1.09 - 31.12 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-13, 20:10   #91
Harpi
Raczkowanie

Dot.: 1.09 - 31.12

Justynko straszne te fotki... az zachciało mi sie jesc jak je zobaczyłam... Wspołczuje wszystkim dziewczynom które doprowadziły sie do takiego stanu... ehh
Stary 2006-09-13, 21:18   #92
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Żeby chudnąć tzn. spalać tłuszcz, a nie widzieć mniejsze cyferki na wadze, trzeba odpowiednio dużo jeść. Ujem,ny bilans kaloryczny powinien być na poziomie 100-200 kcal. Trzeba jeść obowiążkowo minimum 1g białka na kilogram masy ciała, jeść 5-6 posiłków, ostatni posiłek na 2h przed snem.
Ćwiczenie aerobowe można wprawdzie wykonywać na czczo, ale jak już się chodzi na siłownię to lepiej poćwiczyć z obciążeniem 45 minut a potem 30 aerobowe. Efekty 1000 razy lepsze i długotrwałe, bo wzrośnie podstawowa pzremiana materii. Oczywiście przed i po treningu siłowym należy zjeść posiłek złożony z białka, ww i małej porcji zdrowego tłuszczu.
JOGURT top nie jest posiłek to dodatek do posiłku.
Pingwinku dziekuje za odpowiedz...widze ze chyba wiele musze sie nauczyc....no i zacząc sie brac powaznie za siebie....jem w sumie byle co , mało ale własnie- jogurcik , kanapeczkę....jestem leniem patentowanym i szkoda mi czasu naprzygotowywanie posiłkow dla siebie (cierpie na chroniczny brak czasu)...od soboty ćwicze na stepperze skretnym- narazie codziennie po 1000 kroków na najmniejszym obciązeniu, ale chyba musze zwiekszyc bo juz nie poce sie jak tzw. mysz , pewnie to mało, ale na poczatek musi mi starczyc....jedynie cos z jedzeniem musze zacząc zmieniac....
czy wiecie gdzie moge znalezc jakieg gotowe jadlospisy dla osób nie posiadaących wolnego czasu? chetnie bym sciągnęła....
Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny nie tak ostro NIE PRZESADZAJCIE. Poniżej 90 cm w biodrach to nie tylko nie wygląda estetycznie( już nawet nie mówiąc ładnie) ale po prostu chrobliwie niezdrowo. Chcecie wyglądać jak wieszaki? A może jak zombi. Ok popieram was. Mniej kobiet będzie popadało w kompleksy, będzie też miało wieksze powodzenie u mężczyzn a dlaczego? wiadomo co to za konkurencja zombi? Żadna

I pewnie teraz na mnie będą najeżdżać osoby wychudzone, chorobliwie chude lub te które uparcie bronią ich racji. Cóż prawda w oczy kole... bynajmniej nie chciałam nikogo obrazić(jeśli takowe persony były).

Dla podsumowania załaczam ciekawy link: http://zyciegwiazd.onet.pl/1354953,1...y,artykul.html

Ponad to pare ciekawych zdjęć( o ile uda mi się je wrzucić) . Każda z Pań na ostrej diecie powinna zadać sobie pytanie czy warto...

matko!!! toz to chodzące trupy-masakra...i to modelki? szok!!

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 09:02   #93
pingwin2
Zakorzenienie

Ja przygotowuję dla siebie 6 posiłków i zajmuje mi to 15 minut, oprócz tego gotuję jedzenia dla mężą na diecie masowej, pracuję po 12h - chcieć to móc
Skomponuj swoją diete z razowego pieczywa, warzyw, owoców, ryżu, jajek, twarogu, szynki, ryb mięsa, oliwy i orzechów
Ugotowanie jajek na twardo i dodanie do nich warzyw zajmuje chwilę, to samo sałatka z tuńczyka itp.
Do roboty - efekty są warte poświęconego czasu
pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 09:53   #94
olla22
Raczkowanie

GG do olla22

Witam.
Pingwinku a czy mogłabyś zamieścic przykładowe przepisy na posiłki które sobie przygotowywujesz? Jezeli to nie problem oczywiscie.
olla22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 10:42   #95
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olla22 Pokaż wiadomość
Witam.
Pingwinku a czy mogłabyś zamieścic przykładowe przepisy na posiłki które sobie przygotowywujesz? Jezeli to nie problem oczywiscie.

Proszę bardzo to nie są moje posiłki, bo ja jestem na diecie niskowęglowodanowej, ale te posiłki są zdrowe i zgodne z dietą:
omlet z tuńczykiem, oliwą i warzywamiwa
placki twarogowe z mąką razową
owsianka z orzechami i twarogiem
pierś z kury z warzywami i ryżem , na milion sposobów
grilowane nogi kurczaka ( uwielbiam)
sałatki z tuńczyka z makaronem
kanapki z razowego pieczywa z twrogiem, szynką, jakiem, pastą rybną
sałatka grecka z fetą i oliwą
omlet z fetą i cukinią itp
jajecznica ( wogóle wszystko co się da zrobić z jajek)

Zasada jest prosta białko+zdrowe tłuszcze+weglowodany o niskim ig +warzywa+owoce
Im mniej przetworzone produkty tym lepiej
Najlepsze źródła białka: mięso, ryby, jajka, twaróg
Stary 2006-09-14, 19:38   #96
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Ja przygotowuję dla siebie 6 posiłków i zajmuje mi to 15 minut, oprócz tego gotuję jedzenia dla mężą na diecie masowej, pracuję po 12h - chcieć to móc
Skomponuj swoją diete z razowego pieczywa, warzyw, owoców, ryżu, jajek, twarogu, szynki, ryb mięsa, oliwy i orzechów
Ugotowanie jajek na twardo i dodanie do nich warzyw zajmuje chwilę, to samo sałatka z tuńczyka itp.
Do roboty - efekty są warte poświęconego czasu
nie tyle chciec to móc- powiedziałąbym- wiedziec i wtedy móc....zawsze jak czytam jakies diety to sa tam takie wymyslne potrawy na które musiałabym poswiecic sproro czasu, ale jak Ty to piszesz to brzmi faktycznie banalnie....

to do dzieła...

16.10.2009-start

Stary 2006-09-14, 20:06   #97
Harpi
Raczkowanie

Talking Dot.: 1.09 - 31.12

Hej dziewczyny jak tam u was?? Bo ja dzisiaj mega zmeczona... 4 dzien diety SB i trzymam sie super:d nie mam sobie nic do zarzucenia no poza tym ze za mało dzis zjadłam ale poprostu czasu nie było:P Chodzilam normlanie od9:30 do 15:30 caly czas na nózkach i to w dosc szybkim tempie... a wszystko przez TZ-eta bo szukałam mu prezentu na Dzien Faceta, ale i tak nic nie kupiłam ehh qrde ale przynajmniej przyczynia sie do mojego chudniecia:P hehe a tak swoja droga to co moge mu kupic?:P
Stary 2006-09-14, 21:19   #98
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez Harpi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jak tam u was?? Bo ja dzisiaj mega zmeczona... 4 dzien diety SB i trzymam sie super:d nie mam sobie nic do zarzucenia no poza tym ze za mało dzis zjadłam ale poprostu czasu nie było:P Chodzilam normlanie od9:30 do 15:30 caly czas na nózkach i to w dosc szybkim tempie... a wszystko przez TZ-eta bo szukałam mu prezentu na Dzien Faceta, ale i tak nic nie kupiłam ehh qrde ale przynajmniej przyczynia sie do mojego chudniecia:P hehe a tak swoja droga to co moge mu kupic?:P
Harpi 4 dzien- i widzisz juz efekty? a cwiczysz?

bo ja do soboty na stepperze- dzis nie cwicze bo miałam strasznie ciezki dzien w pracy...a od jutra (bo dzis rano cos tam przekąsiłam) stosuje sie rad Pingwinka, ubóstwaim smietniki warzywne- i zamierzam nimi sie szprycowac...niestyety efekty nie sa jeszcze widoczne, ale to pewnie z powodu braku diety...

16.10.2009-start

Stary 2006-09-15, 09:07   #99
Harpi
Raczkowanie

Katesia jakis oszałamiających efektów nie widac bo to dopiero 4 dzien ale czuje sie jakas lzejsza i mam plasciejszy brzuch i w ogole jakos tak lepiej sie czuje... ale to dopiero 4 dzien a o prawdziwych efaktach to bedzie mozna mowic chyba za 4 tygdonie :d a co do tego co napisalam ze nie mam sobie nic do zarzucenia to chodzilo o to ze nie zgrzeszylam ani razu jak narazie:d
Stary 2006-09-15, 09:29   #100
lenkao
Raczkowanie

GG do lenkao

Dziewczyny ,a mi od 1 wrzesnia ubyly az 3 cm w biodrach juz,talia - 5 cm,na razie w miejscu stoi.
Ale rzeczywiscie brzuszek jest bardziej plaski i wszystkie spodnie juz spadaja z pupy
Nie tak bardzo,jak bym chciala,bo chcialabym sie nimi prawie owinac . ale najwazniejsze,ze dieta dziala,przynajmniej mam mobilizacje do dalszych cwiczen.

A cwicze na wioslarzu.
Nienawidze go.
Chcialam stepper skretny z kolumna,ewentualnie rowerek,a moj maz ,razem z panami ze sklepu,stwierdzil,ze na tym sprzecie najwiecej miesni
pracuje ,wiec najszybciej zwale .
Tylko nie pomysleli,ze moge sie szybko zniechecic :/

Na szczescie jest bardzo silna osoba,jak sie upre ,to tak ma byc i bede cwiczyla az efekty mnie zadowola.
Tylko czy ja spale boczki na wioslarzu ?
Na stepperze skretnym tak , ale na tym ?
Nie mam pojecia.Czuje bol miesni w tym miejscu,tak jak w brzuchu,ramionach,udach,a le w biodrach zdecydowanie najmniej...

Aaaa i znalazlam kolezanke do biegania,bo sama nie bardzo mialam ochote.

Pozdrawiam Was,przyszle sarenki
lenkao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 12:05   #101
Harpi
Raczkowanie

Talking Dot.: 1.09 - 31.12

Lenkao mam podobnie do Ciebie jak sie upre to nie rusze tego co zakazane:P hehe Ostatnio robilam lasagne dla Tz-a i ani nie sprobowalam czy dobra wyszla:d tak samo z owocami ktorych bardzo mi brakuje (kocham owoce), leza sobie w kuchni a ja ich nie tkne:d
W srode mam robic dla Tz-a kebaby ale tez ich nie tke...
Jak on to powiecial "zawieziete bydle" ze mnie:P hehehe
Stary 2006-09-15, 12:13   #102
pingwin2
Zakorzenienie

Lenkao
wioslarz to świetny wybór, w trening zaangarzowane są różne grupy mięśniowe i spala się mnóstwo kalorii
Ja osobiście uwielbiam wioślarza, jeżeli masz takiego z regulowanym obciążeniem to ustaw sobie minimalne obciążenie.
Na boczki polecam skręty z kijem na ramionach - siadasz okrakiem na krześle, na ramiona kładziesz kij np. od miotły i wykonujesz skręty raz w lewo raz w prawo - to naprawdę super ćwiczenie.
Gratuluję spadków cm - świetny wynik.

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

Stary 2006-09-15, 16:27   #103
lenkao
Raczkowanie

GG do lenkao

Cytat:
Lenkao
wioslarz to świetny wybór, w trening zaangarzowane są różne grupy mięśniowe i spala się mnóstwo kalorii
Ja osobiście uwielbiam wioślarza, jeżeli masz takiego z regulowanym obciążeniem to ustaw sobie minimalne obciążenie.
Na boczki polecam skręty z kijem na ramionach - siadasz okrakiem na krześle, na ramiona kładziesz kij np. od miotły i wykonujesz skręty raz w lewo raz w prawo - to naprawdę super ćwiczenie.
Gratuluję spadków cm - świetny wynik.

Ale Wy mnie umiecie podbudowac ...!!!
Jak pytam meza,czy widzi efekty moich cwiczen,mowi z przymusu,ze nie jest zle!
A dla mnie te 3 cm w biodrach ,to wielki wynik i naprawde widze ,ze pupa sie zmienila.Jest ladniejsza
Te chlopy takie sa,niestety.
U kolezanki na pewno by zmiane zauwazyl,ech...

Dzis pani w sklepie powiedziala do mnie,za bardzo schudlam i ze nie moze sie napatrzec,a kolezanka z tylu mnie nie poznala.NAWET NIE WIECIE ,JAK SIE CIESZE )))
To bardzo mobilizuje do dalszych cwiczen.I jeszcze wasze slowa
Dzieki,ze jestescie

AAAAAA ,zapomnialam dodac,ze nie wiem,jak to sie stalo,ale w znaczacy sposob zniknal mi cellulit z ud.
Mialam to szczescie,ze byl malo widoczny wczesniej,a teraz praktycznie juz go nie ma.
Ja nie wiem,czy to cud sie nazywa ,czy wioslarz...

A z kijkiem sprobuje,jak najbardziej.

Za miesiac ,to wlasna matka mnie nie pozna

A tesciowa bedzie skrecac z zazdrosci
Stary 2006-09-15, 16:30   #104
lenkao
Raczkowanie

GG do lenkao

Cytat:
Napisane przez Harpi Pokaż wiadomość
Lenkao mam podobnie do Ciebie jak sie upre to nie rusze tego co zakazane:P hehe Ostatnio robilam lasagne dla Tz-a i ani nie sprobowalam czy dobra wyszla:d tak samo z owocami ktorych bardzo mi brakuje (kocham owoce), leza sobie w kuchni a ja ich nie tkne:d
W srode mam robic dla Tz-a kebaby ale tez ich nie tke...
Jak on to powiecial "zawieziete bydle" ze mnie:P hehehe

Silna baba jestes
Moja rodzinka jadla wczoraj pyyyszne ciacho z cukierni.Maz zaczal zlosliwe piac z zachwytu nad nim,bo przekonany byl,ze w koncu zmiekna.
A ja nawet nie drgnelam

Ja nie lubie owocow,jednak teraz staram sie jesc chociaz pol jablka dziennie.
Stary 2006-09-15, 19:35   #105
Harpi
Raczkowanie

Lenkao ale Ci dobrze z tym jablkiem a raczej jego połowa:P ja jestem na pierwszej fazie diety sb i jablek nie mozna(: 9 ehh ale czego sie dla siebie nie robi:P
Stary 2006-09-16, 09:46   #106
asiuniekk
Raczkowanie

GG do asiuniekk

ale wam zazdroszcze tej silnej woli ja na poczatku mojej sb tez bylam silna a podczas dnia 8 i 9 najadlam sie ciasta czekoladowego i ciasteczek a wczoraj byl moj ostatni dzien 1fazy to o 21 zjadlam sobie curry z ryzem!!na szczescie waga mi od tego nie wzrosla,ale tez niestety nie spadla a ja tu efektow potrzebuje moze macie jakies rady dla mnie zeby nie jesc tych zakazanych rzeczy??bo najbardziej mnie dobija ze tyle dni sie trzymam a pozniej sie lamie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...34#post2713034 prosze o pomoc w metamorfozie
asiuniekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 13:04   #107
Harpi
Raczkowanie

asiuniekk ja zawsze jak mialam ochote na cos slodkiego to pytalam siebie czy warto? I zawsze wychodizlo mi ze nie warto... Ze skoro tyle wytrzymalam to onie ma sensu tego spieprzyc... Ze robie to dla samej siebie a przeciez samej siebie nie bede oszukiwac itd itd... Taki mały najazd na psychike ktora chciala namowic do zgrzeszenia:P
Stary 2006-09-17, 09:54   #108
Harpi
Raczkowanie

Question Dot.: 1.09 - 31.12

Puk puk Dziewczyny jak tam u was?
Stary 2006-09-17, 12:24   #109
olla22
Raczkowanie

GG do olla22

Witam.
Ja zaczynam od jutra dopiero bo niestety tydzien mialam wyjety z zycia....zapalenie zatok plus oskrzeli, antybiotyk plus spóźniony okres. Czego chcieć więcej...
Pingwinku dziękuję za przepisy ale mam jeszcze jedną prośbę jeśli to nie problem...Jak wygląda twój jadłospis na tej diecie niskowęglowodanowej? To dieta czy Twój sposób żywienia? Jestem bardzo zainteresowana. Próbowalam takiej diety w kwietniu i byłam zadowolona z efektów ale zaniedbałam....Jeżeli to nie problem to proszę o info. Może być priv lub mail: olla@chello.pl. Z góry dziękuję.
Stary 2006-09-17, 16:36   #110
pingwin2
Zakorzenienie

olla22 moja dieta to jest mój sposób na zycie i jedzenie, ja się nie redukuje
Nie każdy może być na niskich weglach, ja generalnie odradzam takie diety osobą, które nie ćwiczą siłowo, nie są dorosłe, mają bf wyższy niż 18, nie mają 2 letniego stażu na siłowni.
Jeśli spełniasz te wymagania to zapraszam na PW.
Jeśli nie radzę pozostać na zbilansowanej diecie węglowodanowej

Stary 2006-09-17, 19:35   #111
Sunniva
Rozeznanie

GG do Sunniva

lenkao : gratuluje efektów, może i ja wkońcu jakieś zauważe, to by mnie bardzo zmotywowało a jeszcze bardziej gdyby ktoś zauważy że schudłam. Pozdrawiam

wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723

wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247

Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii.
Sunniva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-17, 19:48   #112
olla22
Raczkowanie

GG do olla22

Do pingwinka: No własnie o to mi chodziło. Dorosła jestem, na siłowni nie ćwiczę a jakie mam bf to nie wiem...Mam do zgubienia 10-12kg.
Tylko że ja w tej chwili potrzebuję jakiejś diety aby się zredukować...a później to utrzymać. Ja nie bardzo znam sie na dietach..w przeciwieństwie do Ciebie. Wiem, że zawracam głowę i nie jestem sama na tym forum ale co najlepsze by było w tej chwili do redukcji?? Dodam, że mój tryb pracy- siedząca, nie uczęszczam na żadne zajęcia siłowe ale zamierzam się gimnastykować w domu. Będę bardzo wdzięczna za konkretne informacje. Dziękuję.
Stary 2006-09-18, 09:16   #113
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olla22 Pokaż wiadomość
Do pingwinka: No własnie o to mi chodziło. Dorosła jestem, na siłowni nie ćwiczę a jakie mam bf to nie wiem...Mam do zgubienia 10-12kg.
Tylko że ja w tej chwili potrzebuję jakiejś diety aby się zredukować...a później to utrzymać. Ja nie bardzo znam sie na dietach..w przeciwieństwie do Ciebie. Wiem, że zawracam głowę i nie jestem sama na tym forum ale co najlepsze by było w tej chwili do redukcji?? Dodam, że mój tryb pracy- siedząca, nie uczęszczam na żadne zajęcia siłowe ale zamierzam się gimnastykować w domu. Będę bardzo wdzięczna za konkretne informacje. Dziękuję.
1. Jedz co 2-3 godziny zjadajac łącznie 6-8 posiłków dziennie

2. Każdy z Twoich posiłków musi zawierać pełne (zawierające wszystkie niezbędne aminokwasy), chude białko

3. Każdy z Twoich posiłków powinien zawierać choć trochę warzyw lub owoców o niskim IG

4. Węglowodany we wszystkich posiłkach poza posiłkami przed i potreningowym powinny pochodzić głównie z warzyw i owoców o niskim IG.

5. Posiłek przedtreningowy powinien byc bogaty w łatwo przyswajalne aminokwasy

6. Posiłek potreningowy powinien zawierać węglowodany proste i łatwo przyswajalne białko w proporcji 2:1

7. Upewnij się że 25-35 procent spożywanych kalorii w Twojej diecie pochodzi z tłuszczy, prz czym 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi itp.)

8. Pij jedynie napoje bezkaloryczne - wodę mineralna niegazowaną, zielona herbatę itp.

9. Z wyjątkiem okresów przed i potreningowych gdzie dopuszczalne są odżywki staraj się jeść wyłącznie naturalne, jak najmniej przetworzone produktu. Unikaj konserwantów, barwników, słodzików itp.

10. Spożycie większych ilości węglowodanów skupiaj zawsze w okolicy przed i potreningowej, posiłki te powinny zawierać znikomą ilość tłuszczu. We wszystkich innych posiłkach dominować powinny tłuszcze a węglowodany powinny być ograniczone do niewielkiej ilości warzyw lub owoców o niskim IG. Oczywiście jak napisano w punkcie 2. białko jest obowiązkowe w każdym posiłku.

to są zasady żuwienia stworzone przez Berardiego, tu w wersji Tyki

Stary 2006-09-18, 20:10   #114
Harpi
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanmie... wiem wiem mecze tymi pytaniemi i swoja dieta ale poprostu chce miec pewnosc:P a wiec chodzi mi o to czy na diecie sb moge jest parowki typu brelinki albo morliny wieprzowe i drobiowe oczywiscie nie za czesto ale czy mozna?
Stary 2006-09-20, 08:41   #115
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

od 1,5 tygodnia ćwicze na stepperze....zaczęła msie stosowac do zalecen zywieniowych pingwinka..i kurde nic,,,ani grama, ani centymetra-
a czas goni, bo za miesiąc mam weselicho....

dziewczyny- jak wy cwiczycie na stepperze- bo moze ja za mało? dwa razy w tygodniu po 3000 kroków to ok.400-500kcal, a codziennie 1000 kroków i 200-250 kcal....moze powinnam zwiekszyc obciązenie? poradżcie prosze ....

16.10.2009-start

Stary 2006-09-20, 09:03   #116
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA Pokaż wiadomość
od 1,5 tygodnia ćwicze na stepperze....zaczęła msie stosowac do zalecen zywieniowych pingwinka..i kurde nic,,,ani grama, ani centymetra-
a czas goni, bo za miesiąc mam weselicho....

dziewczyny- jak wy cwiczycie na stepperze- bo moze ja za mało? dwa razy w tygodniu po 3000 kroków to ok.400-500kcal, a codziennie 1000 kroków i 200-250 kcal....moze powinnam zwiekszyc obciązenie? poradżcie prosze ....
Katesia myśl długofalowo.
W 2 tygodnie naprawdę trudno zmienić swoją figurę.

Stary 2006-09-20, 11:28   #117
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Bardzo fajny wątek, jak tu was dużo bardzo chciałabym się do was przyłączyć W wiekszej grupie razniej i wiecej motywacji.

Wczoraj jak czekałam w szpitalu pod salą operacyjną na siostrę zważyłam się na elektronicznej wadze, wyszło 73kg w ubraniu, wzrostu mam 172cm, w pasie 80cm, biodra ok 100cm. Niby nie wyglądam grubo, ale troszkę tłuszczyku na brzuchu mi zwisa no i na udach też jest go troszkę, mam taki jakby rubensowskie kształty. Chciałabym nadać mojemu ciału ładny kształt, wyrzezbić sylwetkę a przy okazji zrzucić parę kilo i poprawić samopoczucie
Ćwiczę ostatnio trochę nieregularnie: Fatburning, callanetics, kręce hula hop no i A6W.
Niestety zdarza mi się popełnaić jakies grzeszki: zjeść kawałek pizzy, wypić piwko (to moj najwiekszy grzech) i ogólnie podjadać jakies smaczne kąski.
Ogólnie to staram się jadać ok 5 zróżnicowanych posiłków dziennie: na śniadanie musli z mlekiem i kawa, potem w pracy czasem akaś kanapeczkę, activię, obiad w pracy (pracuję w restauracji)... i tu jest problem obiady są często cięzkostrawne, długo potem zalegają w żołądku, muszę chyba z nich zrezygnować albo poprosić o coś lżejszego (z tym może być cięzko) potemw domu coś przekąsze, najczęściej jakieś owoce i warzywka a wieczorkiem twarożek, serek więjski. Niedługo ide na urlop i bede sama gotować obiadki, postaram się stosować wskazówki pingwinka, bo bardzo podoba mi się ten jadłospis

Pingwinku do tych potraw używasz tuńczyka w oleju z puszki??Bardzo dobry jest też grillowany filet z tuńczyka, ale taka rybka kosztuje coś ponad 25zł za kg A te placuszki twarogowe jak robisz, kiedyś coś o nich słyszałam ale nie wiem jak się je robi.

Pozdrawiam i wszystkim życze super rezultatów
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 11:41   #118
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Bardzo fajny wątek, jak tu was dużo bardzo chciałabym się do was przyłączyć W wiekszej grupie razniej i wiecej motywacji.

Wczoraj jak czekałam w szpitalu pod salą operacyjną na siostrę zważyłam się na elektronicznej wadze, wyszło 73kg w ubraniu, wzrostu mam 172cm, w pasie 80cm, biodra ok 100cm. Niby nie wyglądam grubo, ale troszkę tłuszczyku na brzuchu mi zwisa no i na udach też jest go troszkę, mam taki jakby rubensowskie kształty. Chciałabym nadać mojemu ciału ładny kształt, wyrzezbić sylwetkę a przy okazji zrzucić parę kilo i poprawić samopoczucie
Ćwiczę ostatnio trochę nieregularnie: Fatburning, callanetics, kręce hula hop no i A6W.
Niestety zdarza mi się popełnaić jakies grzeszki: zjeść kawałek pizzy, wypić piwko (to moj najwiekszy grzech) i ogólnie podjadać jakies smaczne kąski.
Ogólnie to staram się jadać ok 5 zróżnicowanych posiłków dziennie: na śniadanie musli z mlekiem i kawa, potem w pracy czasem akaś kanapeczkę, activię, obiad w pracy (pracuję w restauracji)... i tu jest problem obiady są często cięzkostrawne, długo potem zalegają w żołądku, muszę chyba z nich zrezygnować albo poprosić o coś lżejszego (z tym może być cięzko) potemw domu coś przekąsze, najczęściej jakieś owoce i warzywka a wieczorkiem twarożek, serek więjski. Niedługo ide na urlop i bede sama gotować obiadki, postaram się stosować wskazówki pingwinka, bo bardzo podoba mi się ten jadłospis

Pingwinku do tych potraw używasz tuńczyka w oleju z puszki??Bardzo dobry jest też grillowany filet z tuńczyka, ale taka rybka kosztuje coś ponad 25zł za kg A te placuszki twarogowe jak robisz, kiedyś coś o nich słyszałam ale nie wiem jak się je robi.

Pozdrawiam i wszystkim życze super rezultatów
W Twoim menu brakuje białka: w każdym posiłku powinna być porcaj białka, wiec musli z mlekiem, owoce nie spełniają tego kryterium.
Ja jem tuńczyka z wody albo świeżego - super pyszny.\
Placki twarogowe to jajka, twaróg i otręby owsiane - wszystko razem zmiksować, ale nie wiem czemu większości osób zamiast placków wychodzi jajecznica.
Powodzenia w diecie i treningu

Stary 2006-09-20, 12:10   #119
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Mówisz, że mało białka, a wszystkim naokoło opowiadam o tym białku a sama nie jem nie wiem czemu ale poprawię się, obiecuje.

zrezygnuję z tych obiadków i chyba bede sobie przynosiła do pracy gotowane jajka (+ jakies dodatki) które bardzo lubie, oboje z męzem potrafimy zjeść zgrzewkę (30szt) tygodniowo. W sobotę i niedziele jak mam więcej czasu na śniadanie to robie pyszną jajecznicę i na tygodniu czasmi też ale w ramch kolacji dla męża czasem zrobię jakąs sałatkę ale tylko jak mam czas sama wcinam tylko najwyzej serek wiejski albo twarożek.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-23, 09:29   #120
lenkao
Raczkowanie

GG do lenkao

Musze sie pochwalic !

W biodrach - 96 cm;
W talii - 75 cm;
W udzie 53 cm...

Nie moge sie nacieszyc efektami
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości