Elizabeth Arden - wszystko o perfumach tej marki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 18:30   #91
leeloodragon
Raczkowanie

Dot.: Elizabeth Arden - wszystko o perfumach tej marki

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Napiszę tu, gdyż kocham Słoneczniki (a na wizażu nie udzielałam się wieki). Kocham ten zapach. Moja ciotka nim pachniała, ale nie wiedziałam jak zapytać, co to. Teraz jestem starsza i mądrzejsza

Z ciekawostek - w Douglasie powiedziano mi, że EA nie sprowadzają, to prawda? (Ta przemiła kobieta - przemiła, bo mi makijaż pochwaliła - powiedziała, że jeszcze w Rossmanie można zdobyć Słoneczniki. Ktoś wie, o co chodzi? Ja i tak chyba przy allegro zostanę...)
Co do Słoneczników to prawda w sieci Rossman lub Superpharm można je czasami kupić z gorsze. Jakieś 60-90zł za 30-100ml nawet. Trzeba stale zaglądać i pytać, bo bywają w dobrej cenie. Ja kupiłam 2 miesiące temu 30ml za 39zł.
leeloodragon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 16:50   #92
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leeloodragon Pokaż wiadomość
Co do Słoneczników to prawda w sieci Rossman lub Superpharm można je czasami kupić z gorsze. Jakieś 60-90zł za 30-100ml nawet. Trzeba stale zaglądać i pytać, bo bywają w dobrej cenie. Ja kupiłam 2 miesiące temu 30ml za 39zł.
U mnie aktualnie na promocji jest Ardenbeauty, 5th Avenue i Splendor chyba też... Ale Ardenbeauty i Splendor nie znam, natomiast Alejka nie odpowiada mi do końca. Nie wiem dlaczego.

Ale z Arden to już tak jest, nawet moje ukochane Słoneczniki po jakimś czasie "pachną" jakoś dziwnie. Tak jakoś hmmm... papierzasto?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 21:37   #93
kulbit
Zakorzenienie

Odkopuje wątek bo dostałam dziś reklamówkę Rossmanna, ważną w datach 6-12.02.2009, na terenie Warszawy, Wrocławia i Szczecina:
E. Arden 5th Avenue 75ml przeceniona z 129,99 na 39,99

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 21:40   #94
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Odkopuje wątek bo dostałam dziś reklamówkę Rossmanna, ważną w datach 6-12.02.2009, na terenie Warszawy, Wrocławia i Szczecina:
E. Arden 5th Avenue 75ml przeceniona z 129,99 na 39,99
Tez sie na to nabralam
W W-wie, przy Swietokrzyskiej owszem, jest promocja, ale za 29 jest 30 ml, a 50 za 49...
Poza tym -pisalam juz o tym w watku o podrobach -bo padlo takie podejrzenie, ze moze to nie byc oryginal, perfumy chyba nie byly przechowywane w odpowiednich warunkach, bo sa bardzo nietrwale. Mam porownanie z kupionymi wczesniej i niestety wypadaja kiepsko te rossmanowe
Ale i tak sie ciesze, ze mam
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 21:49   #95
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Tez sie na to nabralam
W W-wie, przy Swietokrzyskiej owszem, jest promocja, ale za 29 jest 30 ml, a 50 za 49...
Poza tym -pisalam juz o tym w watku o podrobach -bo padlo takie podejrzenie, ze moze to nie byc oryginal, perfumy chyba nie byly przechowywane w odpowiednich warunkach, bo sa bardzo nietrwale. Mam porownanie z kupionymi wczesniej i niestety wypadaja kiepsko te rossmanowe
Ale i tak sie ciesze, ze mam
Ja kupowałam w Rossmanie ale nie aż w takiej obniżce i zachowywały się identycznie z kupowanymi wcześniej w innych miejscach..
A ta promocja o której pisze ma dopiero wejść...

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 18:18   #96
kropka75
Zakorzenienie

W Naturze wchodzi nowa promocja 5go lutego. Jest w niej 5th Avenue za 39zł, jednakże 30ml.

Jest też After Five, ale już za 49zł w tej samej pojemności.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-02-03 o 18:22
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 08:27   #97
ch_aga
Zadomowienie

Bardzo lubię piątą alejkę i teraz w Rossmanie 75ml kosztuje chyba 49zł. Natomiast After zupełnie do mnie nie przyległy, zapach na mojej skórze zanikł w przeciągu 5 minut. Pozatym uwielbiam Provocative - są trwałe, eleganckie, ładnie się rozwijają. Zielona herbatka zostaje na lato. Kiedyś jeszcze zauroczyło mnie Ardenbeauty ale mi przeszło; nie kojarzę jeszcze Red Dor ... muszę spróbować...
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 09:08   #98
kropka75
Zakorzenienie

Jest też akurat 30ml 5th Avenue za 29,99zł.

A od dziś chyba wchodzi nowa promocja na 125ml i ma kosztować 69,99zł.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 12:04   #99
ropuszka
Zakorzenienie

Jeszcze nie wypowiadalam sie w tym watku, wiec napisze, co mysle o zapachach Ardenki Zaczne moze ode tego, ze zaskoczylo mnie wycofanie tej marki z renomowanych perfuemrii, moze dlatego, ze poajwily sie atrakcyje ceny w Rossmanach. Niemniej jednak dawniej byla to amrka bardziej "prestizowa", teraz komus moze kojarzyc sie troche gorzej, ale ja ja nawet lubie.

Green tea to zapach bardzo neutralny wedlug mnie, ma rzesze zwolennikow, ale nieczestona kims czuje, moze dlatego, ze nie jest jakos super trwaly, chociaz na mnie trzymal sie niezle.

Spiced green tea - widzialam niedawno w SP wielka flache za 40 zl, ale nie kupilam, choc zapach wydaje sie mily,raczej swiezy, z lekko slodkimi nutami. Na pewno jednak nie ma w nim cynamonu czy pierniczkow

Ardnbeauty - kupilam kolezance na urodziny, sama nie wiem czemu, bo mnie zapach mnie powali, a kolezanke przeciez lubie. jak dla mnie sa to nuty pudrwe skrzyzowane z mizeria z ogorkow. Czyli kompletnie nie moje klimaty.

Splendor - podobnie jak wyzej, tylko wiecej kwiatow, pudru itd. Zadnego groszku w nich nie czuje.

5th avenue - chyba najbardziej udany zapach, elegancki, kwiatowy, lekko swiezy, z klasa. Uzywala go moja mama wieki temu, milo mi sie kojarzy.

After five - podobny do Beat Burberry, calkiem ladny i trwaly, troche jest w nim wanilii i cynamonu oraz herbaty earl grey w dawkach bardzo rozsadnych.

Sunflowers - swiezuszek, zolte kwiatki, calkiem mfajny, tylko pod koniec dziwnie smierdzi

Provocative woman - nie pamietam go zupelnie, ale musze sobie przypomjiec, bo zdaje mi sie, ze jest najbardziej charaktery i najciekawszy z wyzej wymienionych.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Aha, niedawno w krakowie widzialam Ardenki w galerii centrum, pewnie w zabojczych cenach
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 12:51   #100
kanirak
Nocna Straż

To i ja się wypowiem tutaj w końcu z Ardenką znamy się z czasów gdy sprzedawały ją renomowane perfumerie.

Kiedyś największymi fujami tej firmy były dla mnie Green Tea i Sunflowers, które teraz lubię nosić.

Five avenue after five wydaje mi się dość udanym zapachem lecz mniej go lubię niż wyżej wymienione.

Klasyczna Five avenue, uwielbiana dawniej, teraz mnie dusi swą słodkością.

Pozostałe zapachy są dla mnie nienoszalne, a w szczególności Ardenbeauty...
kanirak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 13:44   #101
anka_res
Zakorzenienie

Czy to znaczy ze Arden zostaje calkowicie wycofana z perfumerii "wysokopolkowych" czytaj oficjalnie zdegradowana?
Fakt faktem ze na Zachodzie za bezcen to dostepne, ale jesli pojawia sie nowy zapach (np. Pretty) - jest dostepny w standardowej cenie markowej nowosci (30 pare ojro za 30 ml).
To jak to jest z ta Ardenka?
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-21, 13:51   #102
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Czy to znaczy ze Arden zostaje calkowicie wycofana z perfumerii "wysokopolkowych" czytaj oficjalnie zdegradowana?
Fakt faktem ze na Zachodzie za bezcen to dostepne, ale jesli pojawia sie nowy zapach (np. Pretty) - jest dostepny w standardowej cenie markowej nowosci (30 pare ojro za 30 ml).
To jak to jest z ta Ardenka?
W Marionaud widziałam tą markę. W Sephorze
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 16:33   #103
nancyboy
Raczkowanie

.

Edytowane przez nancyboy
Czas edycji: 2009-07-24 o 16:49
nancyboy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 21:48   #104
Sweet Chocolate
Raczkowanie

.

Edytowane przez Sweet Chocolate
Czas edycji: 2012-10-24 o 19:08
Sweet Chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 12:32   #105
LillyS
Zadomowienie

Nawet lubię ArdenBeauty. Z początku byłam zachwycona Sunflowers, że taki ogon mają i pozytywne ale niestety, melon mnie poddusza i się pozbyłam.
LillyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 18:40   #106
lilka_84
Przyczajenie

Hej, dziewczyny znacie może zapach Elizabeth Arden, Mediterranean? Bo ja zupełnie go nie znam, w moim rossmanie nie ma testera, na KWC jest mało opinii, a nuty wyglądają ciekawie...
lilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 20:45   #107
Anitka11
Zakorzenienie

GG do Anitka11

Bardzo lubię Sunflowers i Ardenbeauty.
Nie spodobał mi się za to Splendor;/ Grean Tea słabo się u mnie trzymają:/
Ciekawa jestem Red Door, 5th avenue, After five
Stary 2012-02-20, 19:29   #108
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez givemethereason Pokaż wiadomość
niedawno kupiłam w rossmanie arden 5 aleja nights...piekny ciepły zapach z dodatkiem białej czekolady...mmmm pychota!!! a cena.... 59 zł...za 125ml rossman dziękuję wam za tą cenę!!!!!
ciekawe czy we wrocku jest, bo też bym capnęła
Gratuluję

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 10:04   #109
pola49
Zadomowienie

kurcze za taką cenę tez bym popędziła do najbliższego Rossmana z resztą nie wykluczone, że dzisiaj tam zajrzę w celu obadania tematu, dam znać jak coś wypatrzę. Ja też obok piątek alejki lubię najbardziej 5th Avenue nights lubię Ardenki choć obie oddałam bliskim mi osobom przy takiej taniości kupie na pewno.
Nights są kremowe, ciepłe kwiatowo- waniliowo- czekoladowe ale nie za słodkie na prawdę przyjemny zapach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 19:38   #110
pola49
Zadomowienie

Byłam dzisiaj w rossmannie pytać o EA Nights. Pani mówiła, że były po takiej taniości ponieważ rossmann je wycofuje ze sprzedaży. Szybko się więc rozeszły a dodatkowo niewykluczone, że dodawane były jako gratis- produkt za 1zł do zakupu powyżej 100zł( tu mi się zrobiło słabo) Nie wykluczone także że w niektórych sklepach tej sieci jeszcze są jakieś egzemplarze.
Stary 2012-02-22, 20:02   #111
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez pola49 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w rossmannie pytać o EA Nights. Pani mówiła, że były po takiej taniości ponieważ rossmann je wycofuje ze sprzedaży. Szybko się więc rozeszły a dodatkowo niewykluczone, że dodawane były jako gratis- produkt za 1zł do zakupu powyżej 100zł( tu mi się zrobiło słabo) Nie wykluczone także że w niektórych sklepach tej sieci jeszcze są jakieś egzemplarze.
Jest to możliwe, bo w moim Rossmannie była taka akcja w listopadzie ubiegłego roku. Wtedy większość perfum EA o pojemności 100 ml była w śmiesznie niskich cenach 40-60 zł i koleżanka kupując 4 sztuki różnych perfum - 1 sztukę miała policzoną za 1 zł. Ja kupiłam wtedy 5th Avenue Style za 49,99/100 ml i chciałam jeszcze wersję Nights, ale niestety nie zdążyłam się załapać. Dziś byłam w Rossmannie odebrać zamówienie złożone przez rossnet, ale na perfumy na półkach nie zwróciłam uwagi więc nie mam pojęcia czy EA nadal są wyprzedawane.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 20:57   #112
dobbinka
Zakorzenienie

Polu, sa on-line dostępne, z odbiorem w sklepie http://www.rossnet.pl/okazja_online/...obiet-75ml,533
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 21:04   #113
pola49
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Polu, sa on-line dostępne, z odbiorem w sklepie http://www.rossnet.pl/okazja_online/...obiet-75ml,533
Dzięki Ci wielkie ciekawe czy 125 ml też jest ...

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 15:21   #114
Phoenix2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Jest to możliwe, bo w moim Rossmannie była taka akcja w listopadzie ubiegłego roku. Wtedy większość perfum EA o pojemności 100 ml była w śmiesznie niskich cenach 40-60 zł i koleżanka kupując 4 sztuki różnych perfum - 1 sztukę miała policzoną za 1 zł. Ja kupiłam wtedy 5th Avenue Style za 49,99/100 ml i chciałam jeszcze wersję Nights, ale niestety nie zdążyłam się załapać. Dziś byłam w Rossmannie odebrać zamówienie złożone przez rossnet, ale na perfumy na półkach nie zwróciłam uwagi więc nie mam pojęcia czy EA nadal są wyprzedawane.

Zaczne od tego, ze ja na takiej wyprzedazy sie nacielam. Co prawda nie w Rossmanie ale w angielskim sklepie dokladnie zamawiane przez strone online. Zakupione przeze mnie produkty to seria Green Tea, trzy butelczyny. Juz dawno przymierzalam sie do zakupu tych wod toaletowych na wiosne i lato bo wciaz uzywalam tylko wod perfumowanych i juz mnie troche mecza "ciezsze" zapachy, ale do rzeczy.
Na poczatku ucieszylam sie, ze moge zaoszczedzic te kilka funtow na jednej butelce i odlozyc na kolejne pachnidlo, ale moja radosc nie trwala dlugo po sprawdzeniu daty waznosci. Okazuje sie, ze termin waznosci dwoch wod minal w zeszlym roku, tylko jedna jest wazna jeszcze przez rok czasu.
Kartony sa w stanie idealnym, zafoliowane, i teraz pojawil sie u mnie dylemat czy reklamowac owe wody czy zostawic. Podobno perfumy, ktorych termin waznosci na opakowaniu uplynal ale nie otwierane wczesniej, przechowywane w takim stanie jak byly zapakowane przez producenta moga wciaz byc pelnowartosciowym produktem, ale zupelnie nie wiem jak to sie ma do wod toaletowych.

edit: Nie wytrzymalam i rozpakowalam kartoniki . Wszystko w porzadku z obiema wodami, tj swiezy, sliczny zapach. Takze wyciagam z tego wniosek taki iz niepotrzebnie zasialam panike .

Edytowane przez Phoenix2
Czas edycji: 2012-04-03 o 15:41
Phoenix2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 19:21   #115
megi.3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Phoenix2 Pokaż wiadomość
Zaczne od tego, ze ja na takiej wyprzedazy sie nacielam. Co prawda nie w Rossmanie ale w angielskim sklepie dokladnie zamawiane przez strone online. Zakupione przeze mnie produkty to seria Green Tea, trzy butelczyny. Juz dawno przymierzalam sie do zakupu tych wod toaletowych na wiosne i lato bo wciaz uzywalam tylko wod perfumowanych i juz mnie troche mecza "ciezsze" zapachy, ale do rzeczy.
Na poczatku ucieszylam sie, ze moge zaoszczedzic te kilka funtow na jednej butelce i odlozyc na kolejne pachnidlo, ale moja radosc nie trwala dlugo po sprawdzeniu daty waznosci. Okazuje sie, ze termin waznosci dwoch wod minal w zeszlym roku, tylko jedna jest wazna jeszcze przez rok czasu.
Kartony sa w stanie idealnym, zafoliowane, i teraz pojawil sie u mnie dylemat czy reklamowac owe wody czy zostawic. Podobno perfumy, ktorych termin waznosci na opakowaniu uplynal ale nie otwierane wczesniej, przechowywane w takim stanie jak byly zapakowane przez producenta moga wciaz byc pelnowartosciowym produktem, ale zupelnie nie wiem jak to sie ma do wod toaletowych.

edit: Nie wytrzymalam i rozpakowalam kartoniki . Wszystko w porzadku z obiema wodami, tj swiezy, sliczny zapach. Takze wyciagam z tego wniosek taki iz niepotrzebnie zasialam panike .
Niepokój w pełni uzasadniony , dobrze że wszystko OK z perfumami
Ale akurat wersja Nights jest dosyc nowa - sama ją kupiłam w Rossmannie z tej promocji i perfumy sa nowe i świeże, a zapach bardzo fajny! Taki ciepły, kojarzy mi się z gorącą czekolada przy kominku
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 14:49   #116
Phoenix2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi.3 Pokaż wiadomość
Niepokój w pełni uzasadniony , dobrze że wszystko OK z perfumami
Ale akurat wersja Nights jest dosyc nowa - sama ją kupiłam w Rossmannie z tej promocji i perfumy sa nowe i świeże, a zapach bardzo fajny! Taki ciepły, kojarzy mi się z gorącą czekolada przy kominku
A to trzeba bedzie przestestowac. i w ten sposob nigdy nie uzbieram potrzebnej sumy do zakupu mojej ukochanej D'ete Kenzo w starym wydaniu.
Phoenix2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 08:49   #117
jasmin30
Raczkowanie

Witam Drogie Wizażanki

Któraś z Was orientuje się może, czy Red Door w nowym , czerwonym flakonie jest tym samym zapachem co perfumy w butelce z czerwonym korkiem ?
Miała miejsce jakaś reformulacja ?
Będę wdzięczna za odpowiedź
jasmin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:30   #118
201610310857
Konto usunięte

Uwielbiam sunflorwers, bardzo trwałe i pięękne perfumy

Kiedyś lubiłam też Beauty, ale od jakiegoś czasu stoja na półce
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 17:00   #119
smolinosek86
Zadomowienie

Czy któraś ze znawczyń marki E. Arden testowała kompozycję Pretty Hot?
Od roku czaję się na flakonik, a nie mam sposobności powąchać. Kiedyś do kupowanego w Macy's prezentu urodzinowego dostałam próbkę klasycznego Pretty. W porównaniu z kolorówką AE, którą wtedy poznałam zapach był totalnie do niezapamiętania! Zapach trwał może 10 minut, ciężko mi nawet powiedzieć co wyczułam, bo zbyt szybko się ulotnił... boję się że Pretty Hot będzie miało podobną trwałość, a nuty świetne dla wielbicieli soczystych owoców( podobno dominująca nuta blood orange i jabłka), kwiatów i nut drewna (drzewo sandałowe):
nuta głowy: czerwona pomarańcza, mandarynka, czerwone jabłko, czerwona porzeczka, frezja
nuta serca piwonia, cedr
nuta bazy: piżmo, ambra, paczula, drzewo sandałowe, fasola tonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nd.11123.jpg (14,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg elizabeth_arden_pretty_hot_campaign_01.jpg (88,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-11-24, 09:41   #120
kaledonia
zielony stworek

Dot.: Elizabeth Arden Untold

Pojawił się niedawno nowy zapach od Elizabeth Arden Untold
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ntold-edp.html
Czy któraś z Was już testowała ? Jakie pierwsze wrażenie ?

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości