![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!
genialne opowiesci, niezly ubaw naprawde
![]() moja to moze nie wpadka, ale tez cos przezylam na drodze, bardziej dramatyczne wtedy bylo, ale teraz nawet sie z tego smieje. btw to byla sytuacja dzieki ktorej boje sie jezdzic, ale mam nowy samochod i poprostu musze sie odwazyc na 'normalna' droge wyjechac. w kazdym razie... tatus kupil mi garbusa, a typ od ktorego kupilismy nie powiedzial, ze hamulce sa do dupy (badanie bylo okej, wiec nikt nie robil przegladu zaraz po zakupie)... no to ja, moj tatus i eks jedziemy na przejazdzke, najpierw po miescie, a pozniej za miastem na piekna droge wylotowa, duzy ruch w obie strony (3 pasy w kazda), wiec ja dawaj 90 na liczniku, tata mowi, zawracamy, ja no dobra zaczynam hamowac (aha garbi starej daty wiec nie ma abs, by hamowac trzeba ciapke przycisnac), no wiec ja wciskam ile sie da, mysle kurde co jest to sprobuje na recznym, reczny prawie pdo szyje ![]() zaciagam i nic dalej jedziemy - juz przy zawracaniu, tata sie drze bym hamowala, ja ze hamuje, on nie wierzy, eks tez probuje cos pomoc (siedzial z przodu), jestem juz po drugiej stronie ulicy, jade wprost do rowu ![]() pamietam ze jak wracalam do domu (juz nie prowadzilam....) to nog nei czulam, tak sie zdenerwowalam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też bałabym się wsiąść za kółko po czymś takim. Pozdrawiam Flofferek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Też bym się bała... A mi hamulce są strasznie potrzebne bo jakoś okropnie często trafiam na wpychające się ofiary losu
![]() ![]() ![]() Moja największa jak dotychczas wpadka, to chyba jak na strasznie głupiej krzyżówce chciałam skręcić w lewo, tak stanęłam, że tych, co chcieli jechać prosto zablokowałam i musiałam przejechać w końcu pierwsza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
No piękne historie..
![]() Ja na razie jezdze z instruktorem, który ma anielska cierpliwosc i czuwa nade mna ![]() ![]() Zaczynam sie zastanawiać kiedy na stacjach zrobią dłuższe węże.. przecież to logiczne, że się nam czasem pomyli ![]() ![]()
![]() |
#95 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogole to ten watek chyba jest stworzony do opisywania wpadek tylko kierowcow z prawkiem ,tak? ![]() ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
no a ja już wiem skąd się biorą głupie kawały o blondynkach
![]() instruktor się mnie pyta : jakie to światła ? no a ja wiadomo : czerwone wtedy jeszcze nie wiedziałam że mają jakieś nazwy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
no skoro tak to zaczynamy
![]() Wyjezdzam z placu na miasto,instruktor pyta: -A kto placi mandaty? -W eLce? -No tak -Noo nie ja,bo nie mam jeszcze prawda jazdy.Z tego co slyszalam to placi chyba instruktor- powiedzialam (no w koncu po cos czytalo sie te posty dotyczacych placenia mandatow ![]() -Na pewno? -No tak wlasnie slyszalam,ale jak jest naprawde to nie wiem -teraz to juz w ogole zdezorientowana bylam -A moze sprawdzimy kto zaplaci mandat? ![]() -Niieee,moze lepiej nie - nie bylo mi do smiechu ![]() -A moze jednak? - smieje sie Chwila potem skapowalam sie w koncu,ze chodzilo o to ,ze nie mialam wlaczonych swiatel mijania Wczesniej kompletnie nie wiedzialam o co chodzi z tymi mandatami ,nie domyslilam sie od razu do czego sama sie przyznalam... ![]() ![]() ========================= ============= Powiem od razu ,ze moim slabym punktem jest to ,ze nie zawsze patrze na znaki,zwlaszcza jak sie skupie za mocno na samej jezdzie i drodze przede mna.Moj instruktor doskonale o tym wie i juz nieraz dalam sie nabrac,wiec takie sytuacje prześladują mnie potem dzieki czemu jest już tylko lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ========================= Gdy zaczynam kazda jazde to od razu wiem,ze bedzie mnie pytal o to jaki znak akurat minelismy i w myslach obiecuje sobie kazdego dnia ,ze tym razem nie przegapie żadnego (tak tak Asiu wmawiaj to sobie dalej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko to moze czytając nie wyglada zbyt zabawnie, gdyby nie to ,ze w rzeczywistosci zawsze wygladalo to i brzmialo wesolo ![]() ![]() ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Wow, mysiamysia masz prze.. instruktora
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
ale się uśmiałam czytając Wasze wpadki
![]() ![]() było to na moim 2 egzaminie. już mi w miare dobrze mi szło do tego miły egzaminator, wiec jadę sobie i miałam skręcic w prawo (po namysle które to prawo) skrecam i jade sobie i widze że stoi sznureczek aut, tak zaraz koło chodnika, od razu pomyślałam że pewnie są zaparkowane i je poprostu objeżdżam i jadę sobie nagle widze że jedzie auto wprost na mnie, egzaminator po hamulcach ja nie wiem o co chodzi.....samochody które tak ominełam nie były zaparkowane, one poprostu stały w korku :/ egzamin oczywiście oblany ![]() na kolejnym egzaminie zaraz po ruszeniu egzaminator kazał mi wyprzedzić tira, l;ecz zapomniałam zmienić biegu na większy, dobrze że nic się nie stało, bo już byłam nie daleko MORDu ;D i ten sam egzamin już zaparkowałam pod ośrodkiem ,ale troszkę za daleko i auto wjechało za krawężnik, więc egzaminator mówi: jak Pani wyjedzie to zdane jak nie to nie! więc wciskam gaz jak najmocniej tylko suię da żeby wyjechać a auto ani rusz-->nie podniosłam sprzęgła, po kilku próbach wyjechałam, egzaminator zapytał tylko czy wydaje się Pani że zdała i prosze wąchać co Pani narobiła (nic nie czułam swoja drogą) po czym powiedział że jeśli jestem z Krakowa to proszę odebrać za 3 tyg prawko w urzędzie ![]() i przypadek z niedawnej przeszłości, jechałam sobie i miałam skręcić w pewną ulicę, skręciłam w zła oczywiście więc chciałam jakoś dojechać, błądziłam po mieście i nagle stwierdziłam że skręce w prawo , oczywiście nie zauważyłam znaku zakaz skrętu w prawo i dobrze że zahamowałam bo stłuczka była by gotowa, oczywiście byłam zatrąbiona, ledwo udało mi się zawrócić a wiadomo że jednokierunkowe są wąziutkie. człowiek uczy się na błędach ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
łooo, ale bym zaliczyła wpadke przed chwilą
poszłam sobie na podwórko wjechać autem do garażu i jakaś taka zamyślona szłam ![]() ![]() ![]() ![]() ale się najadłam stracha.... zatrzymałam auto 30 cm od drzwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wracałam z delegacji z kolegą z pracy (siedział obok jako pasażer). Nie mam zielonego pojęcia o czym myślałam, może po prostu byłam zmęczona ![]() Wyobraźcie sobie, że jechałam i nic nie widziałam. Zatrzymałam się może 20 cm od tylnego zderzaka auta stojącego na czerwonym świetle ![]() Nigdy później nic takiego mi się nie zdarzyło, ale kumpel mało w portki nie narobił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
up up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
A też się dopiszę, co mi tam
![]() Od czego by tu zacząć...pojechałam do mechanika wymienic olej. Zatrzymałam się w bramie, bo nie wiedziałam, na które stanowisko podjechać ( no i naiwnie myślalam, że pan mechanik mi na kanal wjedzie...). Pan mnie woła, a ja nie mogę ruszyć...Maleńka górka tam była a auto mi zgasło 3 razy...Oczywiście miałam na sobie wzrok patrzących z politowaniem mechaników. Tym autem jeżdzę już 3 miesiące i nigdy mi nie gasło... Podobnie jak Ines przejchałam kiedyś na czerwonym świetle...I to dwa razy, z tym raz z premedytacją. Przypadek pierwszy: Była już dość zaawansowana noc, jakieś dzieciaki stały przed przejściem, przeszły (bo mialy zielone) a ja...pojechałam za nimi. Nie wiem dlaczego. To, że mialam czerwone uświadomił mi TŻ słowami, których nie zacytuję ![]() Przypadek drugi: centrum miasta, dość ruchliwe skrzyżowanie (z monitoringiem, więc spodziewam się mandatu...) Jadę i już widzę z daleka, że się zmienia na pomarańczowe. I co inteligentka zrobiła: gaz do dechy i przejechalam centralnie na czerownym, cud, że nikt we mnie nie wrąbał. I nie pytajcie mnie dlaczego... Przypadki w stylu wiazd pod zakaz czy w jenokierunkową nie z tej strony, zdarzyły się i mi, ale na szczęście tylko gdy pierwszy raz siedziałam sama z kółkiem. Najgorszą rzecz zrobiłam jednak parę dni temu. Piękna słoneczna pogoda, wyjeżdzam sobie z osiedla w lewo, kierunek, look w prawo - wolne, look w lewo - wolne i jadę. I nagle słyszę klakson, hamowanie. Patrzę w lusterko o co chodzi...? Wymusiłam pierwszeństwo na taksówkarzu! Przysięgam, że go nie widziałam, nie wiem skąd się wziął. Facet trąbił na mnie chyba z minutę, wyzywał. Nie wiem, czy słońce mnie oślepiło, czy tracę rozum. Raz "zaciął " mi się wsteczny...ni cholery, 10 razy próbowałam i nie chciał wskoczyć. Ojca ściągnęłam, wszedł i wrzucił bez problemu... Ostatnio jechałam całą drogę do pracy (w tym A4) bez świateł. Moje pierwsze tankowanie to było mistrzostwo, tankowałyśmy z kumpela do 2 samochodów na 1 fakturę...Ja zle stanęłam, bo za daleko, ona w złą stronę i wężem oplotła całe auto. Jak chciałam poprawić i podjechac bliżej to się włączył alarm i nie dało się go wyłączyć ![]() Ręczny...przyjechałam do domu, wyłączylam silnik, luz i ręczny - jak zwykle. Otwieram bagażnik, żeby wyciągnąc graty a auto zjeżdza na mnie...BIEGIEM do środka, zaciągam na full i tak stoje 5 minut i patrzę czy dalej będzie zjeżdzało czy nie. Jakbym tak sobie poszła wyjechałoby na środek ulicy... I wiele innych... Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2008-04-07 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=TvrWbO1K1BA
![]() ![]() ![]() kto powiedzial ze wlew musi byc po tej samej str co dystrybutor??? ![]()
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() według mnie nie ma żadnych warunków duży samochód też mozna zatankować z drugiej strony, trzeba tylko umiejętnie podjechac pod dystrybutor ![]() ja jeżdze mondeo /a to długie i szerokie auto/ i nie mam problemów z takim tankowaniem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
No ok, może i mozna, ale pyrtkiem zawsze łatwej, nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ,a ja po 17 latach nie jeżdżenia wsiadłam do autka i jakoś od tygodnia jeżdżę i nawet nikt nie trąbi na mnie (chyba z litości
![]() ![]() ale wracając do tematu czy tak na sucho możecie podzielić się jak to robicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
ja też nie umiem zatoczki;/ a dzis przypadkiem widzialam jak egzaminator ulał na niej dziewczynę, bo 2 razy nie wjechała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będziesz w wielu jeszcze sytuacjach, gdzie bez umiejętności, np. wjeżdżania w zatoczkę nie ujedziesz daleko. Tym razem trafiłaś na miłych strażaków, a nie wiadomo, czy kolejnym razem nie "sholują" Ci autka. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
O jaką zatoczkę chodzi? Tak czytam i naprawdę nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, z czym jest problem
![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Vretka ,dla mnie problemem jest wjechac równolegle do krawężnika między dwa auta (czyli zatoczka,dobrze myślę?)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja się już spotkałam z określeniem zatoczka, w niektórych szkołach jazdy tak mówią
![]() Ja mam swoj sposób na parkowanie równoległe, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł - sprawdził się na kursie i w moim samochodzie też się sprawdza. Jednak nie potrafię go opisać... Trudno określić te momenty skrętu. No i niestety da się go zastosować tylko wtedy kiedy miejsce parkingowe jest po naszej prawej stronie. Pod praca mam takie miejsce gdzie jest po lewej i tutaj zawsze mam problem z wjazdem, tym bardziej ze jest krawężnik i zazwyczaj malo miejsca ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
zdecydowałam się na kupienie jednej godziny u koleżanki która prowadzi kursy.po próbie z moim mężem jako doradcą stwierdzam że prędzej go zabiję niż się nauczę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja nie umiem ani parkowania równoległego, ani parkowania tyłem pod żadną postacią
![]() ![]() ![]() ![]() Raz miałam przygodę podobną jak Flofferek, tylko że u mnie to by się skończyło wjechaniem w droższy wóz (nie wiem dokładnie, ale jakaś nowiutka skoda), w dodatku wjechaniem z rozpędu. Jadę sobie trabantem (kupiłam [a konkretniej tatuś kupił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Innym razem (i innym samochodem) jak wyjeżdżałam spod szkoły, to bym się pocałowała z kumplem z klasy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.