![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki za ponad 200 zł?
Kasiaczku, a może jednak pomyśl o tej izotretynoinie? Kosztuje mnóstwo, do tego silne lekarstwo, ale leczyć tyle lat trądzik bez większych efektów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
tez prawda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
też tak uważam, że mogłabys o tym pomyslec...
piszecie tu że ten lek to tylko w ciężkich przypadkach... a czy leczenie trądziku długimi latami ciągle nie dajace efektu nie jest ciężkim przypadkiem? nawet na ulotce izoteku jest napisane, że ten lek stosuje się w ciezkich przypadkach trądziku i przy trądziku na którego inne środki nie zadziałały... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednak zgadzam się, że mimo wszystko należy zrobić badania... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja wlasnie zaczelam kuracje aknenorminem. Zdecydowalam sie na niego poniewaz z tradzikiem walcze tez juz bardzo dlugo. Chociaz nie jest on bardzo duzy i uciazliwy ale juz stracilam do tego cierpliwosc.Jeszcze jako nastolatka myslalam ze moze mi przejdzie no ale mam juz 23 lata i mam dosyc. Najbardziej wkurzalo mnie to ze sie strasznie swiecilam , nawet po nalozeniu kremu matujacego( a tych wyprobowalam juz mase).Zaczelam brac Diane co mi nawet pomoglo , biore ja nadal ale kiedys bede musiala ja odstawic dlatego zdecydowalam sie na aknenormin.Zrobilam badania no i biore juz ponad 2 tyg. Wiem ze na poczatku jest wysyp i wlasnie to przechodze-moze nie tak straszny ale jednak.Jakies 5 dni temu wygladalam tragicznie teraz jest juz lepiej, mam nadzieje ze wkrotce bedzie zupelnie dobrze.Nie mam jak narazie zadnych strasznych skutkow ubocznych oprocz tego ze mam suche usta. Zauwazylam tez ze wlosy mi sie juz tak nie przetluszczaja no i cera rowniez.Ja placilam za moje pierwsze opakowanie 150 zlotych( jestem z Torunia)ale slyszalam ze w Niemczech mozna je kupic taniej nawet na Polska recepte(nie wiem na ile to prawda bo wyczytalam to na jakims forum)Moja kuracja bedzie trwala rok wiec troche na nia wydam , jednak po tylu dobrych opiniach na temat dzialania tych tabletek na tradzik nie zrezugnuje z nich.Pozdrawiam Kasia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Katie, a czy mogłabyś się poświęcić i na bieżąco referować, jak przebiega kuracja? Myślę, że to by się przydało forumowiczkom. Mnie też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Jasne, nie ma problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Super, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
tez czekam na relacje
![]() Pleple jednak decydujesz sie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Nie, mam jeszcze trochę czasu. Jakieś trzy tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Hejka.Mialam pisac swoje doswiadczenia z aknenorminem
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam.Kasia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
O, to fajnie, Kasiu, że są już efekty!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
mineło juz troche czasu odkad stosuje izotrexin i acneroxid i musze przyznac ze jestem zadowolona ..nie wiem czy to te macsi czy diane w koncu zadziałała ale mam coraz miej pryszczy i pojawiła sie nadzieje ze nie bede łykac tych tabletek...no zobaczymy co mi lekarz powie ide za tydzien w poniedziałak...mam teraz inny problem straszne blizny...naczytałam sie sporo o ich usuwaniu i nie wiem która metoda wybrac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
kasiaczek21 jak milo czytac takiego posta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
jeszcze bardziej jest miło pisac takiego posta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny biore lek 7 dzien. Od 2 dni mam mega wysyp. Nigdy nie maiłam tylu ropnych pryszcze. Bola mnie tak mocno ze jak klade buzie na policzek to odczuwam ból. Czy moge czyms posmarowac buzie?? ukojenie przynosi mi pasta cunkowa-podsusza syfki, nie znikaja do końca ale juz nie boje. Chodzi mi o to jak doraznie leczyc te pryszczyki. Czy ona mi nie zaszkodzi?? Czy wy używałyscie czegos na buzki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
pozwolę sobie powrócić jeszcze do izoteku... tak samo jak wy, jestem po 20 i walczę długo z trądzikiem. czasem nie można mnie było pokazac ludziom..zrestzą same wiecie... :/ ale ogólnier rzecz biorąc moja twarz była zmaltretowana przez syfy, a raczej ich ilośc, nie jakość. nie mam żadnych głębokich blizn po tradziku, tylko cały wysyp przebarwień (wyglądam jak biedronka
![]() ![]() w każdym razie, dązę do tego, zę musimy kochane szanować własne zdrowie. oni wpychaja nam te g***a, bo producent sfinansował np. ich wycieczkę na majorkę... bądzmy realistami... tak czy inaczej trafiłam na inną dermatolog, nie jest rewelacyjna, ale pomogła mi np. doprowadzić buzię do stanu mniejszej przetłuszczalności ![]() ![]() oczywiście nie jestem za międzynarodowym spiskiem ![]() pozdrawiam wszystkie pryszczate ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten wysyp to normalna rzecz i może potrwa nawet do 2 miesięcy od rozpoczęcia leczenia. W zasadzie lepiej byłoby, żebyś nic nie używała zewnętrznego, ale jeśli pomaga Ci ta pasta cynkową, to stosuj ją punktowo. Myślę, że to wszystko zależy od cery. Jeśli pasta cynkowa Cię nie podrażnia, to używaj ją. Cytat:
A ja bym tak nie demonizowała. Zwykła tabletka na ból głowy ma też skutki uboczne. A media (w tym internet) zawsze koncentrują się na tym, co złe. A ciężki trądzik to nie tylko "syf przy syfie", ale też mniejsza ilość wyprysków, które pozostawiają po sobie nawet "tylko" przebarwienia. A czy Twój chłopak znalazł raporty mówiące o tym, ile ludzi odebrało sobie życie bo nie mogli normalnie funkcjonować z powodu trądziku? A z ciekawości spytam się Ciebie: w jaki sposób udało Ci się zmniejszyć łojotok skóry? Ja wprawdzie z racji brania izoteku nie mam na razie tego problemu, ale przed braniem izo wypróbowałam różne kosmetyki i zabiegi (matowienie skóry, potem nawilżanie), maseczki, toniki, kremy, łykałam cynk w tabletkach i g.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Mi dermatoloszka przypisała (cera mieszana, też wyglądałem niezaciekawie)
Tetralysal (antybiotyk w tabletkach) Isotrexin (żel) Brevoxyl (krem)[barki] dodatkowo mam krem Aknicare - tubka 50ml (ponad 50zł!!) I muszę powiedzieć że ten zestaw pomaga ![]() Jak kładę ten żel, na samym końcu to piecze mnie sromotnie. Na szczęście po kilku dłuższych chwilach czuję tylko lekkie pieczenie i ciepło na twarzy. Znośnie. Za ten zestawik zapłaciłem ponad 200zł, mam się leczyć 3 miesiące - w tym momencie brakuje mi 1 dnia do zakończenia 1szego miesiąca. Poprawa wyglądu skóry twarzy jest widoczna. NIe ma żadnych fajerwerków, ale jestem dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do przetłuszczania sie, nie wiem jak u ciebie sytuacja wygląda, ale ja od kilku ładnych lat miałam wiecznie suchą, a jednoczesnie przetłuszczająca się cerę. mi baaardzo pomogła prawidłowa pielęgnacja. i to nie przez tydzień, a dwa miesiące ponad doprowadząłm cerę trochę do "uzywalności" ![]() ![]() ps. wiesz moze jak ograniczyć zaskórniki ![]() tyle co wiedziałam napisałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Jeżeli lekarz chce, żebys brala przez 20 dni ten lek, to może chodzi o to, że przez 20 dni miesięcznie? Slyszalam o terapii punktowej Roa, co prawda w Polsce malo ktory lekarz ja stosuje. Nie niszczy ona tak organizmu, a daje takze swietne efekty. Tyle, ze Roa. bierze sie wtedy tylko przez 7 dni w miesiacu, a nie 20...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
ankkka wiesz ciesz siem ze te specyfiki ci pomogły. Ja mam na tyle wrazliwa buzie że na kazde srodki zewnetrzne mam uczulenie. Owszem mogłabym siem leczyc bez Izoteku, ale mysle ze bylo by to bezsensowane. Bym siem meczyla i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki. ![]() ![]() Tak jak pisałam, biorę teraz izotek więc nie mam problemu z tłustą cerą. Zaskórniki poznikały i nowych nie ma, więc nie wiem, co stosować zewnętrznie, żeby zniknęły. Też miałam ten sam problem i nic nie pomgało. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. syt. z poprawą nawilżenia powinna byc widoczna po 1,5-2 tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o poprawę cery w trakcie stosowania kremów nawilżających? Ja stosowałam takie kremy na pewno ponad miesiąc i nie było poprawy. A te kremy na pewno nie zatykały porów, bo miały lekką konsystencję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
U mnie bambino lanie nawilżał...ale niestety zatykał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.