![]() |
#91 | |
Przyczajenie
|
Dot.: fotoepilacja
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy fotodepilacja podczas miesiączki to dobry pomysł?
(depiluję nogi i bikini). Jeśli chodzi o... "estetyzm" to niby można się zabezpieczyć tamponem. Ale chyba tak ogólnie ten moment nie jest najlepszy na jakiekolwiek zabiegi, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
podobno odradza się wykonywanie zabiegów podczas okresu, nie wiem z jakich względów- ale przy głębokim bikini to radze zrezygnować-wystający tampon??..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Myślę, że jest odradzany, ponieważ kobieta jest wtedy bardziej wrażliwa i po prostu będzie ją cholernie bolało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja równiez tak miałam. Byłam na bikini w no mas vello i juz po pierwszym zabiegu wypadło z 70% włosów. po drugim i trzecim razie wlasciwie juz nic nei bylo! wiec rewelacja.... no ale.... po kolejnym miesiacu WSZYSTKO odrosło. Cos strasznego. Kosmetyczka mowila ze tak sie moze zdarzyc ale od tamtego momentu, mimo ze zabieg wykonuje co 6 tygodni, wlosy nadal odrastaja i to wszystkie. zastanawiam sie czy u innych tez tak jest ze na poczatku wszystkie wlosy wypadaja a dopiero do jakims czasie odrastaja i juz nie da sie ich zlikwidowac. Mimo iz nie chce, ale zaczynam wierzyc ze IPL to lipa na maksa, bo przeciez po 7 zabiegach na bikini juz prawie nie powinno byc wlosow! A ja wygladam jakbym takieg zabiegu nigdy nei miala ![]() Chyba trzeba sie jednak przerzycic na laser diodowy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Po laserze diodowym też odrasta, więc nie wiem czy chciałabyś zapłacić sporo więcej i mieć taki sam efekt...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
To jest coś po czym nie odrasta?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
hej a na śląsku który salon polecicie ??? interesuje mnie bikini głębokie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
dziewczyny w każdym przypadku jest inaczej,nie ma co porównywać ze jedna miala 5 a druga 8 zabiegów żeby przestało odrastac...przedzial w którym powinna zamknąc się taka seria to 4-8 a nawet 10. u mnie było dokładnie to samo-po 3,4 zabiegi włoski odrastały(ale nie mówcie że to jest to samo bo ilość włosów jest duuuzo mniejsza i są one delikatniejsze i cienisze)!dopiero 5,6 a nawet 7 zabieg i mam spokój,nie pamietam juz nawet kiedy sie golilam bo nie ma takiej potrzeby...także nie wymagajcie cudów i powoli,małymi kroczkami pozbywajcie sie włoskow...aha i róbcie zabiegi systematycznie zeby nie było potem pretensji ze zabiegi nie działają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Też chcę się z Wami podzielić swoją opinią na temat depilacji laserowej, ale ponieważ napisałam ją najpierw w wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post26274222 to teraz ją tylko tutaj skopiuję. Poczytałam sobie ten wątek jakieś 1,5 roku temu, kiedy zastanawiałam się nad depilacją laserową i dzięki Wam ![]() Jestem po 5 zabiegach, 6. będę miała gratis i myślę, że się przyda. Depilowałam górną wargę, pachy, bikini i całe nogi. Po 3 zabiegach na udach zrobiły mi się blond włosy i zniknęło ich gdzieś 50%. 3. zabieg miałam na koniec czerwca 2010 roku i od tamtej pory więcej włosów mi nie odrosło. Natomiast pozostałe części ciała dobijam, ile się da i efekty są niesamowite! ![]() - górna warga - zostało mi kilka bardzo słabych włosów - pachy - chyba najlepszy efekt, po 2 słabiutkie włoski na każdej - bikini - super! to był mój największy problem, okolice bikini są gładziutkie, za to na samym wzgórku pozostał mi taki śmieszny meszek, trochę blond, trochę taki blado-czarny, myślę, że jeśli teraz pociągnęłabym je woskiem, nie odrastałyby przez miesiąc ![]() - łydki - z przodu bardzo przerzedzone i osłabione, z tyłu w ogóle już nie mam włosów, chciałabym jeszcze trochę je dobić Jestem bardzo zadowolona, bo nienawidziłam swoich włosów. Ale wiem, że raz na kilka lat trzeba robić zabieg "przypominający" i nikt mnie nie czarował na początku, że włosy znikną co do jednego i już nigdy nie odrosną. Ale takie pojedyncze nie są już dla mnie problemem. Ale dodam też, że stosowałam się grzecznie do zaleceń, nie opalając się, nie smarując samoopalaczami, unikając światłouczulających leków i grzecznie goląc się, a nie depilując przez cały czas. Myślę, że to bardzo pomaga. A z doświadczenia zawodowego mogę wydać opinię co do IPLa MEDYCZNEGO. Dziewczyny, jeśli gdzieś jest IPL KOSMETYCZNY, nie ma co liczyć na usunięcie włosów, dawka w nim jest na to zbyt słaba (70% słabsza niż w medycznym). Po IPLu medycznym włosy rzeczywiście się przerzedzają, ale potrzeba więcej zabiegów, jeśli chce się mieć zadowalający efekt. Szczerze, całkowitego usunięcia nie widziałam, ale może zbyt krótko jeszcze na nim pracuję. Ale są klientki z niego zadowolone, które wracają na pojedyncze sesje raz na kilka miesięcy, bo bardzo często działa w taki sposób, że usuwa włosy na kilka miesięcy. Ale jego zaletą jest na pewno cena - bo kosztuje połowę taniej niż Light Sheer. Ja jednak polecam Light Sheera, a IPLa na rumień i fotoodmładzanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Hej,
na grupponie jest kupon na depilację laserm diodowym light sheer w Warszawie w estetime, jak myślicie to dobry gabinet i dobry rodzaj depilacji, chodzi o pachy bikini i górną wargę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny!
![]() Wybieram się na depilacje i własnie nie wiem co jest skuteczniejsze fotodepilacja czy laser?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
po raz kolejny pisze na forum, poniewaz zastanawiam sie czy ktokolwiek korzystał z laseru diodowego wysokoenergetycznego niemieckiej firmy Asclepion Mediostar XT?????
Bardzo prosze o opinie, bo chce skorzystac z tego lasera. Od 10 miesiecy, regularnie (co 6 tyg) robie zabiegi IPL-em w no mas vello i szczerze mowiac efekt marny. Przyznam ze z nóg jestem zadowolona ale bikini to totalna porazka!!! wszystko odrasta. wyglada to tak jakbym miala depilacje woskiem bo po 30 dniach znow mam pelno wlosów. Mysle ze dalam sobie wystarczajaco czasu i widze ze nie ma juz co dluzej marnwac czasu i pieniedzy na IPL. Nie dajcie sie nabrac na reklame i zapewnienie o trwałości efektu bo jak widac to kłamstwo. Dlatego prosze o jakiekolwiek opinie odnscie efektu Mediostar XT!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Witam!
Przeczytawszy wszystko, co napisałyście na temat fotoepilacji, postanowiłam spróbować, bo z tego co widzę efekt jest uzależniony od cech indywidualnych i tak jak niektóre Panie sugerują, dla jednych foto, dla innych laser. Zatem zacznę od tańszej opcji ![]() Mam pytanie do Pań z Warszawy, które miejsce byście poleciły? Pojawiła się na forum dobra opinia o Yasumi na Wiktorskiej ze względu na pracującą tam Panią, czy ta Pani wciąż tam pracuje? Jak ma na imię? Zna ktoś studio Yasumi na Obrzeżnej (Służewiec)? Chcę iść na tę próbę jednej pachy i chciałabym sprawdzić działanie IPL, a nie wypróbowywać kompetentność kosmetyczki ![]() W newsach jest informacja o fotoepilatorze do użytku domowego (Remington), czy któraś z Was wypróbowała to? Pomyślałam, że jeśli IPL działałoby w moim przypadku, to zakup byłby opłacalny... I ostatnie pytanie. Do tych Pań, które miały pozytywne efekty. Niektóre z Was piszą, iż zaraz po IPL były zadowolone, ale potem wszystko odrasta. Czy wtedy powtórzyłyście zabieg (jednokrotnie czy znowu cała sesja?) i czy to ponownie przyniosło długotrwałe efekty, czy może przeciwnie, włosy jakoś się uodparniają na działanie IPL? Z góry dziękuję za odpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Niestety prawie zawsze cena idzie w parze z jakością ;/ Ale na szczęście jest groupon ![]() Polecam i pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
A mógłby mi ktoś powiedzieć, czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania IPL jeśli ktoś ma wrastające włoski? Bo mam taki problem i zastanawiam się też czy fotodepilacja temu zaradzi
![]() A czy zdarzyło się komuś,że po depilacji laserem słabsze włoski wrastały w skórę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
witam,
ja jestem po 8 zabiegach no+vello bikini glebokie i pachy. i niestety efekty bardzo marne. wszystko po czasie odrasta niestety, szkoda pieneidzy na to. moje 3 przyajciolki byly 9-10 razy i to samo bylo. po 2 miesiacach wszystko roslo :/ tera zna jesien pojde na LIGHTSHEER , wiem ze boli ale znam osoby co maja po 7 lat spokoju. moglam tam isc od pcozatku to mi obiecywano ze 6 razy to max.... to poza tym nie jest epilacja , sami pisza na www. ze usuwa 80% tylko, a zabiegi 3ba powtarzac jak sie pojawia wlosy.... wiec koszt nie taki tani. poza tym nie poto szlam na laser zeby golic 20% wlosow ktore mi zostaly. i wkurza mnie to "zapuszczanie" wlsow. jest lato itd. nie mam czasu tego robic. hmmm jestem zla i tyle. ale co zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Hej,
pierwszy raz na forum ![]() Ja postanowiałam spróbować. Mieszkam pod W-wą w Piasecznie i wybrałam salon Yasumi na ul. Kniaziewicza (jest on polecany w W-wie i znalazłam kilka opinii o tym w Piasecznie) - więc to jest mój główny wyznacznik. W ubiegłym tygodniu była tam na opalaniu natryskowym - taki wywiad ![]() Mam tylko jedno pytanie: czy zaraz po zabiegu na skórze występują jakieś zaczerwienienia, podrażnienia, czy np zaraz po zabiegu mogę się pokazać mojemu facetowi - czy lepiej go unikać przez jakiś czas???? Z góy dziękuję za odpowiedź PS. na zabiegi stóp polecam Estetyka Day Spa - pedicure + maski - aż mi było żal wychodzić od nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a po jakim czasie od zabiegu IPL+RF golicie włosy? Kosmetolog mówiła, żeby nie golić "jak najdłużej", "ile wytrzymam", a tak konkretniej? Ponoć jak się zgoli włosy za szybko, to utrudni im się wypadanie, mogą zostać ciemne punkty? Zapuszczanie włosów pod pachami to jakiś horror
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Męczę się i nie zgoliłam jeszcze włosów, choć dzisiaj jest 8 dzień od zabiegu, ale znowu zaczynam wątpić w sens tego wszystkiego. Kiedyś zgalałam prawie od razu, a włosy i tak nie odrastały- wypadały. No, ale może to tylko wrażenie.
Pachy robiłam po raz pierwszy i nie wypadł ani jeden włosek. Bikini- nie wypada nic, na dodatek w gładkich wcześniej miejscach zaczynają wyrastać znowu jasne, delikatne włosy (ostatni zabieg to był mój piąty). Czekam jeszcze, uzbrajam się w cierpliwość i staram się nie oszaleć, patrząc na swoje niewydepilowane pachy i myśląc, ile jeszcze nie mogę założyć nic na ramiączkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
ja byłam w czwartek na pierwszą pachę - bezpłątną i rezultatów nie ma jeszcze - zdaję sobie sprawę że to jeszcze mało czasu minęło więc nie głupieję jeszcze tylko czekam. 10 czerwca idę pierwszy raz na bikini. Zobaczymy.
Pisałam o tym na innym wątku ale tu też powtórze - pod jedną pachą mam pieprzyk wystający i kosmetyczka powiedziała, że podczas depilacji będziemy go zaklejać ale i tak mam obawy, czy miałyście pieprzyk w miejscu depilowanym??? jak sobie z nim radziłyście????? Może powinnam sobie odpuścić pachy teraz i poczekać aż usunę pieprzyk i wtedy zadziałam z depilacją???? ![]() proszę o jakieś rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co sądzicie o własnym urządzeniu? Remington oferuje takie w przystępnej cenie, tylko nie wiem jak to działa... bo piszą, że efekt do 3 m-c
http://allegro.pl/depilator-laserowy...634474034.html tutaj link do urządzenia W skład i–Light wchodzi głowica świetlna z modułem lampy emitującym energię świetlną. Energia świetlna jest absorbowana przez kolorowy pigment (melaninę) w mieszkach włosowych pod powierzchnią skóry, hamuje ich funkcjonowanie i zatrzymuje ponowny wzrost włosów, dzięki czemu skóra jest gładka, miękka i wolna od zbędnych włosów przez okres do 3 miesięcy. czyli nawet jak zrobię serię zabiegów to na stałe nie pozbędę się włosków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
absolutnie tego nei kupuj!!!!!!! ja mam ten sam i w ogole nie dziala. nic a nic. oszustwo. a nawet jakbys chciala sprobowac to mam nadzieje ze jestes cierpliwa, bo zabieg na jedna noge trwa ok 4h!! serio, nie warto. lepiej wykorzystac te pieniazki na abieg w salonie.
p.s Nie polecam fotodepilacji i fotodepilacji + RF. Po ok 8 zabiegach wszystko bylo ok, wlosow brak i tu nagle do 2 miesiacach wszystko zaczyna odrastac!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
o to dziękuję bardzo za odpowiedź, bo już rozważałam zakup...
a ja widac się nie oplaca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Kolejna odsłona moich obserwacji IPL(+RF)owych
![]() Pachy po 1(!) zabiegu- zostało może 20% włosków. Idę dzisiaj drugi raz, zastanawiam się, czy będzie potrzebny trzeci ![]() Bikini po 6 zabiegu- zostało jakieś 30% (głównie wewnątrz, bo tam trudno jest dotrzeć), ostatnio miałam obsesję, że wszystko odrasta, ale to chyba jednak były nowe włoski, czyli trzeba mi jeszcze jakieś drugie tyle podejrzewam żeby osiągnąć zadowalający efekt. Potem spróbuję wykończyć resztki już konkretnym laserem, nie IPL. Podsumowując- upierdliwe, za przeproszeniem, to bikini, trzeba sporo cierpliwości, więcej niż ja mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.