![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Matka próbuje wzbudzić we mnie poczucie winy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie los tak chciał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
kwestionujesz inteligencje wizazanki?
![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
... choć nie Westwood
|
To prowokacja.
Sama reakcja na wzmiankę o tym niechodzeniu w kurtce w taką pogodę jest dziwna. I jeszcze te e-booki... E tam. Choć to nie zmienia faktu, że TAKIE przypadki są. I to wcale nie tak rzadko, jakby się wydawało...
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
Ja dziękuje Bogu,za to że moj facet ma dwie rączki,dwie nózki plus jedna dodatkowa
![]() ![]() A twojej dziewczynie młody20,moge tylko współczuć,eh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
Jak tak bardzo dziwisz się z powodu tych e-booków, to powiem Ci, że książek w ojczystym języku nie czytam w ogóle!, a dzięki temu, że książki czytam przy pomocy komputera mam szybszy dostęp do słownika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Nie wnikam czy to prowokacja czy nie.
Moim zdaniem - dobry temat, bo niestety bardzo prawdziwy. A takich młodych jest u nas na pęczki. I nie ma tu znaczenia płeć. Wielokrotnie czytałam tu na wizażu, nie mowiąc już o doświadczeniach z realu, że nastolatka albo już nie nastolatka ale ciągle mieszkająca z rodzicami osoba nudzi się w domu, czasmi pomoże mamie w pracach domowych. Pomoże. Jakoś do głowki nie przychodzi, że to rownież JEJ dom i JEJ pranie, sprzątanie, gptowanie itd. Jasne, że ją (jego) tak wychowano. Ale w końcu są dorośli - czy oprocz wyniesonych z domu wzorcow nic do nich nie dociera? Moim zdaniem to zwykły skandal. Wiem, że cudze życie nie powinno mnie obchodzić. Ale jak pomyślę, że na takiego partnera może trafić moje dziecko to noż mi się w kieszeni otwiera. Brzydzę się pracą fizyczną. Ja się brzydzę takimi ludźmi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Normalnie brak mi slow.Poprostu zenada.Jeden pisze ze jest taki biedny bo mama go obwinia za wszystko a sam pczywiscie nic nie robi ku temu aby bylo lepiej a drugi ma sie za jakiegos arystokrate czegos tam i ma wiekszy porzadek u siebie w pokoju niz jego dziewczyna ktora mieszka w akademiku, a moze to dlatego bo do Twojej dziewczyny nie przychodzi pani ktora sprzata???Co sie z wami dzieje jak wy sobie w zyciu poradzicie????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O rany - czapki z głow. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
marcelina73 napisala:
Cytat:
![]() młody20 zauwazyles ze mowisz tylko o komputerze?? Z tego co pisales wynika ze mozesz byc uzalezniony od niego. Po drugie wspolczuje dziewczynie. Ona kiedys tego nie wytrzyma, to pewne. Tak samo jak Twoja mama juz nie wytrzymuje. Nie rozumiem tez, czemu tak Cie zachwyca fakt, ze nie czytasz ksiazek w ojczystym jezyku. Nie wiem czym tu sie chwalic. ![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Oooooo bedzie bronil ludzi siedzac w pieknym gabinecie a nie bedzie potrafil zrobic sobie herbaty albo ukroic chlebka.Masz racje czapki z glow (spadna nam ze smiechu, ze takie lamagi istnieja na tym swiecie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Prowokacja może to i jest, ale temat dobry na dyskusję. Strasznie dużo bowiem znam takich facetów, niestety. I wiecie kogo za to winię. Ich mamusie. Tylko i wyłącznie. Często, jeśli na świat przyjdzie pierworodny to jest traktowany jak bóstwo. Mamusia lata, załatwia wszystko za "cudne swe dziecię", biedactwo pakuje do szkoły (bo przecież synuś się przemęczy jak pomyśli co ma włożyć do tornistra) i broni je od wszelakiego wysiłku. Zazwyczaj również traktuje tak tatusia, bo przecież ma męża to musi o niego "dbać" tzn. usługiwac mu. Niektóre moje koleżanki (lat 25) patrzą na mnie jak na dziwadło, że obiadów codziennie gotować nie mam zamiaru. Przecież to obowiązek jest, no jak tak chłopa męczyć, zła kobieta.
Apeluję zatem do kobiet - błagam, nauczcie swoich synów tego, że jest równouprawnienie, bo jak patrzę na moich kolegów (lat ok. 30) i jak im matki (nie żony, bo oni jeszcze z mamusią mieszkają, bo im dobrze) podstawiają obiadek pod nos, a oni marudzą, że nie jest dobry to mnie krew zalewa. Zaznaczam również, że ten apel nie jest skierowany do kobiet, które są nowoczesne i nie rozpieszczają zbytnio swoich męskich potomków. A co więcej, nie traktują ich lepiej niż dziewczynki (bo jak się dziewczyna urodzi to musi się nauczyć sprzątać, gotować itd a chłopczyk oczywiście nie musi). Przepraszam również, że się uniosłam, ale pracuję z dziećmi i jak widzę niezaradność tych małych mężczyzn to ręce mi opadają. Gdzie Ci mężczyźni? Jak śpiewała Ewa Bem? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
przez kilkanascie lat siedziala cicho. odsunieta w kont. Sprowadzona do roli przynies-wynies-pozamiataj. Pochwala moze za obiad, moze za posprzatane mieszkanie. Jej nie bylo. Byla niewidzialna. Liczyla sie tylko jej przydatnosc . Narastalo. W koncu szla sie przepelnila. Wybuchla. Nie zna innego zycia. Nie wie co zobic. Zal mi takich kobiet. Dla nich caly czas jest XIX wiek. Ich zdanie sie w rodzinie nie liczy.
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety moja dziewczyna w przeciwieństwie do mojej mamy terroryzuje mnie i wymaga abym pomagał przy gotowaniu. Rozumiem że nikt tutaj nie będzie mi współczuć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Kooligar napisal
Cytat:
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Ci bardzo ale to bardzo wspołczuję. Dlaczego dajesz się terroryzować? Jak tak dalej pojdzie, będziesz zwykłym pantoflarzem. Kiedyś czar Twojej dziewczyny pryśnie a Ty zostaniesz z jęczącą i maarudzącą o niezmyte naczynia czy nieugotowany obiad babą. Gdzie Twoja męskość? Czemu dajesz tak sobą kierować? Skoro masz takie a nie inne poglądy - trzymaj się ich - nie daj się komuś zmieniać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie też tak patrzą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez lafigue Czas edycji: 2006-11-17 o 00:02 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
Nie ważne co to za delikwent, ważne ,że reprezentant ostatnio modnego nurtu.
Nurtu facetow - ci(a)p. ![]() Nie od dziś wiadomo,że faceci w procesie ewolucji stracili jaja. Pałętają sie takie wypierdki w krawacikach, z wypielęgnowanymi rączkami, stópkami i paszkami i wydaje się takim,że są pępkiem świata. Hehe bardzo chcialabym widzieć ten moment gdy zrozumieją,że rzeczonymi pępkami nie są. ![]() Albo gdy w wieku lat 35, ich mamusie jednak dojdą do wniosku,ze synek z domu JUZ powinien sie wyprowadzić. Oj,bedzie lament! Kto bedzie pranko takiemu niedorobieńcowi robił!? ![]() Na szczęscie natura jednostki nieprzystosowane do życia szybko eksterminuje ![]() Jak dobrze pójdzie, kolo 40stki zdziecinnialy pan dozna depresji i wyląduje w miejscu odosobnienia. Tam się nim zajmą mili panowie w kitelkach i wszyscy będa happy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wie, jak Cię zachęcić? Pewnie fartuszek pokojówki jej kupiłeś, oczywiście za pieniążki, które mamusia dała...ŻENADA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Mrs Mrau
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na końcu mojej wypowiedzi należało postawić ![]() Myślałam, że pomimo jego braku moja ironia jest czytelna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo była i to bardzo czytelna, tylko szanowny Jaśniepan Arystokrata Ducha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak jak zauważyła marcelina, problem nie dotyczy tylko facetów. Niektorzy chłopcy są wychowywani na królewiczów a dziewczynki na królewny. I to nie jest tak, ze tylko chłopcy sa niezaradni i nie potrafią sobie jedzenia zrobić. Dziewczyny też tego nie potrafią. A powinny. Nie dlatego powinny umiec gotować że są dziewczynkami. Ale dlatego, ze sa ludzmi. Jak każdy inny. I powinny potrafic sobie zrobić jedzenie. Ja naprawde nie rozumiem, jak mozna doprowadzic do czegos takiego. Do takiej strasznie roszczeniowej postawy. Względem rodziców a potem całego świata. Potem spada toto na ziemię i nie potrafi się pozbierać. A jeszcze ma pretensje, że spadło. Paranoja.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.