|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zawieszki na wódkę weselną
wycięto przez moderatora
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-06-12 o 12:54 Powód: reklama |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
witam serdecznie!
to mój debiut na tym forum, chociaż dość często na nie zaglądam, to dopiero teraz postanowiłam się zarejestrować. jestem teraz na etapie planowania ślubu i wesela i nie mam pojęcia jakie wybrać zawieszki na wódkę, przede wszystkim żeby wszystko do siebie dobrze pasowało. a może ma ktoś przygotowany już szablon do wydrukowania na kartkach a4? nie wiem czy dam rade sama takie ładne zrobić. pozdrawiam! |
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
A ja kupię na internecie takie zawieszki w kształcie muszki, krawata i podwiązki na szyjki od butelek. Żadnych wierszyków
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie wesele w remizie tez moze byc eleganckie. Edytowane przez daget Czas edycji: 2009-08-11 o 17:05 |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
To zawieszki, które zrobiłam dla bliskiej mi osoby. Może nie są rewelacyjne, ale jej się podobają. Miały być skromne.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
bila a za ile byś zrobiła takie zawieszki?
mnie się podobają, faktycznie są skromne, ale mają w sobie to "coś" ![]()
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
przypominam, że wizaż nie jest forum handlowym, tylko poradniokowym
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
co kto lubi.Ja bede miała naklejki na wókę i wino z personalizacją i datą ślubu.Może też zaszaleję i na wódeczkę ,,na drogę'' dla gości dodam zdjęcie na wódce.Żeby dłuuugo pamiętali skąd ta flaszczeczka była.
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez daget Przezytek???? Noooo , jak mysmy organizowali wesele to tez uslyszalam, ze tamto czy siamto jest juz nie modne. Sadze, jednak ze akurat wyglad tego dnia zalezy od Pary Mlodej i wyglad zawieszek z wierszykami, czy tylko wstazkami, lub innymi ozdobami zalezy od ich widzi mi sie. O czym profesjonalna organizatorka powinna wiedziec, bo proesjonalizm polega na elastycznosci a nie "modzie". Takie jest moje zdanie. A tak na marginesie wesele w remizie tez moze byc eleganckie. Ja również się zgadzam. Z tego co napisała grzybol można wnioskować, że szydzi z jak to sama napisała "swojskich wesel w remizie". Prawda jest taka, iż to, że ktos nie robi wesela w restauracji nie oznacza, ze jest wsiurem nieznającym się na modzie.
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
witam Wszystkie Panny Młode!
moje zaiweszki na slub bede robic sama. będą efektowne, tanie i proste. kupilam w pasmanerii cienką wstążkę i kilka metrów par gołąbków a w srdoku nich serduszko. dopasowalam to idealnie do koloru sali. pomarancz i perła. będę robić a'la krawacik , a na styku umieszczac gołąbki. probowalam i bedzie wygladac super! polecam tym ktorzy chcą coś innego wlasnoręcznie robionego
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny widze ze temat odzyl
ja tez bede sama robila zawieszki na wodke, planowalam zrobic takie otwierane albo rozsuwane z dowcipem o malzenstwie w srodku ale nie wiem skad ja znajde tyle dowcipow! wiem ze jest ich mnostwo ale wiele smiesznych nie jest a wieksza czesc jest ordynarna a to ma byc tak na wesolo! moze macie jakies pomysly to bede wdzieczna![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- i dodam ze mam wlasnie w remizie - najpiekniejsza sala balowa w calej okolicy - a swojskie wesela po pierwsze sa eleganckie, po drugie niczego nie brakuje a po trzecie na takich jest najlepsza zabawa!
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
karadka otóż TO!
![]() pozdrawiam i życzę powodzenia w organizacji! |
|
|
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś tutaj jeszcze zagląda?
![]() Czekam i czekam... I nikt nic nie chce mi doradzić... |
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy inni zaglądają, ale ja tak
![]() pomogłabym Ci z pewnością, ale sama robiłam zawieszki z kartoniku, na które naklejałam jakiś wierszyk, dziurkaczem robiłam dziurkę i przewlekałam przez nią kokardkę i wiązałam na butelce, raz wychodziło to ładniej i lepiej raz gorzej. ale gościom się podobało. nawet jedna dziewczyna porobiła zdjęcia. jak je potem znajdę to mogę tu wstawić jeśli chcesz. pozdrawiam! i życzę powodzenia! |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
A może któraś z Was dziewczynki miała na butelkach zawiązaną ko kardkę z rafii? Bo też się nad tym zastanawiam... To dobry pomysł?
Wiecie może gdzie można we Wrocławiu kupić rafię? I ile tego byłoby potrzebne? Już sama nie wiem co byłoby najlepszym rozwiązaniem... |
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
u mojego brata na weselu właśnie wodka i inny alkohol byl przewiazany rafi z różyczka, taki sam akcent pojawił się na zaproszeniach
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
takie zawieszki na alkohol z dowcipem to świetny pomysł!! tylko kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i czy zdąże. może ktoś podpowie jak to najprościej zrobić?
---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- kasiuha z Twojego opisu wynika ze te zawieszki wydają się być proste do wykonania? przeslij proszę jakąs fotkę jeśli masz
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale wcześniej nie miałam czasu. ja swoje zawieszki zrobiłam z podkładki z kartoniku, mniejszej kartki cienkiej, na której był napis, do tego dołączam kokardkę i siup na butelkę. wycinałam wszystko tymi ozdobnymi nożyczkami.
załączam zdjęcia, które dziewczyna zrobiła już na poprawinach i niestety są to te zawieszki, które robiłam na samym końcu i mają małe zdobień. może uda mi się znaleźć jeszcze zawieszki, bo zostawiałam sobie na pamiątkę, to jeszcze dodam fotki. |
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
To ja się pochwalę moimi zawieszkami
Robiłam sama i szczerze mówiąc nie sądziłam, że będą mi się tak podobać Ten kwiatowy wzór to ściągnięty za darmo z internetu gotowy wzór na winietki (wpisałam w Google "place cards template"), który zmodyfikowałam w programie graficznym. Koloru nie umiałam zmienić, więc już taki został Do tego dorzuciłam te ptaszki, też znalezione wśród darmowych wzorów w internecie, tylko zmieniłam w tym programie ich kolor, żeby pasował do tych listków. Drukowałam w drukarni, wyszło 3zł za stronę (na stronie zmieściło się 8 zawieszek), do tego dokupiłam w pasmanterii tasiemki za 5 zł. Cięłam gilotyną, wyszło trochę krzywo, ale nie przeszkadza mi to. Ogólnie jestem zadowolona i TŻ stwierdził, że cieszy się, że tak sama to zrobiłam Zatem polecam wizażankom z zacięciem rękodzielniczym, bo roboty trochę z tym jest, ale satysfakcja i uznanie w oczach innych gwarantowane Doradzałabym tylko, żeby przed wysłaniem projektu do drukarni zrobić sobie próbny wydruk w domu i wyciąć przykładową zawieszkę czy winietkę, bo ja dopiero po wydruku zauważyłam, że nazwiska gości powinnam była przesunąć trochę w prawo, bo po prawej zostało mi trochę wolnego miejsca i jakoś tam pusto. Jeszcze co do winietek - jak się wpisze w wyszukiwarkę wspomnianą frazę, można znaleźć kilka wzorów w .pdf, w których po prostu wpisuje się nazwiska, więc nawet nie trzeba mieć specjalnych programów.
Edytowane przez żółta.ciżemka Czas edycji: 2010-08-06 o 20:51 |
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
witam
Szukalam ClipArtow takich jak na Pani zawieszkach, jednak nigdzie nie moge ich znalezc, a przyznam ze zakochalam sie w ich wygladzie i tej dawace humoru Czy moglabym prosic o podeslanie linka do stronki gdzie mozna je pobrac ( w mojej galerii ClipArtow ich nie ma) , ewentualnie o udostpenienie wzorow? Bede bardzo wdzieczna gdyz strasznie mi sie podobaja a slub tuz tuz... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
ja też robilam zawieszki sama
można na nich umieścić takie zabawne wierszyki np Jesteś brachu na weselu Pij więc zdrowo przyjacielu Chciałbym Ciebie jednak prosić Bym nie musiał Cię wynosić. Jak wesele, to wesele- jedzcie dużo, pijcie wiele! Vivat, vivat Młoda Para, dalej niech się bocian stara! Za ten bohaterski czyn, niechaj pierwszy będzie syn! Edytowane przez zanna111 Czas edycji: 2011-01-27 o 09:14 |
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się tam zawieszki podobają, zawsze to jakaś personalizacja na stole
![]() Będę zamawiać zawieszki winietki, bo ani talentów artystycznych, ani czasu nie mam ;/ Za to bez wierszyków, tylko napis "Na zdrowie" lub "Wódka weselna" , nasze imiona i data ślubu. Będą albo fiolet ze złotym, albo jasnoróżowe.. hmm kwiaty na stołach i ogólnie moty przewodni planuję ciemny róż i myślę, że któryś z tych kolorów by do tego pasował.. Choć może lepszy byłby bardziej kontrastujący.. Ehh zastanawiam się już nad kolorystyką od miesięcy i decyzji podjąc nei potrafię..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
fajne takie eleganckie
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was...ja zdecydowałam się sama zrobić zawieszki na swoje wesele. Nie są one szczególnie pracochłonne, a produkty miałam akurat w domu ( z wyjątkiem tasiemki dopasowanej kolorystycznie do wystroju sali). Chciałam zawieszki bez żadnych napisów. Na razie jest ich tyle ile widać na zdjęciach ale zamierzam zrobić ich więcej. Zawieszki są pobrokatowane co widać trochę na jednym ze zdjęć.
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
fajny pomysł, oryginalne bo większość zawieszek jednak jest kwadratowa albo prostokątna. Fajny dobór kolorów.
Jedyne, co bym poradziła, to delikatnie przytopić końcówki tasiemek. Nie wiem czy zawodowcy tak robią, ale ja tak robię (właśnie jestem na etapie tworzenia zawieszek) i dzięki temu się nie strzępią. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

hand-made: urodzinowo na 40tkę

Ten kwiatowy wzór to ściągnięty za darmo z internetu gotowy wzór na winietki (wpisałam w Google "place cards template"), który zmodyfikowałam w programie graficznym. Koloru nie umiałam zmienić, więc już taki został
pozdrawiam