|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perles de Lalique
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Czy oni wysyłają bony na imieniny czy tylko na urodziny i jak sie zbierze punkty?
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną "rodzinną" przechodnią kartę i niestety ostatnio już przysłali kupon,na następny trzeba będzie trochę poczekać.A po ile 50-tka Pereł w Douglasie?195?
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie jest to okazyjna cena, nawet po rabacie Biorąc pod uwagę, ze zestaw 50tki z balsamem da się upolować za 120zł
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Obserwuję sobie taki na allegro,ostatnio poszedł za 130 z kawałkiem.Zdecydowanie bardziej okazyjnie bo jeszcze balsam jest przecież.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,pamiętam.Niestety wtedy jeszcze nie odkryłam pięknej strony tego zapachu i się nie załapałam
|
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
ech mnie tez sie marza perły....
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
coś Wam opowiem
mialam Babcie, która bardzo kochałam, która mnie wychowywała Babcia miała skrzypiaca szafe z sekretarzykiem a w tym sekretarzyku skarby - stary album ze zdjeciami uratowanymi z płonącej Warszawy - metalowa puszka pełan plastikowych kolorowych guzików - pudełko po czekoladkach pełnie kolorowych wstazek - zeszyt z wycinkami ze starych gazet - bizuteria - w tym perły zapach tego sekretarzyka bede pamietac do konca życia Babcia juz 10 lat nie zyje, rzeczy mniej wartsciowe nawet nie wiem gdzie sie podziały, reszta podzieliły sie córki Babci szafy z sekretarzykiem juz dawno nie ma a mieszkanie Babci jest wynajmowane obcym ludziom i dzis, odnalazłam ten Babciny zapach w Perłach to zapach tego starego sekretarzyka, tej szafy dziekuje Wam dziewczyny, bo bez Was nie wiem kiedy wpadłabym na te perfumy nie musze mowic ze Perły juz są w moim posiadaniu? |
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Adelajdo- pieknie napisalas.....
Gratuluje odnalezionych wspomnien olfaktorycznych i flakonu Perel
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Adlajdo, pięknie to opisałaś
Chyba aż się psiknę na wieczór
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
A do mnie dzisiaj przyleciał zestawik perełki + balsam. Jak na razie jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję, ze ta miłośc nie bedzie bardzo krótka
![]() A mój 9 letni syn skomentował "pachnie jak u ciebie w pracy" a zapach przyniesiony na ubraniach z pracy, to po prostu zapach starych, zakurzonych pomieszczeń. Może nieświadomie wyczuł własnie tą pleśń o ktorej Wy piszecie a ja jeszcze nie odkryłam. |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
agu.ś - niech Ci sie perły dobrze nosza
|
|
|
|
|
#108 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
czuje, ze tez chce miec wlasny flakon pereł... na razie zużyłam 2 probki, 3cia w trakcie ale ile można ciagnąć na próbkach
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Agus, gratuluje perel! Swietny wybor
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję flaszek dziewczyny
![]() Byłam w piątek pokontemplować perły i zostałam przez moją mamę posądzona o "cuchnięcie kamforą okropne" .Jak to?Przecież to piękna róża |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
burn, ty się nie smutaj tylko kupuj
Tak to już jest i nie zmienimy tego, że niektóre osoby będą je odbierać jako kamforę i pleśn
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
ja odbieram Perły jako bardzo kapryśny zapach
dawno temu zaopatrzyłam się w odlewkę Pereł zachęcona recenzją Anuschki i Koty oraz pobieżnym testem w Douglasie dwa razy Perły pachniały na mnie pięknie w moim dziewięciomililitrowym atomizerku widać już dno, a Perły nie chcą ładnie pachnieć ![]() żeby tam piwnica i pleśń, to lubię czuję w nich zapach choroby, to pewnie ta kamfora , nieświeżego, niewietrzonego domu![]() bardzo Wam zazdroszczę, że Perły Wam pięknie pachną |
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym że ja naprawdę tylko różę w kadzidlano-miękko-pikantnym,no może na początku odrobinę kamforopodobnego aromatu ale to przez może 2-3 minuty.No po prostu bardzo bardzo mi się podobają. |
||
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Niestety inni ludzie odbierają je za coś nieprzyjemnego zazwyczaj
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
A może jak przyjda ciepłe dni, to i inni tej kamfory, piwnicy, czy też meliny nie będa czuć. Może dopiero w cieple rozkwitają?
|
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Po kilku dniach noszenia perel ja nadal czuje tylko różyczkę, to pierwsza róza jaka mi sie spodobała. Do tej pory jakos unikałam tej nutki. Moj TZ tylko zaraz na początku czuje kamforę a później mu sie juz podoba. Aż boje sie wychodzić w perełkach do ludzi, bo nie wiem co wyczują
![]() A właściwie jak to możliwe, ze na tej samej osobie jedni wyczuwają różę a inni kamforę? |
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka groszy ode mnie
![]() Poznałam wreszcie słynne Perły i wczoraj zamieściłam recenzję o następującej treści: "Nie chcę ciastka z kremem, tortu i wisienki, nie chcę bransoletek, uwiera mnie sznur pereł..." Jakie są te słynne perły ? - Na pewno kontrowersyjne, ale czy warte takiego zachodu i popularności na fali której obecnie się znajdują ? ![]() Jest gorzka czekolada, róża i duża ilość paczuli, momentami przebija się coś co faktycznie może budzić skojarzenia z pleśnią, ewentulanie z lekarstwami, ale nie ma nic co mogłoby mnie zachwycić... Owszem, to zapach z charakterem, intrygujący, ciekawy, ale po części wtórny - wyczułam podobieństwo do innych perfum skomponowanych na bazie paczuli i krótko mówiąc - moje serce nie zaczęło bić szybciej... Sznur pereł na szyji jest symbolem elgancji, to atrakcyjny dodatek, stanowi niewątpliwie piękną ozdobę, jednak nie wszystkie perły takie są... O sznurze pereł w postaci perfum Lalique mogłabym powiedzieć to samo co śpiewa Kasia Nosowska w jednej ze swoich piosenek, słowa zawarte w cytacie przytoczonym powyżej - "Uwiera mnie sznur pereł", bowiem ten zapach jakoś nie przypadł mi do gustu. Ani nie zraził do siebie, ani nie zafascynował. Jest mi po prostu obojętny. Nie wywołał chęci posiadania. Nie rozumiem całego tego zamieszania i szału, w moim odczuciu to nie jest kompozycja zapierająca dech w piersiach. Podsumowywując - żadna rewelacja ![]() Ocena: 3/5 (to i tak dużo)
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko, czytałam wczoraj Twoją recenzję i właśnie miałam wspomnieć, że Perełki nie podbiły Twego serca
Jednak kto powiedział, że każdemu muszą się podobać (i dzięki Bogu że tak nie jest) Ja się zachwycam ostnio balsamem perełkowym Co prawda teraz chętnie upolowałabym balsam mojej kolejnej miłości - Scenta ale to się zobaczy
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

.Czy oni wysyłają bony na imieniny czy tylko na urodziny i jak sie zbierze punkty?

Biorąc pod uwagę, ze zestaw 50tki z balsamem da się upolować za 120zł