Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-20, 21:33   #91
Flofferek
Zakorzenienie

Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!

genialne opowiesci, niezly ubaw naprawde

moja to moze nie wpadka, ale tez cos przezylam na drodze, bardziej dramatyczne wtedy bylo, ale teraz nawet sie z tego smieje. btw to byla sytuacja dzieki ktorej boje sie jezdzic, ale mam nowy samochod i poprostu musze sie odwazyc na 'normalna' droge wyjechac. w kazdym razie...

tatus kupil mi garbusa, a typ od ktorego kupilismy nie powiedzial, ze hamulce sa do dupy (badanie bylo okej, wiec nikt nie robil przegladu zaraz po zakupie)... no to ja, moj tatus i eks jedziemy na przejazdzke, najpierw po miescie, a pozniej za miastem na piekna droge wylotowa, duzy ruch w obie strony (3 pasy w kazda), wiec ja dawaj 90 na liczniku, tata mowi, zawracamy, ja no dobra zaczynam hamowac (aha garbi starej daty wiec nie ma abs, by hamowac trzeba ciapke przycisnac), no wiec ja wciskam ile sie da, mysle kurde co jest to sprobuje na recznym, reczny prawie pdo szyje

zaciagam i nic dalej jedziemy - juz przy zawracaniu, tata sie drze bym hamowala, ja ze hamuje, on nie wierzy, eks tez probuje cos pomoc (siedzial z przodu), jestem juz po drugiej stronie ulicy, jade wprost do rowu ale udalo mi sie skrecic kierownica i jakims cudem zwolnilismy... tata nie wierzyl ze hamulce praaktycznie padly, wydarl sie na mnie... ja jak sie wkurze to potrafie cos powiedziec, tym bardziej, ze mowilam prawde i nie ja zawinilam.... samochody nadjezdzaja, ruchliwa ulica jak mowilam, a ja sie na srodku zre z tata, on mowi wsiadaj jedziemy, ja ze sam niech sobie jedzie i ide obrazona po tej ulicy, on zanim wycofal do prostej to chwile zajelo, hehe teraz sie smieje ale wtedy smierc w oczach

pamietam ze jak wracalam do domu (juz nie prowadzilam....) to nog nei czulam, tak sie zdenerwowalam....
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 10:27   #92
SPIDER
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
genialne opowiesci, niezly ubaw naprawde

moja to moze nie wpadka, ale tez cos przezylam na drodze, bardziej dramatyczne wtedy bylo, ale teraz nawet sie z tego smieje. btw to byla sytuacja dzieki ktorej boje sie jezdzic, ale mam nowy samochod i poprostu musze sie odwazyc na 'normalna' droge wyjechac. w kazdym razie...

tatus kupil mi garbusa, a typ od ktorego kupilismy nie powiedzial, ze hamulce sa do dupy (badanie bylo okej, wiec nikt nie robil przegladu zaraz po zakupie)... no to ja, moj tatus i eks jedziemy na przejazdzke, najpierw po miescie, a pozniej za miastem na piekna droge wylotowa, duzy ruch w obie strony (3 pasy w kazda), wiec ja dawaj 90 na liczniku, tata mowi, zawracamy, ja no dobra zaczynam hamowac (aha garbi starej daty wiec nie ma abs, by hamowac trzeba ciapke przycisnac), no wiec ja wciskam ile sie da, mysle kurde co jest to sprobuje na recznym, reczny prawie pdo szyje

zaciagam i nic dalej jedziemy - juz przy zawracaniu, tata sie drze bym hamowala, ja ze hamuje, on nie wierzy, eks tez probuje cos pomoc (siedzial z przodu), jestem juz po drugiej stronie ulicy, jade wprost do rowu ale udalo mi sie skrecic kierownica i jakims cudem zwolnilismy... tata nie wierzyl ze hamulce praaktycznie padly, wydarl sie na mnie... ja jak sie wkurze to potrafie cos powiedziec, tym bardziej, ze mowilam prawde i nie ja zawinilam.... samochody nadjezdzaja, ruchliwa ulica jak mowilam, a ja sie na srodku zre z tata, on mowi wsiadaj jedziemy, ja ze sam niech sobie jedzie i ide obrazona po tej ulicy, on zanim wycofal do prostej to chwile zajelo, hehe teraz sie smieje ale wtedy smierc w oczach

pamietam ze jak wracalam do domu (juz nie prowadzilam....) to nog nei czulam, tak sie zdenerwowalam....
Wielkie dzięki za taką przygodę

Ja też bałabym się wsiąść za kółko po czymś takim.

