UBEZPIECZENIE - wątek zbiorczy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-20, 12:27   #91
lain
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie ubezpieczacie autko?

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
JW tym roku chciałam dopisać się jako współwłaściciel ale stwierdziłam że się nie opłaca a do niczego nie jest mi to potrzebne.
czy ja wiem czy sie nie oplaca. lecialy by ci lata, a co za tym idzie zyskiwalabys znizki. chyba nie bedziesz miala cale zycie zarejestrowanego auta na mame
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 12:16   #92
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
czy ja wiem czy sie nie oplaca. lecialy by ci lata, a co za tym idzie zyskiwalabys znizki. chyba nie bedziesz miala cale zycie zarejestrowanego auta na mame
Jeszcze mi sie nie opłaca bo nie skończyłam 26 lat więc płaciłabym zwyżkę. Póki co mogę mieć na mamę ale faktycznie w przyszłości na pewno bym skorzystała gdybym też była współwłaścicielem. Pomyślę o tym w przyszłym roku
A nie wiecie jak będzie ze zniżkami które ma moja mama - straci je dlatego że ja stanę się współwłaścicielem czy przejdą też na mnie?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 10:11   #93
paulin
Raczkowanie

precious może warto się rozejrzeć, np. w Uniqa ta zdziercza zwyżka kończy się z 24 rokiem zycia.

A co myslicie o podatku Religi i zwiazanej z nim podwyzce skladek?
paulin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 10:18   #94
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Jeszcze mi sie nie opłaca bo nie skończyłam 26 lat więc płaciłabym zwyżkę. Póki co mogę mieć na mamę ale faktycznie w przyszłości na pewno bym skorzystała gdybym też była współwłaścicielem. Pomyślę o tym w przyszłym roku
A nie wiecie jak będzie ze zniżkami które ma moja mama - straci je dlatego że ja stanę się współwłaścicielem czy przejdą też na mnie?
mam 21 lat. jestem wspolwlascicielem auta razem z moim TZem (tez 21 lat) i... moim ojcem, ktory jest wspolwlascicielem tylko na papierze, bo dzieki jego znizkom placimy mniejsze ubezpieczenie. co prawda nie tak male jakbysmy placili gdyby tylko on byl wlascicielem, ale przynajmniej juz teraz naliczaja nam sie lata bezwypadkowej jazdy co zaprocentuje znizkami w przyszlosci (wiec np w wieku 26 lat bedziemy mieli juz 6 lat mam nadzieje bezwypadkowej jazdy i co za tym idzie stosowne znizki )
Stary 2007-09-05, 11:10   #95
nikitatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulin Pokaż wiadomość
A co myslicie o podatku Religi i zwiazanej z nim podwyzce skladek?
a co mozemy mysleć? cieszymy się jak prosięta w deszcz. o ile podniesli Wam składkę?
nikitatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-06, 12:16   #96
paulin
Raczkowanie

Nam wcale nie podnieśli i nie podniosą! Mamy OC w firmie Uniqa, która oferuje ubezpieczenie "na zapas" - przedłużenie umowy na kilka miesięcy przed jej końcem gwarantuje utrzymanie stawek na poziomie z dnia podpisania tej umowy. Więc jeśli wejdzie w życie ta nowa ustawa, nas to i tak nie dotyczy

Może warto, żeby więcej osób przeniosło swoje OC do firmy, która ma takie podejście?
Stary 2007-09-06, 12:32   #97
lain
Zakorzenienie

ja sie dowiem ile mi PZU podnioslo w maju, bo wtedy place ubezpieczenie.

Cytat:
Nam wcale nie podnieśli i nie podniosą! Mamy OC w firmie Uniqa, która oferuje ubezpieczenie "na zapas" - przedłużenie umowy na kilka miesięcy przed jej końcem gwarantuje utrzymanie stawek na poziomie z dnia podpisania tej umowy.
a na jak dlugo przedluzyliscie umowe? tzn. jak dlugo was ta ustawa nie obowiazuje?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 13:36   #98
paulin
Raczkowanie

Przedłużenie standardowe o rok, początek okresu ochrony ubezpieczeniowej zgodny z terminem wygaśnięcia poprzedniej, to jest w styczniu. Innymi słowy, do stycznia 2009 mam profesora Religę z glowy

Ta promocja nazywa się OC Last Minute, wejdz na strone www.uniqa.pl i zobacz sama, wlasnie tam Mój wszystko zalatwial.

Z tego co wiem, mozna przedluzyc juz teraz ubezpieczenie, ktore skonczy sie dopiero za pol roku, wiec mozesz w ten sposob placic stare skladki jeszcze przez poltora roku zamiast pól, jezeli Twoje ubezpieczenie wygasa na wiosnę. Fajne to, prawda? Nie słyszałam, żeby inne firmy ubezpieczeniowe robiły coś takiego, a szkoda.
Stary 2007-09-06, 13:48   #99
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam, żeby inne firmy ubezpieczeniowe robiły coś takiego, a szkoda.
a ja wlasnie non stop widze w tv jakies reklamy na ten temat. chocby link 4
Stary 2007-09-07, 09:25   #100
paulin
Raczkowanie

Naprawdę? Nic nie wiedziałam, nic nie widziałam. A od dawna leci? Może jeszcze nie miałam okazji zobaczyć (A może po prostu wyłaczyłam się z odbioru. Nie dziwne, że nie zwracam uwagi na reklamy firm ubezpieczeniowych, skoro mam już swoją firmę i nie chcę jej zmieniać. To może mieć psychologiczne uzasadnienie. )
Stary 2007-09-07, 10:16   #101
legia
BAN stały

ja ubezpieczam w axa.. rozlozylam sobie na raty i place 300 zl co 3 miesiece
mam znizke za 2 lata bezszkodowej jazdy, za 2 lata posiadania prawka, ale za to podwyzke za mlody wiek, i tak sie oplaca.. naprawde w linku wyliczyli mi chyba z 1500 zl, a w pzu tak samo.

w axa jeszcze o tyle jest dobrze ze mozna zarejestrowac sie u nich przez ich strone, tam wypelnic formulaz dosc dlugi ale, oplaca sie bo na koncu wyliczaja ci skladke itp. dostaje sie nr jakis tam identyfikacyjny no i masz 10% znizki za ten formulaz..
legia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-07, 10:47   #102
lain
Zakorzenienie

Cytat:
(A może po prostu wyłaczyłam się z odbioru. Nie dziwne, że nie zwracam uwagi na reklamy firm ubezpieczeniowych, skoro mam już swoją firmę i nie chcę jej zmieniać. To może mieć psychologiczne uzasadnienie. )
ja jak na razie zmieniac nie chce (bo tanio i mam pewnosc, ze z AC nie bedzie problemu w razie koniecznosci), ale reklamy odnotowuje
Stary 2007-09-07, 13:05   #103
juliaaa26
Raczkowanie

Alianz, są niedrodzy i poszli mi bardzo na rękę z ubezpieczeniem
juliaaa26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 11:04   #104
paulin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja jak na razie zmieniac nie chce (bo tanio i mam pewnosc, ze z AC nie bedzie problemu w razie koniecznosci), ale reklamy odnotowuje
I co, jakie firmy się reklamują? Odnotowałaś jakieś reklamy mojej Uniqi? (Byłby wstyd, gdyby tak sympatyczna firma nie reklamowała się. )
Stary 2007-09-11, 11:27   #105
nikitatka
Raczkowanie

Cytat:
I co, jakie firmy się reklamują? Odnotowałaś jakieś reklamy mojej Uniqi? (Byłby wstyd, gdyby tak sympatyczna firma nie reklamowała się. )
dlaczego mialby byc wstyd? dobry produkt nie potrzebuje reklamy, sam jest wystarczajaca reklama. to ze jestes zadowolona jest najlepsza rekomendacja
Stary 2007-09-11, 12:15   #106
Rena
Zakorzenienie

Mi sie wlasnie konczy OC. Teraz mialam (mam jeszcze ostatnie dni) w HDI, bo tak wyszlo najtaniej. Teraz czekam az mi agent wysle zestawienie cen w poszczegolnych towarzystwach - i zobacze co tym razem wyjdzie najtaniej.

AC nie mam.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 20:01   #107
zmyslyiemocje
Wtajemniczenie

Ja mam mały samochodzik z silnikiem 1.0. Jako że mam poniżej 25 lat i prawko poniżej 1 roku to wszędzie, gdzie dzwoniłam stawka była mniej wiecej 1300zł. W Allianzie troche przesadzili, bo pani wyliczyła mi dokładnie 2039zł . W sumie najtaniej wyszło mi w PTU -1220zł, ale axa pobiła wszystkich -1099zł ). I właśnie ją wybrałam.
Pozdr.

Edytowane przez zmyslyiemocje
Czas edycji: 2007-09-11 o 20:01 Powód: Literówka
zmyslyiemocje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 20:15   #108
Rena
Zakorzenienie

No i znowu wyszlo HDI najtaniej.

Aliantz tym razem chcial cos mniej niz 1000. Ale jednak przy OC sie bierze to najtansze.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-12, 11:06   #109
paulin
Raczkowanie

Masz rację, im taniej, tym lepiej, w końcu nic z tych pieniędzy do nas nie wróći. Ja dostałam 15% mniejszą skladkę za przedłużenie umowy, oprócz tego zaproponowali nam AC tańsze o jedną piątą plus połowę zniżek, jakie mam w OC.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-13, 15:13   #110
nikitatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zmyslyiemocje Pokaż wiadomość
axa pobiła wszystkich -1099zł ). I właśnie ją wybrałam.
Pozdr.
Cytat:
Napisane przez paulin
dostałam 15% mniejszą skladkę za przedłużenie umowy, oprócz tego zaproponowali nam AC tańsze o jedną piątą plus połowę zniżek, jakie mam w OC.
no to gratuluję wyboru dobrych firm!
Stary 2007-09-14, 13:51   #111
paulin
Raczkowanie

Haha, tak, najszczersze gratulacje. Rzeczywiście jestem zadowolona ze swojej ubezpieczalni, mam nadzieję, że wy wszystkie również.
Stary 2007-10-09, 14:49   #112
bassienkaw
Zakorzenienie

dziewczyny orientujecie się ile mogłabym zapłacić za ubezpieczenie, Fiat Punto, 1994, pojemnosc 1.1 - chcemy z mężem zapisać na siebie, obydwoje mamy prawo jazdy 4 lata, ale młody wiek - 22 lata
co polecicie?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 17:25   #113
Ines1985
Zakorzenienie

Basiu, na pewno odradzam Wartę czy PZU, mają tam duże zwyżki za wiek (Warta 100% ).
Ja polecam Ci firmę w której ja ubezpieczałam swoją Ropuchę... Zaraz napiszę Ci wszystko ze szczegółami na gg

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 09:02   #114
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, mozna przedluzyc juz teraz ubezpieczenie, ktore skonczy sie dopiero za pol roku, wiec mozesz w ten sposob placic stare skladki jeszcze przez poltora roku zamiast pól, jezeli Twoje ubezpieczenie wygasa na wiosnę. Fajne to, prawda? Nie słyszałam, żeby inne firmy ubezpieczeniowe robiły coś takiego, a szkoda.
a ja sie wczoraj dowiedzialam (pewno jako ostatnia ), ze PZU jako jedyny w ogole nie podniesie skladek
Stary 2007-10-15, 07:52   #115
dra
Zakorzenienie

ja mam w PZU,ale nieźle się płaci może ktoś mi doradzi coś taniego,ja aktualnie mam mazde 626,2.0 i jednorazową składkę muszę płacić 660zl to już przesada musze w końcu zmienić bo ta kwota mnie wykończy,można w ratach,ale też to dużo wychodzi,na ojca mam samochód z pełnymi z niżkami a ja jestem współwłaścicielem ale i tak dużo tego wiadomo więcej się płaci jak jest współwłaścieciel ale bez przesady tyle siana,może ktoś zna coś taniego to niech napisze
Stary 2007-10-15, 11:54   #116
bassienkaw
Zakorzenienie

no a my wkońcu będziemy się ubezpieczać w HDI Asekuracja... wychodzi nas najtaniej. Bez żadnych zniżek, no i nie mając skończonych 25 lat będziemy płacić za OC i NW 890zł

Stary 2007-10-15, 11:56   #117
kasiarutka
Raczkowanie

tylko i wyłącznie PZU
kasiarutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 12:03   #118
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
no a my wkońcu będziemy się ubezpieczać w HDI Asekuracja... wychodzi nas najtaniej. Bez żadnych zniżek, no i nie mając skończonych 25 lat będziemy płacić za OC i NW 890zł
no to faktycznie korzystnie

Mi w HDI wyszło ponad 1200... To pewnie przez Warszawę //nie widzę innego wytłumaczenia

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 12:27   #119
bassienkaw
Zakorzenienie

No myśmy dowiadując się ostatnio, a byliśmy osobiście dowiedzeliśmy się że jakoś 850zł za OC, do tego 35 zł NW i jak byśmy chcieli holowanie za darmo mieć to 15zł trzeba dopłacić

Stary 2007-10-15, 12:33   #120
monika838
Raczkowanie

a ja ubezpieczam swoje autko w CIGNA STU. Odradzam Link4
monika838 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości