|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do Wszystkich Z Brakiem Samoakceptacji
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Piszcie coś ;(
Po co ja się tak wszystkim stresuję? Ehhh... Mam już siwe włosy, wiecie? To niezbyt dobry wiek na to! No ale sama sobie zgotowałam ten los...
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Kawuska, nie martw sie
![]() Dzisiaj poczynilam postepy, i przy facecie ktory mi sie podobal bylam blada, tzn. przynajmniej nie czulam pieczenia I czulam sie PRAWIE normalnie, prawie normalnie sie nawet wypowiadalam... A jak Wasz dzien? Cos sie stalo Kawusiu czy dolek bez powodu |
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
hmm, odreagowuję doła z wczoraj!
tzn jeszcze mi nie przeszedłwiecie co mnie wkurza? że ja mam wiedzę! ciężko na nią pracuję (choć już nie mam sił... czuję się bardziej jak wyczerpana staruszka a nie 20 letania dziewczyna), ale... nie umiem zaprezentować się innym! wstydzę się tego, że wiem, wstydzę się wypowiadać na forum grupy... Stres mi wszystko psuje Wiem, że mogłabym lepiej, ale... no właśnie, stres, wstyd...To samo jest z wyglądem... Ja się wstydzę dobrze wyglądać, bo uważam, że na to nie zasługuję! Bo boję się reakcji innych... Też tak macie? |
|
|
|
|
#95 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Do osob z brakiem samoakceptacji
Też mam spore problemy z samoakceptacją. Jako dziecko byłam tłusta, miałam straszne kompleksy, popadłam [albo prawie popadłam] w anoreksję, ale ważąc 40 kg nadal uważałam się za zbyt grubą
chyba nigdy już nie będę z mojego ciała w 100% zadowolona, niezależnie od tego jak będzie wyglądało. Jak ktoś kiedyś mądrze napisał, osoba gruba zawsze zostaje taka w środku. Ale poznałam fantastycznego TŻ, który mnie postawił na nogi, sprawił, że uwierzyłam w siebie - chyba po raz pierwszy w życiu i było bosko Niestety mieliśmy z TŻ bardzo kiepski okres i wszystko co wypracowałam runęło jak domek z kart. I znowu jestem zakompleksioną, niepewną dziewczynką, chociaż chyba nikt ze znajomych tak o mnie nie myśli, bo robię co mogę, żeby moja skorupka została nienaruszona. Bardzo staram się pokochać siebie i uwierzyć w to, co widzą wszyscy poza mną - że jestem naprawdę fantastyczną dziewczyną. I będę to sobie powtarzać aż uwierzę ![]() Jest tyle osób z PRAWDZIWYMI problemami, które przeżyły PRAWDZIWE tragedie, że czasem naprawdę wydaję się sobie śmieszna. Co z tego, że moje nogi nie są dłuuuugie i superzgrabne, ale są dwie, zdrowe i sprawne. I możnaby tak długo wyliczać. Także dziewczyny, dążmy do celów, ale pamiętajmy też o tym, co już mamy
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Vadi cudownie to ujelas
![]() Kawuska, mam to samo z wygladem! Poprostu czasami NIE CHCE wygladac dobrze, chce wygladac srednio, przecietnie bo uwazam ze na wyglad lepszy NIE ZASLUGUJE! Bzdura! Wszystkie jestesmy tego warte, i nie tylko tego! |
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
wiem vadi , że inni mają może i poważniejsze problemy, ale co z tego, jak dla mnie moje problemy są baaardzo ważne, powodują , że czuję się strasznie i to są właśnie moje problemy, moje życie, moje smutki, moje cierpienie. Dopóki będą się tak czuła to nie będę nawet w stanie pomóc osobom, którym jest źle
![]() tak, jestem chyba egoistką Ale to nie znaczy , że nie przejmuję się problemami innych, wręcz przeciwnie! Staram się pomagać innym jak mogę, tyle, że już w dzieciństwie (jak tu wcześniej pisałam) pokazano mi, że się na tym na dobre nie wychodzi...
|
|
|
|
|
#98 |
|
*sportaddict*
|
Kawuśko - mi nie chodzi o to, żeby czuć się lepiej, bo inni mają gorzej, tylko żeby nauczyć się doceniać to, co się ma
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ciągle się tego uczę, wychodzi mi raz lepiej, raz gorzej.A z tym wyglądem dziewczyny - to działa w dwie strony. Bo jeżeli dobrze się czujesz - lepiej wyglądasz; jeżeli dobrze wyglądasz - lepiej się czujesz Warto nad tym popracować I wydaje mi się, że jednak łatwiej nad wyglądem. A to właśnie on poprawia pewność siebie
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Masz racje xyoko, tyle ze ja mam cos takiego, ze czasami poprostu mi jest glupio kiedy dobrze wygladam... W ogole przyczepilo sie do mnie to ze moj glos jest wstretny, i caly czas o tym mysle. Poprostu obsesja, teraz juz w ogole zamilkne na wieki i bede pisac na karteczkach... Nienawidze tego glosu.
|
|
|
|
|
#101 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
ale są tak zakochane w sobie i pewne właśnej wartości, że innym się to udziela i traktują je jak księżniczki. mówię zwłaszcza o facetach rzecz jasna
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Someone - na pewno przesadasz z tym głosem! A im dłużej i częściej będziesz sobie powtarzać, że jest okropny, tym mocniej to sobie wbijesz do głowy! Najlepiej zapytaj jakichś zaufanych osob, co sądzą o Twoim głosie. Jestem pewna, że będą zaskoczone, że masz z nim jakieś problemy.
Vadi - też takie znam
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#104 |
|
*sportaddict*
|
Ja też bym tak chciała i wierzę, że się zakocham w sobie
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
hmm a nie uważacie , że czasem być lepiej zakompleksioną, ale skromną osóbką niż tą zarozumiałą,pewną siebie,która nie zna ŻADNYCH swoich wad? Bo ja nie znoszę takich osób, nie umiem się z nimi porozumieć, bo widzę, że one na każdym kroku chcą mnie poniżyć,stłamsić.
Wiem, że jak już siebie zaakeptuję, to na pewno zostanę skromna,bo wiem jak osoby zarozumiałe działają na innych... A nauczyć doceniać się tego co mam, baaardzo bym chciała
|
|
|
|
|
#106 |
|
*sportaddict*
|
Kawuśko - żadna skrajność nie jest dobra
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz padne Dziewczyny!!!
Ide na spotkanie ze znajomymi, i bedzie tam tez ten facet przy ktorym zachowywalam sie jak idiotka. Dzisiaj, ustalalismy dokladnie o ktorej, i w ogole kto ma zarezerwowac stolik, i on byl jakis taki dziwny, oczywiscie chodzilam przez caly czas zalamana bo bylo dla mnie pewne ze to z powodu tego ze nie chce mi robic nadziei, po tym jak dostrzegl ze mam swira na jego punkcie. Przed chwila dostalam smsa: Przepraszam, ze tak dziwnie sie zachowuje, mam nadzieje, ze nie uznasz mnie za skonczonego idiote, poprostu bardzo mnie mnie oniesmielasz, nastepnym razem postaram sie wyluzowac ... |
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Cóż... Ja tak jak wy mam pewien problem z samoakceptacją. Ostatnio zaczęłam nad tym pracować
Testuję moc afirmacji Zobaczymy co z tego wyjdzie. I przede wszystkim właśnie, staram się doceniać to co mam. Nie jest łatwo to fakt, ale trening czyni mistrza ![]() Someone_Who_Cares ja na Twoim miejscu też by była w szoku. Też bym się zadręczała tym, że to ja wyszłam na totalną idiotkę, zawsze tak mam Widać jednak, że ten stres jest obustronny Czyli nie ma co się aż tak przejmować. Pamiętam jak przeżywałam swoją pierwszą... hmmm... i jedyną randkę. Chłopak cały czas nawijał, a ja tylko głupio się śmiałam. On jednak chyba uznał mnie za idiotkę bo więcej się nie odezwał Widać nie byliśmy sobie przeznaczeni...
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Someone - bardzo się cieszę!