Pozdrawiam Flofferek
SPIDER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 16:51   #93
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Też bym się bała... A mi hamulce są strasznie potrzebne bo jakoś okropnie często trafiam na wpychające się ofiary losu Mój ojciec za bardzo zaufał ABSom i wjechał kobicie w tyłek A to dlatego, że w naszej starej vectruni najprawdopodobniej przez ABS hamulec czasem zamiast robić to co powinien szarpie samochodem i zwalnia baaaaaardzoooo wolno... Po prostu nie zawsze załapuje i się haczy I dlatego nie lubię jeździć tym samochodem.
Moja największa jak dotychczas wpadka, to chyba jak na strasznie głupiej krzyżówce chciałam skręcić w lewo, tak stanęłam, że tych, co chcieli jechać prosto zablokowałam i musiałam przejechać w końcu pierwsza Do teraz jeżdże tam z innej strony, byleby nie skręcać z tamtej strony w lewo , bo najzwyczajniej w świecie nie wiem jak się tam ustawić...

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-22, 11:52   #94
Becia0d
Raczkowanie

No piękne historie..
Ja na razie jezdze z instruktorem, który ma anielska cierpliwosc i czuwa nade mna Oj aż strach pomyśleć co będzie jak go zabraknie ah..szkoda ze jest aż 16 lat starszy..^^
Zaczynam sie zastanawiać kiedy na stacjach zrobią dłuższe węże.. przecież to logiczne, że się nam czasem pomyli powini być na taka sytuacje z góry przygotowani.. co im szkodzi te poł metra więcej, a ile byłoby wygody..

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Becia0d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-22, 19:03   #95
mysiamysia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Becia0d Pokaż wiadomość
No piękne historie..
Ja na razie jezdze z instruktorem, który ma anielska cierpliwosc i czuwa nade mna Oj aż strach pomyśleć co będzie jak go zabraknie
Ja tez nie wiem jak sobie poradze ,kiedy juz z boku nie bedzie nikt siedzial z drugim hamulcem i nie bedzie podpowiadal w trudnych sytuacjach To naprawde wygoda taka jazda z instruktorem,a potem..potem to juz jestesmy zdane tylko na siebie same

Cytat:
ah..szkoda ze jest aż 16 lat starszy..^^
A moj tylko kilka lat starszy Zreszta w ogole zauwazylam ,ze w tym moim ośrodku przewaznie sa wlasnie tacy mlodzi instruktorzy.Moim zdaniem nie zawsze wiek jest odzwierciedleniem doświadczenia i poziomu nauczania,a wazne jest glownie to czy instruktorowi w ogole zależy ,żeby nas nauczyć.Ja mam zdecydowanie wrazenie ,ze zalezy mu,a to jest najwazniejsze. Podoba mi sie sposob w jaki walczy z bledami kursanta Jest tak ,ze czasem mnie wkreca ,a potem jest mi jednoczesnie i łyso i do smiechu ,wiec nigdy wiecej nie popelniam tego samego błędu ,bo od razu przypominam sobie taka sytuacje,kiedy zrobilam dany blad.Mysle,ze gdyby tak po prostu mowil ,ze "to i to robisz źle,tego nie rob tak,a rob tak,patrz na znaki,źle,źle,źle" to wlecialoby mi jednym uchem i wylecialo drugim...A tak to przynajmniej jest wesoło

A tak w ogole to ten watek chyba jest stworzony do opisywania wpadek tylko kierowcow z prawkiem ,tak? Chyba nie pasuje w tym watku opisywac moich wpadek podczas kursu

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-22, 19:35   #96
rzyrafka
Zakorzenienie

dla wszystkich, śmiech to zdrowie
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-22, 20:17   #97
ombree
Raczkowanie

no a ja już wiem skąd się biorą głupie kawały o blondynkach
instruktor się mnie pyta : jakie to światła ?
no a ja wiadomo : czerwone
wtedy jeszcze nie wiedziałam że mają jakieś nazwy a teraz się nauczyłam że są kierunkowe i warunkowe i mi już to chyba na zawsze zostanie bo się wtedy tak głupio poczułam
ombree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-22, 20:41   #98
mysiamysia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
dla wszystkich, śmiech to zdrowie
no skoro tak to zaczynamy :

Wyjezdzam z placu na miasto,instruktor pyta:
-A kto placi mandaty?
-W eLce?
-No tak
-Noo nie ja,bo nie mam jeszcze prawda jazdy.Z tego co slyszalam to placi chyba instruktor- powiedzialam (no w koncu po cos czytalo sie te posty dotyczacych placenia mandatow )
-Na pewno?
-No tak wlasnie slyszalam,ale jak jest naprawde to nie wiem -teraz to juz w ogole zdezorientowana bylam
-A moze sprawdzimy kto zaplaci mandat?
-Niieee,moze lepiej nie - nie bylo mi do smiechu
-A moze jednak? - smieje sie
Chwila potem skapowalam sie w koncu,ze chodzilo o to ,ze nie mialam wlaczonych swiatel mijania Wczesniej kompletnie nie wiedzialam o co chodzi z tymi mandatami ,nie domyslilam sie od razu do czego sama sie przyznalam... Teraz juz bede pamietala o swiatlach chyba do konca zycia..Gdy wyjezdzalam dzisiaj z placu to znowu przypomniala mi sie ta sytuacja z mandatami i szybko przekrecilam swiatelka :p Uslyszalam tylko ciche "taak jest,bardzo dobrze" ,wiec chyba dobrze pamietal o tym jak mnie wrobil poprzedniego dnia ,a ja tylko usmiechnelam sie pod nosem Nie darowalabym sobie drugiej takiej wpadki...o nie.

========================= =============
Powiem od razu ,ze moim slabym punktem jest to ,ze nie zawsze patrze na znaki,zwlaszcza jak sie skupie za mocno na samej jezdzie i drodze przede mna.Moj instruktor doskonale o tym wie i juz nieraz dalam sie nabrac,wiec takie sytuacje prześladują mnie potem dzieki czemu jest już tylko lepiej Jedziemy i slysze instruktora :"skrecmy w prawo".No to zapinam dwójeczke,zwalniam...juz juz skrecam...i naagle po hamulcach mi daje instruktor...Mysle sobie: "o co chodzi skoro dobrze skrecilam? " Patrzy sie na mnie z podejrzanym usmiechem. Ja z jeszcze glupszym usmiechem na niego...po chwili pyta mnie: "a jaki znak tam mamy? " Wychylam sie...spogladam...piekny bialy prostokat na czerwonym tle "ZAKAZ WJAZDU" Mysle sobie: "cholera...przeciez wczesniej nie bylo nic o zakazie skretu" Znowu slysze :"a jaki znak mielismy wczesniej?" - "hmm...nie wiem ,byl tam jakis znak? nie widzialam " Zawrocilismy sie...spojrzalam do tylu...no i oczywiscie zakaz skretu w prawo Bylo mi jednocześnie i łyso i do śmiechu Juz kilka razy o malo co brakowalo ,zebym wysiadala z samochodu i szla na piechte sprawdzac jaki minelam znak (raz na czerwonych swiatlach zapalil awaryjne i tu juz prawie uwierzylam ,ze zaraz bede wysiadala ,a innym razem kazal mi zaparkowac i sprawdzic znak,ale tym razem tez zartowal ),ale na szczescie zawsze tylko zartowal ,az do pewnej chwili ,ktora opisalam nizej

