![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kielce
dziewczyny dzieki za wszysktkie informacje
![]() jednak mam jeszcze kilka pytań ( i pewnie długo bede miała ![]() gdzie w kielcach ( i okolicach) można zlecić uszycie ślubnej sukni na wzór zdjecia? i czy wiecie coś o parafiach gdzie maja sie zacząć kursy przedmałżenskie ( w mnie mają być dopiero na wielkanoc)? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Ja też poszukuję krawcowej, także przyłączam się do prośby o namiary. Aktualnie kurs przedmałżeński jest w parafii Św. Józefa, w niedziele o 19. To już któreś z rzędu spotkanie, ale w zasadzie co tydzień dochodzą nowe pary.
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja ze swojej strony mogę polecić Atelier fryzjerskie na Słowackiego - widziałam 3 fryzury slubne u moich koleżanek i były rewelacyjne ![]() ![]() Dużo dobrego słyszałam też o dziewczynach z salonu Ewan na Wesłoej - też ponoć fajne fryzurki robią |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich po raz pierwszy!
zaczynam organizowac swój slub w kielcach wiec bardzo przydadzą mi sie wszystkie wasze rady. Nikt nie pisał o restauracji Bristol - ja chyba tam będę mieć imprezę. Nie wiem czy jest niepopularna, czy jakieś niemiłe doswiadczenia... mam nadzieje że nie... wg mnie duży atut- wszystko wliczone w cenę. jeśli do standardowych cen 120-130zł/os w innych ładnych salach w kielcach doliczymy napoje, alkohol, owoce, ciasta i nierzadko obsługę to wyjdzie podobnie. a sala piękna i mozna sie zając innymi rzeczami niz bieganie po makro i kupowanie hektolitrów napojów i wódki ![]() myślę o uszyciu sukni bo nic mi sie nie podoba i wolałabym nie wydawac sum zakończonych trzema zerami... czy znacie dobre krawcowe, albo ewentualnie jakies fajne komisy gdzie mozna kupic suknie za grosze a potem ja przerobic? pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
HEJ. Ja byłam tam na weselu i sala ładna zaczywiscie ,ale mała moim zdaniem ,a menadzer tego lokalu jest strasznie natrety i fciska strasznie sale!!! Jedzenia było troche mało moim zdaniam i obsługa kiepska. Wszysko zrobione bardziej pokazowo,a jesli chodzi o opinie weselników nie majo ani dobrego ,ani złrgo zdania . Juz lepijej jest w CASTOR na ul Krakowskiej!
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Mela witam na forum. Ile placisz za osobe? Tez slyszalam, ze sala jest mala. Kolezanka kupowala sukienke w komisie na Staszica i bardzo byla zadowolona. Ja nie bylam w zadnym, bo chce nowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Płacę 147zł ze wszystkim... ogladalam rózne sale, nie ma terminów na lipiec 2007 zbyt wiele, zależy mi też na pięknym wnętrzu bo chcę mieć ładne fotografie z gośćmi - kamerzysty nie bedzie. trochę sie boję ze mało miejsca ale goscie zawsze znajdą miejsce do tanca choćby na korytarzu
![]() Anusia , na ile osób było to wesele na którym byłas? |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
pa
Edytowane przez ANUSIAKIELCE Czas edycji: 2006-10-22 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Anusia, dzięki za rady. Wyszło zupełnie inaczej bo sie okazało że jakies kombinacje w tym bristolu... mieliśmy juz wplacac zaliczke a tu mowia ze juz nie ma terminu a juz dwa razy przesuwany, nie chcielismy włascicielom przeszkadzac w weekend bo o to prosili a tu jednak ktos sie do nich wybral i zwinął nam termmin.... moze to i lepiej.....szukamy wiec nadal
![]() czy 10zł za ciasta i tort na osobę to dużo? jak myślicie koleżanki? pozdrawiam i dzieki z gory za wszystkie cenne rady |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!Widze, że coraz częściej pojawia się temat sukienki więc postanowiłam się z Wami podzielić moimi doświadczeniami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka ![]()
#101 |
Raczkowanie
|
chyba dziś muszę zdecydowac.... znalazłam jeszcze dworek staropolski na ul. Przejazd, słyszałyście cos moze? ceny dość konkurencyjne... a tak to chyba zdecyduje sie na karczówke, slyszałam rózne opinie ale moze nei bedzie tak źle... w moim przypadku nie wchodzi w gre nic poza kielcami. w karczówce ok.90 osób to moze nie bedzie tłok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Nam ten Dworek Staropolski nie bardzo sie podobał, choc ceny faktycznie konkurencyjne. Braliśmy tez pod uwage Karczówkę, ostatecznie został Stangret.
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Panie
![]() Nie myliłam sie co do Pensjonatu Sosnowy Dworek - REWELACJA.Goście byli zachwyceni po prostu wszystkim, nie było ani jednego gościa spośród 140 osób, która by nie była zadowolona.Obsługa i właściciele sie spisali na medal. Nawet Ci którzy mieli wesele w Castorach, Stangretach i innych okrzyczanych salach stwierdzili, że tamte sale do tego Pensjonaciku w Sukowie się umywają.KOBIETKI, KTÓRE BIERZECIE ŚLUB NIEBAWEM JEDZCIE I SPRAWDZCIE BO NA PRAWDE WARTO. NA PEWNO NIE BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ.Ja i mój mąż jesteśmy pod wielkim wrażeniem.Bardzo miło nas zaskoczyli, kiedy w niedzielny poranek(kiedy my jeszcze smacznie spaliśmy) właściciele Sosnowego Dworku - naszych gości uraczyli smacznym sniadankiem, za który my nie płaciliśmy.Poza tym nie należało to do ich obowiązków... A tak na marginesie ANUSIAKIELCE my równiez mieliśmy przepiekne pokrowce na naszych tronach, a nasi goście bardzo wygodne krzesła - to chyba na tyle jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem Wam na każde JESZCZE RAZ GORĄCO POLECAM, I ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA TEGO UROCZEGO MIEJSCA. POZDRAWAIM WSZYSTKICH, KTÓRZY JESZCZE NIE PODJELI DECYZJI |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
MNIE OSOBIŚCIE JEDZENIE TAM BARDZO NIE SMAKOWAŁO, A SALA DO TAŃCZENIA BEZNADZIEJNA POZA TYM NIE ŁADNIE BYŁA UBRANA, A TO RÓWNIEZ JEST WAŻNE |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
a ALE JESLI CHODzI O PORUWANANIE Z KARCZÓWKA TO SOSNOWY DWOREK JEST O 10000000 RAZY LEPSZY ,NAWET MOIM ZDANIE BO KARCZÓWKA TO NAJ GORSZE CO MOZE BYC!!!!!!! TO TYLKO MOJA SUGESTIA
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziwczęta!!!
Ja jestem prawie swierzo upieczona żonka ,wesela miałam w czerwcu własnie w stangrecie i podpisuje sie pod ANUSIAKIELCE było super , a po tem miałam naprawde duzo wesel w rodzinie bo w tym roku to chyba wszyscy z rodziny sie pożenili i stangret był bezkonkurencyjny co do obsługi ,wystroju,lokalizacji i jedzenia bo z sala do tanczenia to fakt ze trocha mała ale cos zA cos, a i taK wszyscy na raz nie tancza ,ja wesela miałam na 145 osób! Byłam tez w karczówce ,fatalna obsługa, w magnoli jedzeniai obsługa kiepska ,lesnyc dwór tez super tylko troche sztywno tamto wesele wspominam, dworek stropolski stoche stary juz i nie za ładna sala. nie w moim guscie. Znajomio przyznali ze naj lepiej było w STANGRECIE Moja miła DrGandzia niewiem czemu sie tak zle wypowiadasz o tym stangrecie bo mnie TYM zaskoczyłaś ,ale ja nie mam do tego lakalu zadnych za zutów wrecz przeciwnie wszyskie iprezy rodzine postaniowislimy robic tam bo jest to lokal przez rodzine juz sprawdzony. Czytajac twoje poprzednie wypowiedzi jedno co mi sie na suwa na jezyk to poprostu jestes zła ze Anusia sie wczesnie zle wypowiedziła o sosnowym dworku a to prowadzi ktoś z twojej rodziny i chcesz sie .. niewiem na czym to polega i o co ci chodzi??? Czy to masz na celu??? JA TYLKO BRONIE PRAWDY , A CO DO SOSNOWEGO DWORKU TO TEZ UWAZAM ZE JEST FAJNY OGÓŁEM ,NIEMAM ZASTRZEZENI ,TYLKO TROCHE POZA KIELCAMI |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
wiesz co ANUSIAKIELCE - Twoje posty sa bardzo dziwne...i zmierzają w jednym kierunku...wyraznie faworyzujesz dworek stangret...ciekawe jaki masz w tym interes...
każdemu ma prawo podobac się do innego i nie krtykuj tego, bo każdy ma prawo wyrazac swoja opinie i swoje spostrzezenia ![]() mnie na przyklad stangret w ogole sie nie podoba, za to jak bajbardziej ok są karczówka i sosnowy dworek ![]() Najpierw przeczytaj sobie regulamin forum zanim ponownie zaczniesz kogos krytykowac ![]() EDIT - przepraszam,że robię off topic, ale chyba mój umysł detektywa ![]() Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2006-10-17 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Już za późno, zaliczka wpłacona, sali szukaliśmy pod koniec czerwca i praktycznie na czerwiec przyszłego bardzo ciężko było cos znaleźć, w Stangrecie był tylko jeden wolny termin. Może nie będzie źle, choć AnusiaKielce cos podejrzanie za bardzo to chwali. W końcu to tylko jedna noc, nie mam zamiaru sie martwic na zapas i zaprzątywać sobie tym głowy. A sale do tańczenia młodzi ubieraja sobie sami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
małgorzata x27x =ANUSIAKIELCE masz rację nie lubię ludzi, którzy są obłudni i narzucając coś komuś kłamiąc.Ja wYpowiadałam się na tym forum na temat wielu różnych lokali, a to że stangret wypada nienajlepiej to chyba nie moja wina, ale właścicieli.Jeśli uważacie, że nie byłam tam nigdy to specjalnie dla Ciebie moge wkleić zdjęcie.A tak na marginesie to sama sobie zaprzeczasz pisząc tą wiadomość, bo powiedziałaś że w Twoim Stangrecie jest sala na 130 miejsc do tańczenia, a kiedyś się ze mna dochodziłaś że jest większy od Sosnowego Dworku... NA PRZYSZŁOŚĆ ANALIZUJ DOKŁADNIE TO CO PISZESZ I ZACZNIJ CZYTAĆ KSIĄŻKI BO STRASZNE BŁĘDY ROBISZ!!
A ja poproszę o9 te zdjęcia z Twojego wesela, mój adres: drgandzia@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
myslcie sobie co chcecia ja wiem co wiem i moze lepiej nie dzielic sie swoimi spostrzezeniami!!!! ja jestem stangretem zacghwycona i tyle a wy jak chcecie a interesu niemam w tym zadnego ,oprucz tego ze miałam ja tam wesele i mój brt tez ma tam wesele!!!!!!
a jesli chodzi o małgorzte to nieznam tej osoby!!!!! mysle ze niepotrzebnie wchodziłem na to forum ale [poprostu chiałam dobrze i podzie.ic sie swoim doswiadczeniem!!! narazie ja juz tu niemam zamiaru wracać!!!! zwrucie uwage na siebie i nnych ,kto pierwszy zaczoł sie burzyc Udanych wesel |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze,żebyście byli zadowleni z wesela i dobrze się bawili ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
otóż to , Dr Gandzia!! ja tez nie mam zamiaru sie przejmowac opiniami o karczowce bo w koncu ten lokal zarezerwowalam. sporo mozna przeczytac na forum o fatalnej obsludze, ale nikt nie precyzuje o co chodzi. raz tylko przeczytalam ze kelnerzy zbieraja talerze na metalowy wozek wjezdzajacy na sale i "zlewają resztki do gara" i ta osoba byla oburzona. ja mysle ze my przeciez nie jestemy rodzina krolewska i goscie nie obraza sie ze zobacza ten wozek wiec to jakies bzdury... bez przesady.... poza tym chyba lepiej zeby kelnerzy nie krecili sie w te i we wte z brudnymi talerzami zwlaszcza jak jest duze wesele tylko zalatwili to szybciej. to moje zdanie... a te ochy i achy na temat stangreta i to łamana polszczyzną to tez myślę lekko naciągnięte
![]() a teraz z innej beczki: kto mial fajnego fotografa? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
słyszałam,że ładne fotki robi studia GAMA
![]() a dobry fotograf z kielc...hm...jakoś nic niestety mi sie nie obiło o uszy a co do obsługi na karczówce - mysle, ze goscie nie zwracaja uwagi az tak bardzo na to, co robią kelnerzy, bo kazdy chce sie pobawic i raczej tanczy na parkiecie, rozmawia z kims a nie siedzi non stop przy stole i gapi sie na innych - choc zdazają się i takie przypadki, ale to pojedyncze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
My chyba będziemy miec zdjęcia w Foto Gamie, bardzo ładne są podobno na Mazurskiej, na Targowej w Atelier Fotograficznym (nie wiem, czy tak to sie nazywa), Studio Borys na Warszawskiej. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
My mieliśmy fotografa i kamerzystę ze studia www.videoavi.pl, bez problemu mozna sie z nimi umówić w celu obejrzenia ich projektów. Ja osobiscie jestem zadowolona z ich przcy, widziałam juz nasze zdjęcia ze studia - jestem pod wielkim wrażeniem. Jedyną wadą (o ilę mogę tak powiedzieć) jest to ze maja starsznie dużo klientów i praktycznie cały terminarz zarezerwowany
![]() A i jeśli się zdecydujecie, to koniecznie poproście o zdjęcia w książce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Ja wybralam fotorgrafa i filmowanie w Media-Vision, maja biuro w tym wiezowcu na Targowej na 12 pietrze. Sprawiali wrazenie profesjonalistow, zdjecia i filmy bardzo nam sie podobaly, chociaz tani nie sa. Ale stwierdzilismy, ze na tak dobrej jakosci pamiatkach z tego jedynego dnia nie bedziemy oszczedzac.
#119 |
Raczkowanie
|
fajnie, dzięki wam wszystkim za namiary, trzeba teraz poogladac próbki zdjeć i cos zdecydowac.... czy wiecie gdzie mozna w kielcach jechac na ładny plener? bo ciągle tylko wszyscy nad zalew w parku, a tam wcale tak cudnie nie jest
![]() przypomniało mi sie ze znajoma miala sesję w kamyku i tez nawet fajnie bylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to studia gama ma chyba jakies swoje plenery, ale nie jestem pewna szczerze mowiac nie wiem gdzie w Kielcach mozna fajne fotki w plenerze zrobic, czesto widzi sie mlode pary jak robia zdjecia : 1. w parku nad zalewem ![]() ![]() ![]() 2. przy zrodelku biruty 3. na wzgorzu zamkowym 4. teraz robią fotki na tym nowym placu artystow przy kawiarni bicklego (nie wiem jak to sie pisze ![]() ![]() 5. na stadionie korony ![]() 6. w okolicach wzgorza karczowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.