![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: ile kosztowaly wasze sukienki slubne ?
ja za swoja dałam w sumie 3600 to znaczy na razie dałam zaliczke, ale koszt całkowity to tyle. Na początku nie chciałam wydać na suknie tak dużo, ale to jest suknia z moich marzeń i chciałam w tym szczególnymdniu wyglądać tak jak sobie wymarzyłam. Suknia z kolekcji sincerity.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ja wyszłam z założenia, że nie będę szyć sukni tym bardziej że jestem niska i w komisach powiedzieli że nie bardzo będą chcieli kupić bo mało mają takich klientek. Postanowiłam korzystając z okazji że tam już jestem przymieżyć parę sukni, a raczej jak się rozbrykałam z mierzeniem to wybrałam jedną. Czyli ja za wypożyczenie zapłacę 699zł w tym mam bolerko, futerko czy co tam jeszcze wymyślę i rękawiczki jakie będę chciała. Welon kupiłam od producenta na allegro za grosze z przesyłką dałam 14,50zł na oryginalnej metce było napisane 80zł
![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Buuu, a ja właśnie się podłamałam, bo suknia w której się zakochałam kosztuje 3100zł
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja też mam taki charakter jak taniej to zawsze skorzytam, ja mam zamiar zamknąć się w kwocie 1300zł ale to tak max
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Moja suknia ma mnie kosztować 1500zł (tak ją wyceniła pani która ją szyje
![]() ![]() Załączam zdjęcie (moja suknia będzie miała trochę przerobioną górę i będzie trochę skrócona, tzn. tak żeby nie wlekła się mi tak z tyłu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Meg9 jak za taką cenę to bym brała bez zastanowienia, znalazłaś uczciwą kobietę i jeszcze gratisy WOW jestem w szoku
![]() ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczególnie góra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Za materiał zapłacę ok 300- 400 zł, w zależności od ceny koronki. Za uszycie nie płacę, bo ciocia ma zakład, który się tym zajmuje.
![]()
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
moja suknia kosztuje 1990 zl. do tego bolerko 150 zl oraz welon 150 z;. plus bielizna, buty (juz mam)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Witam!!!
moja sukienka bedzie kosztowac 550zl,beda ja wypozyczac, jest skromna, prosta, w kolorze zlota, slub we wrzesniu!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
2400, welon 50zl - ppromacja jak kupuje sie razem z sukienka, ale nie wiem czy z niej skorzystam bo nie wiem czy w ogole bede miala welon. I dostalam do sukni tygodniowe wczasy w Karpaczu dla 2 osob!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
moja suknie bedzie kosztowała 1600 zł do tego dostałam długi do kolan dwuwarstwowy welon z aplikacjami( takimi samymi jak na sukni) gratis( jego koszt to 270 zł) ale dodali mi go do sukieneczki z racji tego ,ze wczesnie zapłaciłam zaliczke1
do tego chyba sobie uszyje bolerko( w razie chłodniejszego dnia) za butki zapłace 160 zł ( bo bedzie na nich ta sama aplikacja co na sukni) a to moja sukienka MOJE JEST ECRU a te aplikacje sa tylko przy biuscie a na dole to tylko przy tym rozcieciu- no i beda koloru blady róz i stare złoto przetykane kryształkami malutkimi)
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
mnie tez było szkoda na początku wydac 3600 na sukienke, ale pozniej to przemyslalam, i stwerdzilam ze jak nie bede miec tej wymarzone, to nie do konca bede szczesliwa w tym dniu, a to przeciez jedyny taki dzien. Co z tego ze za te pieniadze mozna sobie kupic cos innego. Ale ta sukienka sprawi mi tyle radosci ze juz nie mysle o tym, ze to tak duzo kasy i ze tylko na jedna noc (no zaloze ja jeszcze drugi raz do pleneru). Dokladnie to przemyslalam.
Cena w mojej sukience zalezala tylko od materialu z ktorego jest szyta. W polsce takiego nie ma, wiec w gre nie wchodzilo w ogole szycie u krawcowej. To jest taki tiul z krysztalkami.I on jest taki drogi. Nie mniej jednak jest wiele innych pieknych tanszych sukien w ktorych wyglada sie pieknie i niczego nie brakuje. Ja jednak zupelnia zglupialam na punkcie mojej sukienki (oszalalam doszczetnie) i zadna inna nie wchodzilaby w gre. Jak wypatrzylam i przymierzylam ją w salonie, to nie pytając o cene krzykłam, ta i żadna inna!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Moja kosztuje 2200 plus gratis welon i rekawiczki, ktorych nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w trakcie wybierania sukienki -che przeznaczyc 2500zł max
Na poczatku było mi to obojetnie czy wypozyczona czy z komisu czy nowa ale ze nie mam rozmairu 36-38 mam duzy biust to nie ma takiej opcji dostac gotowa ani liczyc na wypozyczenie ![]() (wiadomo ze sukienka musi byc idealnie dopasowana szczegolnie na biuscie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Maruuuda nie masz racji w wypożyczlniach mają naprawdę najróżniejsze rozmiary ja jestem bardzo niska mam trochę więcej niż 150cm i szczerze mówiąc jest dużo sukien na nas nietypowe
![]() ![]() ![]() Jeszcze dopisuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
moja jest używana i kosztowała mnie 600 zł (halka, welon, buty i ozdóbki na szyję i we włosy)
kolor ecru, jedyną przeróbką będą doszyte ramiączka ( bo mam wrażenie że suknia jest zbyt ciężka żeby mi sie utrzymała) i poduszki wypełniające biust bo na mój gust lepiej się ta sukienka będzie układać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
A mnie się udało kupić suknie na wyprzedaży za połowe ceny, likwidowano kolekcje no i w grudniu zrobiłam zakup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
A moja całkiem nowa uszyta będzie za 1290 zł, to chyba też się opłaca, zwłaszcza, że to jest kolekcja 2007 rok. Do tego gratis welon i pończoszki samonośne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
o kurcze dziewczyny ale sumy podajecie....
ja za swoja sukienke placilam lacznie 450 zl byla suknia, gorset, rekawiczki, bolerki i szal dodam ze byla to suknia balowa szyta na miare z aukcji allegro pasowala idealnie a krawcowa na oczy mnie nie widziala. dotego kupilam na wyprzedarzy biale kozaczki za 19.90 welona nie moglam miec bo mam juz 1.5 dziecko(...przesady mam i babc) wiec byl tiul kupiony w kwiaciarni (dokladnie taki jak mialam w bukiecie) kosztowal 5zl oczywiscie plaszczyk pozyczony od kolezanki ![]() jesli ktos chce zaoszczedzic polecam sklepy "za 5 zl" mozna tam dostac kwiaty we wlosy lepszej jakosci niz w salnach slubnych a za cene 10 razy mnijesza. chcialam kupic sobie kwiat we wlosy w salonach kosztowal 50 zl a w tych skepach po 5 byly cale galaski kwiatow za 5 zl! .... ostatecznie srezygnowalam z jednego kwiata i wpielam we wlosy zylke z malutkimi kwiatkami...ktorabyla pryzczepiona do bukietu a mnie platala sie z recach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
a ja zapomniałam dołączyć zdięcia mojej sukienusi - wszystko razem wyniesie mnie nie więcej niż 1250 zł
![]() ![]() Pozdrawiam WAS kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
moja suknia kosztuje 3500 bez welonu i butow, ponieważ buty bedę mieć za darmo z racji tego że je wygrałam. Bardzo sie z tego ciesze, ponieważ mogłam sobie wybrać jakie chce bez względu na cenę
![]() ![]() ![]() a moją wymarzona jest ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-12-09 o 23:21 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
po prostu Em :)
|
Mam ten katalog, a to zdjęcie również mnie zauroczyło.
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Ja sukienki nie mam jeszcze wybranej, ale dużo podoba mi się właśnie z tego katalogu. I te zdjęcia. ![]() Ślub - jeśli dobrze pójdzie - najwcześniej za 3,5 roku. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.