![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: pu-erh,czy to działa?
dziękuję syndi
![]() a mogłabyś jeszcze napisać czy to pudełko ma jakiekolwiek polskie opisy? i coś szczególnego po czym można poznać oryginał? na zdjęciu wygląda tak jak ta w "moim" sklepie zielarskim, więc jeśli jest taka sama - oszczędziłabym na wysyłce ![]() p.s. ja ograniczam się do 1 filiżanki czerwonej na dzień - jak na razie
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ja pije ja od niedawna, ale juz troszeczke mi pomogla. Smak nieciekawy, ale da sie przyzwyczaic. Polecam szczegolnie te z herbaciarni- lepsze jakosciowo i smaczniejsze. Mi szczegolnie odpowiada PE o aromacie pomaranczy. Earl gray mimo, iz normlanie w wypadku czarnej mi odpowiada, to PE nie trawie jej. Cytrynowa tez sprobowalam- nie jest zla. Mam nadzieje, ze chociaz 2kg zrzuce, bo w sumie duzo wiecej nie potrzebuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w ogóle czytałam gdzieś, że te wszystkie polskie "oryginalne" herbaty to tak naprawdę "ściepy" Że chinczycy wysyłają na eksport te najgorsze a sobie zostawiają te dobre. Nie wiem ile w tym prawdy, ale tak przeczytałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ta herbata na stronie zielarni wyglada inaczej bowiem dali informacje,ze zmienili opakowanie bo byly podrabiane!!Moja jest w ladnym opakowaniu i napisy sa chinskie a na odwrocie jest tez informacja po polsku,ale krotka.
Z tego co wiem,ta lisciasta dziala najlepiej,bo jest mocna i zaparza sie kilka razy te same liscie a te w saszetkach tylko raz.co oznacza ze sa b.slabe. Jesli chodzi o kawe tez ograniczylam,jak musze to pije raz dziennie z lyzka cukru lub slodzikiem...unikam raczej mleka do kawy,bo tym tez sie utuczylam...i pozatym mleko dziala usypiajaco. Niewiem czy to od herbaty ale czesto chce mi sie spac-mialam zawsze niskie cisnienie ale pu-erh niby obniza choc niesadze,bo jak wypilam raz wieczorem to niemoglam spac...ahhhh to cisnienie mysle,ze kawe mozna pic i jakis sok,ja pijam jablkowy ale go rozcienczam z woda..wiele osob schudlo bez zadnej diety!! niepije zadnych gazowanych ani slodzonych napoi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: pu-erh,czy to działa?
szczerze to ja juz sama nie wiem, wszystko zalezy od przemiany materii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Czy ktos mógłby mnie oświecić w następującej kwestii: czy herbata pu-erh jest nazywana pogromcą tłuszczu dlatego, ze pomaga szybciej spalić tłuszcz, który się zjadło w posiłkach w ciągu dnia, czy też spala ten juz odłożony w postaci np. wałeczków na brzuchu? Moja mama dowiedziała się, że tą herbatę powinno się wypić koniecznie, jeśli zjadło się tłusty obiad na przykład. Ona tak robiła; nie zauwazyłam by schudła, ale mówiła, ze się bardzo dobrze czuje po niej, nie ma uczucia ciężaru na żołądku, co często się zdarza po ciężkim, tłustym jedzeniu. Może to pomyłka, że ta herbata działa odchudzająco? Moze ona po prostu pomaga neutralizować tłuszcz z posiłków? Czy ktoś wie? a, jeszcze jedno pytanko. Anamnezis napisała, ze nie kupiła Liptona, bo w składzie jest maltodekstryna. Jaki jest wpływ maltodekstryny na organizm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
To ja też się podepnę pod ten ciąg pytań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
pijalam swego czasu pu-erh i jestem z niej zadowoona - taki troch esikacz, ale dobrze pozniej moj brzuszek trawil
efekty byly niewielkie, ale nie pijalam jej regularnie! za to poprawiala mi nastruj i napedzala do zycia ![]() LUBIE PU_ERH... IMO jeste lepsza od Zielonej!
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Anamnezis, dzieki za odpowiedź. Ja też już nie będę piła tego Liptona, skoro zawiera pochodną skrobi. Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, bo stosuję dietę ograniczajacą bardzo węglowodany... następnym razem będę uważniej czytać skład. Nie przyszło mi do głowy, że herbata może zawierać takie "śmietki"....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Trzeba miec cierpliwosc by zobaczyc efekty.Wiele osob schudlo nawet bez diety,wiec tez wiele zalezy od naszej psychiki i nastawienia.Jesli ktos niewierzy,ze to odchudza to chocby pil pewny srodek na odchudzanie to nieschudnie,bo psychika zablokuje wszelkie funkcje chudniecia.Nasz umysl ma potezna moc-sprawdzilam to na sobie!!Mi szybko cialo chudnie mimo iz waga sie waha..ale mysle za czasem jadam za malo i organizm sie broni-moze nie za malo ale tresc malo kaloryczna,ale mysle ze to sobie wyreguluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Pu-Erh - można ją pić cały czas?
Jak wyżej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chodzi mi o takie klasyczne herbatki Pu-Erh, które można kupić w każdym sklepie spożyczym, np. Vitaxu czy Herbapolu, pite w ilości 2-3 ccodziennie. Z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja pije już z trzy latka (albo i dłużej). Zazwyczaj około 3 filiżanki dziennie
![]() ![]() Dlaczego niby nie można jej pić cały czas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pu-Erh - można ją pić cały czas?
ja zdecydowanie pije caly czas i nic zlego mi sie nie dzieje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() gdyby jednak ktoś miał inne zdanie, piszcie ![]() ja jednak robię co parę miesięcy 2-tygodniową przerwę aby organizm się nie przyzwyczajał do Pu-Erh, ale tew przerwy są tak rzadkie, że wolałam się upewnić ![]()
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Ja również myślę, że można pić Pu-Erh cały czas
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
jakiś czas temu piłam jej dosyć dużo, kilka szklanek dziennie i po pewnym czasie źle się czułam. Było mi słabo, nie miałam siły. Doczytałam się potem, że herbata ta wypłukuje z organizmu magnez i stąd mogą pojawić sie takie dolegliwości. Potem piłam jej mniej, zaczęłam brać magnez, ale nadal jakoś "dziwnie" się czułam. Kwestia reakcji organizmu po prostu
![]()
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Nie radzę jej pić dłużej. Robiłam to prawie rok. Źle się czułam - zawroty głowy, itp. W połączeniu z dietą wyszło... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127964 :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Tylko że właśnie ja nie stosuję żadnej diety
![]() ![]() ![]() ale faktycznie zaczynam czuć się trochę zmęczona - albo - wmawiam sobie ![]()
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Pu erh wyplukuje magnez ?? pierwsze slysze.. Musze popytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
ja tez pilam pu-erh przez jakis czas i niby dobrze sie czulam ale moja ccera zle to odczula
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
ja tez pije caly czas po3 kubeczki dziennie i czuje sie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja piję pu-erh...zazwyczaj 3 razy dziennie,czasami wiecej, czasami mniej, zdarza mi się o niej zapomnieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam też, że duże ilości pu erh mogą szkodzic wątrobie, ale to nie jest potwierdzona i pewna informacja, przeczytałam tylko kiedys czyjąś wypowiedz na jakimś forum na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Mnie moja ciocia, która jest lekarzem, powiedziała, ze jesli przesadzi sie z iloscią tej herbatki, to po dłuzszym czasie zaczyna wypółkiwac ona z organizmu mangan i potem magnez. Ale trzebaby jej wypijac ok 3-4 litrów dziennie przed bardzo długi czas, zeby tak sie działo. Mangan jest ospowiedzialny za sińce pod oczkami, i magnez cześciowo tez. A magnez z organizmu wypółkuje kawunia. Dlatego trzeba do wszystkiego podchodzic z głową, tzn nie pic jej litrami a powinno byc wszystko dobrze.
![]() ![]() ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam Pu-Erh. Piję ok. 3 szklanek dziennie od kilku miesięcy. Wcześniej aplikowałam sobie zieloną herbatę. Też super.
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
tez pije pu-erha od dobrych kilku lat i nie odczulam jeszcze skutkow ubocznych. poza tym jak dla mnie to jest jedyna herbata, ktora mi smakuje, o wiele bardziej niz zielona, ktora kiedys wrecz meczylam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | ||
Rozeznanie
|
Hmm mam do "powiedzenia" kilka rzeczy, a mianowicie:
1) tak jak nie ma żadnych cudownych kosmetyków, tabletek czy owoców dzięki którym schudniemy, tak i nie ma żadnej herbaty która taki efekt wywoła, choćbyście się nie wiem jak katowały, efektów nie osiągniecie bez diety o obniżonej zawartości kalorycznej oraz zwiększenia wysiłku fizycznego, 2) te 2kg niby stracone przez Was w ciągu miesiąca to jedna wielka bzdura... właśnie 2kg a nawet ciut więcej to zwykłe wahania wagi, na które może mieć wpływ i to w czym i kiedy się ważycie (rano po wypróżnieniu i nago będziemy ważyły mniej niż wieczorem przed wypróżnieniem lub w ciuszkach), od dnia cyklu (wiadomo jakiego ![]() 3) herbaty czerwone, zielone lub białe kupowane w marketach czy na targowiskach nie mają nic wspólnego z herbatami, które mają przynieść rezultaty wypisywane na ich opakowaniach... mam znajomego, który pracuje w jednej z firm zajmujących się m.in. pakowaniem takich herbatek i z tego co mówił, tylko 1/4 każdej saszetki to prawdziwa herbata, a reszta to jakieś tandetne dodatki, polepszacze smaku, różne odmiany ziół znacznie tańszych od herbaty, kawałki owoców lub kwiatów np. hibiskusa... niestety nie kupimy PRAWDZIWEJ herbaty czerwonej, zielonej czy białej za 3 czy 6zł ![]() Co do właściwości Pu-Erh "powiem" tyle, że sama jestem jej fanką. Zresztą uwielbiam wszelkie herbaty owocowe, ziołowe, czerwone, zielone i białe... Samej czerwonej wypiłam kilkadziesiąt rodzajów i szczerze mówiąc efekty były marne dopóki nie sięgnęłam w sklepie zielarskim po coś "z wyższej półki". Do kupna tej herbatki przekonały mnie pozytywne opinie jakie znalazłam w internecie, wzmianka na pudełku o tym że ta herbatka otrzymała kilka nagród oraz hologram. Kupiłam, napiłam się i dopiero wtedy zrozumiałam na czym polega różnica między herbatą z bio-active a herbatą opatrzoną napisem "oryginalna chińska herbata czerwona" za 18zł ![]() Konkretnie chodzi mi o herbatę czerwoną prasowaną w kostkach Pu-Erh Haichao Tea ![]() ![]() ![]() OK miłe Panie, przejdźmy do konkretów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herbatę czerwoną należy pić po posiłku a nie przed posiłkiem (tak jak się to robi z herbatą zieloną) i absolutnie nie należy jej słodzić... Jeśli już macie kupować jakieś herbaty inne niż czarna czy owocowe, to naprawdę nie warto tracić pieniędzy na szajs ze sklepiku... Kupcie herbatę na wagę, idźcie do herbaciarni albo sklepu zielarskiego, zamówcie na Allegro kilka gramów herbaty liściastej... Może to wyjdzie drożej, ale przynajmniej macie większą pewność że nie pijecie czarnej herbaty z dodatkiem ziółek tylko prawdziwą czerwoną czy zieloną herbatę... Herbatka o której pisałam to http://panaceum-international.pl/skl...-125g-p-2.html ![]() ![]() Ps. jeśli nie jesteście w stanie pić takich herbat, możecie sięgnąć po pigułki pu-erh, nawet ta sama firma je produkuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Ta herbatka działa, ale trzeba pic ją regularnie min. 3 razy dziennie i codziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
czas na herbate - pu erh na odchudzanie
Witajcie,
od kiedy tylko pamiętam mam spory problem z nadwagą, w mojej rodzinie to sprawa genetyczna - wszyscy mogą się pochwalić "nadprogramowymi" kilogramami. Ostatnio byłam u dietetyka (jestem z małej mijscowości, więc musiałam się tam kawał drogi pofatygować) i pani doktor powiedziała mi, że najważniejsze to zdrowe przyzwyczajenia, moja dieta jest dobrze zbilansowana, więc polecone zostało mi picie naturalnej czerwonej herbaty w postaci calych liści.. >ciach> Edytowane przez macerata Czas edycji: 2012-06-27 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.