=========================
Gdy zaczynam kazda jazde to od razu wiem,ze bedzie mnie pytal o to jaki znak akurat minelismy i w myslach obiecuje sobie kazdego dnia ,ze tym razem nie przegapie żadnego (tak tak Asiu wmawiaj to sobie dalej... ) Tak wiec jednego dnia instruktor mowi do mnie "no to sprawdzimy czujnosc" -juz zaczynam sie bac :P Minelo kilka minut..niestety moja czujnosc sie skonczyla ,bo nie spodziewalam sie juz niczego Instruktor: "no to zaparkujmy tutaj po prawej" Wszystkie samochody co do joty zgodnie skosnie zaparkowane ,wiec wjechalam tak samo jak reszta ,a na dodatek skosne dobrze mi idzie Instruktor: "no to teraz tak jak obiecalem idziemy sprawdzic jaki znak minelismy" Mysle sobie : "kurcze co ja znowu przegapilam,o co chodzi " Oczywiscie wyszlam z auta...przeszlam sie pod znak i co zobaczylam? Pod znakiem mala tabliczke ,ze nalezy tu zaparkowac prostopadle Wszyscy mnie wrobili wlacznie z instruktorem ....cale 20 wozow zaparkowane skosnie i ja biedna kursantka z instynktem za kierownica "rob tak jak inni" Wszyscy sie na mnie patrzyli ,a jakby tego bylo malo to jeszcze instruktor wyszedl i caly czas mnie obserwowal,wiec teraz juz nie bylo szans ,zeby ktos sie nie skapnal o mojej wpadce

Wszystko to moze czytając nie wyglada zbyt zabawnie, gdyby nie to ,ze w rzeczywistosci zawsze wygladalo to i brzmialo wesolo Dzieki temu swoje wpadki wspominam milo Cale szczescie ,ze nie mam jakiegos gbura,bo nie byloby juz tak smiesznie ,a wrecz przeciwnie.Bylo wiecej takich zabawnych sytuacji (wlasciwie to chyba na kazdych jazdach cos),ale nie wszystko da sie opisac ,a część juz nie pamietam

Pcha nas ku lepszemu...

!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

Stary 2007-08-22, 22:16   #99
Becia0d
Raczkowanie

Wow, mysiamysia masz prze.. instruktora Tylko pozazdrościć bo pewnie śmigasz na jazdy z przyjemnościa. Mój też sie prawie przez cala droge ze mna brechta..albo raczej ze mnie.. ale nie robi mi takich akcji! Boje sie go poprosić o urozmaicenie bo na razie mam dość atrakcji ze sprzęgłem.. Ale pozyjemy zobaczymy.. bo przede mna jeszcze ze 20h

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Becia0d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 11:10   #100
gandusia
Zakorzenienie

ale się uśmiałam czytając Wasze wpadki to napiszę coś od siebie

było to na moim 2 egzaminie. już mi w miare dobrze mi szło do tego miły egzaminator, wiec jadę sobie i miałam skręcic w prawo (po namysle które to prawo) skrecam i jade sobie i widze że stoi sznureczek aut, tak zaraz koło chodnika, od razu pomyślałam że pewnie są zaparkowane i je poprostu objeżdżam i jadę sobie nagle widze że jedzie auto wprost na mnie, egzaminator po hamulcach ja nie wiem o co chodzi.....samochody które tak ominełam nie były zaparkowane, one poprostu stały w korku :/ egzamin oczywiście oblany

na kolejnym egzaminie zaraz po ruszeniu egzaminator kazał mi wyprzedzić tira, l;ecz zapomniałam zmienić biegu na większy, dobrze że nic się nie stało, bo już byłam nie daleko MORDu ;D i ten sam egzamin już zaparkowałam pod ośrodkiem ,ale troszkę za daleko i auto wjechało za krawężnik, więc egzaminator mówi: jak Pani wyjedzie to zdane jak nie to nie! więc wciskam gaz jak najmocniej tylko suię da żeby wyjechać a auto ani rusz-->nie podniosłam sprzęgła, po kilku próbach wyjechałam, egzaminator zapytał tylko czy wydaje się Pani że zdała i prosze wąchać co Pani narobiła (nic nie czułam swoja drogą) po czym powiedział że jeśli jestem z Krakowa to proszę odebrać za 3 tyg prawko w urzędzie

i przypadek z niedawnej przeszłości, jechałam sobie i miałam skręcić w pewną ulicę, skręciłam w zła oczywiście więc chciałam jakoś dojechać, błądziłam po mieście i nagle stwierdziłam że skręce w prawo , oczywiście nie zauważyłam znaku zakaz skrętu w prawo i dobrze że zahamowałam bo stłuczka była by gotowa, oczywiście byłam zatrąbiona, ledwo udało mi się zawrócić a wiadomo że jednokierunkowe są wąziutkie.

człowiek uczy się na błędach a że jestem włodym kierowcą to jeszcze wiele wopadek przede mną:P

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

gandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 11:38   #101
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gandusia Pokaż wiadomość
ale się uśmiałam czytając Wasze wpadki to napiszę coś od siebie

było to na moim 2 egzaminie. już mi w miare dobrze mi szło do tego miły egzaminator, wiec jadę sobie i miałam skręcic w prawo (po namysle które to prawo) skrecam i jade sobie i widze że stoi sznureczek aut, tak zaraz koło chodnika, od razu pomyślałam że pewnie są zaparkowane i je poprostu objeżdżam i jadę sobie nagle widze że jedzie auto wprost na mnie, egzaminator po hamulcach ja nie wiem o co chodzi.....samochody które tak ominełam nie były zaparkowane, one poprostu stały w korku :/ egzamin oczywiście oblany
ta wpadka najlepsza

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 22:26   #102
mysiamysia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Becia0d Pokaż wiadomość
Wow, mysiamysia masz prze.. instruktora Tylko pozazdrościć bo pewnie śmigasz na jazdy z przyjemnościa.
Ojj ,a zebys wiedziala,ze smigam z wielka checia i nie moge sie doczekac kazdej jazdy Juz teraz czuje ,ze po skonczeniu kursu bedzie mi do tego bardzo bardzo bardzo teskno...

Pcha nas ku lepszemu...

!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

Stary 2007-10-02, 19:03   #103
Kattie7
Wtajemniczenie

łooo, ale bym zaliczyła wpadke przed chwilą
poszłam sobie na podwórko wjechać autem do garażu i jakaś taka zamyślona szłam i ide i myśle..... wsiadam do auta i dalej mysle, zapalam auto, wrzucam jedynke, pomału ruszam i............. NIE OTWORZYŁAM DRZWI DO GARAZU!

ale się najadłam stracha.... zatrzymałam auto 30 cm od drzwi

Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 07:28   #104
SPIDER
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kattie7 Pokaż wiadomość
łooo, ale bym zaliczyła wpadke przed chwilą
poszłam sobie na podwórko wjechać autem do garażu i jakaś taka zamyślona szłam i ide i myśle..... wsiadam do auta i dalej mysle, zapalam auto, wrzucam jedynke, pomału ruszam i............. NIE OTWORZYŁAM DRZWI DO GARAZU!

ale się najadłam stracha.... zatrzymałam auto 30 cm od drzwi

Mi też kiedyś przydarzył się taki stan....

Wracałam z delegacji z kolegą z pracy (siedział obok jako pasażer). Nie mam zielonego pojęcia o czym myślałam, może po prostu byłam zmęczona ?
Wyobraźcie sobie, że jechałam i nic nie widziałam. Zatrzymałam się może 20 cm od tylnego zderzaka auta stojącego na czerwonym świetle . To bym przyfasonowala, hihi
Nigdy później nic takiego mi się nie zdarzyło, ale kumpel mało w portki nie narobił.
Stary 2008-04-03, 21:26   #105
karoolaaa
Zakorzenienie

up up
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 20:18   #106
Marilyn
Wtajemniczenie

A też się dopiszę, co mi tam Ostatnio dużo mam tych wpadek, bo chodzę nieprzytomna.

