|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Dziewczyny na forum był wątek na temat tego salonu, poszperajcie, jak znajdę to podam link. Opinie były bardzo złe
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
ja osobiście nie miałam do czynienia z salonem MaJa z Krzeszowic, wiec nie mogę sie wypowiadac bo znam jedynie zasłyszane opinie (negatywne)
jest na wizażu wątek o tym, poczytajcie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=MaJa podobne opinie czytałam na innych krakowskich forach ślubnych, ale na ile to jest prawda - nie wiem Natomiast mogę sie wypowiedziec na temat Mai z Topolowej. Dwa lata temu przyjaciele sie hajtali i moja koleżanka tam sobie szyła suknie. Najpierw znalazła w internecie wymarzoną suknie, wydrukowała zdjecie i poszła z tym zdjęciem na Topolową. Po 3 miesiącach miała sukienke dokładnie taką jak na zdjęciu. Kosztowała 1500 czy 1600 zł. Suknia była dobrze i ładnie uszyta. Zadnych wystających nitek czy prujących sie szwów. Nie było też zawalonych terminów. Po weselu oddała do nich suknie w komis. |
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Mnie również chodziło w takim razie o salon MaJa
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek.
Zostalo mi 1 miesiąc 22 dni
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
nam zostało 3miesiace 3 tyg i jeden dzien
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Witam mam takie pytanie nie wiem w sumie czy mogę zadać je tutaj ale spróbuję :ile mniej więcej trzeba czekać w Krakowie na sale? W niektórych miastach jest tak że czeka się kilka miesięcy lub rok bo większość jest zarezerwowane a jak to jest właśnie w Krakowie?? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dzieki.
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
witam! !
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój szczęsliwy dzień to 08.08.2009 i pozostało mi troszke czasu, ale mamy już sale i fotografa, teraz dyskutujemy na temat dobrej orkiestry lub dj
reszta to pomalutku
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
a mi zostało 36 dni i nerwówka daje o sobie znać
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam że mamy swój Krakowski wątek ;-) ja ślubuję 31.5, w kościele św. Katarzyny. Jest to duży, jasny, kościół z krużgankami na wypadek deszczu...
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny czy znacie jakiegos dobrego studia fotograficznego i zeby był w miare tani??bo w jednym z salonow zazyczyli sobie za sesje zdjeciowa w studio 900zł mało nie padłam...dzieki za odpowiedz
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
ja płace za fotografa 1200 zł i jest z nami od 14 do -2 w nocy i dodatkow plener w tym. a 900zł to wcale nei dużo tak mi się wydaje
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja nie będe pisac ile ja płace, bo Wy naprawde mało płacicie
a ile płacicie za orkiestre lub Dj? i kto według Was jest lepszy
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy DJ. Przede wszystkim bardzo długo szukaliśmy orkiestry - niestety, wszystkie które nas interesowały były zajęte, albo po prostu za drogie (ok.5tys). Zdecydowaliśmy się na pana Nowaka (ma chyba na imię Mariusz), jest bardzo miły i słyszeliśmy o nim dobre opinie .Chociaż mieliśmy przejscia z pierwszym DJ, któremu zapłaciliśmy nawet zaliczkę...ale to długa historia. Dwa dni kosztują nas 2 tys. + 500zł za karaoke następnego dnia (ale to już inny pan). Spór DJ czy orkiestra jest nierozstrzygnięty, ale osobiście cieszę się że będzie DJ. |
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli interesuje was inny dzień niż sobota to wystarczy pare miesięcy wcześniej.Niektóre sale przyjmują rezerwacje np od września na następny rok czyli wtedy wystarczy nawet kilka miesięcy, bo wcześniej nie przyjmują rezerwacji ![]() My mamy DJa i płacimy mu 2000 zł (wesele jednodniowe) wesele mamy w Balicach w Pałacu Radziwiłłów |
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja też uważam że za DJ 2000zł to nie dużo i cena normalna jak na 2009 rok, jednak mój TŻ jest strasznie nie ugięty i wręcz kłóci się ze mna
ze nie zapłaci za 12h pracy, tyle pieniędzy ale czas pokaże.... Może kiedy zobaczy wasze wypowiedzi zmieni zdanie
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
z tego co się orientuję to za dobrego DJa trzeba dać koło 2 tys
My mamy ślub w tym roku także może w przyszłym będzie trochę drożej, nie wiem
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
my sale i orkiester i kamarzyste i fotografe rezrewowaliśmy 1,5 roku wcześniej orkiestre mamy z nowego sącza razem z wodzirejem i za jeden dzień płacimy im 2600zł z tym że goście nie płacą za dedykacje natomiast jeśli chodzi o dj to 2 tys zl to naprawde nie duzo. ja osobiście wole orkiestre na wesele ale każdy lubi co innego
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby 12h pracy i 2tys to dużo, ale przecież DJ czy zespół to 50% udanego wesela! lepiej nie ryzykować, a z tego co się orientuję to profesjonalni wodzireje właśnie tyle biorą. |
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z góry dziękuje
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pan wodzirej na imię ma Mirek bardzo dużo oglądaliśmy płyt z wesela jak grały różne orkiestry i muszę powiedzieć że jego zespół najbardziej nas zaskoczył oczywiście mile to w jaki sposób prowadzą całe wesele jest naprawdę rewelacyjnie, wiem też że z terminami u niego jest bardzo ciężko a gra on na weselach dosłownie w całej Polsce |
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może podpowiecie mi gdzie zrobić plener w Krakowie? Fotograf jest naszym znajomym, dopiero co zaczął przygodę ze ślubami, chciałabym mu coś podpowiedzieć. Nie chcę zdjęć na Rynku, byłabym zestresowana tłumem, ślub mamy w okolicach Krakowskiej-niestety Skałka odpada, coś tam budują. Macie jakieś pomysły?
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
ja prponuję park w mogilanach jest tam poprostu pięknie . piękne widoki, alejka miłości zrobiona z drzew no poprostu cudownie
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
hej Krakowianki
![]() wiecie moze czy sa duze trudnosci z zalatwieniem slubu w Tyncu? a moze slyszalyscie cos o warunkach i cenach wesela w Hotelu Tynieckim? co prawda do slubu jeszcze pare lat, ale chcialabym sie zorientowac wstepnie ![]() jak cos slyszalyscie lub wiecie z wlasnego doswiadczenia prosze o info |
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Parę lat? no nieźle
zapytam się koleżanki bo planują tam wesele w lipcu 2009.
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.