![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: No to teraz ja - studia ZAOCZNE
ja za rok płacę 4300, mam rozłożone na 10 rat. Mam nadzieję, że nie podniosą nam czesnego, bo to już by była kpina!!!Co my gorsi jesteśmy, że państwo nam nie będzie dokładać?!Nie dość, że pracujemy, płacimy podatki, to jeszcze nam taką łaskę robią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Czesc!
![]() Do tych, co studiuja na UG i sie orientuja - mam na planie napisane sala P-A (P - to Gdynia, al. Pilsudskiego 46), tylko zastanawia mnie to 'A', bo nie wiem czy chodzi o ten pawilon, czy ten drugi budynek (szary)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja na wykłady noszę tylko zeszyt
![]() ![]()
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
ja mam jeden taki gruby A5 i kilka normalnych
![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Ja na wykłady biorę kołonotatnik duży A5, potem po powrocie do domu ładnie przepisuję do zeszytu A4 z danego przedmiotu
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
W ubiegłym roku był spory wątek o zeszytach,notatnikach
![]() Co do opłat za studia to że Ania płaci 6 tys. to i tak nie jest dużo-wystarczy popatrzeć ile kosztują studia wieczorowe na AM. 13 tys. za kierunek lekarski w Łodzi to są dopiero koszty,a uczelnia jak najbardziej państwowa.
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
hej wiem ze to nie ten temat ale niestey nie znalazlam takiego gdzie moglabym zapytac, nie orientujecie sie jak to jest ze studiami dziennymi,wlasnie sie na takie wybieram,w sobote rozpoczecie roku a ja jestem zielona kompletnie,normalnie nie wiem co i jak,juz ze stresu boli mnie zoladek a co to bedzie w dobote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
he he nie dziekuje zeby nie zapeszyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Niestety, a może stety to państwowa uczelnia... Akademia Muzyczna. Tak więc nie tylko prywatne szkoły się tak cenią...
A ceny na akademiach medycznych to kosmos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
To jutro zabiore jeden zeszyt (3 wyklady).
Szkoda, ze nikt nie wie, gdzie jest ta sala A ![]() Wiem, ze dramatyzuje, ale tak tu juz ze mna jest - dopoki nie jest wszystko zapiete na ostatni guzik, to sie denerwuje. P.S. Kupilam sobie te tabletki uspokajajace ( w razie czego) - Labofarm (podobno niektorych usypia..., ale roznie kazdy reaguje) i Validol (do ssania). Dzisiaj wyprobowalam, ale chyba zadne nie dzialaja, bo czuje sie zupelnie tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
to az tabletki bierzesz
![]()
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
novakia, ja mialam kiedys problem z tym, zeby powiedziec glupie 'jestem' przy sprawdzaniu obecnosci, albo unikalam miejsc publicznych i chodzilam najbardziej kretymi drogami (na szczescie minelo, ale jak widac nie do konca).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czego sie tak stresujecie
![]()
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
mamy nadzieje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie ma sie co stresować
![]() ![]() Ja już opisywałam w wątku o dziennych, ale napiszę też tu: pierwszego dnia studiów, gdy mieliśmy odbierać indeksy okazało się, że już tego samego dnia mamy pierwsze ćwiczenia ![]() ![]() ![]() Rozpoczęcie roku(oficjalne) odbyło się dopiero tydzień po pierwszych zajęciach ![]() I poszli na nie tylko chętni.
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
no ja chyba zajec nie bede miala odrazu w rozpoczecie roku,bo jest ono jutro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
to tak jak u mnie,nikt nic nie wie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Znowu się zaczyna.
Ja rok temu zrezygnowałam, powiedziałam, że nie będe chodzić na te chore studia i co zrobiłam teraz?- zapisałam się znowu ![]() Pierwszy zjazd mam 7-8 październik i szczerze mówiąc troche się stresuje, mimo, że mam za sobą już spory okres studiowania ![]() Najbardziej martwi mnei sprawa czasu- praca, studia, interes, siłownia ![]() Jak sobie przypomne, że czeka mnie siedzenie z nosem w książkach to chce mi się wyć ![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Powiedzcie mi jedno - kartkówki, 'wejsciowki' itp. robia tylko na cwiczeniach? Bo byl wyklad i wszyscy mowili, ze bedzie z tego wejsciowka na nastepnym zjezdzie, a cwiczenia byly dzien pozniej.... Wczesniej o tym nie pomyslalam, a teraz sie zastanawiam, bo na cwiczeniach powiedzieli nam z czego beda zazwyczaj te wejsciowki, ktore obejmuja jedynie czesc tego co bylo na wykladzie, a na wykladzie...nic nie mowili..za to mnostwo teorii do przyswojenia....Czyli nie wiem czy z tego przedmiotu bedzie 1 czy 2 wejsciowki - na wykladzie i na cwiczeniach... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Odnawiam wątek
![]() Od pazdziernika będę na zaocznych mgr na UŁ. Do tej pory bylam na dzienych, ale na innej uczelni. Teraz muszę kończyć studia gdzie indziej, bo tam nie bylo... Mam kilka pytan: - czy takie zjazdy sa bardzo meczace? - czy to prawda, ze z reguly jest troszke nizszy poziom niz na dziennych? - czy zdarza sie, ze ludzie odpadaja? (troche szkoda po tym, jak sie zaplaci czene spore ![]() - wg.was oplaca sie placic od razu za rok/semestr (przy zalozeniu, ze mam tyle kasy). Np.na UŁ jest tak, ze jak za semestr zaplaci sie od razu to jest 2,5 % taniej, a jak za rok- 5% ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Zjazdy bywają męczące, chociaż to zależy od tego jak są rozłożone zajęcia, czy jest jakaś przerwa obiadowa na przykład. Ogólnie jednak można się przyzwyczaić. 2. Z pewnością przerabia się mniejszy zakres materiału, dużo zagadnień trzeba rozwiązać samodzielnie w domu. Trudno jednak porównywać te dwa poziomy, wszędzie trzeba się uczyć. 3. Oczywiście, że ludzie odpadają. Musisz zrozumieć, że reguła płacisz=zdajesz jest kompletnie nieprawdziwa. Na studiach zaocznych wymagają tak jak na dziennych, żeby się uczyć, chodzić na zajęcia i zdawać egzaminy. Jeśli ktoś się do tego nie stosuje, to wylatuje bez sentymentów. 4. Uważam, że opłaca się wpłacić całe czesne z góry, jeśli kogoś na to stać. Zawsze to pare groszy w kieszeni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Z tego co wiem, na zaocznych jest troszke mniej materialu, ale to dlatego ze maja oni mniej godzin... Hm, no to w takim razie to chyba stereotyp, ze jesli sie placi czesne, to sie zdaje ![]() Oczywiscie nie chodzi mi o to, ze ktos nie zda jakiegos tam przedmiotu, bo to normalne... Malam na mysli calkowite wywakenie z uczelni ![]() A moze jeszcze ktos sie wypowie jakie ma wrazenia na studiach zaocznych? ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
A jak wyglada sesja na studiach zaocznych? Zjazdy są np.co 2 tygodnie w soboty i niedziele...Przedmiotów jest kilka: wykłady i ćwiczenia. Na jaki czas mniej więcej rozciąga się taka sesja? Chyba jest po kilka zaliczeń/ egzaminów tego samego dnia?
![]() Da sie to w ogole przezyc? ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Kurcze, nie spodziewalam się, ze egzaminy mogą byc przeprowadzane w zwykle dni po poludniu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.