|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny młode październik 2007
Cytat:
marysiag111 ale Ci fajnie, ze będziesz miała już obrączki, My na zamówienie obrączek musimy poczekać do końca sierpnia. Jubiler powiedział, że jeszcze za wcześnie na robienie obrączek ![]() Ale i tak wybierzemy się do niego wcześniej, bo nie wytrzymam
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bez sensu, jak Ci powiedział, że za wcześnie? Ja poszłam, powiedziałam, że chcę obrączki, i mi zrobił, mimo że ślub mamy 13 października.
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
My obrączki odbieramy po 15 sierpnia. Mają być gotowe. Aż mnie ciekawość zżera jak wyjdą ![]() POnadto to u nas małe zawirowania. Narzeczony zmienia pracę i na początku września wyjeżdża na 2 miesiące na szkolenie do Niemiec. Dostanie urlop na ślub (ok. 2 tygodni) tak więc został nam miesiąc na załatwienie wszystkiego. Nie wiem jak to zrobimy, będzie trudno, ale może damy radę. Z najważniejszych spraw to został Urząd Stanu Cywilnego i protokół w Parafii. Do tego zaproszeń mało co rozdaliśmy, więc weekend cały będziemy jeździź (naszczęście rodzinka nie jest jakoś bardzo rozproszona). Dla TŻ potrzebujemy jeszcze koszulę, spinki i buty. Razem musimy jeszcze wybrać tort. A tak to resztą zajmę się już po jego wyjeździe razem z mamą i przyszłą teściową. Mam nadzieję, że jakoś pójdzie. Na szczęście Robert będzie co drugi weekend w domu to jak coś nagle wyjdzie to będziemy mogli coś jeszcze wtedy zrobić. Aj jakoś uszło ze mnie powietrze co do tych przygotowań
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Iwa_iw też jakiś czas temu miałam taki kryzys że nie chciało mi się przygotowywać, mysleć, szukać itp. ale na szczęście przeszło, dlatego i Tobie przejdzie i znowu będziesz z szerokim uśmiechem na twarzy planować najważniejszy dzień w życiu. Pozdrawiam
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi bo mam problem z ciastem, tzn chciałam zamówić, ale nie bardzo wiem ile. Mamy 90 osób na weselu, ile ciasta zamawia się ta tyle osób?
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Wiem na pewno, ze tort srednio liczy sie 10 dkg na osobe + 10 % (wlasciciel lokalu powiedzial nam, ze jak kroi jego kelnerka to wystarczy, jak panna mloda to niekoniecznie). Natomiast ciasta dokladnie nie pamietam, albo 20 albo 30 dkg na osobe. Zawsze mozesz zapytac w cukierni ile standardowo sie zamawia. Chce jeszcze zwrocic uwage na to czy ciast bedzie stalo na stolach czy moze na osobnym, bo wtedy gosc musi sie po nie pofatygowac, a nie kazdemu sie chce, wiec ciasta po prostu mniej idzie.
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Dziwne, że jubiler twierdzi, że za wczesnie na robienie obrączek. My obrączki odebraliśmy już w kwietniu. Dużo wcześniej bo zależało nam na rozłóżeniu kosztów.
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anna1593 dziekuje za odpowiedz/podpowiedz ![]() Szczęśliwa teraz to już nie daruje, pod koniec tygodnia zajedziemy po obraczki, powiem, ze musimy juz je miec ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
też się zdziwiłam, przecież dla jubilerów to jednak jakiś zysk też jest, a po za tym jak ja idę złożyć zamówienie na obrączki, to je składam, a nie biegam co chwila bo jubiler mi mówi, że jeszcze nie teraz.
Mi w każdym razie zostało tylko ciasto do zamówienia i tort i będzie wszystko załatwione i pozostaje tylko czekać na 13-stego października ![]() |
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej a nam nadal sporo zostalo: - zamowic wiazanki dla mnie i swiadkowej - zamowic przystrojenie samochodu - zamowic ciasto i tort - musimy kupic Narzeczonemu garnitur, a ja nie mam jeszcze bolerka - musimy pomyslec o prezentach dla Rodzicow - zamowic obraczki - spotkac sie z kamerzysta, fotograefm i DJ - zaprosic reszte gosci ok.1/3 zostala do zaproszenia - ustalic wszystko z ksiedzem i organista - pomyslec o transporcie dla Nas sporo tego (pewnie wszystkiego nie wypisałam) ale moze uda sie w ten weekend sporo zalatwic, do slubu pozostalo 2 miesiace
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe żony
Ja również mam tezn wielki dzień w październiku, 13 Nasze przygotowania: sala, suknia sie szyje, orkiestra kamerzysta, kościół, zaproszenia się drukują rozdawanie zaczniemy na koniec sierpnia, bo póki co nie ma nas w kraju . Ciasta jeszcze nie liczyłam i nie zamawiałam....teraz przygotowuje sie do spotkania z orkiestra i chciałam zapytać jaka będzie Wasza 1 piosenka i czy zamierzacie zadbać o jakieś dodatkowe atrakcje w trakcie wesela?? prezenciki dla gości?? Szukam inspiracji dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam gorącoDorota |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmm nie przewiduje zadnych dodatkowych atrakcji na weselu, zadnych preznecikow itp. ale jesli któras z Was napisze czy bedzie miala coś takiego, to moze zastanowie sie takze ja tez czekam na odpowiedzi.A nasza pierwsza piosenka to "Jestes blisko mnie" miala byc "Zabiore Cie", ale wczoraj ostatecznie zdecydowalismy sie na ta pierwsza.Wczoraj w końcu zamówiłam bolerko tzn Pani mi szyje, ma byc gotowe na koniec września ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() My planujemy takie podziękowanie dla gości http://www.allegro.pl/item222186327_...tol.html...mam nadzieje, ze mogę tu wklejać takie linki..nie umiałabym tego opisać tak precyzyjnie Myślimy o wynajęciu karykaturzysty wyczytałam to na jakimś forum świetna sprawa ale strasznie droga wiec poszukuje tańszej opcji wynajęcia, nie przez firmę zrzeszającą karykaturzystów ( wynajęty na kilka godzin robi karykatury dla wszystkich gości ) . Niooo i dalej szukam fajnych pomysłów w planie jest również wiejski stół na którym to będą smalec, kiełbasa wiejska, kaszanka, salceson, ogórki małosolne Wiec jakby ktoś miał jakieś swoje pomysły którymi chciałby się podzielić..np. co dla rodziców w trakcie podziękowania zamiast kwiatów...?? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Wlasnie dzis jedziemy poszukac odpowiednich koszy. Mogłam zamówić taki kosz w sklepie, ale doszłam do wniosku, ze taniej wyjdzie jesli go sami zrobimy. A ja juz znikam z wizazu, jedziemy zamówić bukiety slubne, tort, ciasto i zaprosic moja kolezanke. Udanego weekendu wszystkim październikowym Pannom Młodym
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Przeraża mnie, że jeszcze mamy tyle spraw do załatwienia a czasu tak mało, zwłaszcza że nie mam wciąż sukienki, ale cóż...
![]() Trudno wszystko zorganizować jak się pracuje od rana do wieczora - takie życie ![]() Ciekawa jestem czy macie wybraną już piosenkę na pierwszy taniec, bo tak teraz jakoś o tym pomyślałam i żadna piosenka specjalnie nie nasuwa mi się na myśl ![]() Ostatnio byłam na weselu i koleżanka wybrała sobie piosenkę ze Shreka (taki romantyczny pokład), rewelacyjnie wyszło ![]() A jakie są wasze propozycje?może mnie natchnie |
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiscie radze wybrac piosenke wolna, bo zawsze latwiej ja zatanczyc, jak sie pomylicie, to mniej bedzie widac, a w stresie o to nietrudno. goscie nie oczekuja od was popisow tanecznych. ja zastanawialam sie jeszcze nad whitney huston "I will always love you" i eltonem johnem - piosence z krola lwa. zycze powodzenia w poszukiwaniu.
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Mielismy bardzo pracowity weekend, ponieważ sporo zalatwilismy tzn. zamowilismy wiązanki dla Swiadkowej i dla mnie, zamowilismy dekoracje samochodu, zamowilismy tort i ciasto (8 kilo tortu i 8 kilo ciasta na ok.80 osob), zaprosilismy gosci (zostalo nam jeszce rozdac ok.7 zaproszen) Kupilismy garnitur dla TZ, oraz kosze dla rodzicow (na razie same kosze bez zawartosci ).Dzis albo jutro pojedziemy zamowic obraczki, pod koniec sierpnia musimy spotkac sie z naszym DJ, kamerzysta i fotografem. Nasza pierwsza piosenka to: "Jesteś blisko mnie"
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robimy je sami tzn moj TŻ ale jakos tak czas leci ze musimy sie za to juz zabrac zeby zaczac zapraszac niedlugo bo slub 20 pazdziernika wszyscy wiedza o weselu wiec to tylko formalnosc bedzie. Pozdrawiam
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SoNeRa zastanów sie nad tym koszem, bo to naprawdę fajna sprawa. My planujemy kupić jakieś super słodycze, kawkę, herbatkę, jakis super alkohol, czyli coś takiego na co sobie codziennie Rodzice nie mogą pozwolić ![]() U mnie rodzina sama zaczęła się dopominac o zaproszenia, choć o slubie też wiedzieli, ale coz niektorzy tak juz maja, ze musza miec wszystko na papierze i to jak najszybciej Pozdrawiam
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cos wymyslimy innego to dam znac
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa ![]() Ja też wychodzę za maż w pierwszym tygodniu października : 6.10.2007r. Ogólnie mamy już wszystko załatwione, została tylko wykończeniówka. Denerwuję się jak nie wiem co, bo jestem na etapie szukania dobrej fryzjerki, we wtorek mam próbną, wiec zobaczymy czego warta jest fryzjerka przeze mnie wybrana. Jeśli chodzi o podzękowania dla gosci, bo chyba o tym też mowa, to bardzo dobrym pomysłem są cukierki ze zdjęciem mlodych. Można coś takiego zamówić na allegro. |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też wykończeniówka W końcu zamówilismy obrączki ![]() Dziewczyny a jak u Was ida przygotowania????? Pozdrawiam
|
|
|
#114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Na szczęście ma je u siebie A. więc nie mierzę ich co 5 minut
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
My dopiero dziś oderaliśmy w końcu te obrączki. Bo tydzień temu mieliśmy zabiegane wszystkie dni. Ale od dziś są u moje narzeczonego. Zdecydowaliśmy, że to on będzie je trzymał w domu.
Jesteśmy z nich naprawdę zadowoleni. ŚLICZNE !!!! Już nie mogę się doczekać tego ślubu ![]() Dziś ciąg dalszy rozdawania zaproszeń, bo jeszcze ponad połowa została. A jutro rano idziemy do urzędu stanu cywilnego. Wczoraj oderaliśmy akty uridzenia. Aha rada dla tych, ktore jeszcze tego nie zrobiły, a mieszkają w dużych miastach, to polecam Wam iść jak najszybciej. Ze względu na wymianę dowodów osobistych są straszne kolejki ![]() Pozdrawiam serdecznie !!! |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie cisza, więc chyba na razie ślubu nie będzie
no chyba, że jednak złożymy dokumenty we wrześniu, to na październik byłoby. hmmm. ja nadal jestem zbyt młoda
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
O rety dziewczyny, ale dziś mieliśmy dzień pełen załatwiania, ale udało się wszystko wykonać
Mianowicie byliśmy w USC i sporządziliśmy te wszystkie potrzebne papierki, wybraliśmy i zamówiliśmy obrączki (musimy czekać 3 tyg na wykonanie), kupiliśmy garnitur, koszule i spinki dla TŻ (cena powalająca za te wdzianko bo to pierre cardin ), odwiedziliśmy hurtownie napojów, żeby zorientować się w cenach, spisaliśmy z księdzem protokół przedmałżeński i daliśmy od razu na zapowiedzi, no i roznieśliśmy do końca zaproszenia !!!Jestem w szoku, że udało nam się to wszystko załatwić w 1 dzień tak jak sobie zaplanowaliśmy, więc jestem strasznie zadowolona ![]() ...a obrączki są bardzoooooooooooo ładne... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie dlugo bedziecie czekac na obraczki, nasze obraczki beda gotowe 11 dni po zlozeniu zamowienia. A nam jeszcze zostalo troche gosci do zaproszenia, ale teraz nie jest nam to w glowie, moj kochany TZ wlasnie zmienil prace i jak na razie tym zyjemy, jakos wesele poszlo "w odstawke" ![]() Ale dzis postanowlislmy ze usiadziemy i popatrzymy co nam jeszcze zostalo do zalatwienia. Pozdrawiam Dziewczyny kiedy macie pierwsza przymiarkę sukni???? ja mam 18 września
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj ogladalismy obraczki juz wstepnie wiemy jakie chcemy - proste zwykle takie jak nasi rodzice maja
a dzis idziemy kupic podroz poslubna juz sie nie moge doczekac az na nia sie wybierzemy 2 tygodnie beztroski beda ale poki co trzeba jeszcze mnostwo rzeczy pozalatwiac w poniedzialek bylismy na pierwszym spotkaniu w poradnii rodzinnej - fajnie bylo a zaproszen dalej nie mamy cos moj TŻ nie ma weny i nic nie moze stworzyc Pozdrawiam
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba zadzwonimy i sie zapytamy bo to do Krakowa musimy jechac w sumie z Tarnowa nie az tak daleko ale szkoda na darmo wiec musimy to skonsultowac. Nie mam butow jeszcze ani welonu ani bolerka ale chyba wszystko bede kupoiwala w tym salonie w Krakowie chyba ze buty znajde jakeis fajne w Tarnowie a jak nie to w Krakowie wszystko juz wstepnie widzialam ze jest takie jak chce miec
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

), odwiedziliśmy hurtownie napojów, żeby zorientować się w cenach, spisaliśmy z księdzem protokół przedmałżeński i daliśmy od razu na zapowiedzi, no i roznieśliśmy do końca zaproszenia !!!