Od czego by tu zacząć...pojechałam do mechanika wymienic olej. Zatrzymałam się w bramie, bo nie wiedziałam, na które stanowisko podjechać ( no i naiwnie myślalam, że pan mechanik mi na kanal wjedzie...). Pan mnie woła, a ja nie mogę ruszyć...Maleńka górka tam była a auto mi zgasło 3 razy...Oczywiście miałam na sobie wzrok patrzących z politowaniem mechaników. Tym autem jeżdzę już 3 miesiące i nigdy mi nie gasło...

Podobnie jak Ines przejchałam kiedyś na czerwonym świetle...I to dwa razy, z tym raz z premedytacją. Przypadek pierwszy: Była już dość zaawansowana noc, jakieś dzieciaki stały przed przejściem, przeszły (bo mialy zielone) a ja...pojechałam za nimi. Nie wiem dlaczego. To, że mialam czerwone uświadomił mi TŻ słowami, których nie zacytuję

Przypadek drugi: centrum miasta, dość ruchliwe skrzyżowanie (z monitoringiem, więc spodziewam się mandatu...) Jadę i już widzę z daleka, że się zmienia na pomarańczowe. I co inteligentka zrobiła: gaz do dechy i przejechalam centralnie na czerownym, cud, że nikt we mnie nie wrąbał. I nie pytajcie mnie dlaczego...

Przypadki w stylu wiazd pod zakaz czy w jenokierunkową nie z tej strony, zdarzyły się i mi, ale na szczęście tylko gdy pierwszy raz siedziałam sama z kółkiem.

Najgorszą rzecz zrobiłam jednak parę dni temu. Piękna słoneczna pogoda, wyjeżdzam sobie z osiedla w lewo, kierunek, look w prawo - wolne, look w lewo - wolne i jadę. I nagle słyszę klakson, hamowanie. Patrzę w lusterko o co chodzi...? Wymusiłam pierwszeństwo na taksówkarzu! Przysięgam, że go nie widziałam, nie wiem skąd się wziął. Facet trąbił na mnie chyba z minutę, wyzywał. Nie wiem, czy słońce mnie oślepiło, czy tracę rozum.

Raz "zaciął " mi się wsteczny...ni cholery, 10 razy próbowałam i nie chciał wskoczyć. Ojca ściągnęłam, wszedł i wrzucił bez problemu...

Ostatnio jechałam całą drogę do pracy (w tym A4) bez świateł.

Moje pierwsze tankowanie to było mistrzostwo, tankowałyśmy z kumpela do 2 samochodów na 1 fakturę...Ja zle stanęłam, bo za daleko, ona w złą stronę i wężem oplotła całe auto. Jak chciałam poprawić i podjechac bliżej to się włączył alarm i nie dało się go wyłączyć Chyba nie muszę mówić jak patrzyła na nas obsługa...

Ręczny...przyjechałam do domu, wyłączylam silnik, luz i ręczny - jak zwykle. Otwieram bagażnik, żeby wyciągnąc graty a auto zjeżdza na mnie...BIEGIEM do środka, zaciągam na full i tak stoje 5 minut i patrzę czy dalej będzie zjeżdzało czy nie. Jakbym tak sobie poszła wyjechałoby na środek ulicy...

I wiele innych...

Edytowane przez Marilyn
Czas edycji: 2008-04-07 o 16:59
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 14:57   #107
iwONKA595
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=TvrWbO1K1BA

kto powiedzial ze wlew musi byc po tej samej str co dystrybutor???
Stary 2008-04-07, 16:58   #108
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość

No w sumie nie musi...Jest tylko 1 warunek: jeździ się smartem, 107 albo jeszcze innym pyrtkiem
Stary 2008-04-08, 07:39   #109
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość

hehehe dobre

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
No w sumie nie musi...Jest tylko 1 warunek: jeździ się smartem, 107 albo jeszcze innym pyrtkiem

według mnie nie ma żadnych warunków
duży samochód też mozna zatankować z drugiej strony, trzeba tylko umiejętnie podjechac pod dystrybutor
ja jeżdze mondeo /a to długie i szerokie auto/ i nie mam problemów z takim tankowaniem
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 19:09   #110
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kattie7 Pokaż wiadomość
hehehe dobre

według mnie nie ma żadnych warunków
duży samochód też mozna zatankować z drugiej strony, trzeba tylko umiejętnie podjechac pod dystrybutor
ja jeżdze mondeo /a to długie i szerokie auto/ i nie mam problemów z takim tankowaniem
No ok, może i mozna, ale pyrtkiem zawsze łatwej, nie?
Stary 2008-04-08, 19:36   #111
pani_sylwia
Raczkowanie

Dziewczyny ,a ja po 17 latach nie jeżdżenia wsiadłam do autka i jakoś od tygodnia jeżdżę i nawet nikt nie trąbi na mnie (chyba z litości)ale mam problem -nie umiem wjeżdżać w zatoczkę ,no nie ma siły ,jak mam zaparkować to omijam wszelkie zatoczki nawet jak jest miejsca na dwa samochody.No i ostatnio musiałam wjechać do centrum miasta i nie miałam gdzie zaparkować więc ...........wjechałam na teren straży pożarnej i poprosiłam pana strażaka aby mi pozwolił zostawić auto na 15 min bo nie umiem zaparkowac w zatoczce.Wzbudziłam ogólną wesołość ale strażacy okazali się mili i pozwolili
ale wracając do tematu czy tak na sucho możecie podzielić się jak to robicie.
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 19:41   #112
Claris
Zakorzenienie

ja też nie umiem zatoczki;/ a dzis przypadkiem widzialam jak egzaminator ulał na niej dziewczynę, bo 2 razy nie wjechała
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 17:16   #113
SPIDER
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_sylwia Pokaż wiadomość
ale wracając do tematu czy tak na sucho możecie podzielić się jak to robicie.
Na Twoim miejscu opłaciła bym kilka lekcji manewrówki na placu i poćwiczyła. Bo widzisz tak "na sucho", to się chyba nie da
Będziesz w wielu jeszcze sytuacjach, gdzie bez umiejętności, np. wjeżdżania w zatoczkę nie ujedziesz daleko. Tym razem trafiłaś na miłych strażaków, a nie wiadomo, czy kolejnym razem nie "sholują" Ci autka.

Pozdrawiam
Stary 2008-04-09, 17:27   #114
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

O jaką zatoczkę chodzi? Tak czytam i naprawdę nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, z czym jest problem
Stary 2008-04-09, 19:57   #115
pani_sylwia
Raczkowanie

Vretka ,dla mnie problemem jest wjechac równolegle do krawężnika między dwa auta (czyli zatoczka,dobrze myślę?)ja wiem że to jest banalne,ale no cóż mam z tym problem
Stary 2008-04-09, 21:45   #116
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez pani_sylwia Pokaż wiadomość
Vretka ,dla mnie problemem jest wjechac równolegle do krawężnika między dwa auta (czyli zatoczka,dobrze myślę?)ja wiem że to jest banalne,ale no cóż mam z tym problem
Ja bym to po prostu nazwała parkowaniem równoległym Zatoczka kojarzy mi się np. z zatoczką autobusową
Stary 2008-04-10, 07:09   #117
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Ja bym to po prostu nazwała parkowaniem równoległym Zatoczka kojarzy mi się np. z zatoczką autobusową
Na egzaminie znane także pod nazwą "koperta"

Swoją drogą też mam z tym problem.
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 07:16   #118
Ines1985
Zakorzenienie

Ja się już spotkałam z określeniem zatoczka, w niektórych szkołach jazdy tak mówią .

Ja mam swoj sposób na parkowanie równoległe, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł - sprawdził się na kursie i w moim samochodzie też się sprawdza. Jednak nie potrafię go opisać... Trudno określić te momenty skrętu. No i niestety da się go zastosować tylko wtedy kiedy miejsce parkingowe jest po naszej prawej stronie. Pod praca mam takie miejsce gdzie jest po lewej i tutaj zawsze mam problem z wjazdem, tym bardziej ze jest krawężnik i zazwyczaj malo miejsca jak już musze tam stanąć, to wjezdzam na wyczucie, zazwyczaj z poprawkami.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 11:09   #119
pani_sylwia
Raczkowanie

zdecydowałam się na kupienie jednej godziny u koleżanki która prowadzi kursy.po próbie z moim mężem jako doradcą stwierdzam że prędzej go zabiję niż się nauczę.
Stary 2008-04-10, 15:05   #120
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Ja nie umiem ani parkowania równoległego, ani parkowania tyłem pod żadną postacią Pewnie, że jak muszę to jakoś daję radę (zazwyczaj z poprawkami ), ale zazwyczaj staram się wciskać przodem i poprawiać 10 razy więcej niż przy wjeździe tyłem Ale raz wjechałam w takie miejsce, że zrezygnowałam i pojechałam szukać innego, za cholerę nie mogłam się tam ustawić po ludzku, chociaż jeżdżę małym pierdkiem, jakim jest seicento
Raz miałam przygodę podobną jak Flofferek, tylko że u mnie to by się skończyło wjechaniem w droższy wóz (nie wiem dokładnie, ale jakaś nowiutka skoda), w dodatku wjechaniem z rozpędu. Jadę sobie trabantem (kupiłam [a konkretniej tatuś kupił ] w celu pomalowania go na różowo-czerwono, już z pół roku się grzebiemy ), jadę, jadę... Pyrkam kulturalnie jakoś 70 km/h drogą objazdową nie za wielkiej miejscowości, więc ograniczenie 80 i nikt nie wyprzedza, bo nie ma gdzie. Tak więc sobie jadę, zaczynam hamować, bo się światła zbliżają, a mam czerwone, a samochód... NIE HAMUJE. Boożee, rozbeczałam się w tym samochodzie na fakcie, nie wiem ile brakło, żeby w faceta wjechać, ale to były centymetry. I do teraz nie wiem jak ten paskud zahamował, bo ręczny jakoś nie chciał zadziałać prędzej . Nakopałam się w ten hamulec, naszarpałam z ręcznym i zero reakcji, a jak byłyśmy (jechałam z kumpelą i jej mamą, która tam prawie na zawał padła) w fazie początkowej to na nic nie reagował Zatrzymałam się w pierwszym lepszym miejscu (na szczęście jest tam sporo zjazdów), po kosmicznych dziurach biednym trabantem, hamulców niet i nawet na dziurach sporo się naczekałam, zanim stanął. Jak wyszłam z paskuda, to go pobiłam Okopałam po kołach, pobiłam pięściami po dachu i zrypałam go tak, że matka kumpeli z wrażenia, że ja taka oklęta oczy by zgubiła Co ja się nawyzywałam na ten samochód w ten dzień, to po prostu nieporozumienie. Ale ten płacz w samochodzie był najgorszy, ja już nawet oczy zamknęłam, żeby nie widzieć, jak w tego przede mną wjeżdżam, a trabant się zatrzymał Ojciec się ze mnie śmiał chyba przez tydzień, bo mój upragniony trabant przez kilka dni jak tylko go widziałam, miał grożone, że wyląduje na złomie Od tamtej pory boję się wsiąść za kierownicę własnego samochodu, wsiądę dopiero, jak będzie pomalowany i wszystko będzie zrobione. Na szczęście chwilowo jest przygotowywany do malowania i nie muszę go oglądać, bo nadal mam do niego lekki uraz

Innym razem (i innym samochodem) jak wyjeżdżałam spod szkoły, to bym się pocałowała z kumplem z klasy Jakby to był ktoś obcy, to pewnie by trąbił, a tak to się na śmiechu skończyło A wyszło to tak, że ja musiałam wyjechać z parkingu (prostopadłego do drogi głównej, 10 m dalej jest zakręt, a przed zakrętem jakiś kretyn posadził krzaki ) akurat na ten pas, w który zza zakrętu wyjeżdżał kumpel W efekcie jedno i drugie popaliło hamulce (jedno i drugie się starało jak najszybciej wyjechać, więc buzi by było bardzo mocne ), a jeszcze bardziej się z tego śmialiśmy

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości