Czy ja jestem egoistką?;( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-21, 22:42   #91
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Czy ja jestem egoistką?;(

dobrze że jest ok. tylko nie wiem jednego, on chciał tam pracować w końcu czy nie?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 23:03   #92
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Czy ja jestem egoistką?;(

Cytat:
Napisane przez Pati_j Pokaż wiadomość
Fresa uważasz że to jest egoizm że chcę być z moim TŻ widzieć go i czuć a nie tylko opierać się na telefonach itp? Bo ja uważam że milość trzeba pielęgnować a nie da się tego robić przez same smsy i rozmowy telefoniczne, przynajmniej nie na tak długi okres. i skoro mój TŻ nie chce sam podjąć decyzji to myślę ze on też ma dosyć takiego "fikcyjnego" zwiazku

Cytat:
Rena nie chodzi o to ze bym nie chciała ale przede wszystkim o moich rodziców, przecież nie ma sensu im nawet o czymś takim wspominać, oni wciąż traktują mnie jak małą dziewczynkę która się zaraz zgubi w dorosłym świecie takie dalsze plany to mieliśmy z moim TŻ ze po maturze gdy on będzie pracował w tej straży to wynajmniemy jakąś małą kawalerkę w jego mieście i tam też będę studiować... ach marzenia... a moi rodzice zaregowali na to: co?! gdzie?! tak już to widzę!! no i planuj sobie tu przyszłość
Cytat:
Ach powoli....
Freso po pierwsze ja się uczę w technikum a nie w liceum i za rok piszę maturę i zdaję egzamin zawodowy. Jeśli byłoby to liceum to nie miałabym nic do stracenia bo maturę mogę zrobić w każdej innej szkole ale wybrałam właśnie technikum żeby mieć jednak tego technika I maturę.
Po drugie problem nie jest w mojej decyzji tylko w samej realizacji takiego pomysłu. Może akurat Ty masz tolerancyjnych rodziców którzy pochwalają usamodzielnianie się córki ale JA TAKICH NIE MAM. Moi mi nawet nie dadzą do końca zaprezentować planu mojej przeprowadzki do Cieszyna. To nie jest takie proste. I przecież ja nie zabraniam mu rozwijania się bo chcę żeby tam pracował ale najpierw chcę trochę zadbać o nasz związek który przez te ostatnie 9 miesięcy trochę jednak podupadł. I skoro on sam nie chciał podjąć decyzji to wydaje mi się że mu też nie było łatwo i też ma wątpliwości czy nasz związek wytrzyma jeszcze tak długą rozłąkę.
Cytat:
hej dziewczyny piszę dopiero teraz bo wcześniej nie miałam czasu (czyt. NIE ODSTĘPOWAŁAM MOJEGO TŻ-ta NA KROK). Piszę dla tych które były zainteresowane tym wątkiem.
W piątek przyjechało moje kochanie i tak wyszło że ani ja ani On nie rozpoczynaliśmy tego tematu, spędziliśmy miło czas, poszliśmy na piwko i było fajnie. Dopiero w sobotę sobie zaczęliśmy rozmawiać na poważnie i powiedziałam mu że boję się (TAK TO JEST NAJWŁAŚCIWSZE SŁOWO!) że jak będzie znów tak daleko to coś się może między nami popsuć ale z drugiej strony widzę że to jest dla niego wielka szansa... I wiecie co? On mi powiedział że już zdecydował i nie zostawi mnie więcej samą Czy się cieszę? Pewnie, w środku jestem przeszczęśliwa tylko jednak coś mnie gryzie że z mojego powodu zrezygnował. Bo próbowałam wybadać co myśli żeby później tam spróbować się dostać ale TŻ mi powiedział wprost że on tam już wogóle nie chce iść także teraz już totalnie nie wiem co myśleć. Napewno będę Go jeszcze w przyszłości namawiać żeby chociaż spróbował tam ale nie wiem jak to będzie
Napewno myślicie że jestem marudna... hmmm faktycznie
Chciałam podziękować za WSZYSTKIE wyrażone tu opinie przede wszystkim dziękuję Tamie bo nieraz nie musiałam komuś coś tłumaczyć bo ona zrobiła to za mnie i widziałam że mamy taki sam tok myślenia dziękuję!
pozdrawiam wszystkie wizażanki!!!: cmok:
Mi wypada się wypowiedziec w tym watku, bo żyje w związku na odległość. Zwrot "fikcyjny związek" uraził mnie, bo fikcja nie jest. Zyje tak ponad dwa lata i nie narzekam.
Według mnie jesteś egoistka, masz wszystko zaplanowane w kązdym calu- wyjazd do londynu,praca,itd. A gdzie jest zdanie drugiej osoby??
Argument,bo moi rodzice traktuja mnie jak dziecko. Skoro jestes w technikum, to masz 19 lat. W wieku 19 lat zaczełam studia, musiałam się usamodzielnić w obcym mieście. Wielka tragedia, to nie była. Im dłużej będziesz tak żyć tym będzie cięzej się usamodzielnić.
Dobra zrezygnował z tej oferty, przy takim bezrobociu. A co zrobisz jesli dostanie nową ofertę poza miejscem zamieszkania??

Z mojego doświadczenia- żyjemy w innych miastach, w trakcie sesji (czyli teraZ) prawie sie nie widzimy. Dodatkowo mój TŻ zapragnął zaczać kariere naukowca- czyli konferencje, wyjazdy, symopzja. tegoroczny weekend majowy spędze sama, bo gdzieś frunie. Nigdy nie byłam na tyle bezczelna, by powiedziec mu, że nie pielęgnuje miłości. Niech się realizuje, spełnia marzenia. A żeby na stare lata nie powiedział mi "Przez Ciebie jest to i owo..."
Radze Ci się przygotować, że może Ci wypomnąc nawet w niedalekiej przyszłości, że rzucił przez Ciebie prace,a teraz jest bezrobotny. Nikogo nie można więzić w imię miłośći.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości