|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Biżuteryjny cennik ;)
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie? Bo nie wiadomo o ktore Ci chodzi. |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie te lawowe od Blou przypominają pocięty w kostki pumeks.
Trzeba się cenić Dziewczyny, oczywiście. Najwyższa pora narzucać konkretne ceny. Za torbę, która w Diversie kosztowała mnie 7 dych dałam 30 zł na allegro. Nie: markowa, za to gładka i pomalowałam ją jak chciałam. I za co ceny..? ![]() A na sztucznej biżu takie bardziej strojne kolczyki pełne żółtych blaszek kosztują do 20 zł. Chińszczyzna na kilogramy of kors. Ale jakaś panna wejdzie i kupi 1 parę no i jest zachwycona, a z Tobą to się wielce będzie targować. Niech spadają.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-10-27 o 17:40 Powód: błąd |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie... Cały czas przypomina mi się sytuacja z moją koleżanką ze studiów, która zaczęła właśnie robić "oszałamiającą" karierę w "szołbiznesie"
Spodobały jej się kolczyki za ok 25 zł- srebro + lampworki i sporo pracy. Stwierdziła że ich nie kupi bo są za drogie
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
No to moze szybko jej sie te kioskowe rozsypaly
![]() A co do robienia bizuterii - nie wiem czy tak jest na prawde, ale staram sie z calego serca kazdy loop robic dokladnie wszystko jak najlepiej zaginac zeby bylo trwale i ladnie, estetycznie wygladalo. Bylam u Cioci w odwiedzinach. Kupila (pewnie za spora kase) korale calkiem ladnie wygladajace. Gdyby nie to ze po rozlozeniu ich w domu rozsypaly sie na 5 kawalkow. Nikt nie mial jej jak naprawic bo po prostu trzeba zrobic od nowa. To co tam zastosowano nawet najtragiczniejszych loooooopikow ktore widzialam nie przypominalo. Ciocia wyslala mi w koncu te korale i stwierdzila zebym je rozwalila i cos sobie z nich wykombinowala. Zamierzam rozwalic i zrobic takie same i dac Jej pod choinke (czy wydaje Wam sie to fajne rozwiazanie - widac bylo ze strasznie jej przykro ze sie tak rozsypaly)
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Tym bardziej, że gdy widzę ceny u jubilerów (wiem, ale mimo wszystko) to mi szczęka czasem opada.
Zwykłe, ze srebrnego drutu, kilka kryształków swarovskiego 4 mm, bigle, 20 minut pracy - i koszt 40 zł.A jubilerzy to chyba płacą za materiały trochę mniej niż my. I co? I znikają, bo widzę co jakiś czas nowe wystawki (a to, co niesprzedane, uparcie wisi dalej). edit: Viris, pewnie, że fajny pomysł .
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie te wasze koleżanki, co tak grymaszą
u mnie na razie nikt nie narzekał, że ceny za wysokie, jęsli dla niego rzeczywiście była za wysoka, to rezygnował z zakupu, szukając tanszej pary... Wiadomo, że się chce sprzedać jak najwiecej, ale tak jak aniielica mówi, trzeba się cenić.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jakas dziwna jestem, bo wcale nie chce sprzedac jak najwiecej. Oddalabym za darmo wiedzac ze kogos to bardzo ucieszy (czesto tak robie) a takze robie czasem za darmo czasem tylko po cenie materialow bizu na aukcje charytatywne. I to KURDE sprawia mi najwieksza frajde. (nie jestem milionerem, czesto nie mam za co kupic drucika czy koralikow)
|
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie przyznam, ze sie z tego utrzymuje.. i nie mam najmniejszego zamiaru rozdawać swoich rzeczy za darmo [pomijając okazje typu urodziny itd.]
![]() Nie wiem, ja koleżankom nie wciskam.. czasem jakies korale. Ale od razu przyznaję się, że chciałabym za nie np. 50 czy więcej zł, bo siedziałam ładne godziny malując z osobna każdy koral a potem lakierując. A jeśli komuś to nie pasuje to trudno się mówi, nie będzie moich korali miał. Na szczęscie nie słyszałam jeszcze, ze za drogie, wręcz przeciwnie. A i tak najpiękniejsze na świecie kolczyki mam od Aniielicy
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez
![]() chyba juz rozgryzlam, jak to sie robi (albo przynajmniej cos podobnego )teraz nic, ino fimo zamawiac
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nic, tylko nam powiedziec co i jak.
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
juz mowie
![]() wydaje mi sie, ze trzeba modelinke/fimo uturlac z czyms, co wyparuje podczas podgrzewania - i mysle, ze wosk swietnie sie do tego nadaje ![]() wklejam to, co wczoraj zrobilam na probe z pasztetnej rozowej modeliny ofc nie wyglada tak, jak mialo, ale to wina wosku, bo ten, ktorego ja uzylam, rozkruszyl sie w drobny mak, wiec rozciapalam go po calej powierzchni. wydaje mi sie, ze zeby uzyskac zamierzony efekt, nalezy wziac duze wiory/kawaly tego wosku i powtykac co kawalek, a nie tak, jak ja zrobilam, bo dalo to efekt "problemow z cera" a nie pumeksu ![]() mysle jednak, ze dobrze kombinuje i zmierzam w dobrym kierunku ![]() co sadzicie? aha, foto robione w nocy; nie oddaje efektu spryszczenia na zywo wyglada o wiele lepiej.
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
A gdzie to foto?|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
foto wyzej
![]() dzis postaram sie dorwac inny wosk i sprobuje zrobic tak, jak pisalam: powklejac duze kawalki w duzo wiekszych odstepach... mysle, ze moze dac rade.
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
jak powiedzialam, tak zrobilam
mysle, ze teraz o niebo lepiej, choc i tak jeszcze daleko. ofc ten rozowy kolor jest koszmarny i nie ma tez takiego efektu. i znowu - zdjecie robione przed chwila, wiec wyglada jak wyglada co sadzicie?
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Candi, popieram w każdym calu Rabaty dostają ode mnie TYLKO stałe klientki, które biora dużo i często. Prezenty mogę dać tylko moim przyjaciółkom. Nie rozumiem, dlaczego niektóre swiete krowy wymagają ode mnie rabatu, czy wręcz pary kolczyków w prezencie. Przeciez to wszystko kosztuje i to nie mało... A najgorsze są te, które mają pieniądze na każdą zachciankę a wybrzydzają i targują ile się da:/ Jak komuś cena nie pasuje- nie będzie miał moich kolczyków. Niech sobie kupi na allegro tańsze, albo pójdzie na bazarek bo tandetę. Candi, jak się nosza kolczyki? Bo broszka rewelacyjnie! Budzi zainteresowanie i wszystkim się bardzo podoba
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak napisałaś, ze ta.. mm.. Twoja 'koleżanka' wybrzydzała, to coś chyba polski przemysł fonograficzny upada albo płacą każdej z osobna 'od talentu' buhaha ![]() Co do modelinowych koralików a'la Blou - bardzo prawdopodobne, że właśnie tak się je robi... może jutro bedę miała tez coś o tej technice do powiedzenia ;>
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona dopiero zaczyna Jak narazie to hitem jest wywiad z nią... można sobie pooglądać m.in. na onecie Jej talent jeszcze nie został objawiony szerszej publiczności. Z tej racji, że singiel się dopiero nagrywa i biedactwo uczy się choreografii, która podobno jest bardzo trudna
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio bedac w wola parku zobaczylam kolczyki jakie sama robilam. Roznica byla jedynie w uzytych materialach: ja uzylam czarnych i transparentnych krysztalkow, tam byly syntetyczne turkusy (kulki). Mowie o tych moich gronkach (jedyna fota na szklance). Co ciekawe mam identyczne kulki, 4mm, syntetyczne albo barwiony howlit. Widzialam je tylko w 2 sklepach, najtansze kosztowaly 1,20 za 10szt. Ja bym policzyla sobie za te kolczyki 20zl tam byly po 50... Prawie gruchnelam glowa w szybe przed wystawa :/
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
40; to było w sumie 6 swarovskich i 2 bigle.
Więc koszt /dla mnie/ produkcji 5 zł (zaokrąglę sobie, a co ).Ale wiszace, długaśne, więc tego swarovskiego było już więcej - poszły już za 150. Teraz widzę, że wiszą też długaśne, za 130 - tylko, że sam jablonex. A najbardziej mnie laska na stoisku rozbroiła - gdy upierała się co do jednej pary, że ''to jest swarovski'' (oczywiście, nie kłóciłam się z nią ) - a szkiełka radośnie krzyczały: ''nie mamy nic wspólnego ze słynnym pięknym szlifem sw...''
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Hrhrhrhrhr jestescie obledne
Co do Niby Lawy - to ta rozowa nma o wiele ciekawszy efekt niz ta z Pakamery wg mnie. Ale upieram sie jednak ze te z galerii sa czyms po prostu wciskane. Co do wosku - wszystko ladnie pieknie, ale jesli wypalam modeline to mi zakopci piekarnik nie? |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Viris, one nie moga byc wciskanie - to jest wyraznie efekt tego, ze cos tam bylo, a potem sie zdematerializowalo
![]() gdybys chciala cos takiego zrobic w nieutwardzonej jeszcze masie, to by na pewno nie wyszlo. a w utwardzonej - nie wyrylabys tak. o ile ten moj placek z problemami z cera nie przypomina tego, to ta kulka tak na zdjeciach tego nie widac za bardzo. teraz jest dobre swiatlo i cyknelabym jeszcze jedna fote, ale TZ mi zajumal aparat i wyniosl sie z domu ![]() piekarnika mi nie zakopcilo do tej pory zreszta przy takiej ilosci wosku chyba nic powaznego sie nie stanie.a wysypu takich kolczykow raczej nie bedzie. czuje sie, jakbym niemal monolog na ten temat prowadzila, nikt nie jest zainteresowany. lepiej dla mnie Aeterna, a Ty dostaniesz klapsa ode mnie za to, ze biegasz tutaj na ploty i nie masz przez to czasu aparatu pozyczyc i wlasnego waktu zalozyc
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie upierac nie bede, ale wg mnie to cos innego musi byc.
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No no!
Germini! Ja tu zainteresowana jestem. Tylko jeszcze mi się to bardzo skomplikowane wydaje po dwóch dniach imprezowania. Muszę tu później zajrzec i jeszcze raz pezeczytać to pewnie zajarzę.
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaaaaaaaaaa
te pracę Blou sa zabójcze!! a pomyslec, ze pakamera doliczyla sobie do tego te 40% to dla dziewczyny naprawdę mało zostaje... mnie rozbawiła reakcja mojego dziadka (!) oraz kolezanki (tzn dziadek tylko pytal z z ciekawosci, a kolezanka kupila) na cene kolczykow... dwa plastikowe koraliki polaczone loopikami plus bigle, wszystko posrebrzane... koszt 1 koralika - 20gr... ale kolczyki calkiem ladne wyszly. no i oni sie mnie pytaja o koszt produkcji... 80gr koraliki, bigle zaokraglijmy do nawet 1zł za pare (kupuje w empki, wiec prawie tyle wychodzi) plus ten kawalek drutu to 2 zł z czyms by wyszlo sprzedałam za 4, ale oboje mi powiedzieli, ze mysleli ze to z 20 kosztuje
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzej, że jak tu siedzę, to mi się nic robić przez to nie chce
Miałam sobie dzisiaj coś podłubać, ale zaraz się wezmę... Nie no, wezmę się.
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dylemat. Bliska kolezanka zamowila u mnie kolczyki. No i nie pamietam ile powiedzialam jej "cene wstepna" ale naplakalam sie nad nimi, strasznie bola mnie palce, skaleczylam sie drucikiem w palce itp... i nie wiem czy policzyc tyle co "wstepnie" czyli troche wiecej niz koszta materialow... czy zafasolic cene za moje cierpnienia..
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ryzyko zawodowe.
Jak mam być szczera, to skoro wstępnie umówiłaś się na jakąś cenę - to taką już powinnaś zostawić.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

(czy wydaje Wam sie to fajne rozwiazanie - widac bylo ze strasznie jej przykro ze sie tak rozsypaly)
.

)

te pracę Blou sa zabójcze!! a pomyslec, ze pakamera doliczyla sobie do tego te 40% to dla dziewczyny naprawdę mało zostaje... mnie rozbawiła reakcja mojego dziadka (!) oraz kolezanki (tzn dziadek tylko pytal z z ciekawosci, a kolezanka kupila) na cene kolczykow... dwa plastikowe koraliki polaczone loopikami plus bigle, wszystko posrebrzane... koszt 1 koralika - 20gr... ale kolczyki calkiem ladne wyszly. no i oni sie mnie pytaja o koszt produkcji... 80gr koraliki, bigle zaokraglijmy do nawet 1zł za pare (kupuje w empki, wiec prawie tyle wychodzi) plus ten kawalek drutu to 2 zł z czyms by wyszlo