WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem?
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... 820 91,72%
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! 31 3,47%
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam 35 3,91%
A co to jest cellulit? 8 0,89%
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-08, 19:43   #91
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń
Dot.: TAJEMNICZA MIKSTURA !!! ... POKONAJ CELLULIT

Witaj Marlenka!
Tez nie moge pozbyc sie rozstepow po malym.Napisz mi prosze jaka kawe kupujesz i jak to robisz
Pozdrawiam Ciebie i dzidziolka
sandrunia
Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-08, 19:52   #92
marlenka718
Przyczajenie

Najzwyklejszą mieloną. Tu chodzi o kofeinę w niej zawartą. Ja zużywam zapasy domowe, ponieważ podostawałam w prezencie, a piję najwyżej rozpuszczalną . Pozdrawiam również i piszcie jak na Was działa, bo może ja jestem jakimś wyjątkiem czy coś.
Stary 2005-05-08, 19:58   #93
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Wiesz,jutro zrobie sobie ten pieling i sprobuje
Napiszejak tylko zobacze efekty.
Pozdrawiam sandrunia
Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-08, 20:49   #94
Benita5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mania199
czyli wychodzi na to ze to jakas sciema ...hmm tylko ciekwe dlaczego tyle ludzi to kupuje
Kupuja bo kupuja sobie komentarze!!
Benita5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-08, 22:01   #95
marlenka718
Przyczajenie

Pewnie masz rację. A wystarczy poszperac na wizażu .
Stary 2005-05-08, 22:33   #96
moniczkaa
Raczkowanie

GG do moniczkaa

Fajna sprawa z ta kawa ... miejmy nadzieje ze i mi pomoze ....

A ja mam pytanie , czy stosowal ktos kiedys moze takie kremiki ax Cosmetics ALGA na rozstepy zel, Fissan ????
Jesli tak to co o nich sadzicie...? i Czy jest cos lepszego...? w miare niedrogiego ?
Stary 2005-05-08, 23:18   #97
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dziewczyny, jak dokładnie powinien wyglądać masaśż przy serum antycellulitisowym? Kupiłam sobie ostatnio Lirene, widzę efekty, staram się ten zalecany krótki masaż wykonywać, lae tak naprawdę to tylko moja wariacja na temat masażu mam wrażenie... Co powinno się dokładnie zrobić? Wmasować okręznymi ruchami, całą dłonią czy raczej uciskajac palcami, czy warto później tak jakby szczypać skórę??

Pomóżcie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-09, 08:03   #98
km
Rozeznanie

GG do km

no skoro twoja masazowa wariacja dziala to po co ja zmieniac ? masaz to masaz, ugniatanie, kuliste ruchy, chyba nic nadzwyczajnego w tej kwestii nie wymyslono
km jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-09, 08:09   #99
paula78
Zakorzenienie

ja wczoraj spróbowałam pilingu kawowego ,fantastyczny efekt gładkiej skóry ,piekny zapach a bałaganu w łazience żadnego nie zauwazylam.

oczywiscie nikt sie nie spodziewa efektu jak po odsysaniu tłuszczu czy serii masaży i rozbijania cellulitu u kosmetyczki czy lekarza.
żaden tez kosmetyk nie przenika do skóry własciwej ,mozna jedynie łykac cos na skóre plus pielęgnacja zew. ruch i zdrowe jedzonko no i najwazniejsze czynnik genetyczny, spójrzcie na swojej mamy ,babcie (chociaz wtedy na cellulit nikt nie zwracał uwgai bo kazda kobieta juz go ma lub bedzie mial - tow naszych czasach sie nei zmienilo .
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-09, 09:13   #100
mania199
Rozeznanie

Marlenka jestes BOSKA ta kawa jest super , lepsza niz jakies wymyslane i do tego bardzo drogie peelingi z drogerii . Zrobilam sobie dzis rano jak tylko sie obudzilam bo nie moglam juz wytrzymac i co ?? jestem zachwycona to dopiero pierwszy raz a juz moja skora stala sie bardzo głladziutka <jupi> co prawda roztepy nie zeszly i pewnie nie zejda bo sa juz białe i stare ale i tak jestem bardzo zadowolona z efektu wielkie dzieki Marlenka !!!
mania199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-09, 09:39   #101
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez km
no skoro twoja masazowa wariacja dziala to po co ja zmieniac ? masaz to masaz, ugniatanie, kuliste ruchy, chyba nic nadzwyczajnego w tej kwestii nie wymyslono
Acha, dzięki... ja niedoswiadczona w walce z cellulitem jestem No to zostane przy własnej wariacji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-09, 09:58   #102
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: TAJEMNICZA MIKSTURA !!! ... POKONAJ CELLULIT

1)MASAŻ. Potrafi zdziałać cuda. Gdy "rozruszasz" warstewkę tłuszczyku, usprawnisz przepływ krwi i limfy. Dzięki temu, skóra pozbędzie się zalegających toksyn i odzyska sprężystość. Do masażu użyj olejku pobudzającego krążenie (np. geraniowego) lub balsamu antycellulitowego. Ciało możesz masować szczotką, rękawicą z sizalu. Możesz również masować je ręką: ściśnij fałd skóry palcami i unieś ją do góry, a potem puść. Przesuwaj rękę od dołu do góry. Potem zwiń dłoń w pięść i kostkami oklepuj ciało miejsce przy miejscu.
2)PRYSZNIC. Dobre efekty przynosi naprzemienny ciepły i zimny natrysk. "Pomarańczowa skórka" nie znosi zimna i, by ogrzać ciało, "przerabia" tłuszcz właśnie z tych przerośniętych komórek. Dlatego nie żałuj skórze chłodnej wody. Podczas każdej kąpieli polewaj silnym strumieniem uda oraz pośladki, przuwając strumień wody od dołu do góry. W ten sposób pobudzisz krążenie krwi, wzmocnisz naczynia krwionośne, poprawisz napięcie skóry.

Źródło: www.uroda.bizz.pl
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-09, 13:05   #103
marlenka718
Przyczajenie

Cieszę się że Wam też się peeling kawowy podoba, ale to niestety nie ja jestem boska bo to kaasik po raz pierwszy o kawie napisała a ja postanowiłam to wypróbować i opisałam efekty .
Nie wiem jak Wam ale mi bardzo się to podoba również z powodu zapaszku bo uwielbiam kawkę .
Stary 2005-05-09, 16:33   #104
monyaa
Rozeznanie

Kurczę, chyba spróbuję tego pilingu, bo co prawda pozbyłąm się cellulitu ostatnio na udach z przodu, ale na pośladkach i z tyłu na udach tuż pod pośladkami jeszcze trochę zostało (obejrzałąm się dziś dokładnie )
I potwierdzam, wystarczy wyrzucić słodycze i co bardziej ciężkostrawne rzeczy z jadłospisu, masować się, trochę ruchu i naprawdę uda się!
P.S. Używałam do smarowania ziaji przez 2,5m-ca - tylko wieczorem, a teraz sorbetu kolastyny i działają obydwa!
monyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-10, 12:13   #105
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Agniesia18
1)MASAŻ. Potrafi zdziałać cuda. Gdy "rozruszasz" warstewkę tłuszczyku, usprawnisz przepływ krwi i limfy. Dzięki temu, skóra pozbędzie się zalegających toksyn i odzyska sprężystość. Do masażu użyj olejku pobudzającego krążenie (np. geraniowego) lub balsamu antycellulitowego. Ciało możesz masować szczotką, rękawicą z sizalu. Możesz również masować je ręką: ściśnij fałd skóry palcami i unieś ją do góry, a potem puść. Przesuwaj rękę od dołu do góry. Potem zwiń dłoń w pięść i kostkami oklepuj ciało miejsce przy miejscu.
2)PRYSZNIC. Dobre efekty przynosi naprzemienny ciepły i zimny natrysk. "Pomarańczowa skórka" nie znosi zimna i, by ogrzać ciało, "przerabia" tłuszcz właśnie z tych przerośniętych komórek. Dlatego nie żałuj skórze chłodnej wody. Podczas każdej kąpieli polewaj silnym strumieniem uda oraz pośladki, przuwając strumień wody od dołu do góry. W ten sposób pobudzisz krążenie krwi, wzmocnisz naczynia krwionośne, poprawisz napięcie skóry.

Źródło: www.uroda.bizz.pl
Dzięki
Acha, ostatnio postanowiłam kupić sobie serum Lirene na zapas, bo była promocja (20 zl + gratis mydełko) I właśnie o to mydełko mam pytanie - ono ma w środku takie granulki, z czego wnioskuję, że służy do peelingu połączonego z masażem. Jakieś specjalne metody masażu owym mydełkiem??

Stary 2005-05-18, 22:30   #106
Gonia1
Zakorzenienie

początki cellullitu u szczupłej osoby :(

No właśnie. W dolnej części pośladków i na udach, po ściśnięciu skóry widać nierówności. W sumie nie przejmowałabym się tym, boję się tylko, że stan skóry pogorszy się, jeśli nic z tym nie zrobię. Jestem szczupła (niektórzy mówią, że chuda, ale przesadzają ), ważę 48 kg przy 165 cm wzrostu. Pewnie głównym winowajcą jest brak ruchu, bo 10-minutowe ćwiczenie pośladków kilka razy w tygodniu jest niczym, jeśli poza tym prawie cały czas się siedzi... Biorę też Diane 35, ale nie będę zrzucać winy na te tabletki, bo w sumie jestem pewna, że to siedzący tryb życia źle wpływa na moje uda i pupkę. Tym bardziej, że na brzuchu takich problemów nie mam, też ćwiczę brzuszki kilka razy w tygodniu... A w ogóle czy spoykałyście się z tym, że można mieć ładnie wyrzeźbione mięśnie pośladków, a mimo to z pomarańczową skórką? No i co z tym zrobić? Gdzieś czytałam, że cellullit u szczupłych osób to w większości nie tłuszcz, ale nagromadzona woda i że wystarczą masaże i jedzenie warzyw i owoców... Może Wy wiecie, co zrobić? Dodam, że unikam niezdrowego jedzenia (zrobiłam sobie limit na np. jedną pizzę czy porcję frytek w miesiącu), słodyczy jem bardzo mało (też co najwyżej kilka cukierków w miesiącu), nie słodzę herbaty, nie używam soli, żeby poprawić smak kanapek.... Co mogę robić, żeby zlikwidować ten cellullit ale nie chudnąć? Wiem, że dobry jest basen, ale ja nie za bardzo lubię tę formę sportu.... A poza tym stosuję silne leki złuszczające na twarz i boję się, że chlor mógłby podrażnić mi cerę....
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-18, 22:37   #107
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: początki cellullitu u szczupłej osoby :(

A próbowałaś jakiegoś preparatu przeciw cellulitowi? Jakiegoś kremu, balsamu? Masaz jest ważny przy uzywaniu tego typu preparatów. Ja moge polecić Lirene, serum antycellulitowe
Stary 2005-05-18, 22:47   #108
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
A próbowałaś jakiegoś preparatu przeciw cellulitowi? Jakiegoś kremu, balsamu? Masaz jest ważny przy uzywaniu tego typu preparatów. Ja moge polecić Lirene, serum antycellulitowe
No właśnie nie próbowałam. To znaczy ja codziennie używam balsamu, ale zwykłego, nie antycell.... Teraz uzywam ujędrniającego Dove, może on coś da... Ech...wychodzi na to, że jestem strasznie leniwa, bo szczypać moją dupcię też mi się nie chce.
Stary 2005-05-19, 08:42   #109
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Goniu, faktycznie siedzący tryb życia i tabletki nie sprzyjają jędrnej, gładkiej skórze Podobnie kawa, słodycze, produkty mączne. Ja nie mam tyle wytrwałości i często popełniam małe grzeszki, ale ostatnio wzięłam się za siebie Pomaga mi masaż ostrą gąbką( mam "Syrenę" albo "Serenę", jakoś tak w każdym razie polecam- lepsza niż peelingi). Do tego balsam antycellulit. Masuję się tak 2Xdziennie od kilku tygodni i poprawa jest imponująca Trochę też ćwiczę, więcej się ruszam- wiosna sprzyja
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-19, 08:57   #110
Joanna_K.
BAN stały

ja ci moge polecić Kuracje antycellulite LIPOZONE

opis : http://www.lipozone.pl/cotojest.htm

pozdrawiam
Joanna_K. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 09:38   #111
paula78
Zakorzenienie

jestes jakims przedstawicielem tej firmy?
bo zaczynam podejrzewac ,że robisz sobie darmową reklame.

zgłosiłas te kosmetyki do kwc ,teraz o nie pytasz ,podajesz linka o firmy.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 09:46   #112
Seagirl
Zadomowienie

Goniu, mam identyczny problem a nawet ważę i mierzę tyle samo co ty))
Zamierzam kupić sobie to serum Lirene, no i nie wiem co jeszcze, dużo słyszałam też o tych masażach, ale czym najlepiej: gąbką, szczotka, rękawicą,moze takim plastikowym masażerem z kółeczkami? Czy ona musi być miękka czy szorstka?Nie mam pojecia, moze ktos podpowie???
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 09:58   #113
Joanna_K.
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula78
jestes jakims przedstawicielem tej firmy?
bo zaczynam podejrzewac ,że robisz sobie darmową reklame.

zgłosiłas te kosmetyki do kwc ,teraz o nie pytasz ,podajesz linka o firmy.
chcę poznać opinie na temat tego kosmetyku
czy jest znany na rynku
i jaka jest ocena przez kobiety
Joanna_K. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 10:02   #114
Seagirl
Zadomowienie

Joanno, chcesz poznać opinię bo chcesz wypróbować te kosmetyki?
Stary 2005-05-19, 18:16   #115
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl
Goniu, mam identyczny problem a nawet ważę i mierzę tyle samo co ty))
Zamierzam kupić sobie to serum Lirene, no i nie wiem co jeszcze, dużo słyszałam też o tych masażach, ale czym najlepiej: gąbką, szczotka, rękawicą,moze takim plastikowym masażerem z kółeczkami? Czy ona musi być miękka czy szorstka?Nie mam pojecia, moze ktos podpowie???
Ja chyba kupię to serum Lirene. A co do tych masaży, boję się, że masaż szorstką gąbką zetrze mi balsam brązujący...Ale z drugiej strony balsam brązujący nakładam codziennie albo co drugi dzień na noc.... Hmm...już sama nie wiem
Stary 2005-05-19, 18:36   #116
kasiarog
Raczkowanie

GG do kasiarog

Ja również jestem szczupłą osobą 55kg , wzrost 174cm i również na moich udach i pośladkach 2 lata temu pojawiła się pomarańczowa skórka. Zażywałam 5 lat Diane 35. Rok temu ją odstawiłam i stan moich nóg znacznie się poprawił. Używam rękawicy do masażu (kupiona w Douglasie) i żelu Lirene - polecam. PAPA
kasiarog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 19:35   #117
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gonia1
Ja chyba kupię to serum Lirene. A co do tych masaży, boję się, że masaż szorstką gąbką zetrze mi balsam brązujący...Ale z drugiej strony balsam brązujący nakładam codziennie albo co drugi dzień na noc.... Hmm...już sama nie wiem
Goniu, nie pomyślałam o tym, fakt-ja używam balsamu brązującego raz na jakiś czas, mniej wiecej raz na tydzień, przed weekendem i faktycznie wtedy to nawet pilingu nie używam bo boję się zetrzeć balsam,ale coś wykombinuję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-05-19, 21:03   #118
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl
Goniu, nie pomyślałam o tym, fakt-ja używam balsamu brązującego raz na jakiś czas, mniej wiecej raz na tydzień, przed weekendem i faktycznie wtedy to nawet pilingu nie używam bo boję się zetrzeć balsam,ale coś wykombinuję.
Jak coś wymyślisz, to napisz.
Stary 2005-05-22, 10:09   #119
gercia
Raczkowanie

Dziewczyny jedno jest pewne walka z cellulitem trwa długo,ale jeśli będziemy wytrwałe to się uda-trzeba się nastawić na 6-18 miesięcy walki,balsamy nie muszą być drogie,ale dobrze smarować się przed treningiem,wtedy mięśnie się rozgrzewają i balsamik super działa .Ja kupiłam ostatnio Bielendy Fitness żel rozgrzewający,na aerobiku,aż się palą moje nóżki...oczywiście peelingi,masaże,dużo wody,pu earh...mi znika w oczach,ale ja walczę dopiero 3 miesiące i nie mogę się doczekać kiedy zniknie zupełnie
gercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 10:30   #120
małpiszonek
Przyczajenie

GG do małpiszonek
Smile Dot.: TAJEMNICZA MIKSTURA !!! ... POKONAJ CELLULIT

hej dziewczynki! a próbowaście peelingu cukrowego? ja niedawno kupiłam ten z bielendy, jest antycellulitowy i byłam zachwycona wszystkim,tylko nie ceną opakowanie za 15zł wystarczyło mi na 4razy...i wymyśliłam ze sama zrobię sobie taki i szczerze mówiąc jak dla mnie jest jeszcze lepszy( czy wyszczupla to nie wiem,ale skóra po nim jest boska,a mam baaaaardzo suchą). a robi się tak: 3łyżki cukru(najlepiej brązowego), tyle samo oliwy z oliwek albo np.oleju migdałowego(ostatnio próbowałam z kokosowym,miałam ochote wszystko zjeść ) i na wilgotną skórę,szoruję jakieś 5minut całe ciało.Na bank świetnie poprawia krążenie,a to przecież najważniejsze w naszej walce Gdzieś czytałam że można do tego dodać cynamon i olejek grejpfrutowy,niedługo spróbuję
małpiszonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości