![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: smalec z psa:-/
Agnieszko,to naprawde wcale nie jest wytlumaczenie
![]() Sylviah-cudny avatar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Jak byłam mała rodzice zawsze mnie straszyli, że jak się nie będę ciepło ubierać, to się rozchoruję i będą mi dawać psi smalec.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pomocy społecznej - ta nie działa tak różowo, jak Ci się wydaje i nie wszyscy z niej korzystający przepijają pieniadze, co wydajesz się sugerować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Pax!
Oglądałam dokument o kanibalach, nic mnie chyba jednak mocniej nie ruszy. Jeden kanibal to nawet sobie chodzi 'luzem' po ulicach Tokyo. I nic. Dajcie spokoj...
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I był podobny przypadek, gdzie jeden z mieszkańców mordował zwierzęta... propozycję pomocy odrzucił, bo "pies lepszy od schabowego". Dodam tylko, że to centrum miasta. Co do pomocy społecznej, to pisałam tylko o ludziach, którzy ten proceder uprawiają. Dla mnie nie ma wytłumaczenia dla znęcania się nad zwierzętami. Znam całą masę ludzi, którzy mają wielkie problemy finansowe, ale ich zwierzęta mają wszystko, czego im potrzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
W naszej kulturze zjadanie psów jest nieetyczne, z tego powodu, że wg nas są one na swój sposób inteligentne i jeśli właściciel zwiąże się emocjonalnie ze swoim zwierzątkiem domowym, jest w stanie go rozumieć. Myślę, że gdyby psy nie były odpowiednie do hodowli domowej, te x lat temu nikt nie brałby się za ich udomowianie, tylko zaprosiłby do domu świnkę, kurkę lub lisa. Ale czy świnka lub kurka potrafiłaby spać w budzie i odstraszać złodziei sprzed naszego domu?... Po to mamy rozumy by wybierać i tworzyć hierarchię na własne potrzeby. Najgorszym upadkiem człowieka jest zabijanie dla sportu, zabawy, lub innych niskich pobudek nie związanych z przetrwaniem. W tym jednym jesteśmy gorsi od zwierząt
![]() Zapraszam do poczytania na stronce w moim podpisie. Nasza świdomość musi być większa. Bezkarni mordercy wciąż są na wolności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Zacofanie , glupota , bestialstwo
Taki czlowiek jest tak glupi i zacofany ze nie zrozumie ze robi cos zlego . Nawet jakby mu sie ta sprawe tlumaczylo jak krowie na granicy. Przeciez pies nie jest hodowany dla "sadła" , on ma towarzyszyc czlowiekowi . Cala ta sytuacja kojarzy mi sie z czasami II wojny swiatowej kiedy to tluszcz ludzki przerabiano na mydlo i najgorsze ze oni to wszystko robia dla pieniedzy ![]() Jednego jestem pewna nigdy w zyciu nikt nie zmusil by mnie to sprobowania psa czy kota . Samo to stwierdzenie napawa mnie odraza ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Idiotyzm
![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
What?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
przerazajace... nie przypuszczalam ze ludzie sa sklonni az do takiego okrucienstwa
Patrzcie co znalazlam!: http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=10302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Totalni idioci. To jest mord psów. Ja bym postawiła przed sądem takich.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Aaaa!!! To jest makabryczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.