![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...
Moimi rowniez- prezent od mamy. Chyba ciut wczesniej mialam Vanilla Fields. Z Kobako, Blaze i zapachami Coty sie nie pokochalam. Byly tez zapachy Avon'u, do moich ulubionych nalezal Rare Gold, lubilam tez bodajze Women Earth (mam je do dzisiaj, bo juz wycofane, ale jakos nie moge znalezc w nich juz zadnej nutki, ktora kiedys mnie zachwycala). Pierwsze wysokopolkowe to Dune (prezent od przyjaciolki) i moj pierwszy powazny zakup Extravagance... Te dwa ostatnie sa ze mna do dzis...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
moje pierwsze perfumy dostalam od mamy jakos konczylam wtedy chyba podstawowke. to byly Pink Lace Yardleya. bardzo mi zapadly w pamiec bo to byly pierwsze dorosle perfumy, wtedy to sie takie kupowalo jeszcze w pewexie czy baltonie
![]() potem sama sobie kupowalam perfumy - mialysmy z kuzynka obsesje jako gowniary nastolatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Oui Non de Kookai. Pierwsze zapamiętane wysokopółkowe zauroczenie to Lou Lou (na starszej siostrze), a pierwszy własny flakonik to Słonik
![]() Do dziś pamiętam ten zachwyt... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
Pierwsze "górnopółkowe" to Contradiction, kupione w ciemno przez internet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Nie bede oryginalna gdy napisze,ze moja przygoda z zapachami zaczela sie od exclamation czyli wykrzyknik zakupiony za wlasne kieszonkowe.POtem juz kolejno Vanilia Fields,Oui-non Kokai.Pierwsze z wielkich domow mody to byly Aqua di Gio Armaniego-dzis mi sie juz nie podobaja,ale nastoletnia dusza moja kochala wowczas oswiezacze.Zaraz potem postawilam na Dolce Vita Diora.I tak szalenstwo trwa do dzis i nie chce sie skonczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Pamietam jak dzis ...to bylo gdzies z 10 lat temu ok , w podstawowce bylam jeszce i dostalam od chrzestnej Slonia Kenzo
![]() ![]() ![]() ![]() natomiast pierwsze wysokopolkowe perfumy mojejm mamy to tez doskonale pamietam ...bylo to Paco Rabanne XS I Cerutti 1881 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Pierwsze były C-Thru Joy, dostałam pod choinkę na własne życzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze własne perfumy to Obsession Calvina Kleina - dostałam od cioci, dla której były za mocne.
Trochę za nimi tęsknię ![]()
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze, średniopółkowe to wycofany już Fetish (miałam świra na jego punkcie), i kolejny to Pret A Porter z Coty.
Takie troszkę wyżej pierwsze były chyba Marc'O'Polo Pure Morning, niestety chyba też już zapach-historia.
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Pierwsze ktore pamietam to byl Wykrzyknik Coty pamietam jaki to byl szpan w szkole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze to był Wykrzyknik
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Pierwsze perfumy którymi się psikałam to były... Miraculum
![]() ![]() Pierwsze które były MOJE i tylko moje - C-THRU Emerald,prezent od mamy na Mikołajki. Zapach ten wiąże się z niesamowitym okresem w moim życiu... W tym momencie wspomnienia są zarówno pozytywne jak i bolesne... Ale do zapachu mam sentyment ogromny i na sam widok flakonika serce bije szybciej... ![]() Pierwsze górnopółkowe - Burberry London (nowa wersja) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Moje takie naprawdę pierwsze, kupione tylko dla mnie to Gabriela Sabatini. Pamiętam, że były stosunkowo drogie ( jak na tamte czasy ), nie miały atomizera i wzdychały do nich moje koleżanki. U nas były wtedy nowością, zresztą w sklepach nie było też takiego wyboru jak teraz. A ja zamiast nowej bluzki miałam perfumy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie to pierwszymi byly chyba perfumki z pumy te rozowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Zawsze bardzo lubiłam zapachy ale nie miałam nigdy swoich perfum, tylko podkradałam mamie. Aż do 7 klasy podstawówki (chyba 1998 r.). Przyjechała wtedy do nas na wymianę Francuzka i przywiozła mi Noę a mojej mamie Fragile EDP. Nie mogłam uwierzyć własnym oczom, zwłaszcza, że kilka razy wcześniej podziwiałam Noę, głównie w reklamach (pamiętam ze flakonik był dla mnie wówczas najwyższym osiągnięciem w dziedzinie flakoników
![]() Pamiętam też do dzisiaj, że ta Francuzka miała w walizce piękną gwiazdkę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Moja mama od ojca dostawala przerozne perfumy, czesto cale zestawy miniaturek... Dior, Chanel...
(wciaz mamy te buteleczki) wiec to byly kontakty z perfumami. Moje pierwsze jakie dostalam dla siebie to chyba byla 5th avenue EA... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze "prawdziwe" to Acqua di Gio.
A moim podstawówkowym Signature Scent była Eau de Kookai. ![]() Oba wspominam bardzo miło i do dziś lubię.
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Taki pierwszy mój własny... To Pret-a-porte Coty. Bardzo go lubiłam, kupiłam za swoje oszczędzone pieniądze, więc ocywiście oszczędzałam zapach, ale w końcu było dno
![]() ![]()
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Najpierw było Fidji Guy Laroche'a, potem wykrzyknik, następnie Oui-Non Kookai (klasyczne), kolejne to mandarynka z linii Les Plaisirs Nature YR. Dokładnie w tej kolejności
![]() Edytowane przez mex Czas edycji: 2008-01-22 o 16:20 Powód: błędzior |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Najpierw White Satin (chyba, o ile nie mylę nazwy) Yardleya (jakoś koniec podstawówki - początek liceum, otrzymane w prezencie), potem w ogólniaku Kookai Oui-Non i Chipie Coty. Pierwsze perfumy kupione za kieszonkowe ( i to od razu górna półka, choć miniatura) to Kenzo Parfum D'Ete
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
S. Sssss. SSSSS.
|
nie pamiętam ktore konketnie byly pierwsze ale perfum uzywam chyba od dziecka :| najpierw podkradałam mamie a pozniej jak mama to odkryła to zaczeła mi kupowac perfumy
![]() pierwsze wysokopółkowe takie tylko moje to byla Escada Ibiza Hippie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze "prawdziwe" Acqua di Gio.
Dziś kojarzą mi się z zielonym ogórkiem,nie wróciłabym do nich na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
pierwsze "górnopółkowe" to light blue... prezent pod choinkę. i mimo, że pierwsze, to wcale nie było tak dawno temu...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Kiedyś, w liceum fioletowe Masumi po choinke, niesamowicie słodkie, ale baardzo mi się podobały
![]() Ale perfumy, podobnie jak wiekszość z Was podkradałam wcześniej mamie i w sklepie u mojej babci można było kupić niedrogo oryginalne próbki...Tak więc Słonia znam już jakieś 12 lat 8)
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Jeszcze w podstawówce dostalam na urodziny od mamy kolegi Rose Cardin (Pierre Cardin) - bardzo intensywne rozane, juz ich chyba nie ma. Natomiast pierwsza zapachowawa dlugoletnia milosc rodem z bezclówki to Green Tea EA - to juz czasy liceum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
![]()
I górnopółkowe C.Dion Belong
II Flower By Kenzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Chippie? Chyba coś takiego, miały słodziutki zapach, który do tej pory za mną chodzi. Niestety nie można chyba ich już znaleźć. Gdybyście jednak miały na nie jakiś namiar, to proszę - dajcie znać. Bardzo chciałabym je mieć
![]() Drugie, to Dolce Vita - Diora. Bardzo intensywne i zupełnie do mnie nie pasujące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Moją pierwszą wodą toaletową było Masumi Toujours Coty. Dostałam ją w prezencie w podstawówce i bardzo mi się podobała
![]() ![]() Edytowane przez priscilla Czas edycji: 2008-01-23 o 12:28 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
niecnotliwa dziewica
|
O matko, a bo to ja pamiętam?
![]() Tzn. pamiętam wykrzykniki Coty, w różnych kolorach, a później Chanson d`Eau. Pierwsze "górnopółkowe" były chyba Light Blue (w każdym razie tak twierdzi moja przyjaciółka, ja tego zwyczajnie nie pamiętam - czy możliwe, zebym wyparla ten fakt ze świadomości? ![]()
![]() |
#120 |
BAN stały
|
Hmmm to były baby Doll YSL, miałam chyba 14-15lat jak je dostałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.