I dzięki temu możesz zobaczyć, jak bardzo mylne są nasze subiektywne wrażenia na temat naszego zachowania Miłego wieczoru!
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam wkleić tutaj artykuł z najnowszej "Oliwi" o nieśmiałości
niestety załączniki są duże a jak zmniejszę to nic nie przeczytacie
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w skrocie
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Someone _ no widzisz! jest tak jak napisałam!
więc pozwolę się zacytowaćCytat:
rozwiązałam teścik, no ale jak na razie nic z tego nie wynikło, wyniknie za tydzień. No i jeszcze był krótki wywiad typu czego się boję itp itd... Chciało mi się płakac no ale jakoś się powstrzymałam |
|
|
|
|
|
#114 |
|
*sportaddict*
|
Kate6o, wrzuć obrazki na www.imageshack.us i wrzuć tu linki do nich
|
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Someone, no i widzisz???? Sukces
![]() Kawuska, Mysia_ ja Was zaraz zastrzele! Tak! Bo gadacie jakies *******y o braku akceptacji, a pozujecie do zdjec No nie moge... i Wy macie jakies kompleksy??? Czy wiecie, ile ladnych dziewczyn nie dostaje sie nigdy na zadne sesje? Skoro ktos Was fotografowal, to znaczy, ze jest na co patrzec Ufff... Wygadalam sie ![]() Jak chcecie, to wyslijcie nam Wasze zdjecia, to my Wam powiemy, jakie jestescie ladne ![]() Monikita, nie zastanawiaj sie, tylko idz na spotkanie z tym kolesiem Mozesz go juz wiecej nie zobaczyc, jesli zechcesz. Ale jesli rozmowa bedzie sie kleila, to... Masz wiele do zyskania i nic do stracenia!
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia - ale to nie są żadne profesjonalne sesje, tylko taki pstrykanie , może nie amatorskie, ale na pewno nie na poziomie Vogue!
kompleksy mam , bo wydaje mi się , że ludzie robią to dla mnie z litości? (chyba zbyt ich doceniam... ) z przypadku? ale dziękuję za wsparcie ![]() OFFTOP: jak tam płyta dla TŻ?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Kawuska, na pewno sa na tyle profesjonalne, zeby braly w nich udzial ladne dziewczyny, ktorych jest zreszta na peczki, i kazdy fotograf moze sobie wybrac z ladnych te najladniejsza.
Poza tym zdaje sie, ze wyslalas zdjecia mailem? Gdybys nie byla ok, to by Ci nawet nie odpisali, zapewniam Cie Co do plyty - dzieki, ze pytasz Swietnie musialam wygladac Zwlaszcza pierwsza plyta jest super. Nazywa sie to The Best Samba...Ever!
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Someone,mówią,że nie ma tego złego ,co by nie wyszło na dobre-martwiłaś się,że źle wypadłaś,a tu masz niespodziankę
Monikita,przez neta inaczej się rozmawia,chociażby wtedy kiedy "w realu"następuje krępująca cisza,przez Internet można napisać "sory,byłam w kuchni" Najlepiej to kiedy ta druga osoba jest wygadana-gada jak najęta,zawsze znajdzie temat i nie trzeba już sie martwić,o czym tu rozmawiać.
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
http://img521.imageshack.us/slidesho...075245fv1.smil
http://img206.imageshack.us/slidesho...077361ttr.smil
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

A wiec mysle ze musimy wypisac komplementy slyszane od innych na swoj temat, to pomoze nam choc troche w siebie uwierzyc, i z pewnoscia przy wypisywaniu chociaz raz usmiechniemy sie do monitora 

chyba nigdy już nie będę z mojego ciała w 100% zadowolona, niezależnie od tego jak będzie wyglądało. Jak ktoś kiedyś mądrze napisał, osoba gruba zawsze zostaje taka w środku. Ale poznałam fantastycznego TŻ, który mnie postawił na nogi, sprawił, że uwierzyłam w siebie - chyba po raz pierwszy w życiu i było bosko

ja Was zaraz zastrzele! Tak! Bo gadacie jakies *******y o braku akceptacji, a pozujecie do zdjec