|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Na giełdę trafię niestety dopiero w niedzielę
Więc liczę na Wasze uwagi i wrażenia z soboty
|
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrocławska Giełda Minerałów 10-11 CZERWIEC!
widze ze wiekszosc idzie w niedziela
to ja pojde w sobote i wszystko wykupie
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Guga :plis: nie wykupuj wszystkiego. zostaw nam chociaż po marnej bryłce na pocieszenie.
a tak poważnie to napisz ile kosztowac wstęp, ja też się w niedzielę wybieram
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
wykupie wszystko zeby zadbac o wasze finanse. nie no zartuje, jade tam raczej poogladac niz kupowac
|
|
|
|
|
#95 |
|
BAN stały
|
Moje wrażenie są takie: DROGO! Federing – 5zł, kuleczki zaciskowe – 50gr sztuka, choć można też kupić taniej. Kamienie na sznurach – ciężkie i drogie (od 30 do 90 zł). Dużo gotowej biżuterii, mało półproduktów, np. nie widziałam drutów. Jak dla mnie to po prostu wizyta w dużym sklepie z biżuterią, a nie miejsce gdzie mogę się zaopatrzyć. Chyba powinny być jakieś targi dla producentów biżuterii. Praktycznie zero koralików plastikowych, a jak już to niewiarygodnie drogie, zero szklanych łezek czy koralików, brak kryształków Svarowski (tylko gotowa biżu) i zero złota.
Wstęp: 4 zł – ulgowy 6 zł – normalny Ogólnie nie polecam – wstęp jest prawie jak przesyłka w qnszcie, a produkty dużo drożej. |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
eh
![]() acha a jak to jest, dzisiaj i jutro to samo, czy jak?
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sobie chyba jednak odpuszcze, skora nic tam nie ma
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba sobie jednak też odpuszcze. i portfel nie ucierpi
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
sorki ze sie wetne
ale odsylam tu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...336301&v=2&s=0 - rozmowa o waszej gieldzie nie wiem czy jest az tak tragicznie a gieldy mineralow maja to do siebie ze jest tam duzo drogich kamieni, ale dorwac cos w normalnych cenach tez sie da xDps: ups, teraz sie kapnelam ze tamto forum jest zamkniete ale w kazdym razie opinie o gieldzie dosc pozytywne
|
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
Bardzo mozliwe, ze innym pasuje ta giełda. Dlatego nie rezygnujcie tak od razu, przecież to sprawa indywidualna
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
A ja chyba jednak pojadę. Sprawdzę co tam jest, żeby potem nie żałować, że przegapiłam jakąś okazję. Poprzednio udało mi się kupić tanio kamienie (karneol) więc może i tym razem coś znajdę.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie z giełdy wróciłam. mogę ją określic jako: drożyzna straszna
tylko 2 stoiska godne zainteresowania. sznurki kamieni itp. po 10 zł. kupiłam hematyt kulki /ok 8mm/ 50 cm. poza tym sporo akrylu, ale też w zabójczych cenach /jak dla mnie/ a juz najlepsze są millefiori po 2.50 za sztukę i kuleczki zaciskowe po 50 gr |
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba dobrze ze nie poszlam, przynajmniej kasy nie wydalam
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Targi Biżuterii I Minerałów Kraków
Dziewczyny, a nie wiecie przypadkiem kiedy następna giełda w Kraku?? Ostatnią przegapiłam, a ostatnio strasznie mnie bierze na kamieni półszlachetne
|
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Ja też byłam. Drogo ! Poprzednim razem był lepiej. Mimo to kupiłam sznur karneolu, kryształu górskiego (grubo cięty) i drobny granat - każdy po 10 zł. 2 koraliki z zielonego turkusu (kostka) i onyksu oraz kulki, też 2, koralu (taki chropowaty, z widocznymi otworkami) i 10 kosteczek malutkich hematytu (po 0,3 zł/ szt.), zapięcie i 10 ozdobnych, malutkich kwiatuszków. Mimo takich zakupów uważam, że było zbyt drogo a ilość gotowej biżuterii (w cenach -
) przewyrzszała ilość kamieni, które na tego typu imprezie powinny być tanie. Nie wiem czy wystawcy biżuterii nie zdają sobie sprawy z tego, że połowa ludzi tam przychodzących przychodzi właśnie po elementy składowe biżuterii i wie ile może kosztować zrobienie jakiegoś naszyjnika czy kolczyków. To ma być giełda a nie galeria biżuterii ! Trochę chyba mnie poniosło, to skończę na tym ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero w październiku......
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
hmm, a nie w lipcu?
EDIT: o, nawet znalazlam ![]() 29 – 30 lipiec Kraków Muzeum Geologiczne WGGiOŚ AGH, bud. A-0, ul. Mickiewicza 30 |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
byłam pewna ze dopeiro w pazdzierbiku i juz mialam nosić żałobę... hehe
KURCZĘ!! ale i tak będę musiała bo wtedy mnie nie ma... ehh a juz sie ucieszylam
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
To i ja się podzielę wrażeniami
![]() Ceny powaliły mnie z nóg, sznury kamieni dość drogie nie było szklanych korali ![]() Podzespoły w cenach szok najlepsze były kuleczki zaciskowe po 0,50/szt. ![]() Kupiłam cztery naszyjniki z kamieni (mam w planach zrobić z nich zupełnieinne rzeczy). Zakupy zrobiłam na stoisku: wszystko za 10 i 25 złotych ![]() Ech chyba będę jednak musiałą zamaioać w qunszcie, a chciałam uniknąć opłaty za przesyłkę
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
joakar jesteś z wrocławia, my zawsze zamawiamy [albo jak nie to koszty są dzielone] razem i potem się spotykamy po odbiór
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Na giełdzie nie byłam niestety osobiście,ale wysłałam przedstawicielkę
,która kupiła mi długi sznur różnych minerałów za 10zł,który po wypatroszeniu świetnie nada się na kolczyki i inne
|
|
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
Ja też z moich sznurów zamierzam zrobić zupełnie inne rzeczy. A co do zamówień w Qunszcie to jak będziecie zamawiać dajcie znać to może coś dorzucę od siebie i opłata wtedy mniejsza albo i żadna
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj jest 'wrocławski' watek zamówieniowy. tam się umawiamy i jak tylko ktoś cos zamawia to daje znać
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=101724 |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
nikki dzięki zainfo. Jestem z wrocławiai chętnie się dorzucę z zamówieniem
![]() Jutro ide sprawdzić hurtownię srebra na zachodniej a potem popatrzę co by tu zamówić w qunszcie.... |
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka hurtownie srebra??? moj tz przebyl caly wroclaw w poszukiwaniu srebra i nic. mozesz powiedziec cos wiecej?
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Dokladnie, adres był w wątku Jablonex...
to hurtownia, sklep na pewno nie (mieszkam na zachodniej tylko nie mam kiedy iść bo do domu wracam za późno ) dziś też niestety nie zdążyłam, adres to zachodnia 16.Dziewczyny pisały, że tam podzespoły ze srebra można kupić tylko nie wszystkie. Jak w końcu tam dotrę to napewno napiszę co tam jest i jakie ceny |
|
|
|
|
#119 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
XI Podziemne Targi Minerałów, Skamieniałości i Biżuterii w Kopalni w Wieliczce
wszystkie informacje znajdziecie tu:
http://www.kopalnia.pl/site.php?id_s...&id_language=1 chciałabym na to pojechac, ale nie wiem czy dam radę... w każdym razie giełda 125m pod ziemią to superciekawa sprawa ![]() tak tylko chciałam poinformować ![]() jak ktos się wybierze to za każde wydane 10zł robi jedną rzecz dla Martynki! ![]() pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Więc liczę na Wasze uwagi i wrażenia z soboty

ale odsylam tu:
a gieldy mineralow maja to do siebie ze jest tam duzo drogich kamieni, ale dorwac cos w normalnych cenach tez sie da xD

) przewyrzszała ilość kamieni, które na tego typu imprezie powinny być tanie. Nie wiem czy wystawcy biżuterii nie zdają sobie sprawy z tego, że połowa ludzi tam przychodzących przychodzi właśnie po elementy składowe biżuterii i wie ile może kosztować zrobienie jakiegoś naszyjnika czy kolczyków. To ma być giełda a nie galeria biżuterii ! Trochę chyba mnie poniosło, to skończę na tym