Panny młode październik 2007 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-31, 11:40   #91
Bunny_82
Zadomowienie

Dot.: Panny młode październik 2007

Cytat:
Napisane przez marysiag111 Pokaż wiadomość
Witam Was Kobietki
Dziś popołudniu z moim TŻ jedziemy odebrać obrączki
Już się nie mogę doczekać !!! Mam nadzieję, że będą dobre

A apropo przygotowań to w najbliższym czasie jeszcze połowa zaproszeń do rozdania, kupic białe buciki, zamówić kwiaty i pogadać z kierowcą samochodu i wszystko ustalić. To jak na razie na sieprień. A potem reszta

Pozdrawiam !!!

marysiag111 ale Ci fajnie, ze będziesz miała już obrączki, My na zamówienie obrączek musimy poczekać do końca sierpnia. Jubiler powiedział, że jeszcze za wcześnie na robienie obrączek

Ale i tak wybierzemy się do niego wcześniej, bo nie wytrzymam

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-31, 19:07   #92
korolcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bunny_82 Pokaż wiadomość
marysiag111 ale Ci fajnie, ze będziesz miała już obrączki, My na zamówienie obrączek musimy poczekać do końca sierpnia. Jubiler powiedział, że jeszcze za wcześnie na robienie obrączek

Ale i tak wybierzemy się do niego wcześniej, bo nie wytrzymam

bez sensu, jak Ci powiedział, że za wcześnie?
Ja poszłam, powiedziałam, że chcę obrączki, i mi zrobił, mimo że ślub mamy 13 października.
korolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-31, 20:39   #93
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Witajcie.
My obrączki odbieramy po 15 sierpnia. Mają być gotowe. Aż mnie ciekawość zżera jak wyjdą
POnadto to u nas małe zawirowania. Narzeczony zmienia pracę i na początku września wyjeżdża na 2 miesiące na szkolenie do Niemiec. Dostanie urlop na ślub (ok. 2 tygodni) tak więc został nam miesiąc na załatwienie wszystkiego.
Nie wiem jak to zrobimy, będzie trudno, ale może damy radę.
Z najważniejszych spraw to został Urząd Stanu Cywilnego i protokół w Parafii. Do tego zaproszeń mało co rozdaliśmy, więc weekend cały będziemy jeździź (naszczęście rodzinka nie jest jakoś bardzo rozproszona).
Dla TŻ potrzebujemy jeszcze koszulę, spinki i buty.
Razem musimy jeszcze wybrać tort. A tak to resztą zajmę się już po jego wyjeździe razem z mamą i przyszłą teściową. Mam nadzieję, że jakoś pójdzie.
Na szczęście Robert będzie co drugi weekend w domu to jak coś nagle wyjdzie to będziemy mogli coś jeszcze wtedy zrobić.
Aj jakoś uszło ze mnie powietrze co do tych przygotowań
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-01, 08:22   #94
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez korolcia Pokaż wiadomość
bez sensu, jak Ci powiedział, że za wcześnie?
Ja poszłam, powiedziałam, że chcę obrączki, i mi zrobił, mimo że ślub mamy 13 października.
korolcia wiem, że bez sensu, bo chciałabym juz mieć obraczki w domku, chyba pójdę do niego tupne nogą i powiem, że muszę juz je mieć

Iwa_iw też jakiś czas temu miałam taki kryzys że nie chciało mi się przygotowywać, mysleć, szukać itp. ale na szczęście przeszło, dlatego i Tobie przejdzie i znowu będziesz z szerokim uśmiechem na twarzy planować najważniejszy dzień w życiu.

Pozdrawiam

31.10.2008

Stary 2007-08-01, 11:02   #95
korolcia
Raczkowanie

A powiedzcie mi bo mam problem z ciastem, tzn chciałam zamówić, ale nie bardzo wiem ile. Mamy 90 osób na weselu, ile ciasta zamawia się ta tyle osób?
Stary 2007-08-01, 11:52   #96
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
A powiedzcie mi bo mam problem z ciastem, tzn chciałam zamówić, ale nie bardzo wiem ile. Mamy 90 osób na weselu, ile ciasta zamawia się ta tyle osób?
ja tez podłaczam się do pytania, w tym tygodniu chcemy juz zamowic tort i ciasto ale kompletnie nie wiem ile tego ciasta, bo tort zamowimy 9 kilogramowy

31.10.2008

Stary 2007-08-01, 15:08   #97
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
ja tez podłaczam się do pytania, w tym tygodniu chcemy juz zamowic tort i ciasto ale kompletnie nie wiem ile tego ciasta, bo tort zamowimy 9 kilogramowy
Wiem na pewno, ze tort srednio liczy sie 10 dkg na osobe + 10 % (wlasciciel lokalu powiedzial nam, ze jak kroi jego kelnerka to wystarczy, jak panna mloda to niekoniecznie). Natomiast ciasta dokladnie nie pamietam, albo 20 albo 30 dkg na osobe. Zawsze mozesz zapytac w cukierni ile standardowo sie zamawia. Chce jeszcze zwrocic uwage na to czy ciast bedzie stalo na stolach czy moze na osobnym, bo wtedy gosc musi sie po nie pofatygowac, a nie kazdemu sie chce, wiec ciasta po prostu mniej idzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-01, 18:40   #98
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dziwne, że jubiler twierdzi, że za wczesnie na robienie obrączek. My obrączki odebraliśmy już w kwietniu. Dużo wcześniej bo zależało nam na rozłóżeniu kosztów.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-01, 19:06   #99
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
Wiem na pewno, ze tort srednio liczy sie 10 dkg na osobe + 10 % (wlasciciel lokalu powiedzial nam, ze jak kroi jego kelnerka to wystarczy, jak panna mloda to niekoniecznie). Natomiast ciasta dokladnie nie pamietam, albo 20 albo 30 dkg na osobe. Zawsze mozesz zapytac w cukierni ile standardowo sie zamawia. Chce jeszcze zwrocic uwage na to czy ciast bedzie stalo na stolach czy moze na osobnym, bo wtedy gosc musi sie po nie pofatygowac, a nie kazdemu sie chce, wiec ciasta po prostu mniej idzie.

anna1593 dziekuje za odpowiedz/podpowiedz myślę, że tortu nam wystarczy, faktycznie zapytam w cukierni ile zazwyczaj zamawia się ciast, u nas ciasta bedą stały na oddzielnym stole tzw. słodkim wiec teraz poczekam az Narzeczony wroci i usiadziemy policzymy ile ciast zamowic

Szczęśliwa teraz to już nie daruje, pod koniec tygodnia zajedziemy po obraczki, powiem, ze musimy juz je miec

Pozdrawiam

31.10.2008

Stary 2007-08-02, 00:31   #100
korolcia
Raczkowanie

też się zdziwiłam, przecież dla jubilerów to jednak jakiś zysk też jest, a po za tym jak ja idę złożyć zamówienie na obrączki, to je składam, a nie biegam co chwila bo jubiler mi mówi, że jeszcze nie teraz.
Mi w każdym razie zostało tylko ciasto do zamówienia i tort i będzie wszystko załatwione i pozostaje tylko czekać na 13-stego października
Stary 2007-08-02, 08:41   #101
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
też się zdziwiłam, przecież dla jubilerów to jednak jakiś zysk też jest, a po za tym jak ja idę złożyć zamówienie na obrączki, to je składam, a nie biegam co chwila bo jubiler mi mówi, że jeszcze nie teraz.
Mi w każdym razie zostało tylko ciasto do zamówienia i tort i będzie wszystko załatwione i pozostaje tylko czekać na 13-stego października

Ojej a nam nadal sporo zostalo:
- zamowic wiazanki dla mnie i swiadkowej
- zamowic przystrojenie samochodu
- zamowic ciasto i tort
- musimy kupic Narzeczonemu garnitur, a ja nie mam jeszcze bolerka
- musimy pomyslec o prezentach dla Rodzicow
- zamowic obraczki
- spotkac sie z kamerzysta, fotograefm i DJ
- zaprosic reszte gosci ok.1/3 zostala do zaproszenia
- ustalic wszystko z ksiedzem i organista
- pomyslec o transporcie dla Nas

sporo tego (pewnie wszystkiego nie wypisałam) ale moze uda sie w ten weekend sporo zalatwic, do slubu pozostalo 2 miesiace

31.10.2008

Stary 2007-08-02, 19:18   #102
dloszczykow
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe żony Ja również mam tezn wielki dzień w październiku, 13 Nasze przygotowania: sala, suknia sie szyje, orkiestra kamerzysta, kościół, zaproszenia się drukują rozdawanie zaczniemy na koniec sierpnia, bo póki co nie ma nas w kraju. Ciasta jeszcze nie liczyłam i nie zamawiałam....teraz przygotowuje sie do spotkania z orkiestra i chciałam zapytać jaka będzie Wasza 1 piosenka i czy zamierzacie zadbać o jakieś dodatkowe atrakcje w trakcie wesela?? prezenciki dla gości?? Szukam inspiracji dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam gorąco
Dorota
dloszczykow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 08:45   #103
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dloszczykow Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe żony Ja również mam tezn wielki dzień w październiku, 13 Nasze przygotowania: sala, suknia sie szyje, orkiestra kamerzysta, kościół, zaproszenia się drukują rozdawanie zaczniemy na koniec sierpnia, bo póki co nie ma nas w kraju. Ciasta jeszcze nie liczyłam i nie zamawiałam....teraz przygotowuje sie do spotkania z orkiestra i chciałam zapytać jaka będzie Wasza 1 piosenka i czy zamierzacie zadbać o jakieś dodatkowe atrakcje w trakcie wesela?? prezenciki dla gości?? Szukam inspiracji dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam gorąco
Dorota
Witam dloszczykow I jest nas coraz więcej

Hmm nie przewiduje zadnych dodatkowych atrakcji na weselu, zadnych preznecikow itp. ale jesli któras z Was napisze czy bedzie miala coś takiego, to moze zastanowie sie takze ja tez czekam na odpowiedzi.

A nasza pierwsza piosenka to "Jestes blisko mnie" miala byc "Zabiore Cie", ale wczoraj ostatecznie zdecydowalismy sie na ta pierwsza.

Wczoraj w końcu zamówiłam bolerko tzn Pani mi szyje, ma byc gotowe na koniec września Jeszcze tylko bielizna i bede ubrana

Pozdrawiam

31.10.2008

Stary 2007-08-03, 12:57   #104
dloszczykow
Przyczajenie

Witam

My planujemy takie podziękowanie dla gości http://www.allegro.pl/item222186327_...tol.html...mam nadzieje, ze mogę tu wklejać takie linki..nie umiałabym tego opisać tak precyzyjnie Myślimy o wynajęciu karykaturzysty wyczytałam to na jakimś forum świetna sprawa ale strasznie droga wiec poszukuje tańszej opcji wynajęcia, nie przez firmę zrzeszającą karykaturzystów ( wynajęty na kilka godzin robi karykatury dla wszystkich gości) . Niooo i dalej szukam fajnych pomysłów w planie jest również wiejski stół na którym to będą smalec, kiełbasa wiejska, kaszanka, salceson, ogórki małosolne Wiec jakby ktoś miał jakieś swoje pomysły którymi chciałby się podzielić..np. co dla rodziców w trakcie podziękowania zamiast kwiatów...?? Pozdrawiam
dloszczykow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 13:38   #105
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dloszczykow Pokaż wiadomość
Wiec jakby ktoś miał jakieś swoje pomysły którymi chciałby się podzielić..np. co dla rodziców w trakcie podziękowania zamiast kwiatów...?? Pozdrawiam
Dla Rodziców bedziemy robić kosz ze słodkościami, winkiem, dobra kawa i herbatka (ale głównie to słodycze ). Wlasnie dzis jedziemy poszukac odpowiednich koszy. Mogłam zamówić taki kosz w sklepie, ale doszłam do wniosku, ze taniej wyjdzie jesli go sami zrobimy.
A ja juz znikam z wizazu, jedziemy zamówić bukiety slubne, tort, ciasto i zaprosic moja kolezanke.

Udanego weekendu wszystkim październikowym Pannom Młodym

31.10.2008

Stary 2007-08-05, 18:41   #106
gosiek82
Raczkowanie

Przeraża mnie, że jeszcze mamy tyle spraw do załatwienia a czasu tak mało, zwłaszcza że nie mam wciąż sukienki, ale cóż...
Trudno wszystko zorganizować jak się pracuje od rana do wieczora - takie życie

Ciekawa jestem czy macie wybraną już piosenkę na pierwszy taniec, bo tak teraz jakoś o tym pomyślałam i żadna piosenka specjalnie nie nasuwa mi się na myśl

Ostatnio byłam na weselu i koleżanka wybrała sobie piosenkę ze Shreka (taki romantyczny pokład), rewelacyjnie wyszło

A jakie są wasze propozycje?może mnie natchnie

Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając

gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-05, 18:58   #107
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiek82 Pokaż wiadomość
Przeraża mnie, że jeszcze mamy tyle spraw do załatwienia a czasu tak mało, zwłaszcza że nie mam wciąż sukienki, ale cóż...
Trudno wszystko zorganizować jak się pracuje od rana do wieczora - takie życie

Ciekawa jestem czy macie wybraną już piosenkę na pierwszy taniec, bo tak teraz jakoś o tym pomyślałam i żadna piosenka specjalnie nie nasuwa mi się na myśl

Ostatnio byłam na weselu i koleżanka wybrała sobie piosenkę ze Shreka (taki romantyczny pokład), rewelacyjnie wyszło

A jakie są wasze propozycje?może mnie natchnie
Rozne widzialam propozycje, ale ja wybralam piosenke glenna medeirosa (czy jakos tak) "Nothing gonna change my love for you"(jest dostepna na youtube). Tytul i wykonawca niewiele moze mowi, piosenka ma ze 20 lat, takie moje wspomnienie z dziecinstwa ( wiecie, takie marzenia 4 latki o wielkiej milosci). I jak niewiele mnie rzeczy wzrusza, tak przy niej placze.
Osobiscie radze wybrac piosenke wolna, bo zawsze latwiej ja zatanczyc, jak sie pomylicie, to mniej bedzie widac, a w stresie o to nietrudno. goscie nie oczekuja od was popisow tanecznych.
ja zastanawialam sie jeszcze nad whitney huston "I will always love you" i eltonem johnem - piosence z krola lwa.
zycze powodzenia w poszukiwaniu.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 08:33   #108
Bunny_82
Zadomowienie

Witajcie

Mielismy bardzo pracowity weekend, ponieważ sporo zalatwilismy tzn. zamowilismy wiązanki dla Swiadkowej i dla mnie, zamowilismy dekoracje samochodu, zamowilismy tort i ciasto (8 kilo tortu i 8 kilo ciasta na ok.80 osob), zaprosilismy gosci (zostalo nam jeszce rozdac ok.7 zaproszen)
Kupilismy garnitur dla TZ, oraz kosze dla rodzicow (na razie same kosze bez zawartosci ).

Dzis albo jutro pojedziemy zamowic obraczki, pod koniec sierpnia musimy spotkac sie z naszym DJ, kamerzysta i fotografem.

Nasza pierwsza piosenka to: "Jesteś blisko mnie"

31.10.2008

Stary 2007-08-06, 10:15   #109
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Mielismy bardzo pracowity weekend, ponieważ sporo zalatwilismy tzn. zamowilismy wiązanki dla Swiadkowej i dla mnie, zamowilismy dekoracje samochodu, zamowilismy tort i ciasto (8 kilo tortu i 8 kilo ciasta na ok.80 osob), zaprosilismy gosci (zostalo nam jeszce rozdac ok.7 zaproszen)
Kupilismy garnitur dla TZ, oraz kosze dla rodzicow (na razie same kosze bez zawartosci ).

Dzis albo jutro pojedziemy zamowic obraczki, pod koniec sierpnia musimy spotkac sie z naszym DJ, kamerzysta i fotografem.

Nasza pierwsza piosenka to: "Jesteś blisko mnie"
Fajny pomysl z tym koszem moze tez cos takiego wymyslimy. Ja jeszcze nie zapraszalam nikogo bo nie mamy zaproszenrobimy je sami tzn moj TŻ ale jakos tak czas leci ze musimy sie za to juz zabrac zeby zaczac zapraszac niedlugo bo slub 20 pazdziernika wszyscy wiedza o weselu wiec to tylko formalnosc bedzie. Pozdrawiam
Stary 2007-08-06, 12:04   #110
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Fajny pomysl z tym koszem moze tez cos takiego wymyslimy. Ja jeszcze nie zapraszalam nikogo bo nie mamy zaproszenrobimy je sami tzn moj TŻ ale jakos tak czas leci ze musimy sie za to juz zabrac zeby zaczac zapraszac niedlugo bo slub 20 pazdziernika wszyscy wiedza o weselu wiec to tylko formalnosc bedzie. Pozdrawiam

SoNeRa zastanów sie nad tym koszem, bo to naprawdę fajna sprawa. My planujemy kupić jakieś super słodycze, kawkę, herbatkę, jakis super alkohol, czyli coś takiego na co sobie codziennie Rodzice nie mogą pozwolić

U mnie rodzina sama zaczęła się dopominac o zaproszenia, choć o slubie też wiedzieli, ale coz niektorzy tak juz maja, ze musza miec wszystko na papierze i to jak najszybciej
Pozdrawiam

31.10.2008

Stary 2007-08-07, 10:34   #111
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
SoNeRa zastanów sie nad tym koszem, bo to naprawdę fajna sprawa. My planujemy kupić jakieś super słodycze, kawkę, herbatkę, jakis super alkohol, czyli coś takiego na co sobie codziennie Rodzice nie mogą pozwolić

U mnie rodzina sama zaczęła się dopominac o zaproszenia, choć o slubie też wiedzieli, ale coz niektorzy tak juz maja, ze musza miec wszystko na papierze i to jak najszybciej
Pozdrawiam
Porozmawiam z moim TŻ i zastanowimy sie nad opcja "koszyka" jak cos wymyslimy innego to dam znac
Stary 2007-08-08, 09:45   #112
kwiatek255
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa
Ja też wychodzę za maż w pierwszym tygodniu października : 6.10.2007r.
Ogólnie mamy już wszystko załatwione, została tylko wykończeniówka.
Denerwuję się jak nie wiem co, bo jestem na etapie szukania dobrej fryzjerki, we wtorek mam próbną, wiec zobaczymy czego warta jest fryzjerka przeze mnie wybrana.
Jeśli chodzi o podzękowania dla gosci, bo chyba o tym też mowa, to bardzo dobrym pomysłem są cukierki ze zdjęciem mlodych. Można coś takiego zamówić na allegro.
kwiatek255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 14:43   #113
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek255 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa
Ja też wychodzę za maż w pierwszym tygodniu października : 6.10.2007r.
Ogólnie mamy już wszystko załatwione, została tylko wykończeniówka.
Denerwuję się jak nie wiem co, bo jestem na etapie szukania dobrej fryzjerki, we wtorek mam próbną, wiec zobaczymy czego warta jest fryzjerka przeze mnie wybrana.
Jeśli chodzi o podzękowania dla gosci, bo chyba o tym też mowa, to bardzo dobrym pomysłem są cukierki ze zdjęciem mlodych. Można coś takiego zamówić na allegro.
Witaj kwiatek255

U nas też wykończeniówka
W końcu zamówilismy obrączki są sliczne i już nie mogę się doczekać kiedy będę je miała w domku nie mówiąc juz o tym kiedy w koncu będe ja miala na paluszku

Dziewczyny a jak u Was ida przygotowania?????
Pozdrawiam

31.10.2008

Stary 2007-08-08, 15:31   #114
kwiatek255
Przyczajenie

Cytat:
Witaj kwiatek255

U nas też wykończeniówka
W końcu zamówilismy obrączki są sliczne i już nie mogę się doczekać kiedy będę je miała w domku nie mówiąc juz o tym kiedy w koncu będe ja miala na paluszku

Dziewczyny a jak u Was ida przygotowania?????
Pozdrawiam
Wiem coś o tym, chociaż my obrączki mamy już od marca Na szczęście ma je u siebie A. więc nie mierzę ich co 5 minut
kwiatek255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 17:08   #115
marysiag111
Przyczajenie

My dopiero dziś oderaliśmy w końcu te obrączki. Bo tydzień temu mieliśmy zabiegane wszystkie dni. Ale od dziś są u moje narzeczonego. Zdecydowaliśmy, że to on będzie je trzymał w domu.
Jesteśmy z nich naprawdę zadowoleni. ŚLICZNE !!!!

Już nie mogę się doczekać tego ślubu

Dziś ciąg dalszy rozdawania zaproszeń, bo jeszcze ponad połowa została. A jutro rano idziemy do urzędu stanu cywilnego. Wczoraj oderaliśmy akty uridzenia. Aha rada dla tych, ktore jeszcze tego nie zrobiły, a mieszkają w dużych miastach, to polecam Wam iść jak najszybciej. Ze względu na wymianę dowodów osobistych są straszne kolejki

Pozdrawiam serdecznie !!!
marysiag111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 19:46   #116
wersta
Zakorzenienie

u mnie cisza, więc chyba na razie ślubu nie będzie no chyba, że jednak złożymy dokumenty we wrześniu, to na październik byłoby. hmmm. ja nadal jestem zbyt młoda
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 22:16   #117
gosiek82
Raczkowanie

O rety dziewczyny, ale dziś mieliśmy dzień pełen załatwiania, ale udało się wszystko wykonać

Mianowicie byliśmy w USC i sporządziliśmy te wszystkie potrzebne papierki, wybraliśmy i zamówiliśmy obrączki (musimy czekać 3 tyg na wykonanie), kupiliśmy garnitur, koszule i spinki dla TŻ (cena powalająca za te wdzianko bo to pierre cardin ), odwiedziliśmy hurtownie napojów, żeby zorientować się w cenach, spisaliśmy z księdzem protokół przedmałżeński i daliśmy od razu na zapowiedzi, no i roznieśliśmy do końca zaproszenia !!!

Jestem w szoku, że udało nam się to wszystko załatwić w 1 dzień tak jak sobie zaplanowaliśmy, więc jestem strasznie zadowolona

...a obrączki są bardzoooooooooooo ładne...

Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając

gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-10, 09:18   #118
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiek82 Pokaż wiadomość
O rety dziewczyny, ale dziś mieliśmy dzień pełen załatwiania, ale udało się wszystko wykonać

Mianowicie byliśmy w USC i sporządziliśmy te wszystkie potrzebne papierki, wybraliśmy i zamówiliśmy obrączki (musimy czekać 3 tyg na wykonanie), kupiliśmy garnitur, koszule i spinki dla TŻ (cena powalająca za te wdzianko bo to pierre cardin ), odwiedziliśmy hurtownie napojów, żeby zorientować się w cenach, spisaliśmy z księdzem protokół przedmałżeński i daliśmy od razu na zapowiedzi, no i roznieśliśmy do końca zaproszenia !!!

Jestem w szoku, że udało nam się to wszystko załatwić w 1 dzień tak jak sobie zaplanowaliśmy, więc jestem strasznie zadowolona

...a obrączki są bardzoooooooooooo ładne...
W takim razie gratuluje, ze wszystko poszlo po Twojej mysli, oby tak dalej

Strasznie dlugo bedziecie czekac na obraczki, nasze obraczki beda gotowe 11 dni po zlozeniu zamowienia. A nam jeszcze zostalo troche gosci do zaproszenia, ale teraz nie jest nam to w glowie, moj kochany TZ wlasnie zmienil prace i jak na razie tym zyjemy, jakos wesele poszlo "w odstawke"
Ale dzis postanowlislmy ze usiadziemy i popatrzymy co nam jeszcze zostalo do zalatwienia.

Pozdrawiam

Dziewczyny kiedy macie pierwsza przymiarkę sukni???? ja mam 18 września

31.10.2008

Stary 2007-08-10, 11:21   #119
SoNeRa
Zakorzenienie

My wczoraj ogladalismy obraczki juz wstepnie wiemy jakie chcemy - proste zwykle takie jak nasi rodzice maja a dzis idziemy kupic podroz poslubna juz sie nie moge doczekac az na nia sie wybierzemy 2 tygodnie beztroski beda ale poki co trzeba jeszcze mnostwo rzeczy pozalatwiacw poniedzialek bylismy na pierwszym spotkaniu w poradnii rodzinnej - fajnie bylo a zaproszen dalej nie mamycos moj TŻ nie ma weny i nic nie moze stworzycPozdrawiam
Stary 2007-08-10, 11:25   #120
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie gratuluje, ze wszystko poszlo po Twojej mysli, oby tak dalej

Strasznie dlugo bedziecie czekac na obraczki, nasze obraczki beda gotowe 11 dni po zlozeniu zamowienia. A nam jeszcze zostalo troche gosci do zaproszenia, ale teraz nie jest nam to w glowie, moj kochany TZ wlasnie zmienil prace i jak na razie tym zyjemy, jakos wesele poszlo "w odstawke"
Ale dzis postanowlislmy ze usiadziemy i popatrzymy co nam jeszcze zostalo do zalatwienia.

Pozdrawiam

Dziewczyny kiedy macie pierwsza przymiarkę sukni???? ja mam 18 września
Co do przymiarki to nie wiem mama sobie zapisala koniec sierpnia a ja koniec wrzesniaale chyba zadzwonimy i sie zapytamy bo to do Krakowa musimy jechac w sumie z Tarnowa nie az tak daleko ale szkoda na darmo wiec musimy to skonsultowac. Nie mam butow jeszcze ani welonu ani bolerka ale chyba wszystko bede kupoiwala w tym salonie w Krakowie chyba ze buty znajde jakeis fajne w Tarnowie a jak nie to w Krakowie wszystko juz wstepnie widzialam ze jest takie jak chce miec
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości