![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie?
Jeżeli chodzi o Ktystad to ostanio bylismy tam na ostatkach i niestety nie możemy pochwalić tej imprezy, pani właścicielka jednocześnie z imprezą zrobiła dobie chyba rocznicę ślubu, połowa gości to byli goście prywatni, miało być do 2, o 1 już się pani pomyliło że trzeba kończyć, dj- pożal się boże, klimatyzacja przy -20 spowodowała u mnie przeziębienie na drugi dzień a jedzenie też pozostawia sporo do życzenia, 3 galaretki na 8 osobowy stół:P porażka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Witam,
zastanawiam się nad organizacją wesela w Hotelu Omega na olsztynskich dajtkach, ale nigdzie nie moge znalezc opinii na temat tego miejsca. Wiem ze wraz ze zmiana nazwy z Novotelu byla tez zmiana wlasciciela - czy ktos z Was byl tam od tego momentu na weselu? Jakie wrazenia? Bede wdzieczna za wszystkie opinie. Pozdrawiam, J |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Witam forumowiczki i forumowiczów!
moje wesele odbyło się w Omega Hotel w Olsztynie w zeszły weekend. Suma summarum odczucia pozytywne (trafiła nam się idealna pogoda, goście mogli skorzystać z uroków lokalizacji nad jeziorem i wybrać się podczas poprawin na spacer). Zupełnie szczerze i obiektywnie, nie było źle, choć niestety mogło być zdecydowanie lepiej. Do pozytywów zaliczam jedzenie (sama jadłam mało, jednakże goście mówią, że było przepyszne- w szczególności dania ciepłe, dania zimne może nie były przepyszne, ale były przyzwoite), bardzo pozytywnie oceniam także lokalizację oraz jakość pokoi hotelowych w stosunku do ich ceny. Jednakże reszta.. no cóż.., rezerwując salę na wesele w styczniu, prowadziłam negocjacje z przemiłą, kompetentną i doświadczoną Panią. Rotacja personelu w Hotelu jest dość spora, w marcu "imprezami rodzinnymi" zajmowała się już Pani Kasia, która się stara, jednakże jest osobą bardzo młodą i nie zdobyła jeszcze koniecznego doświadczenia. W trakcie przygotowań zmienił się także szef kuchni, tą zmianę oceniam jednak bardzo pozytywnie. Właściciele Hotelu są ludźmi najwidoczniej bardzo optymistycznie podchodzącymi do prowadzenia biznesu- moje wesele miało odbyć się na nowej sali nad jeziorem- która na 2 tygodnie przed imprezą nie miała jeszcze jednej ściany, co przypłaciłam kilkoma siwymi włosami i nieprzespaną nocą. Budowę udało się skończyć, jednakże parkiet na sali był tak pofalowany, że sama szefowa sali bała się po nim przewieźć wózek z tortem... jak dzisiaj widziałam- parkiet właśnie poprawiają- szkoda, że dopiero po mojej imprezie. Ponadto, gdy moi teściowie zjawili się obejrzeć salę na 3h przed weselem zastali pogięte i poplamione obrusy. Pani kelnerka zapytana, dlaczego to tak wygląda, odpowiedziała, że "zaraz je pokropią wodą i obrusy się rozprostują".. podobno "zawsze tak robią". Na naszą wyraźną prośbę obrusy zostały wymienione, co jednak doprowadziło do wymieszania przez kelnerów wcześniej rozstawionych winietek na stołach, tym samym gdy goście weszli na sale powstało spore zamieszanie, co niestety mi jako Pannie Młodej popsuło humor od początku. Następnie podczas obiadu okazało się, że obsługa zapomniała rozstawić przy nakryciach kieliszki do wina (hotel dysponuje jednym rodzajem kieliszków- takie same do szampana, wina białego i czerwonego...). Kolejną wpadką było podanie po obiedzie lodów, które miały wyjść dopiero po północy. Obsługa kelnerska była za mało liczna, obiad dla 90 osób podawany był niestety za długo (jedni skończyli już jeść, gdy inni nie zaczęli), na stołach zalegały brudne naczynia, a po 24 miałam wrażenie, że kelnerzy zaczęli się chować. Za mało podają także szkła, ma się tylko jeden kieliszek przez cały wieczór i jak się go zgubi, no to ma się problem. Czyste szkło powinno być dostępne gdzieś z boku sali na pomocniku. Problemem są także kwiaty na stołach- hotel dysponuje jednym rodzajem wazonów- malutkimi na 3 tulipanki, tak więc jeśli chce się mieć coś większego, należy zorganizować to sobie we własnym zakresie. My wazony pożyczyliśmy z kwiaciarni (kwiaciarnia przy Sambie na Iwaszkiewicz- bardzo polecam!!! sami wszystko przywieźli i rozstawili). Dzisiaj jednak, gdy chciałam odebrać wazony okazało się, że obsługa gdzieś je zapodziała, to samo spotkało stelaż od tortu (TORT REWELACYJNY piętrowy w angielskim stylu- KAWIARNIA STAROMIEJSKA- goście go rozchwytywali) zobaczymy czy te zguby się znajdą. Podsumowując, miejsce urokliwe, jeżeli nie zmieni się Szef Kuchni, jedzenie będzie dobre, jednakże brak Omega Hotel osoby zarządzające, odpowiedzialnej i kompetentnej, jeżeli macie sporo czasu, silne nerwy i lubicie podczas wesela sami dopilnowywać nakrywania stołów, kolejności wydawania posiłków i stanu szklanek, to polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
![]()
Jak myślicie czy 30 km od Olsztyna jest sens organizować wesele, jest taki nowy dom weselny Willa Florentina we Florczakach, jest to w kierunku na Morąg nie za dlaeko jak ślub w olsztynie?? sala jest nowa ładna fajni ludzie, smaczne jedzenie, tylko ta odlegość ... ale z drógiej strony to wszyscy maja dzis samochody może nie bedzie problemu... kto mi doradzi Pozdrawiam i z góry dzieki za rady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
hej
ja osobiście uważam że 30 km to jednak trochę sporo, może wszyscy mają samochody ale w tej sytuacji raczej musisz zapewnić jakiś autobus bądź inny środek transportu, myślę że powinnaś się zastanowić czy jest AŻ tak fajnie w tym miejscu żeby tam jechać, a z drugiej strony, może po prostu znajdź bliżej kościół ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
(pod)olsztyńskie panny młode 2013
Hej dziewczyny,
Wiem,że jest już późno, jednak poszukuję sali weselnej na wrzesień 2013. Czy możecie się podzielić informacją, gdzie Wy organizowałyście lub będziecie organizować swoje wesele? Zależy mi na sali 120-osobowej, lokalizacja na trasie: Olsztyn-Olsztynek-Ostróda. Cena za osobę: max 160 zł. Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
marta_bce;32847523]Jeżeli chodzi o Ktystad to ostanio bylismy tam na ostatkach i niestety nie możemy pochwalić tej imprezy, pani właścicielka jednocześnie z imprezą zrobiła dobie chyba rocznicę ślubu, połowa gości to byli goście prywatni, miało być do 2, o 1 już się pani pomyliło że trzeba kończyć, dj- pożal się boże, klimatyzacja przy -20 spowodowała u mnie przeziębienie na drugi dzień a jedzenie też pozostawia sporo do życzenia, 3 galaretki na 8 osobowy stół:P porażka
Szczerze polecam Kryst-Tad w Gutkowie. Dziwnym zbiegiem okoliczności też byłam uczestniczką zabawy ostatkowej w Kryst-Tadzie w Gutkowie. Moja ocena to BYŁO SUPER. Zastanawiam się czy Pani Marta uczestniczyła w tego typu zabawach, gdzie jest zwyczaj pozdrawiania znajomych i przyjaciół poprzez pana DJ. Atmosfera bardzo domowa, każdy z uczestników mógł zamówić sobie wybrany utwór jako prezent urodzinowy imieninowy. Nawiązując do menu było wyśmienite i wystarczająca ilość dla każdego. Nie rozumiem jaki Pani ma uraz i wymagania, to nie jest restauracja pięcio gwiazdkowa. Moim skromnym zdaniem Restauracja ,,Kryst-Tad" zasługuje na polecenie każdemu na przyjęcia weselne i każde inne spotkania okolicznościowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Jeśli szukasz sali weselnej polecam Ci Agroturystykę ,,Kryst-Tad" w Gutkowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie Chata Weselno - Biesiadna. Wcześniej byliśmy tam jako goście i tam też nasze wesele się odbyło. Wszystko dopracowane, dopięte na ostatni guzik, smaczne jedzenie, miła obsługa. Mają stronę http://chatabiesiadna.pl/
Bardzo polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Dorzucając swoje trzy grosze zajrzyjcie tutaj wesele olsztyn. Polecam to miejsce. W tamtym roku byłem tam na sali na imprezie okolicznościowej. Sale duże z miejscem na taniec. Jedzenie kto co woli, ale ogólnie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Witam
Dołączając się, gdzie wesele, polecam Leśne Wrota, na weselu którym byłam było wyśmienicie, szkoda że to nie było ładnej pogody, bo widoki na jezioro były by pewnie wyśmienite. Mini Zoo najlepsza atrakcja dla dzieciaków. Wystrój sal weselnych był bardzo ładny. Serdecznie polecam to miejsce, przyjadę tutaj jeszcze ale w wakacje kiedy będzie ładne słoneczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mimo, że już mam wybrane miejsce gdzie będę organizowała moje przyjęcie weselne (04 lipca 2015r.) to chciałbym się podzielić relacjami z odwiedzonych miejsc. Strusiolandia: http://www.strusiolandia.pl/ Jakieś 15km od Olsztyna. Tanio - 150zł od osoby, i brak dodatkowych opłatach: nie ma korkowego, nie opłaty za dekorację sali ani innych dziwnych opłat. Zalety - mają swoje wyroby (wędliny, pasztety itp) Swojski klikam: ognisko przez całą noc, bryczka odbiera państwa młodych z ustalonego miejsca, 12 miejsc noclegowych - 40zł za osobę, za resztę osób które ewentualnie będą spały na podłodze, nie ma dodatkowych opłat. Dzieci, kamerzyści, kapela 50% ceny. Minusy - bardzo mało miejsca do tańczenia,( jak dla mnie) oraz siedzi się na ławach z oparciem. Ciężko wyjść zza stołu. Zalesie: http://www.zalesiemazury.pl/ Jakieś 20 km od Olsztyna. Bardzo ładny układ sali - okrągły parkiet, a na około stoliki - efektowne. Na zdjęciach sala wydaje się większa niż w rzeczywistości, ale mimo wszystko ładna. Cena min za 1 osobę 165zł. Noclegi dla 400 osób - sporo ![]() Ogólnie - warte obejrzenia. U Maksia - http://www.umaksia.pl/ około 40 km od Olsztyna. Daleko, ale jest duża baza noclegowa około 160 osób. Noclegi juz od 26zł od osoby. Duża sala do tańczenia i oddzielnie ze stołami z jedzeniem. Tanie menu. Zaczyna się od 121zł od osoby. Wliczone są w tym ciasta. Poprawiny od 30zł. Ogólnie tanio, ale są dodatkowe opłaty - dekarcja sami około 1100zł, oświetlenie sali 300zł, pokrowce na siedzenia 4zł od sztuki, zaiks 150zł, roznoszenie alkoholu 150zł, wiejski stół 1500zł. Standard bazy noclegowej wysoki - mają wi-fi. Ośrodek bezpieczny, ogrodzony, dużo miejsca do parkowania. Ogólnie spoko, ale trochę nie mój styl. Nie spodobały mi się lampy w sali jadalnej - takie mieszkaniowe (niby szczegół, ale jakoś psuje klimat). Ja preferuje bardziej swojski. Ale godne polecenia miejsce. Ostatnia sala jaką widziałam i którą wybrałam: Janczary http://janczary.pl/ Cena za osobę dość droga - 200zł od osoby, ale mamy w tym wszystko: dekoracja sali, pokrowce na siedzenia, wiejski stół z nalewkami, ognisko przez całą noc, bryczka, białe gołębia. My musimy mieć swój alko( brak korkowego, ani innych opłat), ciasta swoje i tort swój (mają układy z sową i złotym kluczem - dają zniżkę około 20%). Jeżeli weźmiemy poleconego fotografa i kamerzystę też otrzymujemy upust około 20%. Poprawiny od 50zł za osobę. Mają bazę noclegową na max 60 osób. Cena za 1 osobę 40zł. Dostaliśmy gratis pokój dla nowożeńców oraz 4 pokoje 2osobowe. Po przeliczeniu - cena wyszła podobna jak u Maksia ![]() Sala jak dla mnie przepiękna. Duża część jadalna oraz taneczna. Możliwość organizacji ceremonii ślubnej na obszarze gospodarstwa - nie ma za to dodatkowych opłat. Jak dla mnie bomba! Przejrzyste zasady umowy - profesjonalizm. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie w związku z Agroturystyką Kryst-tad: zmieści się tam wesele na 120 osób? Bo byłam tam ostatnio i oglądałam zdjęcia i mam wrażenie, że trochę tam ciasno... Co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Rzadko sie zdaza, zeby wesele przebieglo bez zarzutow, bez przykrych sytuacji i wspomnien. Jednak nam udalo sie przesc przez ten dzien wyjatkowo gladko, dlatego dzielimy sie z Wami naszymi opiniami na ten temat. Jestemy niesamowicie zadowoleni z poziomu uslug wszystkich osob uczestniczacych w przygotowaniu naszej uroczystosci. Rozmawialimsy w wieloma osobami przed weselem i niegatywnie ocenilismy jakosc uslug wielu z nich (niezyczliwe salony slubne, nieprofesonalne fryzjerki i koszmetyczni, zarozumiali Wodzireje czy marne hotele). Udalo sie nam jednak odbrac najlepszych z najlepszych i ich nazwiska badz firmy warte sa docenienia. Sorki za brak polskich znakow
![]() ☠ - Kosciol w Biesalu. Przesliczna malenka kapliczka polozona na niewielkim pagorku. Dzieki pomocy I zyczliwosci proboszcza tamtejszej parafii ceremonia zaslubin byla niezapomniana. Na wejsciu przywitano nas piosenka o milosci w wykonaniu siostry Pana Mlodego. Ksiadz powiedzial bardzo osobiste kazanie, wspominajac o tym, jak sie poznalismy. Jego pomoc w sprawach urzoedowych I duchowych byla niedoopisania. No I 40 gosci zapelnilo caly kosciol ![]() -☠ Hotel Bajkowy Zakatek w Guzowym Piecu. Najbardziej urokliwy I najbardziej profesjonalny hotel w jakim od dawna bylismy. Wiekszosc formalnosci zalatwialismy z za granic, a pomoc I zyczliowsc tamtejszego personelu byla nieoceniona. Pomogli zorganizowac najbardziej wyszukane pomysly, doradzali I cierpliwie sluchali naszych dziwnych watpliwosci. W czasie samego wesela personel byl bardzo profesjonalny, zyczliwy I serdeczny. Nie wiem, skad pojawily sie w internecine negatywne opinie na ten temat, bo dla nas I wszystkich naszych gosci osoby pomagajace nam w oprawie tego wyjatkowego dnia, wszyscy pracownicy byli bardzo zaangazowani w przebieg wydarzenia. Jedzenie bylo przepyszne, co potwierdzaja nie tylko goscie, ale osoby z oprawy wesela. Jedzenia bylo tyle (w najmniejszym pakiecie cenowym!), ze starczylo na cale wesele, poprawiny I mimo zabrania ogromnej ilosci do domu, wiele pozostalo. W pakiecie byl rowniez przepiekny chleb na powitanie, nocleg dla Pary mlodej (w winem I zaproszeniem na darmowa obiado-kolacje z noclegiem w pierwsza rocznice slubu), przy wiekszej ilosci osob limuzyna oraz mozliwosc korzystania z basenu, sauny I Jacuzzi w sposob nieograniczony. Byla to wspaniala opcja na poprawiny (w formie grila z pieczonym dzikiem), I wiekszosc naszych gosci chetnie z niej skorzystala (bylo dosyc chlodno na swiezym powietrzu, dlatego milu relaks po calonocnej zabawie dobrze wszystkim zrobil). ☠Sala weselna jest drewniana, przestrzenna I klimatyczna, z kominkami. Jesli ktos lubi naturalne klimaty, to jest to zdecydowanie miejsce dla niego. Moglismy sami przystroic sale, wesele trwalo do momentu, az sie zmeczymy, noclegi dla gosci w bardzo dobrej cenie. Mielismy rowniez mozliwosc zarezerwowania terminu na wyjazd quadami, park linowy, kajaki, rowery I wiele, wiele innych. Cena jesk dla nas niesamowicie niska wzgledem jakosci wesela (w porownaniu z cenami w innych osrodkach, jakie ogladalismy, majac do dyspozycji mniej jedzenia I nizszej jakosci osrodki). ZDECYDOWANIE POLECAM! Jesli nie na wesele, to chociaz na niezapomniany weekend na Mazurach. ☠ http://www.bajkowyzakatek.pl/ -☠☠Wodzireje Dj Piraci. Dwoch fantastycznie pozytywnych chlopakow z tysiacem pomyslow na urozmaicenie przebiegu wesela. Wyszli na przeciw naszym oczekiwaniom co do muzyki (udalo nam sie rowniez puscic muzyke z ojczystego kraju meza), kultury osobistej I zabaw (bez wulgarnych podtekstow czy prymitywnych, staroswieckich atrakcji). Sluzyli rada I dostosowywali propozycje do naszej wizji wesela, konsultujac z name ew zmiany czy urozmaicenia. Goscie zagraniczni byli zachwyceni przebiegiem polskiego wesela, co w duzej mierze zawdzieczamy naszym Wodzirejom. Bardzo dobry kontakt (w odrozeniu od innych bardzo popularnych Wodzirejow z Olsztyna), duzo smiechu I serdecznosci. Osoby starsze, rodzice I dzieci, single I pary zachwyceni. Kazdy znalazl cos dla siebie I mogl poczuc sie docenionym. Zdecydowanie wielki plus dla Panow, szczegolnie za wytrzymanie naszych wariacji do bialego rana. http://www.djpiraci.pl/ -☠☠Fotograf Pawel Sobczyk - mlody, ambitny, kontaktowy fotograf z tysiacem niepowtarzalnych pomyslow na dokonale zdjecia. Jego fotografie nie tylko odbiegaja od innych niezwykla jakoscia, ale jest on w stanie uchwycic emocje I zamknac je kliszy (dysku ![]() ![]() -☠☠☠☠☠☠☠ -☠ Fryzjer - studio Panorama (chyba tak sie nazywa) przy ulicy Wyszynskiego w Olsztynie (za stacja BP). Pani fryzjerka bardzo zyczliwa I ludzka. Przygotowala mi fryzure taka, jaka przedstawilam na zdjeciu (w odroznieniu od dwoch innych fryzjerek, u ktorych bylam na czesaniu probnym) w bardzo sobrej cenie. Jako jedyna przylozyla sie do czesania probnego, nie narzucala ciec czy zmuszala do kupowania kosmetykow sponsorujacych ja firm (w pewnym salonie niedaleko Teatru spedzialam godzine sluchajac, ze bede lysa, jesli nie kupie ich odzywek, w innym na starym miescie zaplacilam 100zl za probne byle jakie upiecie na "odwal sie" wrrrrr...), nie âprzedobrzyla fryzury”, a ta wytrzymala cala noc. Zarezerwujcie sobie jednak przynajmniej godzine na czesanie, bo jest duzo chetnych, a upiecia troche trwaja. Przestrzegam przed wielkimi olsztynskimi nazwiskami, bo leca na opinii i nie sluchaja klientow! -☠☠☠☠☠☠☠ -☠ Makijaz - salon na Zatorzu. Jestem alegikiem na wszystkiego rodzaju kosmetyki, nie uzywam makijazu na codzien I rzadko lubie swoj wyglad po wyjsciu od kosmetyczki. Wczesniejsze makijaze slubne wygladaly jakbym byla rozowa zdzira. Jednak w salonie Studio Urody po zobaczeniu siebie w lustrze zaniemowilam. Bylo cudowne! Naturalne, podkreslalo kontur moich oczy, nie czulam dokuczliweg piczenia ani wysypki. Makijaz w doskonalnym stanie dotrwal do konca wesela (nawet przy zlach szczescia I wzruszenia pozostal nienaruszony). Nie czulam sie sztucznie, a maz, kiedy mnie pierwszy raz zobaczym w kosciele oniemial z zachwytu. Nawet nie zauwazyl doklejanych kepek rzes ![]() -☠suknia slubna - salon Magdalena. Przemile Panie, bardzo pomocne I zyczliwe. Bardzo cierpliwe I sluzace rada. Pomimo awarii pradu I dni wolnych udalo im sie podlozyc sukienke na czas (chociaz balam sie, ze nie dadza rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie? Nie Janczary
Witam,
W tym roku tj. 2014 w okresie letnim braliśmy z mężem ślub w gospodarstwie agroturystycznym janczary. Osobiście odradzam to miejsce. Jedynym plusem jest urokliwe otoczenie ( dużo zieleni, zwierzęta, cisza spokój). Sala jest śliczna i hotel znajdujący się obok również jest ok choć pomieścić się tam może jedynie koło 60 osób. Podczas rezerwowania sali jak i podczas późniejszych ustaleń wszystko wydawało się w jak najlepszym porządku. Problemy zaczęły się mniej więcej na 2 tygodnie przed weselem kiedy to dowiedzieliśmy się, że mimo rezerwacji całego hotelu 2 pokoje zostały nam odebrane, ponieważ właściciele zarezerwowali pokoje tzw. "stałym bywalcom". Problem także stanowił fakt, że ustalenia trzeba było uzgadniać częściowo z właścicielką a częściowo z córką właścicielki. Napoje, soki i większość rzeczy musieliśmy dowieźć w sobotę czyli w dzień ślubu, bo dzień wcześniej była jakaś impreza. W tym samym czasie mąż dowiedział się, że samowolnie właścicielki przestawiły gości w pokojach, przez co np. wujek musiałby z dorosłym synem spać. Mąż poprawił pokoje i liczyliśmy, że na tym koniec. A teraz samo wesele: Dekoracje mijały się z tym co uzgadniałam ( zupełnie inne obrusy, brak dekoracji za parą młodą), część gości była posadzona przy stołach w innych miejscach niż ustaliliśmy, w trakcie wesela dowiedzieliśmy się, że po raz kolejny bez naszej wiedzy zamieniono gościom pokoje i pozmieniali nasze ustalenia odnośnie tego kto w jakim pokoju ma być, na stole miały być 3 rodzaje soków, a były tylko 2. Gościom w trakcie wesela zabrano bez żadnej informacji prezenty przez co wszyscy byli zdziwieni i nie wiedzieli co się z nimi stało. Dopiero na kilka dni przed weselem dowiedzieliśmy się, że poprawiny nie będą na dużej sali jak wesele, ale na małej, bo w tym czasie mają komunie i jeszcze inną imprezę. Po całym weselu nie zostało nic z jedzenia, ciast, alkoholu i napojów mimo, że wszystko było kupowane ze znaczną nadwyżką. Został tylko wspomniany wcześniej przeze mnie sok grejfrutowy, który zaczęto podawać dopiero na poprawinach i odrobina mięsa z grilla, które było na poprawinach. DO tego wszystkiego rozliczenie vodki miało wyglądać tak, że po weselu odzyskamy wszystkie kartony z pustymi butelkami. Z 9 pełnych kartonów odzyskaliśmy tylko 6, a z 3 nie wiadomo co się stało. Mimo miłej obsługi i pięknych widoków nigdy więcej nie urządziłabym tam wesela. Mnie i mojego męża kosztowało to dużo stresu, nie spodziewaliśmy się, że będzie to aż tak wielkie rozczarowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
![]()
Jeżeli wesele w Olsztynie to króluje restauracja Zakątki Europy! Byłam tam na weselu...fakt już jakiś czas temu, na dzień dzisiejszy sama organizuję przyjęcie weselne i szukając szerszych informacji na temat tego lokalu jestem pozytywnie zaskoczona, bo lokal trzyma klasę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Witam was,
Czy ktoś był, lub robił Wesele w KORONA Sala Bankietowa i Cukiernia - Piłsudskiego 16? Prosiłbym o wasze opinie na temat tego lokalu, jedzenie, obsługę i ogólnie atmosfera. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
W Koronie w Olsztynie, byłam na 80siątce mojej cioci. Małe przyjęcie z tańcami, ale mimo wszytsko polecam. Było dużo jedzenia, wszystko co zostało dostaliśmy na wynos - w bardzo praktycznych opakowaniach. Najlepsze ze wszystkiego, przynajmniej dla mnie - były ciasta: pięknie podane, kilka rodzajów i przepyszne! Panie które organizowały przyjęcie bardzo pomocne i życzliwe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Serdecznie.
Polecam bardzo Zajazd Eljan w Olsztynie. Wesele miałem w tamtym roku i były bardzo fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Witam, planuję wesele na przyszły rok i "na oku" mam trzy lokale, a mianowicie: Janczary (choć widziałam masę rozbieżnych opinii), Star Dadaj oraz dość nowe miejsce - Eranova. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii - szczególnie jeśli chodzi o ostatnie, gdyż jak wspomniałam lokal jest dość świeży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Nie byłam w żadnym z powyższych, więc pomóc nie mogę, natomiast ja niedługo będę jechać zobaczyć dwa miejsca: Ziołową Dolinę oraz Zalezie Mazury. Ma ktoś opinię na temat tych dwóch miejsc lub mógłby polecić jakieś inne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś coś wie na temat pensjonatu Wulpink? Miał ktoś tam wesele lub był może na weselu, cokolwiek... jakiekolwiek doświadczenia z tym miejscem. Nie ma nic w necie, żadnych opinii na temat tego miejsca... pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() Witam Też planujemy wesele w przyszłym roku zastanawiam się między Eranovą, a Hotel Parkiem. Czy ktoś może organizował, bądź był w którymś z tych miejsc i mógłby coś więcej napisać? w HP Parku ne mogę znaleźć żadnych świeżych opinii, a słyszałam ze małe porcje podają i trochę się obawiam ze goście głodni wyjdą, Bardzo mi zależy by ktoś się wypowiedział na ten temat ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Co prawda w Hotel Parku nie byłam na weselu ale byłam za to na innych duzych imprezach organizowanych w tym miejscu. Co do sali itp to śliczne miejsce, obsługa też bardzo miła i życzliwa natomiast odnośnie jedzenia to przerost formy nad treścią...wykwintne nazwy dań nie mają nic wspólnego z tym co na talerzu.. ponadto podanie dań też jak z 5-cio gwiazdkowej restauracji przy czym smak juz nie...mają dania np zupę coś w stylu grzybowej które są pyszne ale już inne dania nic nadzwyczajnego. Bardzo nie smakował mi np deser (na dnie banany i arbuz do tego lody sorbetowe iny ok ale wykończone wszystko kruszonką bitą śmietaną i bezą, która lepiej komponowałaby się z lodami na śmietanie)
Nie mogę powiedzieć że jedzenie niesmaczne ale do ceny i tego do jakiego aspiruje nie ejst najlepsze
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
również szukam jakiś opinii o Wulpinku oraz Star Dadaju. Ktoś może był lub organizował w tych miejscach wesele? Sale już oglądałam i obie mi się podobają. Chodzi o kwestię jedzenia: czy smaczne, czy dużo, jak obsługa, etc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Też się chciałam dowiedzieć czegoś na temat Wulpinku, ale niestety nikt nie odpowiedział. Osobiście pisałam do dziewczyny która miała tam wesele i była zadowolona. My mieliśmy dylemat między Wulpinkiem a Ziołową Doliną. Co prawda Ziołowa miała lepszą ofertę to jednak zauroczyła nas sala w Wulpinku i będziemy mieli właśnie tu wesele. Jedyne co nas potem zaczęło zastanawiać to czy na pewno zmieści się tam tyle osób ile właścicielka deklaruje. Będziemy mieli pewnie mniej bo raczej max 110, ale i tak zastanawiamy się jak pomieści tyle osób. W maju będziemy tam jechać aby zobaczyć salę, bo będzie akurat wesele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie! Nas zastanawia czy te 4 ciepłe posiłki to nie za mało... Prawie wszędzie w ofertach mają 5. Chyba to dobry pomysł pojechać zobaczyć salę jak jest już przygotowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Tak to prawda, też wszędzie gdzie byliśmy to było o jedno wiecej, sama się o to martwilam, ale jak rozmawialiśmy ze znajomym który mial jedno wiecej to mówił że jedno danie nawet nie wyjechało. Jakby tak podzielić sobie godziny i zobaczyć o której będą wychodzić dania to wydaje sie, ze wystarczająco będzie. Jak czytałam na wizażu to niektórzy mają nawet mniej. Mam nadzieję, że będzie wystarczająco. No my pojedziemy bo ja bym chciała przystrojenie zobaczyć i ustawienie stołów, no u nas z decyzja już sie nie zmieni, bo my już mamy umowę podpisaną. A Wy już tam byliście? Bo my to weekend pk zareczynach zrobiliśmy sobie objazd po wybranych salach. Zobacz sobie jeszcze ziolowa dolinę, też mają fajnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Tak, byliśmy i podobało nam się. Podpisanie umowy bez problemu? Dało się ją może jakoś negocjować, jeśli chodzi o niektóre zapisy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Nie przypominam sobie żebyśmy coś w niej zmieniali, więc trudno mi powiedzieć, nie mam jej przy sobie. Ale zanim podpisaliśmy podpytaliśmy o menu, bo nie bardzo nam się podobało, trochę mało atrakcyjne te dania, ale właścicielka powiedziała, że można zmienić, że teraz mają nowych młodych kucharzy i robią super rzeczy. Powiedziała żebyśmy sobie kartę zobaczyli i tam już dania były super, więc to na pewno będzie inaczej - inne menu. Pytaliśmy również o takie danie pokazowe, tzw atrakcje kulinarną, bo mój N chciał płonącego indyka lub jakieś inne mięsa, które wjedzie na sale i będzie takie jakby show, to także powiedziała, że nie będzie problemu.
Jedyne na co mogę uczulić, a na co nie zwróciliśmy uwagę to to, że podając liczbę gości w umowie, trzeba zauważyć że jest tam napisane że jak spadnie powyżej 10% to wzrasta cena. Trzeba więc ustalić taką liczbę żeby nie stracić na tym. My podaliśmy trochę za dużo i się trochę wkurzyłam o to później. Dlatego też jedziemy zobaczyć salę i sprawdzić czy rzeczywiście zmieści się tam te 110 osób które wpisaliśmy. Jakby co będziemy z nią negocjować, bo jeśli się nie zmieści przy takim ustawieniu stołów jakie chcieliśmy i o jakim jej mówiliśmy, będziemy prosić o nową umowę. Edytowane przez sensualna Czas edycji: 2015-04-24 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.