,jednoczesciowa z tzw nakladka na lewo. TZ ma garnitur stalowy, srebrna kamizelke, ja mam dodatki z bialego zlota i zalezy mi na wyborze bukietu. wiem ze chce z mini kali i roz w kolorystyce lekko rozowe i biale<nie wiem ktore jakie> i chcialabym ksztalt lezki jakies. co wy na to. macie jakies zdjecia takich bukietow<moga byc inne kolory>chodzi mi o ksztalt. a jak widzicie takie zestawienie kolorystyczne? doradzcie prosze. Ewelena licze bardzo na ciebie. pozdrawiam
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam takowe bukieciki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

no cos wspanialego.myslicie ze pasowalby do mojej sukni