![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec 2007.
A co to za rzecz to emolium?
![]()
#92 |
Zakorzenienie
|
Emolium to olejek do mycia. Natłuszcza i nawilża skórę, przez co hamuje "parowanie" wody z organizmu przez skórę.
A właściwie to tu masz o nim więcej. http://www.apteka-centrum.pl/emolium...cturers_id=103 Ja już go kiedyś stosowałam. Stwierdziłam, że smarowanie oliwką to kaszan, bo moje śpiochy po 3 dniach śmierdzą jak stary olej z frytek ![]() ![]() ![]()
#93 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny!
Jestem mamusia lipcową ale z 2006roku-urodziłam córeczke Emilkę! Podczytuje was i przypomina mi się moja ciąża,macie te same wątpliwości co ja i boicie się jak to będzie ale uwieżcie mi że jak urodzą wam się dzieciaczki to wszystko minie i nie ważne będą dyskoteki,będziecie szybko biegły do swoich dzieciaczków,bycie mamą to cudowne uczucie! Mój tż też nie był zbyt wylewny w uczuciach gdy byłam w ciąży,tez ciągle brakowało mi przytulania itp! uważajcie na siebie i nie przemęczajcie sie,będe do was zaglądać jak nie macie nic przeciwko pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Helloł Madzia!! Ale fajnie że do nas zajrzałaś. Zaglądaj częściej i podpowiadaj nam trochę ok?? Ucałuj Emilke w piętkę
![]() Kiedy zaczął Ci brzuch rosnąć?? Bo mój wczoraj był wypięty na maxa, ale dziś od rana juz jest bardziej "normalny" ![]() jesteśmy już w ciąży 8 tygodni i 6 dni ![]()
#95 |
Raczkowanie
|
Oj mi brzuszek szybciutko się pojawił bo już w 2 miesiącu miałam zaokrąglony a w 3 już każdy zauważył że jestem w ciaży,a ja byłam z tego dumna i ubierałam
obcisłe bluzki żeby każdy zauważył ![]() wydaje mi się że dopiero robiłam test ciążowy a już moja mała istotka leży sobie w łóżeczku ![]() pozdrawiam was i wasze brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mi już też się chyba zaczyna conieco zaokrąglać
![]() yhhhhhhhhhhhh!! Jak fajnie!!
#97 |
Zakorzenienie
|
A mi sie zaokrąglił od spaghetti
![]()
#98 |
Zakorzenienie
|
#99 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, kiedy ja do Was dołącze?Może się jeszcze uda załapać na lipcowa Mamusie
![]() ![]() ![]() ![]()
#100 |
Rozeznanie
|
Witam czerwcóweczki
![]() Jestem mamusią majową 2006 choc termin miałam na 16 czerwca to Dominiczka zdecydowała sie wczesniej poznac mamusie i tatusia i urodzila sie 28 maja ![]() podczytuje Was troszke, fajnie sobie tak powspominac ![]() ![]() całuski dla Was i Waszych brzuszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
milla wiesz co ja chciałabym być już w bardziej zaawansowanej ciąży, bo jak na chwilę obecną moje samopoczucie nie jest najlepsze. Mam nadzieję, że nie będzie tak przez pozostałe 7 m-cy. Boję się także jak to będzie, przecież wszystko nam sie zmieni diametralnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Hi!! Odebrałam dziś wyniki. Toxo jest negatywne, więc ok. Lekko obniżone krwinki czerwone i hematokryt. Chyba trzeba pić sok z buraków, ponoć pomaga na to
![]() Reszta wyników w normie. Cieszę się bardzo!! ![]() Poza tym jestem okrutnie zmęczona, chce mi się spać i ciągle ziewam. Na chwilę pomaga spacer z psem, wtedy się dotlenię, pół godziny do godziny normalnie funkcjonuję ale za chwilę znów bym spała i spała. Ehhh, idę się położyć ![]() Acha, dziś równo 9 tygodni!!
