![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Żel Duac
niestety mam ten sam problem, tez mi wrastają potwornie włoski. głównie na udach bo tam idzie depilator a na łydkach bardziej zyletka, ale slady i tak zostają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam mieszaną cerę, ale też zdaje sobie sprawę, że odwodniona przez te mazidła wszystkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek, bo potrzebuje porady na temat żelu duac. Przeczytałam sobie wasze opinie na jego temat i byłam w miarę optymistycznie do niego nastawiona.
Dermatolog przepisała mi ten żel. I jeśli poprawy nie będzie po tygodniu to mam włączyć do leczenia tetralysal. Tydzień minie w sobotę(pisze trochę na zapas, żebyście miały czas coś doradzić). Przez pierwsze 3 dni rzeczywiście widać było poprawę cera wygładzona i żadnych grudek pod skora ![]() Z drugiej strony trochę sie boje tetracyklin, bo to zawsze faszerowanie organizmu antybiotykiem. Może któraś z was przechodziła podobne kuracje i coś doradzi. Będę wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Mi w czasie stosowania Duacu przeróżne cuda na czole wychodziły(a probmeu z pryszczami nie miałam-tylko z takimi jakimiś grudkami).
On chyba wyciągał ten cały"syf"ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tego co ja sie o nim dowiadywałam to właśnie na odwrót powinno być:/ Podobno jest to lek, który działa praktycznie od razu. Chyba dlatego dermatolog mi dala tydzień na wypróbowanie go samego, bez antybiotyku. Dziękuje za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Mi też dermatolog przepisała Tetralysal i brałam go przez dwa miesiące, buźka cudo, tylko, że skończył mi sie 2 tygodnie temu i cera się pogorszyła. Przez dwa miesiące brania go była bardzo wyraźna poprawa, teraz zastanawiam się, czy to ma jakiś sens, żeby znowu go brać, bo nie chcę cały czas być a antybiotykach, ale znowu z drugiej strony, chcę mieć znów taką cerę jaką miałam podczas kuracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
A na samym tetrasylu bylaś? Czy jeszcze coś wspomagającego brałaś?
No, właśnie - nie można brać wiecznie antybiotyków!! Też słyszałam, że z antybiotykiem jest dobrze jak sie go bierze, a później cera się pogarsza szczególnie po raptownm odstawieniu i bez leczenia zachowawczego. Ale z tym to różnie bywa, zależy od osoby chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
No cóż u mnie tak działał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
hej ! ja biorę duac razem z tetralysalem, poprawa jest teraz oczywiście bardzo duża, ale znowu jak przyjdzie czas miesiączki to na mojej twarzy zrobi sie pobojowisko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Ja sie trochę boje ze moja skóra za szybko sie przyzwyczai. Wcześniej stosowałam benzacne, który przestał na mnie działać. A duac chyba ma w sobie oprócz antybiotyku ten sam składnik co benzacne.
Najśmieszniejsze jest to ze dziewczyny pisały coś o wysuszeniu itp.(byłam na to przygotowana, bo większość leków tak działa)- i tutaj sie nieźle zdziwiłam! Mnie on absolutnie nie wysusza, nie podrażnia ani w ogóle NIC ![]() Nawet przy beznacne miałam trochę suchych skórek, a tutaj takie zdziwko. A tak swoją drogą to chyba nie jest dobry omen... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
ja brałam Tetralysal z Lacidofilem, który miał być dodatkiem do antybiotyku i przeciwdziałać powstawaniu niepożądanych objawów po braniu antybiotyku typu drożdżaki i takie inne. Do tego Duac i zestaw kosmetyków Avene. To tyle, ale zauważyłam, ze bez Tetralysalu to już nie to, co prawda sam duac tez daje rade, ale nie ma już takiego efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Jezeli o mnie chodzi, to mialam Tetracykline mialam na poczatku przez miesiac polaczona z Duacem i nie odstawilam jej gwaltownie, tylko pani dermatolog zmienila mi po prostu, po jakos okolo miesiacu, dawke - z 1 tabletki dziennie bralam 0,5 tabletki dziennie. Az wreszcie odstawilam antybiotyki i zostalam jeszcze troche na samym Duacu. I teraz jest piknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Nusia777 nie opalaj się ani troszkę, choć ja na solarium dwa razy poszłam, ale nie polecam, bo możesz dostać stałych przebarwień.
Jeśli chodzi o to ile masz stosować Duac, to najdłużej dwa miesiące, to najdłuższy czas dla każdego, jest to nawet podane na ulotce, poczytaj ![]() Później trzeba odstawić na jakiś czas, mi sie właśnie skończył, odczekam trochę i zapytam dermatolog kiedy znów mogę. Pamiętaj by smarować tylko cienka warstwę na miejsce, w którym robią Ci sie krostki, czyli ja na przykład miałam smarować tylko środek policzków, nigdzie więcej chociaż miałam tez parę krostek w innych miejscach, nie wolno smarować sie w pobliżu oczu, nosa i ust. Na początku możesz odczuwać dość silne pieczenie, ja tez tak miałam, ale po tygodniu mniej więcej powinno przestać i skora nie będzie sie już tak przesuszać. A jeśli chodzi o filtry, ja nie stosuje, bo kładę lekka warstwę podkładu, ale jeśli coś to filtr 30 powinien być ok. To tyle, jakbyś chciała, to pytaj, jak będę potrafiła pomoc, odpowiem. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Używałam Duac przez miesiąc ponad i nie miałam żadnego efektu, nic mi nie pomógł, jedyne z czym sobie poradził to usunął mi wągry z czego bardzo sie cieszyłam, ale już powróciły. Miałam wtedy mocny wysyp na policzkach i nic nie zlikwidowałam, nigdy więcej go nie użyje, może ewentualnie końcówkę jaka mi została na nos, na wągry. Szkoda na niego pieniążki, bo za tani to on nie jest.
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
hey ja dzis poszedłem do dermatologa i tez przepisał mi ten zel Duac i mam stosowac go rano natomiast wieczorem jakis zel atrederm i dał mi cos jeszcze przeciwsłonecznego ehh mam nadzieje ze to zadziała pozdawiam wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
marika_lol Dzieki za info
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
A jeszcze jedno pytanko,uzywajac duacu,moge myc buzke zelem z nivea visage youngi rano posmarowac kremem nawilzajacym z lekkim podkladem tez z nivei?bo slyszlalam gdzies,ze majac tradzik lepiej nie uzywac takiego typu zeli,tonikow itp a raczej jakies do cery mieszanej.Prosze odpowiedzcie ktosik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
musze wam powiedziec ze uzywam duac 3 dzień i narazie wszystko dzieje sei jak powinno skura strasznie mi sie łuszczy ale nic nei piecze i co najwazniejsze pryszcze mi nei wyskakuja ehh to tyle pozdrówka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Clarissa-ja mam dokladnie tak samo,co jakis czas jakies cuda wyskakuja,i to takie podskorne grudki tak jakby.Ile trwala twoja kuracja zanim juz nic nowego sie nie pojawialo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
nie ma za co dziękować Nysia777
![]() Nie używaj zbyt wielu produktów nawilżających, bo będzie Ci się przetłuszczała skóra, ale jeden dobry nawilżacz musisz mieć, żeby skóra nie męczyła się kuracją. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
do Marika: dzieki za odp.na moje pytanka:
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
jeszcze jedno pytanko do ktorejs z was,czy w trakcie uzywania duacu mialalyscie jakby wiecej zaskornikow...bo ja mam ich o wiele wiecej...dziwny ten duac,nie wiem co robic dalej,juz uzywam prawie 2tyg.a poprawy niema;/ pomozcie...;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Nusia777, myślę, że jak użyjesz nawet bardzo wysokiego filtru, nie zmieni to tego, że żel wchłaniany jest w głąb komórek, podobnie zachowują się promienie słoneczne, pomimo wysokiego filtru nadal wnikają w głąb skóry i skóra nadal się opala, po prostu dzięki wysokiemu filtrowi nie przepuści szkodliwych promieni.
Jeśli chodzi o gule, to poradziłabym Ci jedynie kurację antybiotykiem, ja miałam Tetralysalem i dzięki niemu zniknęły. Właśnie zaczynam drugą miesięczną kuracje Tetralysalem i Duackiem. Duac nie jest odpowiedzialny za zaskórniki, tylko za przebarwienia, ale zapobiega też powstawaniu nowych grudek i wyprysków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dziś wieczorem pierwszy raz użyję Duac`u... czy on sie jakoś zasusza, bo obawiam się że rozciapie go po całej poduszce i twarzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Duac się nie zasusza, musisz nałożyć go troszkę wcześniej, ja zazwyczaj nakładałam 10-15min przed pójściem spać, ale czasem zdarzało mi się położyć go przed samym pójściem spać i nigdy nie odbarwił mi ani pościeli ani ciuchów, ale lepiej dać mu wchłonąć niż wetrzeć go w poduszkę, bo on ma buzię leczyć a nie pościel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie od dermatologa wrocilam. Tez przepisal mi ten zel+CETAPHIL-emulsje do mycia twarzy.
Tradziku jakiegos specjalnego nie mam, ale rozszerzone pory, czasem jakies krosty, przetluszczajaca sie cere...i co najgorsze-przebarwienia. Mam nadzieje, ze Duac pomoze...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
ja uzywałam Duacu przez 2 miesiące.... i to był koszmar.... cera mi sie pogorszyła, ale cóż myśląłam, że to tylko tak na początku ,,wyciąga" ale gdzie tam.... trwało to ponad 2 miesiące, więc w chwili rozpaczy wyrzuciłam go do śmietnika.... potem przez ponad miesiąc moja buźka dochodziła do ładu i składu.....
Zresztą to samo miałam z Differinem :-(
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naczytalam sie w wiekszosci pozytywnych opnii o tym specyfiku ![]() A bylas pod stala kontrola dermatologa? Ja mam wizyty, co 2 tygodnie, nastepna 6-tego, więc dosc czesto, mam nadzieje, ze dr zauwazy jak sie cos niedobrego bedzie dziac i zmeini mi leki. Tym bardziej, ze jak pisalam z tradzikiem problemow wiekszych nie mam i raczej nie znioslabym jakiegos naglego wysypu na pol twarzy...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.