![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Dziewczyny na forum był wątek na temat tego salonu, poszperajcie, jak znajdę to podam link. Opinie były bardzo złe
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
ja osobiście nie miałam do czynienia z salonem MaJa z Krzeszowic, wiec nie mogę sie wypowiadac bo znam jedynie zasłyszane opinie (negatywne)
jest na wizażu wątek o tym, poczytajcie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=MaJa podobne opinie czytałam na innych krakowskich forach ślubnych, ale na ile to jest prawda - nie wiem Natomiast mogę sie wypowiedziec na temat Mai z Topolowej. Dwa lata temu przyjaciele sie hajtali i moja koleżanka tam sobie szyła suknie. Najpierw znalazła w internecie wymarzoną suknie, wydrukowała zdjecie i poszła z tym zdjęciem na Topolową. Po 3 miesiącach miała sukienke dokładnie taką jak na zdjęciu. Kosztowała 1500 czy 1600 zł. Suknia była dobrze i ładnie uszyta. Zadnych wystających nitek czy prujących sie szwów. Nie było też zawalonych terminów. Po weselu oddała do nich suknie w komis. |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Mnie również chodziło w takim razie o salon MaJa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek.
Zostalo mi 1 miesiąc 22 dni ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
nam zostało 3miesiace 3 tyg i jeden dzien
![]()
#96 |
Raczkowanie
|
Witam mam takie pytanie nie wiem w sumie czy mogę zadać je tutaj ale spróbuję :ile mniej więcej trzeba czekać w Krakowie na sale? W niektórych miastach jest tak że czeka się kilka miesięcy lub rok bo większość jest zarezerwowane a jak to jest właśnie w Krakowie?? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dzieki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
witam! !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Mój szczęsliwy dzień to 08.08.2009 i pozostało mi troszke czasu, ale mamy już sale i fotografa, teraz dyskutujemy na temat dobrej orkiestry lub dj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
a mi zostało 36 dni i nerwówka daje o sobie znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam że mamy swój Krakowski wątek ;-) ja ślubuję 31.5, w kościele św. Katarzyny. Jest to duży, jasny, kościół z krużgankami na wypadek deszczu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny czy znacie jakiegos dobrego studia fotograficznego i zeby był w miare tani??bo w jednym z salonow zazyczyli sobie za sesje zdjeciowa w studio 900zł mało nie padłam...dzieki za odpowiedz
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
ja płace za fotografa 1200 zł i jest z nami od 14 do -2 w nocy i dodatkow plener w tym. a 900zł to wcale nei dużo tak mi się wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
to ja nie będe pisac ile ja płace, bo Wy naprawde mało płacicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy DJ. Przede wszystkim bardzo długo szukaliśmy orkiestry - niestety, wszystkie które nas interesowały były zajęte, albo po prostu za drogie (ok.5tys). Zdecydowaliśmy się na pana Nowaka (ma chyba na imię Mariusz), jest bardzo miły i słyszeliśmy o nim dobre opinie .Chociaż mieliśmy przejscia z pierwszym DJ, któremu zapłaciliśmy nawet zaliczkę...ale to długa historia. Dwa dni kosztują nas 2 tys. + 500zł za karaoke następnego dnia (ale to już inny pan). Spór DJ czy orkiestra jest nierozstrzygnięty, ale osobiście cieszę się że będzie DJ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niektóre sale przyjmują rezerwacje np od września na następny rok czyli wtedy wystarczy nawet kilka miesięcy, bo wcześniej nie przyjmują rezerwacji ![]() My mamy DJa i płacimy mu 2000 zł (wesele jednodniowe) wesele mamy w Balicach w Pałacu Radziwiłłów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja też uważam że za DJ 2000zł to nie dużo i cena normalna jak na 2009 rok, jednak mój TŻ jest strasznie nie ugięty i wręcz kłóci się ze mna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
z tego co się orientuję to za dobrego DJa trzeba dać koło 2 tys
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
my sale i orkiester i kamarzyste i fotografe rezrewowaliśmy 1,5 roku wcześniej orkiestre mamy z nowego sącza razem z wodzirejem i za jeden dzień płacimy im 2600zł z tym że goście nie płacą za dedykacje natomiast jeśli chodzi o dj to 2 tys zl to naprawde nie duzo. ja osobiście wole orkiestre na wesele ale każdy lubi co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby 12h pracy i 2tys to dużo, ale przecież DJ czy zespół to 50% udanego wesela! lepiej nie ryzykować, a z tego co się orientuję to profesjonalni wodzireje właśnie tyle biorą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pan wodzirej na imię ma Mirek bardzo dużo oglądaliśmy płyt z wesela jak grały różne orkiestry i muszę powiedzieć że jego zespół najbardziej nas zaskoczył oczywiście mile to w jaki sposób prowadzą całe wesele jest naprawdę rewelacyjnie, wiem też że z terminami u niego jest bardzo ciężko a gra on na weselach dosłownie w całej Polsce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może podpowiecie mi gdzie zrobić plener w Krakowie? Fotograf jest naszym znajomym, dopiero co zaczął przygodę ze ślubami, chciałabym mu coś podpowiedzieć. Nie chcę zdjęć na Rynku, byłabym zestresowana tłumem, ślub mamy w okolicach Krakowskiej-niestety Skałka odpada, coś tam budują. Macie jakieś pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
ja prponuję park w mogilanach jest tam poprostu pięknie . piękne widoki, alejka miłości zrobiona z drzew no poprostu cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
hej Krakowianki
![]() wiecie moze czy sa duze trudnosci z zalatwieniem slubu w Tyncu? a moze slyszalyscie cos o warunkach i cenach wesela w Hotelu Tynieckim? co prawda do slubu jeszcze pare lat, ale chcialabym sie zorientowac wstepnie ![]() jak cos slyszalyscie lub wiecie z wlasnego doswiadczenia prosze o info |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Parę lat? no nieźle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.