|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: uwaga! okropna prywata!
to skoro to taki troche luźny temat - a wątek o podróbkach został zamknięty, to napiszę tutaj. Kolejna, choć oczywista wyższość oryginalnych zapachów nad fatalnymi podróbami. Ostatnio o to pokłóciłam się z moja kumpelką z roku. Dziewczyna jest na swój sposób zadbana, zawsze nosi markowe ciuchy, solarium i te sprawy, nie żałuje sobie kasy i i,,nwesuje w wygląd'', Ale ma ten mankament - uzywa tanich bazarowych jak to określa - zamienników.
Mówi że moze nie żal jej kasy na nic, z wyjątkiem perfum, bo po co kupowac za 300 zł, jeśli może mieć ,,to samo'' za 20zł. Przeprowadziłam z nią dość długą dyskusję, przyniosłam jej kilka moich zapachów i... dziewczyna stwierdziła że mam rację! Kolejna osoba uświadomiona (zawsze to coś) Ale zmierzam do tego że zapachy markowych firm są wytwarzane naturalnie. Wiadomo... Do wytwarzania podrób uzywa się pewnie jedynie sztucznych substancji chemicznych, które nedznie tylko imitują ,,piżmo'' czy ,,płatki róż'' albo jakiś aromat spozywczy imitujący wisienkę (taki jak z nalewki |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Też przepadam za tym miejscem, jesteście rewelacyjne. Wasze zachętny, obrazowe opisy, dzielenie się wiedzą, spostrzeżeniami. Po prostu skarbnice wiedzy, a wszystko to w miłej i pachnącej atmosferze. Cytat:
Jakiś czas temu wymyśliła go Konfitura, która przerobiła tytuł fimu K. Zanussiego na nasze forumowo-pachnące potrzeby.
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Ten wątek idealnie pasuje do mojej sytuacji
W życiu nie spodziewałabym się, że doświadcze tu tyle życzliwości, uprzejmości, bezinteresownej pomocy. Jestem na perfumach króciutko. Przeczytałam tyle pięknych opisów i przykro mi się zrobiło, że przez moje wcześniejsze ignoranctwo nie będę miała szansy poznać wycofanych już zapachów, które tak zachwalacie na KWC A jednak nie. Znalazł się ktoś, kto zaproponował mi nie oczekując zupełnie nic w zamian ich poznanie i to dużo więcej niż przpuszczałam. Cały czas się zasatanawiam jak miłą i uczynną trzeba być osobą, żeby podzielić się z kimś wieloma unikatowymi perfumami, trudnymi zdobycia tylko dalatego, że ten ktoś chciałby poznać ich zapach... Dziękuje Doridee Jak ja Ci się odwdzięcze... |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Z łezką w oku czytam ten wątek
.Jakiś czas temu został założony nieco podobny, w którym się wypowiedziałam: Czym jest dla was mozliwość pisania TUTAJ. Dziękuję Wam za to, że jesteście
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Moniko-jak miło,że zaglądasz
.Cieszę się,że znalazłam się tu wśród sympatycznych osób,gdzie panuje miła,przyjacielska atmosfera.Pozdrawiam wszystkich!
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam odkryłam moje obecne ulubione perfumy - jesteście wspaniałe, to fakt
I powoli, powoli zaczynam wąchać coraz to nowe zapachy - a nuż coś następnego znajdę
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym jest dla Was możliwość pisania TUTAJ?
Przypomniałam sobie ten wzruszający wątek.
Miło mi się go czyta i miło mi się o Was myśli kochane perfumiarki. Wpisałam się w nim na początku mojej aktywności na forum i wtedy jeszcze nie do końca wiedziałam co mi daje przebywanie wśród Was. Teraz, po roku pisania mogę powiedzieć, że nie wyobrażam sobie milszego miejsca w sieci Zaglądam tu siedząc w pracy i po pracy i w nocy i gotując obiad i nawet robiąc pranie ręczne pomiędzy kolejnymi płukaniami. Zaglądam jak do miłej knajpki w której zawsze siedzi grono dobrych znajomych i można się wspólnie posmutasić, pośmiać, pochwalić, nakręcić...Niedługo czeka mnie dwutygodniowy wyjazd i cieszy mnie on bardzo ale już wiem, że smutno mi będzie bez codziennego klikania z Wami. |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie perfumy to odskocznia od codziennej bieganiny, sposób na poprawę humoru, możliwość spędzenia czasu w gronie życzliwych osób
![]() Bardzo Was lubię
|
|
|
|
|
#99 |
|
niecnotliwa dziewica
|
A ja nawet nie wiedziałam, że taki wątek istnieje - jak dobrze, Tymeno, że go odgrzebałaś
![]() specjalnie zacytowałam ten fragment, bo moge sie pod nim podpisać obydwiema rękami (a gdybym umiała pisać nogami, to zapewne tez) Dla mnie Perfumy to takie bardzo specjalne miejsce, gdzie można nie tylko podzielic sie swoją pasją i poszerzyc swoją wiedzę o zapachach, ale też pożalic i pochwalic na każdy inny temat. To po prostu miejsce, które chce sie odwiedzać jak najczęściej - i ja, podobnie jak Tymena (a podejrzewam, że jak i większosć Perfumoholiczek) odwiedzam w pracy, w domu i pomiedzy jedną a drugą sztuką prasowania
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kocham to miejsce i wciąż marze o zlocie gdzieś w chatce nad jeziorem, ognisko, walizki pelne flakonow...
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neo, czasem marzenia się spełniają
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
i wino
i dreamer w charakterze dj
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
I tir pełen perfum - z tej licytacji na allegro co to nas kiedyś wyobraźnia poniosła
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
tak i wspólnych śniadań na tarasie w czasie wschodzącego słońca i łąka pełna kwiatów i labrador Sabi
Wogóle zastanawiam się nad tym, jak to jest możliwe dzielić się smutkami,radościami z osobami które się zna a jednak nie zna prywatnie. To fenomen ![]() Szkoda że czasem nie można złapać się za ręke w trudnych chwilach kiedy pozostaje płacz w poduche. Ale zawsze jest ta nić łącząca nas przez ekran i komórke ( prawda E
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się bardzo cieszę, że zanalazłam miejsce
![]() Dobrze, że istnieje to forum. Dzisiaj mam taki melancholijny nastrój i tak mi się jakoś zebrało na sentymenty
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się rozmarzyłam... Nie będę się bardzo rozpisywać dlaczego tu jestem i po co piszę... Powiem tak: forum "perfumy" jest jednym z nielicznych, gdzie na porządku dziennym nie ma wojen, docinków, gdzie nie toczą się chamskie dyskusje o tym co nas wszystkich różni czyli o pierdołach, o różnicach gustów, innych zwyczajach. Na każdym innym forum chude jedzie po grubym, palacz po niepalącym, miastowy po wieśniaku, psiarz po kociarzu itd. itp. Wszędzie indziej różnice są grzechem. Za to lubię to forum i dlatego uważam je za wyjątkowe. |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym jest dla was mozliwosc pisania TUTAJ
Cytat:
Można by ją stopić na krążki Nu edp (mniam) [/quote]cudowny pomysł |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czym jest dla was mozliwosc pisania TUTAJ
A ja tu jestem, ponieważ panuje tu całkiem przyjemna, "poukładana" atmosfera. Na wielu forach albo nic się nie dzieje, ablo jest totalny harmider. A tu wszystko tip-top, ciekawe wątki, dużo miłych ludzi. Wizaż zastępuje mi trochę spotkania ze znajomymi, których zbyt wielu nie mam. Zawsze można się wygadac o każdej porze dnia i nocy. To takie miłe uczucie mieć swój kąt w wielkiej sieci
![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
najlepsze forum w sieci !
![]() czym jest dla mnie, hm. napewno mila odskocznia od zycia codziennego, mozliwosc dowiadywania sie coraz to nowych sztuczek etc.
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi się łezka w oku zakręciła
Stareńki wątek
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Ano tak to drzewiej bywało...
I ja się wzruszyłam ![]()
|
|
#112 |
|
Guerlain Lover
|
To dla mnie wspaniały wątek, gdzie mogę podzielić się swoją pasją i wiedzieć, że nie tylko ja mam świra na punkcie perfum i kupowania co chwilę nowych flakoników
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

A jednak nie.