Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-07, 16:22   #91
p_a_t21
Przyczajenie

Dot.: Kielce

dziewczyny dzieki za wszysktkie informacje
jednak mam jeszcze kilka pytań ( i pewnie długo bede miała )
gdzie w kielcach ( i okolicach) można zlecić uszycie ślubnej sukni na wzór zdjecia? i czy wiecie coś o parafiach gdzie maja sie zacząć kursy przedmałżenskie ( w mnie mają być dopiero na wielkanoc)?
p_a_t21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 10:37   #92
asiek_79
Przyczajenie

Ja też poszukuję krawcowej, także przyłączam się do prośby o namiary. Aktualnie kurs przedmałżeński jest w parafii Św. Józefa, w niedziele o 19. To już któreś z rzędu spotkanie, ale w zasadzie co tydzień dochodzą nowe pary.
asiek_79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 14:49   #93
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez ANUSIAKIELCE Pokaż wiadomość
Hej. Jesli chodzi o fryzjera to ja polecam ten w realu osobiscie , albo matriksa koła placu wolnosci!!!! Dj tez zanm fajnego p.Marka tylko niemam namiaru na niego niestety(ale jak cos to do tygodnia powiinam zdobyć) wiem ze mieszka on na słoneczny ale naprawde super prowadzi imprezy !!!!!
w realu już nie ma salonu fryzjerskiego a koło placu wolności kojarzę tylko salon Trendy, Matrix jest na Jagiellońskiej

Ja ze swojej strony mogę polecić Atelier fryzjerskie na Słowackiego - widziałam 3 fryzury slubne u moich koleżanek i były rewelacyjne Poza tym dziewczyny ze Słowackiego robią też super paznokcie - jeśli któraś jest zainteresowana
Dużo dobrego słyszałam też o dziewczynach z salonu Ewan na Wesłoej - też ponoć fajne fryzurki robią
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 17:19   #94
mela26
Raczkowanie

witam wszystkich po raz pierwszy!
zaczynam organizowac swój slub w kielcach wiec bardzo przydadzą mi sie wszystkie wasze rady. Nikt nie pisał o restauracji Bristol - ja chyba tam będę mieć imprezę. Nie wiem czy jest niepopularna, czy jakieś niemiłe doswiadczenia... mam nadzieje że nie... wg mnie duży atut- wszystko wliczone w cenę. jeśli do standardowych cen 120-130zł/os w innych ładnych salach w kielcach doliczymy napoje, alkohol, owoce, ciasta i nierzadko obsługę to wyjdzie podobnie. a sala piękna i mozna sie zając innymi rzeczami niz bieganie po makro i kupowanie hektolitrów napojów i wódki
myślę o uszyciu sukni bo nic mi sie nie podoba i wolałabym nie wydawac sum zakończonych trzema zerami... czy znacie dobre krawcowe, albo ewentualnie jakies fajne komisy gdzie mozna kupic suknie za grosze a potem ja przerobic?
pozdrawiam serdecznie
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 19:08   #95
ANUSIAKIELCE
Przyczajenie

HEJ. Ja byłam tam na weselu i sala ładna zaczywiscie ,ale mała moim zdaniem ,a menadzer tego lokalu jest strasznie natrety i fciska strasznie sale!!! Jedzenia było troche mało moim zdaniam i obsługa kiepska. Wszysko zrobione bardziej pokazowo,a jesli chodzi o opinie weselników nie majo ani dobrego ,ani złrgo zdania . Juz lepijej jest w CASTOR na ul Krakowskiej!
ANUSIAKIELCE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 20:30   #96
Puchatek M.
Rozeznanie

Mela witam na forum. Ile placisz za osobe? Tez slyszalam, ze sala jest mala. Kolezanka kupowala sukienke w komisie na Staszica i bardzo byla zadowolona. Ja nie bylam w zadnym, bo chce nowa.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 20:43   #97
mela26
Raczkowanie

Płacę 147zł ze wszystkim... ogladalam rózne sale, nie ma terminów na lipiec 2007 zbyt wiele, zależy mi też na pięknym wnętrzu bo chcę mieć ładne fotografie z gośćmi - kamerzysty nie bedzie. trochę sie boję ze mało miejsca ale goscie zawsze znajdą miejsce do tanca choćby na korytarzumoze nie bedzie tak źle... nie jestem z kielc i jeżdze już długo i ogladam te rózne sale a terminy uciekają jak ja sie zastanawiam...
Anusia , na ile osób było to wesele na którym byłas?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-16, 15:45   #98
ANUSIAKIELCE
Przyczajenie

pa

Edytowane przez ANUSIAKIELCE
Czas edycji: 2006-10-22 o 11:35
Stary 2006-10-16, 20:34   #99
mela26
Raczkowanie

Anusia, dzięki za rady. Wyszło zupełnie inaczej bo sie okazało że jakies kombinacje w tym bristolu... mieliśmy juz wplacac zaliczke a tu mowia ze juz nie ma terminu a juz dwa razy przesuwany, nie chcielismy włascicielom przeszkadzac w weekend bo o to prosili a tu jednak ktos sie do nich wybral i zwinął nam termmin.... moze to i lepiej.....szukamy wiec nadal
czy 10zł za ciasta i tort na osobę to dużo? jak myślicie koleżanki?
pozdrawiam i dzieki z gory za wszystkie cenne rady
Stary 2006-10-16, 21:10   #100
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!Widze, że coraz częściej pojawia się temat sukienki więc postanowiłam się z Wami podzielić moimi doświadczeniami Otóż chciałam wybrać coś z posezonowych promocji, więc zjeździłam całe Kielce w poszukiwaniu tej jedynej kreacji..i nic nie dość, że wybór był mały to jeszcze ceny wcale nie zachęcały. Zdesperowana pojechałam do Buska(sklep poleciła mi znajoma) i po prostu opadła mi szczęka Ogromny wybór, piękne sukienki, w każdej chwili szyją na miarę sukienkę jaką się wybierze no i te ceny połowę niższe jak w Kielcach (spokojnie można wybrać suknię za mniej niż 1000zł). Właścicielka mówiła, że dużo dziewczyn wybiera sukienki w Kielcach, a przyjeżdża zamawiać u nich, bo taniej. Mają suknie m.in. gali i urszuli matei, a w grudniu otwierają sklep z hiszpańskimi sukniami(m.in la sposa). Naprawdę polecam wycieczkę do Buska, ja się tam wybieram w lutym, bo będzie wtedy największy wybór i jestem na 100% pewna, że tam znajdę tę najpiękniejszą
Pozdrowionka
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 09:18   #101
mela26
Raczkowanie

chyba dziś muszę zdecydowac.... znalazłam jeszcze dworek staropolski na ul. Przejazd, słyszałyście cos moze? ceny dość konkurencyjne... a tak to chyba zdecyduje sie na karczówke, slyszałam rózne opinie ale moze nei bedzie tak źle... w moim przypadku nie wchodzi w gre nic poza kielcami. w karczówce ok.90 osób to moze nie bedzie tłok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-17, 11:41   #102
asiek_79
Przyczajenie

Nam ten Dworek Staropolski nie bardzo sie podobał, choc ceny faktycznie konkurencyjne. Braliśmy tez pod uwage Karczówkę, ostatecznie został Stangret.
Stary 2006-10-17, 11:52   #103
DrGandzia
Zadomowienie

Witam wszystkie Panie
Nie myliłam sie co do Pensjonatu Sosnowy Dworek - REWELACJA.Goście byli zachwyceni po prostu wszystkim, nie było ani jednego gościa spośród 140 osób, która by nie była zadowolona.Obsługa i właściciele sie spisali na medal. Nawet Ci którzy mieli wesele w Castorach, Stangretach i innych okrzyczanych salach stwierdzili, że tamte sale do tego Pensjonaciku w Sukowie się umywają.KOBIETKI, KTÓRE BIERZECIE ŚLUB NIEBAWEM JEDZCIE I SPRAWDZCIE BO NA PRAWDE WARTO. NA PEWNO NIE BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ.Ja i mój mąż jesteśmy pod wielkim wrażeniem.Bardzo miło nas zaskoczyli, kiedy w niedzielny poranek(kiedy my jeszcze smacznie spaliśmy) właściciele Sosnowego Dworku - naszych gości uraczyli smacznym sniadankiem, za który my nie płaciliśmy.Poza tym nie należało to do ich obowiązków...
A tak na marginesie ANUSIAKIELCE my równiez mieliśmy przepiekne pokrowce na naszych tronach, a nasi goście bardzo wygodne krzesła - to chyba na tyle jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem Wam na każde
JESZCZE RAZ GORĄCO POLECAM, I ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA TEGO UROCZEGO MIEJSCA.
POZDRAWAIM WSZYSTKICH, KTÓRZY JESZCZE NIE PODJELI DECYZJI
DrGandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 11:57   #104
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiek_79 Pokaż wiadomość
Nam ten Dworek Staropolski nie bardzo sie podobał, choc ceny faktycznie konkurencyjne. Braliśmy tez pod uwage Karczówkę, ostatecznie został Stangret.
JA BYM SIĘ ZASTANOWIŁA NAD TYM STANGRETEM ...
MNIE OSOBIŚCIE JEDZENIE TAM BARDZO NIE SMAKOWAŁO, A SALA DO TAŃCZENIA BEZNADZIEJNA POZA TYM NIE ŁADNIE BYŁA UBRANA, A TO RÓWNIEZ JEST WAŻNE
Stary 2006-10-17, 20:31   #105
ANUSIAKIELCE
Przyczajenie

a ALE JESLI CHODzI O PORUWANANIE Z KARCZÓWKA TO SOSNOWY DWOREK JEST O 10000000 RAZY LEPSZY ,NAWET MOIM ZDANIE BO KARCZÓWKA TO NAJ GORSZE CO MOZE BYC!!!!!!! TO TYLKO MOJA SUGESTIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-17, 20:57   #106
małgorzata x27x
Przyczajenie

Witajcie dziwczęta!!!

Ja jestem prawie swierzo upieczona żonka ,wesela miałam w czerwcu własnie w stangrecie i podpisuje sie pod ANUSIAKIELCE było super , a po tem miałam naprawde duzo wesel w rodzinie bo w tym roku to chyba wszyscy z rodziny sie pożenili i stangret był bezkonkurencyjny co do obsługi ,wystroju,lokalizacji i jedzenia bo z sala do tanczenia to fakt ze trocha mała ale cos zA cos, a i taK wszyscy na raz nie tancza ,ja wesela miałam na 145 osób!
Byłam tez w karczówce ,fatalna obsługa, w magnoli jedzeniai obsługa kiepska ,lesnyc dwór tez super tylko troche sztywno tamto wesele wspominam, dworek stropolski stoche stary juz i nie za ładna sala. nie w moim guscie. Znajomio przyznali ze naj lepiej było w STANGRECIE
Moja miła DrGandzia niewiem czemu sie tak zle wypowiadasz o tym stangrecie bo mnie TYM zaskoczyłaś ,ale ja nie mam do tego lakalu zadnych za zutów wrecz przeciwnie wszyskie iprezy rodzine postaniowislimy robic tam bo jest to lokal przez rodzine juz sprawdzony.
Czytajac twoje poprzednie wypowiedzi jedno co mi sie na suwa na jezyk to poprostu jestes zła ze Anusia sie wczesnie zle wypowiedziła o sosnowym dworku a to prowadzi ktoś z twojej rodziny i chcesz sie .. niewiem na czym to polega i o co ci chodzi??? Czy to masz na celu???

JA TYLKO BRONIE PRAWDY , A CO DO SOSNOWEGO DWORKU TO TEZ UWAZAM ZE JEST FAJNY OGÓŁEM ,NIEMAM ZASTRZEZENI ,TYLKO TROCHE POZA KIELCAMI
małgorzata x27x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 20:59   #107
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

wiesz co ANUSIAKIELCE - Twoje posty sa bardzo dziwne...i zmierzają w jednym kierunku...wyraznie faworyzujesz dworek stangret...ciekawe jaki masz w tym interes...

każdemu ma prawo podobac się do innego i nie krtykuj tego, bo każdy ma prawo wyrazac swoja opinie i swoje spostrzezenia a swoich racji nie trzeba narzucac innym
mnie na przyklad stangret w ogole sie nie podoba, za to jak bajbardziej ok są karczówka i sosnowy dworek i to,że moja opinia nie zgadza się z Twoją nie znaczy,że (mówiąc Twoimi słowami) "jestem taka,że hej". Są różne gusta, a o gustach sie nie dyskutyje, mozna sie dzielic wrazeniami, spostrzeniami, doradzac, ale nie trzeba nikogo krtykowac dlatego,że ma inne zdanie...no bez przesady...
Najpierw przeczytaj sobie regulamin forum zanim ponownie zaczniesz kogos krytykowac

EDIT - przepraszam,że robię off topic, ale chyba mój umysł detektywa mnie nie zawiódł, bo ANUSIAKIELCE i malgorzatax27x to jedna i ta sama osoba. Po 1 obie zarejestrowaly sie w tym samym dniu, po 2 maja identyczny styl pisania, po 3 zaraz po napisaniu posta i wylogowaniu sie z forum ANUSIKIELCE na forum weszla malgorzata i napisała post(ANUSIA weszla na forum o 21.16, post opublikowany o 21.31, pozniej o 21.45 na forum wchodzi malgorzata i publikuje post o 21.57; poza tym specjalnie siedzialam i obserowalam proces logowania/wylogowywania sie tych pan z forum), po 4 obie zażarcie bronią dworku stangret...po 5 mozna moderatorstwo poprosić o sprawdzenie czy uzytkowniczki mają to samo IP...

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2006-10-17 o 21:31
Stary 2006-10-18, 11:06   #108
asiek_79
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez DrGandzia Pokaż wiadomość
JA BYM SIĘ ZASTANOWIŁA NAD TYM STANGRETEM ...
MNIE OSOBIŚCIE JEDZENIE TAM BARDZO NIE SMAKOWAŁO, A SALA DO TAŃCZENIA BEZNADZIEJNA POZA TYM NIE ŁADNIE BYŁA UBRANA, A TO RÓWNIEZ JEST WAŻNE
Już za późno, zaliczka wpłacona, sali szukaliśmy pod koniec czerwca i praktycznie na czerwiec przyszłego bardzo ciężko było cos znaleźć, w Stangrecie był tylko jeden wolny termin. Może nie będzie źle, choć AnusiaKielce cos podejrzanie za bardzo to chwali. W końcu to tylko jedna noc, nie mam zamiaru sie martwic na zapas i zaprzątywać sobie tym głowy. A sale do tańczenia młodzi ubieraja sobie sami.
Stary 2006-10-18, 13:15   #109
DrGandzia
Zadomowienie

małgorzata x27x =ANUSIAKIELCE masz rację nie lubię ludzi, którzy są obłudni i narzucając coś komuś kłamiąc.Ja wYpowiadałam się na tym forum na temat wielu różnych lokali, a to że stangret wypada nienajlepiej to chyba nie moja wina, ale właścicieli.Jeśli uważacie, że nie byłam tam nigdy to specjalnie dla Ciebie moge wkleić zdjęcie.A tak na marginesie to sama sobie zaprzeczasz pisząc tą wiadomość, bo powiedziałaś że w Twoim Stangrecie jest sala na 130 miejsc do tańczenia, a kiedyś się ze mna dochodziłaś że jest większy od Sosnowego Dworku... NA PRZYSZŁOŚĆ ANALIZUJ DOKŁADNIE TO CO PISZESZ I ZACZNIJ CZYTAĆ KSIĄŻKI BO STRASZNE BŁĘDY ROBISZ!!
A ja poproszę o9 te zdjęcia z Twojego wesela, mój adres: drgandzia@wp.pl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-18, 16:29   #110
ANUSIAKIELCE
Przyczajenie

myslcie sobie co chcecia ja wiem co wiem i moze lepiej nie dzielic sie swoimi spostrzezeniami!!!! ja jestem stangretem zacghwycona i tyle a wy jak chcecie a interesu niemam w tym zadnego ,oprucz tego ze miałam ja tam wesele i mój brt tez ma tam wesele!!!!!!

a jesli chodzi o małgorzte to nieznam tej osoby!!!!!

mysle ze niepotrzebnie wchodziłem na to forum ale [poprostu chiałam dobrze i podzie.ic sie swoim doswiadczeniem!!!

narazie ja juz tu niemam zamiaru wracać!!!!

zwrucie uwage na siebie i nnych ,kto pierwszy zaczoł sie burzyc

Udanych wesel
Stary 2006-10-18, 16:37   #111
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANUSIAKIELCE Pokaż wiadomość
narazie ja juz tu niemam zamiaru wracać!!!!
Udanych wesel
Ok pierwszy raz zgadzamy się w 100%
Rozumiem, ze zdjęć od Ciebie się nie doczekam, no cóż tak jak myslałam
Stary 2006-10-18, 16:42   #112
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez asiek_79 Pokaż wiadomość
Już za późno, zaliczka wpłacona, sali szukaliśmy pod koniec czerwca i praktycznie na czerwiec przyszłego bardzo ciężko było cos znaleźć, w Stangrecie był tylko jeden wolny termin. Może nie będzie źle, choć AnusiaKielce cos podejrzanie za bardzo to chwali. W końcu to tylko jedna noc, nie mam zamiaru sie martwic na zapas i zaprzątywać sobie tym głowy. A sale do tańczenia młodzi ubieraja sobie sami.
asiek
najważniejsze,żebyście byli zadowleni z wesela i dobrze się bawili a tak bedzie na pewno, bo niezależnie od lokalu to Wasz wieczór i zawsze każda para dobrze się bawi
Stary 2006-10-18, 16:58   #113
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
asiek
najważniejsze,żebyście byli zadowleni z wesela i dobrze się bawili a tak bedzie na pewno, bo niezależnie od lokalu to Wasz wieczór i zawsze każda para dobrze się bawi
Otóż to, grunt to dobre nastawienie
Stary 2006-10-18, 20:05   #114
mela26
Raczkowanie

otóż to , Dr Gandzia!! ja tez nie mam zamiaru sie przejmowac opiniami o karczowce bo w koncu ten lokal zarezerwowalam. sporo mozna przeczytac na forum o fatalnej obsludze, ale nikt nie precyzuje o co chodzi. raz tylko przeczytalam ze kelnerzy zbieraja talerze na metalowy wozek wjezdzajacy na sale i "zlewają resztki do gara" i ta osoba byla oburzona. ja mysle ze my przeciez nie jestemy rodzina krolewska i goscie nie obraza sie ze zobacza ten wozek wiec to jakies bzdury... bez przesady.... poza tym chyba lepiej zeby kelnerzy nie krecili sie w te i we wte z brudnymi talerzami zwlaszcza jak jest duze wesele tylko zalatwili to szybciej. to moje zdanie... a te ochy i achy na temat stangreta i to łamana polszczyzną to tez myślę lekko naciągnięte choc sala pewnie ładna. cenne są wskazówki na temat konkretnych wpadek np. z mojej strony: uwaga na bristol, czasem podpisuja dwie umowy na jeden termin!! i podnosza ceny "bo gdzie indziej jest drożej" z dnia na dzien...
a teraz z innej beczki: kto mial fajnego fotografa?
pozdrawiam
Stary 2006-10-18, 20:09   #115
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

słyszałam,że ładne fotki robi studia GAMA
a dobry fotograf z kielc...hm...jakoś nic niestety mi sie nie obiło o uszy

a co do obsługi na karczówce - mysle, ze goscie nie zwracaja uwagi az tak bardzo na to, co robią kelnerzy, bo kazdy chce sie pobawic i raczej tanczy na parkiecie, rozmawia z kims a nie siedzi non stop przy stole i gapi sie na innych - choc zdazają się i takie przypadki, ale to pojedyncze
Stary 2006-10-19, 07:01   #116
asiek_79
Przyczajenie

My chyba będziemy miec zdjęcia w Foto Gamie, bardzo ładne są podobno na Mazurskiej, na Targowej w Atelier Fotograficznym (nie wiem, czy tak to sie nazywa), Studio Borys na Warszawskiej. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie !!!
Stary 2006-10-19, 12:08   #117
DrGandzia
Zadomowienie

My mieliśmy fotografa i kamerzystę ze studia www.videoavi.pl, bez problemu mozna sie z nimi umówić w celu obejrzenia ich projektów. Ja osobiscie jestem zadowolona z ich przcy, widziałam juz nasze zdjęcia ze studia - jestem pod wielkim wrażeniem. Jedyną wadą (o ilę mogę tak powiedzieć) jest to ze maja starsznie dużo klientów i praktycznie cały terminarz zarezerwowany , my osobiscie umawialismy się z nimi 10 miesięcy przed planowanym slubem.

A i jeśli się zdecydujecie, to koniecznie poproście o zdjęcia w książce
Stary 2006-10-20, 14:16   #118
-agniesia-
Wtajemniczenie

Ja wybralam fotorgrafa i filmowanie w Media-Vision, maja biuro w tym wiezowcu na Targowej na 12 pietrze. Sprawiali wrazenie profesjonalistow, zdjecia i filmy bardzo nam sie podobaly, chociaz tani nie sa. Ale stwierdzilismy, ze na tak dobrej jakosci pamiatkach z tego jedynego dnia nie bedziemy oszczedzac.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 15:34   #119
mela26
Raczkowanie

fajnie, dzięki wam wszystkim za namiary, trzeba teraz poogladac próbki zdjeć i cos zdecydowac.... czy wiecie gdzie mozna w kielcach jechac na ładny plener? bo ciągle tylko wszyscy nad zalew w parku, a tam wcale tak cudnie nie jest
przypomniało mi sie ze znajoma miala sesję w kamyku i tez nawet fajnie bylo.
Stary 2006-10-20, 15:40   #120
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez mela26 Pokaż wiadomość
fajnie, dzięki wam wszystkim za namiary, trzeba teraz poogladac próbki zdjeć i cos zdecydowac.... czy wiecie gdzie mozna w kielcach jechac na ładny plener? bo ciągle tylko wszyscy nad zalew w parku, a tam wcale tak cudnie nie jest
przypomniało mi sie ze znajoma miala sesję w kamyku i tez nawet fajnie bylo.
ooo...też słyszałam o kamyku
to studia gama ma chyba jakies swoje plenery, ale nie jestem pewna

szczerze mowiac nie wiem gdzie w Kielcach mozna fajne fotki w plenerze zrobic, czesto widzi sie mlode pary jak robia zdjecia :
1. w parku nad zalewem
2. przy zrodelku biruty
3. na wzgorzu zamkowym
4. teraz robią fotki na tym nowym placu artystow przy kawiarni bicklego (nie wiem jak to sie pisze)-stamdtad troche palacu biskupow widac i jest nowa fontanna
5. na stadionie korony
6. w okolicach wzgorza karczowka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości