|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwony pokój :)
Boże jaki piękny
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
hehe a czemu? bo moja mama jak zobaczyla jaka farbe przytachalam ze sklepu to mnie chciala wyrzucic razem z nia
a teraz sama chce pomalowac tak 2-gi pokoj
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
pokój bardzo ładny. Ja mam pytanie : Jaka to farba? Firma, odcień?
Bardzo mi się podoba. Na razie mam czerwony grejfrut z Duluxa, ale to jeszcze nie to.
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Dulux - karmazynowy przyplyw
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
Super !!!
Pięknie wyszło. Sama mam czerwoną sypialnię. Fakt malowaną dwa lata temu. Początkowo jak mówiłam o czerwienni na wszystkich ścianach każdy się pukał w głowę.Ale...jak już zostało pomalowane i dobrane do tego białe ,złote i ecru dodatki...spodobało się. A teraz coraz więcej znajomych decyduje się na odważne kolory i nie tylko na czerwień. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
ha! mam jedną ścianę w tym kolorze
Chociaż jedna osoba określiła tą ścianę mianem "burdelowej"
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
też mam jedna całą ścianę w tym kolorze i połówkę sćiany przy drzwiach.Tyle,że ja obok czerwonego mam bardziej kremowy kolor
pamiętam jak męczyłam tatusia żeby mi okno balkonowe zlikwidował i zrobił długo parapet i duże okno uważam,że u mnie zmiany wyszły na dobre, Twój też jest śliczny.Postaram się zrobić foty mojego,tylko go ogarnę,bo trochę zagracony jest po wczorajszej wizycie przyjaciół![]() Czerwone pokoje,łączmy się:P
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 07:14 |
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Witaj
Ja róznież zdecydowałam sie pomalować pokój na czerwona, w właściwie tylko dwie ściany. Na początku jak zaczęłam malować, to troche się przestraszyłam, bo faktycznie efekt był "piorunujący", jednak jak pozostałe ściany pomalowałam w kolorze piasku pustyni, to jakoś wszystko się uspokoiło. Do tego dobrałam kremowy komplet wypoczynkowy. Na początku wszyscy mi mówili, że chyba zwariowałam, ale myślę, że efekt końcowy jest całkiem fajny . Pozdrawiam gorąco.
|
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Nawet bardzo fajny! Czy to Karmazynowy Przypływ? Bo ja mam dokładnie w takim kolorze sypialnię
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Bardzo się cieszę, że spodobał się mój "salon" . Kolor ścian to faktycznie Karmazynowy Przypływ. Pozdrawiam cieplutko, choć u mnie leje
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: remont--dodatki do czerwonych scian
doklejam zdjęcia mojej czerwonej ściany z wreszcie wiszącymi obrazami!
![]() Plakaty kupilismy na vide.pl , oprawione w castoramie |
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Na początku roku remontowałam mieszkanie. Bardzo chciałam, żeby dominowały w nim intensywne barwy bo dość mam pastelowych i sterylnie białych ścian.
Karmazynową czerwienią z Duluxa pomalowałam sypialnię, żeby kolor nie przytłaczał sufit pomalowałam pastelową orchideą - bardzo zbliżony do bieli. Na podłodze, dla kontrastu mam jasne, bukowe panele. Kupiliśmy również jasne (klon nida) łóżko sypialniane i dwie szafki nocne z Black Red White. Lampki nocne, oraz kinkiety wiszące nad łóżkiem oraz listwa z kinkietami (wszystko w komplecie) wisząca nad lustrem są srebrne - szklane elementy są szronione. Oprócz tego mam srebrne gniazdka i włączniki. Głównym elementem dekoracyjnym jest obraz - biała róża - zawieszony na ścianie na wprost łóżka. W oknach mam zamontowane czerwone rolety, na parapecie stoi piękny czerwony świecznik z różą. Tu można obejrzeć jak obraz prezentuje się na ścianie - http://pics.monoverse.net/s2.jpg. Mam kilka kompletów pościeli, jedna w czerwone róże (kiedyś pojawiła się na łamach gazety Cztery Kąty i mnie urzekła - ktoś wyżej wkleił zdjęcia z czasopisma właśnie z tą pościelą), a druga w maki. Całość nakryta jest zwykle białą, futrzaną narzutą. Wygląda cudownie. To moje ulubione pomieszczenie w mieszkaniu. Najlepiej w nim wypoczywam... |
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
fajnie ze pojawił sie taki wątek napewno w jakims stopniu z niego skorzystam poniewaz na wiosne równiez maluje sobie pokoj na czerono ale nie tak razisty tylko stonowany ...jezeli wogole to mozliwe gdy mowimy o czerwonym,hihihihi
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
wklejam czerwone inspiracje (:
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Stwierdzam, że Karmazynowy Przypływ ma branie jeśli chodzi o kolor do sypialni
- ja innego koloru w sypialni sobie nie wyobrażałam. Wydawać by się mogło, że cztery czerwone ściany, będą męczyć, a tymczasem najlepiej odpoczywam właśnie w tym pokoju. Uwielbiam go ![]() Wisi u mnie tylko jeden obraz w tym pokoju - na wprost łóżka, wielki obraz z białą różą - niczego innego, nie mam odwagi powiesić ![]() Na oknie stoi czerwone drzewko na biżuterię w towarzystwie świecznikó z czerwonymi tealight`ami, a na drugim świecące różyczki w wazonie, które dostałam w prezencie gwiazdkowym i świecznik "roża". Mamy jasną podłogę oraz meble. Pościel w olbrzymie czerwone róże. Większość dodatków, takich jak oświetlenie, włączniki i gniazdka są koloru srebrnego. Od początku wiedziałam, że róże i czerwień będą dominowały w naszej sypialni i... dotrzymałam słowa, a znajomi są oczarowani efektem, jaki udało nam się osiągnąć
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
a tak wyglada moj
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
i ostatnie...
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz, po mieszkaniu w czerwonym pokoju przez ponad rok, mogę stwierdzić, że to nieprawda- kolor nie powoduje u mnie takich negatywnych reakcji. wow, widzę, że Dulux Karmazynowy przypływ ma wzięcie. i bardzo dobrze, bo to fajny kolor jest. |
||
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Czerwone mable i ...
No właśnie i jaki kolor ścian chce zaznaczyć ze to pokój dla dziewczynki w wieku 6 lat nie mam pojecia na jaki kolor pomalowac sciany zeby pasowały do czerwonych mebli?
|
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwone mable i ...
może jasno pomarańczowe, beżowe, albo jakieś kontrastujące
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
ja w salonie mam czerwone meble a sciany sa biale, gdzieniegdzie machnelismy z TZem czerwone i czarne pionowe paski.
czerwony jest agresywny. w pokoju dla dziecka tez zostawialbym biale sciany - z innym kolorem mogloby sie gryzc, byc za bardzo pobudzajace. ewentualnie biale i namalowac kilka kwiatkow lub innych straszydelek
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
moze kolor ecri i na tle ponaklejaj jakies motywy czerwone np kwaitki lub namaluj.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm... Ja bym walnęła jakiś zgaszony żółty, o ile meble nie są jaskrawo czerwone.
Biało - czerwono też ładnie, ale jakoś tak patriotycznie.
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pomaranczowo - czerwonym pokoju dostalabym chyba fisia. a to przeciez dziecko, juz pewnie i tak aktywne i pobudzone... w pokoju dzieciecym nie powinny dominowac agresywne kolory.
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
hmm biale sciany nie bardzo bo juz takie ma i jak dla mnie to za blado myslalam nad takim leciutkim wrzosem i na tym jakies kwiaty taka laczke zrobic na jednej scianie np nad lozkiem pokoj dla dziewczynki powinien byc kolorowy moim zdaniem co o tym myslicie a ze pstrokate kolory ja bardzej pobudza hmm nie sadze
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Lubię czerwony, ale nie zdecydowałabym się na meble w takim kolorze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

a teraz sama chce pomalowac tak 2-gi pokoj