![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień - październik 2006
Cześc mamuśki!
Filip zadziwia mnie coraz bardziej, ostatnio śpi więcej niż do tej pory, może to ta pogoda na niego tak dzialała. Podróż do rodziny (prawie 6 godzin jazdy w jedną stronę) przespał pięknie i nawet musiałam go budzić na karmienie, bo chciały mi piersi wybuchnąć ![]() Teraz śpi w swojej ulubionej pozycji na brzuszku ![]() Ejva mój synek ma swojego miśka w łóżeczku i czasem do niego "gada", grzechotek ma małą kolekcję, ale jeszcze na nie za wcześnie. Bardzo lubi jak mu śpiewam, ale wtedy musimy być sami w domu bo reszta rodziny protestuje (nie wiem dlaczego, bo głos mam piękny ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Thomas jest śliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
i znowu przegapiłam tyle pięknych zdjęć Waszych brzdąców
![]() Ejva mi niestety lekarka powiedziała że to prawdopodobnie skaza i profilaktycznie wyłączyła mi nabiał z diety ![]() ![]() ![]() ale jak bylismy na wizycie z tymi krostkami to mala po miesicau miala juz 4 kilo wagi ( waga po wyjsciu ze szpitala 3160 ) wiec b. ladnie przybrala...sama nie wiem. mam nadzieje ze to nie skaza... ale..zaprosilismy ostatnio polecana przez sasiadow fizjoterapeutke od niemowlat. poogladala, przebadala i stwierdzila ze lenka ma chyba alergie....bo przy zlosci od razu robi sie purpurowa...itpno i dala nam wykaz cwiczen do masazu bo sie tez lenka za mocno jeszcze prezy no jakby w jedna strone wolala glowke trzymac. malej masaze nawet pasuja ![]() jutro po szczepieniu bede wiedziec troszke wiecej moze pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Jestesmy po pierwszym szczepieniu, nie było tak źle, ale dostaliśmy skierowanie na usg bioderek i do neurologa. Pani doktor doszukała się nierównych fałdek, ja za cholerę tego nie widzę
![]() Skierowania na nic się zdadzą, bo okazuje się że zapisy są już na styczeń 2007 roku, więc trzeba sie udać prywatnie. Poza tym pogoda koszmarna i nastrój mam do d.... Na szczęście Filip nie jest chyba na nic uczulony i mogę sobie z jedzonkiem pofolgować, wczoraj nawet zjadłam kosteczkę czekolady. Współczuję wam dziewczyny, bo i wy sie męczycie i wasze dzieciaczki też. Sucha a Ty jedz dziewczyno, bo się jeszcze w jakieś choróbsko wpędzisz! Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
heh jem co moge - dieta urozmaicona - raz rzodkiewka na wedlince a raz pod
![]() ![]() odnosnie szczepien to mam pytanie - jakie wybieralyscie dla swoich bobasow? bo ze skojarzona to nie mam watpliwosci...ale czy bralyscie jakies dodatkowe? nam cos wspominala pediatra o pneumokokach i o szczepionce przeciwko retowirusom - ale koszty to ponad 5 stowek i zanim je wydam wole sie poradzic czy aby na pewno jest sens decydowac sie na wszystko co reklamuja ![]() noi poza tym - mocno plakaly malenstwa po szczepieniu? boje sie jak cholera wlasnie tego rozzalenia u lenki - i ze bede z nia plakac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Raczkowanie
|
Dzieciaczki październik - listopad 2006 r.
Jako pierwsza rozdwojona "listopadowa mamusia"
![]() ![]() A musze przyznać ze w kropce jestem bo termin miałam na 7 listopada a moja Zuzia przyszła na świat 26 października wiec nie załapałam sie na listopad stąd też dzieciaczki październikowo listopadowe ![]() ![]() Bafi pierwsza dała znać o rozdowjeniu ale jej malutka urodziła sie tuż po północy i załapała sie na 27 ![]() Juz niedługo wszystkie mamusie rozdwoją sie wiec czekam z niecierpliwością ![]() ![]() Wszytskim życze miłego porodu i zdrowego dzieciaczka na 10 ![]() ![]()
![]() |
#97 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki październik - listopad 2006 r.