#103 |
Zakorzenienie
|
A ja mam umówioną wizytę na USG na srodę o 19:30 i potem u ginekologa w sobotę o 13:45.
![]() Dzisiaj mnie pobolewa brzuch znowu jak przed okresem. Pewnie się macica rozciaga czy coś. ![]() No i ja też ziewam jak hipopotam. ![]() Aaaa... znacie taka reklame czekolady z animowana wiewiórką, która pędzi do szyby wystawowej? I ma taki błogi wyraz w oczach... Łukasz za kazdym razem jak widzi tą wiewiórkę to krzyczy "Agatka!". ![]() ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
Kasia, a pijesz herbatkę z melisy? Podobno ona pomaga na nudności ciążowe. Tak mi Ciebie żal że się męczysz.
![]()
#105 |
Zadomowienie
|
Nie nie piję, ale chyba spróbuję. Kombinuję już na różny sposób, mięta (ale odstawiłam, bo podobno wychładza organizm i nie jest wskazana w ciąży), rumianek, imbir, coca-cola (ale mnie jeszcze bardziej podbija), długo leżę zanim wstanę (ale tutaj siła wyższa muszę skorzystać koniecznie z toalety-już nie mam zaparć), jem suche wafle no i co tam jeszcze do głowy wpadnie. Wiem, że po słodkim soku z bananów są paskudne wymity, takie słodziutkie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
A co do reklamy to wzorowana jest na "Epoce lodowcowej"- niezła bajka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię Ci, spróbuj tej melisy. Gdzieśtam wyczytałam, że w I trymestrze pomaga opanować właśnie te bleeeee, a jak już dzidzi jest to wzmaga też laktację. Ja też w sumie zaczęłam ją pić tak proforma (mimo że nie miałam żadnych dolegliwości) bo moja mama będąc ze mną w ciąży rzygała dalej niż widziała ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie nie piję melisy, bo jestem i tak znużona i senna. Chyba bym tylko spała po tej melisie i nikt by mnie nie dobudził. Strasznie się cieszę, że jest już piątek, bo będę spać i spać.
![]() ![]() ![]() kasia_mw, ciekawe czy chec na czekolade to wynik reklamy czy ciąży... ![]() Słuchajcie, ja mam to USG w srodę i to bedzie 5 tydzień i 2 dzień. Czy wtedy można zobaczyć serduszko? ![]()
#109 |
KWC
|
Zazdroszczę Wam bardzo. Okres mi się tak pięknie spóźniał, ponad dwa tygodnie, więc już zaczęłam cichcem ten wątek przeglądać..a tu zonk, zonk. test mi wyszedł negatywny, a lekarz potwierdził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Shemreolin nie licz na to, że zobaczysz serduszko. Ja miałam USG w 7 tyg. i było widać tylko małą fasolkę, ale tętno płodu już było jeśli o to Ci chodzi.
Spray szkoda, że do nas nie dołączysz. Ale może już niedługo. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Bu... szkoda, że serduszka nie bedzie. A włąściwie to co będzie? Co lekarz po zdjeciu USG bedzie mógł powiedzieć?
![]()
#112 |
Zadomowienie
|
Czy jesteś w ciąży na 100%, czy zarodek jest w odpowiednim miejscu, czyli w macicy, no i czy nie jest to ciąża mnoga. A co do tętna to nie jestem pewna czy już będzie. No i USG będzie dopochwowo. Ja byłam z mężem, a później podśmiewał się ze mnie, że wsadziła mi taką pałę
![]() A tak w ogóle to możesz tutaj zajrzeć: http://www.dziecko-info.com/galeria_...eria_usg.shtml |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
A jak to wygląda to badanie? Wpriwadzają sondę przez szyjkę macicy? Czy to boli? Moja szyjka jest strasznie twarda i dłuuga.
![]() Boże... dzisiaj to chyba jakiś przełom jest. Co chwila podsypiam, jestem kompletnie wykończona, nie moge nawet obejrzeć LOTR III, bo film mi sie urywa. Teraz wstałam i umyłam zęby, bo chyba pójdę spać do wyrka. Na dodatek dzisiaj zeżarłam taka mase spaghetti, że szok, a na dodatek potem jeszcze rzuciłam sie na bułke z miodem! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwsze USG (i jak narazie jedyne w ciąży) też miałam dopochwowe. Włożą Ci tam taką pałkę jak to Kasia nazwała. Ale najpierw ją ubiora w kondonika
![]() Za tydzień w piątek idę na następną wizytę, mam nadzieję że gin zrobi mi USG, bo ponoć nie przy każdej kontroli się robi. To będzie 10 tydzień i chciałabym bardzo TEGO PŁODA już zobaczyć jak przypomina ludzia!! Wy widzę pisałyście, więc to u mnie jakieś problemy techniczne z kompem. Przez jakiś czas w ogóle nie mogłam wejść na wizaz!! Dopiero teraz!!
#115 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, czy TZ może byc przy tym USG? No bo mi tam będa wsadzać "pałe" a on bedzie sobie siedział koło mnie?
![]() Mi wszytsko działało jak należy, chociaż sobie podsypiam, ogladam LOTR III i piszę na forum jednocześnie, to mogłam coś przegapić. ![]()
#116 |
Zakorzenienie
|
Normalnie to może być TŻ podczas USG. Jak wejdziesz to się zapytasz ale według mnie nie powinno być problemów.
Właśnie się obudziłam i trochę mnie pobolewa brzuch. Poszłam z psem na spacer, pustki na ulicach jak w niedzielę i dopiero skojarzyłam że dziś święto!! Zrobiłam sobie słaba kawę z expressu ciśnieniowego z duuuuża ilością mleka.
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki!! ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
No mi mdłości dzisiaj już minęły więc piszę. Ja na USG byłam w szpitalu i jak tylko usiadłam w poczekalni to zobaczyłam, że z gabinetu wychodzi cała rodzinka, czyli mama z brzuchem, tata i syn. Pewna pani zapytała się małego czy będzie miał brata czy siostrę, a on na to, że "dzidzię". Bardzo mi się to spodobało, a taki był szczęśliwy, że widział dzidzię. Więc i ja dwardo się zapytałam wchodząc czy mąż też może wejść (bo tak naprawdę to bałam się jakiejś niemiłej wiadomości, z powodu plamień). Nie było problemu. Z tym kondonikiem to mój TŻ zauważył, bo ja to leżałam i gapiłam się w monitor. Nie bój się to wcale nie boli, przez szyjkę nic do środka nie wkładają. To wchodzi bez oporu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
HEHEHE.. jak przeżyłam członka mojego TZ to już wszystko przeżyję.
![]() A dzisiaj w nocy Łukasz wrócił ze spotkania z kumplami (zawsze w piatki graja w gry RPG) jak juz spałąm. No i w nocy strasznie sie kręciłąm i chciało mi sie pić. Nawet nie zaczaiłąm, że on juz leży koło mnie, taka byłam na wpół przebudzona. No i jak tak sie kręciłąm i pojękiwałam to usłyszałam "co ci jest?" tak koło mnie i to z taka troska. Okazało sie, że on od godziny lub dwóch leży koło mnie i ma "wielkie mysli" (tak to okreslił). Napiłam sie wody i rozmawialiśmy w srodku nocy o tym wszytskim. I wiecie co...? Jesteśmy bardzo szczęsliwi, że będziemy miec dziecko. To nie jest żadna wpadka... tak po prostu miało być i chcemy tego dziecka bardzo. ![]() ![]()
#120 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie potępiałam dziewczyn, które zachodziły w ciążę przed ślubem. Moim koleżankom, którym to się przytrafiło gratulowałam, a one były bardzo szczęśliwe, bo jeśli np. współżyje się z facetem przez rok bez zabezpieczenia to trzeba się z tym liczyć. Teraz mają szczęśliwe rodzinki z dziećmi i nie muszą się martwić czy może w tym miesiącu uda im się począć bobasa. Dziecko to wielki dar od losu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.