Moja Zuzia przyszła na świat 26 października o 22:15. Ważyła 3180 i miała 56 cm
![]() ![]() Poród juz teraz wspominam bardzo mile i pomału zapominam o bólu i męczarni zastrzykami i kroplówkami które na mnie nie działały ![]() Ale mój kochany aniołek wszystko mi wynagradza. Każdego dnia umieram z miłości patrząc na nią ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
W uk maja troche inne podejscie co do diety. Tzn. mniej sie przejmuja i mi nikt nie mowil ze mam czegos nie jesc przy karmieniu piersia. Ale naczytwaszy sie polskich artykulow i tak nie jadlam
![]() Ochrzcilismy Asienke w niedziele. Pogoda byla tak piekna ze przyjecie robilismy w ogrodku przy kosciele (mialo byc w salce). Gwiazdka wystapila we wdzianku zrobionym przez babcie ![]() ![]() Sucha - Lenka to ma piekny usmiech ![]()
#99 |
Rozeznanie
|
Lenka i Asieńka piękne dziewczyny!
![]() ![]() ![]() Nie wytrzymałam i poleciałam jeszcze wczoraj z Filipem do neurologa. Okazało się, że ma silniejszą lewą stronę (asymeria) i musimy sie udać do rehabilitanta, dodatkowo mamy zrobic usg przezciemiączkowe. USG zrobimy dopiero w piątek, także troche chodzę podminowana, a na ćwiczenia zapisaliśmy się na przyszły czwartek. Co do szczepienia -to nazwa tej szczepionki Pentaxin, o dodatkowych nic lekarka nie mówiła ![]() Aha i jeszcze Wam powiem, że moje maleństwo wazy już 6.150, czyli od urodzenia przybrał 2,2kg, nieźle co? Ssie tylko pierś i sama nie wiem czemu tak rośnie, ale nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Raczkowanie
|
Żeby było nam łatwiej pamietać o urodzinach dzieciaczków i wspomnieć sobie dzień porodu wklejam liste którą bedziemy w miare czasu aktualizować
![]() ![]() Chaka – córka Zuzia - 26 październik godz. 22:15, Waga 3180 g, Wzrost 56 cm Bafi@Home –córka Klaudia- 27 październik godz 1:50 Waga 3200g Wzrost 55cm Watka – córka Marianka - 29 październik godz. 8:52, Waga 2900g, Wzrost 54 cm Bluepaint - synek Kamilek 31 październik godz. 14.09 Waga 2490g Toolos - synek Oliver - 3 listopad godz. 15:50 Waga 3950g Wzrost 56 cm Soley1 - córka Amelia - 11 listopad godz. 9.56 Waga 3785g Wzrost 50,5 cm kiciamała - córka -Paulina Aleksandra- 13 listopad godz. 1:55 Waga 3140 Wzrost 51 cm dziunia3105 - synek Kubuś - 15 listopad godz. 14:15 Waga 3450g Wzrost 53 cm ejeczka - córka - Zuzia - 21 listopad, godz. ... Waga 3440, Wzrost 51 cm justyna-viola-synek-Mikołaj-23 listopad godz. 12:05 Waga 4440g Wzrost 61 cm
Edytowane przez Chaka Czas edycji: 2006-12-03 o 10:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Ale te nasze dzieciaki rosną! A pamietacie jak przejmowalysmy sie porodem..?
![]() moja hanulka narazie na nic nie pokazała uczulenia..wiec jem co popadnie-ograniczam sie jedynie w kapuscie ![]() ![]() wczoraj miała 8 tygodni! no i nareszcie zaczela interesowac sie wiszacymi zabawkami! ![]() ![]() ![]() jesli chodzi o szczepienia to ja chcialam brac ten caly zestaw za ok 200 zl-tylko jedno uklucie, ale naszym pediatrą jest ciocia- wiec ufam jej bezgranicznie ![]() po 6 tyg hania wazyla 5kg,a w dniu urodzin 3300- wiec tez jest niezly pulpet z niej ![]() ![]() pozdrawiamy! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
witajcie jestem co prawdą mama malenstwa pazdziernikowego,ale widzę ,że przyjmujecie nas z sympatią,więc i ja sie dołączę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
zapomniałam spytać pogoda co prawda niesprzyjajaca przynajmniej u mnie,jak ubieracie dzieciaczki na spacery??my na razie sie tylko werandowałysmy i pani doktor tez powiedziała zeby sie wstrzymac z wychodzeniem dopoki jest tak wilgotno i mokro ,ale nie mam pojecia jak grubo ubrac mała na spacer w niedz chcielismy sie wybrac na zakupy i tez nie wie jak ja ubrac zeby nie przegrzac na dworze chlodniej w sklepie ciepło-doradzcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
a oto moj skarb Natanek.urodził sie 20 wrzesnia i jest bardzo dzielnym i pogodnym aniołkiem.
A gdyby tak się wedrzeć na umysłów górę, Gdyby stanąć na ludzkich myśli piramidzie, I przebić czołem przesądów chmurę, I być najwyższą myślą wcieloną... Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Witaj Misia!
Też miałam dylemat jak małego ubierać. Myślę, że najlepiej na cebulkę, zawsze można potem coś zdjąć gdyby było za ciepło. Widziałam wczoraj w przychodni, że większość dzieciaczków tak właśnie były ubrane. Mamuśki ściągały grube czapki i zakładały cienkie bawełniane, bo były przeciągi. Myślę, że na zakupy też tak możesz Małą ubrać. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Witaj Misia
![]() ![]() Natan jest uroczym chlopcem a Filipek Linijki - ma slodziutka buzke i ten usmiech ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie dostalam skierowania na usg bioderek, a akurat chcialam bo troche mam hopla na tym punkcie.Wlasnie ciagle mi sie zdaje ze faldki sa nierowne. I jeszcze tak cos w kolanku malej czasem jakby przeskakuje. (takie mam wrazenie) ALe lekarka po sprawdzeniu bioderek stwierdzila ze nic nie wskazuje by bylo usg potrzebne. My na szczepienie idziemy w 8 tygodniu i standardowo szczepia nas przeciw dyfterii, tezcowi, kokluszowi, paralizowi dzieciecemu, i jeszcze jedno czego tlumaczenia nie znalazlam :-( - haemophilus influanze (to zreszta lacinska nazwa) To jedna szczepionka a druga wlasnie przeciw pneumokokom (ale nie wszystkim rodzajom). Co do ubierania - wlasnie ubieram na cebulke, ale staram sie nie za cieplo zeby nie przegrzac. W zimniejsze dni zakladam na pajacyka cienki sweterek i na to kurteczke. Werandowanie u mnie by w gre nie wchodzilo :-( Bo nie wiem czemu ale wychodzeniu na spacer towarzyszy zawsze niesamowity rytual krzykow ![]() Buziaki dla wszystkich ![]()
#107 |
Raczkowanie
|
Chaka narazie jesteś tutaj osamotniona
![]() Ale nie martw się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Ejva, infuenza to grypa, słyszałam tę nazwę w jakimś filmie, bądź serialu
![]() Moje dziecko dzisiaj śpi na potęgę, chyba odsypia wczorajsze przeżycia. Nici ze spaceru, bo na śpąco go nie ubiorę, a nawet pogoda taka, że sie nie chce nosa wychylić. Z nudów dzisiaj zaczęłam książkę czytać, ale jakos mi nie idzie to czytanie i co chwilę zaglądam na forum. To się chyba nazywa uzależnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
![]()
Thomas ma juz 6 tygodni. Nie mam zbyt duzo czasu aby pozmniejsszac zdjacia, dlatego tylko jedno zrobione rano.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki, wszystkie maleństwa są prześliczne
![]() Ola już się świadomie uśmiecha, zaczepia nas i "guga", a jak Bartek podchodzi do wózka to się natychmiast uspokaja i niesamowicie cieszy. Też ubieram na cebulkę i nie przegrzewam, bo z doświadczenia wiem, że lepiej aby było obrobinę za zimno niż za ciepło - Bartek prawie nie choruje! U nas usg bioderek robią rutynowo, podobnie jak badanie słuchu [w 1 dobie życia] ale czeka się na to usg około 3 m-cy [ja mam na grudzień ![]() A oto mój przychówek: |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Raczkowanie
|
No własnie ja tak czekam i czekam a tu dalej cisza
![]() I nie mam komu sie wyżalić ze moja mała Zuzia daje mi popalić ostro przez ostatnie dwa dni. Płacze tylko i płacze w nocy nie śpi ![]() Idziemy dzisiaj do lekarza do kontroli to może sie dowiem co jej jest
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
witamy!
![]() widze,ze nam sie forum powieksza-super!misia-czekamy na zdjecia twojego malenstwa ![]() a co do tego ubierania- to dokladnie ten sam problem przerabialam!i za kazdym razem sie zastanawiam jak ja ubrac ![]() ![]() ![]() a co do tyhc szczepien- to fakt influenza to grypa, ale w tym szczepieniu chodzi o ochrone przed zapaleniem opon mozgowo-rdzeniowych wywolane poprzez paleczki grypy typu B- czyli wlasnie to haemophilus influanze -w skrocie HIB.w polsce nieststy nie jest to jeszcze obowiazkowe szczepienie- ale podobno ma byc ![]() kurcze- uciekam, bo mala mi tu zyc nie daje- na spacer lecimy:_ buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Dzieki Majorka za info
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilona - masz bardzo przystojny ten 'przychowek' ![]() POnizej troche niewyraznie - ale sie hiholi ![]()
#114 |
Zadomowienie
|
Chaka nie martw sie juz niedlugo tu zagosimy na dobre.Jesli masz ochote to pisz na listopadowych mamuskach, chtenie Cie wysluchamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki!
dzieki ejva! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do sukienusi- ubieram jej zawsze body- teraz z długim rekawkiem i bawełniane rajstopki-bardzo milusie i naprawde wcale nie opinające! no i ksiezniczka gotowa ![]() a z tymi fotkami- fajnie,ze sie podobają! ![]() ![]() ![]() ![]() a oto dowód ze hanusia juz mowi mama |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Witam mamy i cudne dzieciaczki.Mam chwilę czasu ,bo mój skarb spi ,zreszta co można robic ,kiedy za oknem leje i wieje.na szczęscie udało nam się dzis godzinew pospacerowac. Kiecy Nina jest na spacerze ,to jednak lepiej spi i jest pogodniejsza. Dziś spała całą noc tzn. od 20 -stej do 5.30 rano .Uważam ,że jak na niespełna 2i pół miesięczne dziecko to super. zresztą tak jak pisałam wcześniej ona uwielbia spać w nocy i wcale nie odczuwam tego ,że mam małe dziecko.
Wysypka na buzi zniknęła calkowicie i teraz buziaczek jest sliczny ,a tym bardziej ,że zaczyna smiać sie na głos . Jesli chodzi o dietę ,to jem zupełnie wszystko ,wczoraj ugotowałam kapusniak i najadlam się nieźle ,a Nineczka nawet nie odczuła tego. zresztą próbowałam już mandarynek , o czekoladzie nie wspominając. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Gosiula czy w miedzy czasie kiedy Nina spi to ja karmisz, czy czekasz,az sama sie obudzi ?
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
![]()
Mamusie , caly czas przegladam sobie fotki z waszymi bobasami i wszystie sa poprostu cudowne. Moje bobo kazdego dnia ma dluzsze rzesy, juz trzy razy zaczepiono nas i pytano czy to dziewczynka. Moze dlatego, ze mial bialy kombinezon.
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o karmienie to pozwalam,żeby Ninka spała tyle ile chce i dopiero jak się obudzi to karmię. skutki takiego postępowania są opłakane zwłaszcza w nocy ,kiedy budze się z piersiami jak kamienie i kiedy Ninka zaczyna jesć z jednej ,to z drugiej mi w tym czasie leci na potęgę.
Dlatego zawsze musze jej jeszcze drugą pierś podstawi,żeby chociaż odrobine sciągnęła. |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Fajne te Wasze córeczki ![]() Gosiula czy Ninka ciągnie smoka, czy on tylko dla dekoracji na zdjęciu? ![]() Jutro idziemy na USG bioderek i przez ciemiączko, obżrłam juz wszystkie paznokcie z nerwów. Mam nadzieję, że niczego złego się nie dowiem. Trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.