![]() |
#91 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Zmienia mi sie gust
Cytat:
cóż mogę rzec...po prostu gust Ci sie wyrobił ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Nie widze problemu
![]() ![]()
![]() |
#93 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
znam to ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po prostu - licz na to, że znajdzie się ktoś, kto podzieli Twój zachwyt, ale spodziewaj się odrzucenia i krytyki ![]()
![]() |
![]() |
#96 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio miałam niezłą niespodziankę. Otóż napisał do mnie chłopak z Krakowa który potrzebował atomizerków kilku na własny użytek, a że miałam malutko to odesłałam do Hulagirl. Okazało się, że to chłopak z mojego wydziału geodezji! Dalej zastanawiamy się jak zczaił nas na Wizażu ![]() ![]() ![]() Muszę się z nim bliżej zaznajomić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Layila, pięknie to ujęłaś w metaforę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz, ze perfumy z Harrodsa, to tak jak koszulka od Lacoste, na pewno zrozumieja ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Catchy
![]() Nie martw się, ze mnie też się nabijają jak to wyśmiewam "perfumeryjny mainstream" ![]() Na początku uwielbiałam paplać ze znajomymi o perfumach, teraz już mniej, bo wiem, że zaraz czekają mnie jakieś dziwne komentarze ![]() ![]() ![]() Porównanie do muzyki trafne, z tym, że zauważcie, że dla wielu ludzi już samo używanie perfum to taka "muzyka poważna" higieny i imidżu ![]()
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby perfumaniacy byli samym kwiatem intelektu i wrażliwości? Wiem, że trochę upraszczam sprawę, że zacytowałam np. tylko Laylę- ktora tym samym może czuć się w pewnym sensie "postawiona pod tablicą" czego bym nie chciała w żadnym razie. Ale napiszę tak. Nie przesadzajmy w tym docenianiu ... się- nie jest to zaden intelektualny wysiłek pachnienie czymś innym od zwykłych seforzaków. Nie wymaga też specjalnej wrażliwości, oraz estetyzmu. Że my- niby tak trochę ponad ciemnym ludem, do którego mozna podejść nieco protekcjonalnie. ![]() Zrzędze trochę jak ciotka Klotka, wiem. ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
never say no to panda
|
Cytat:
jedyne, czego niemainstreamowe pachnienie wymaga, to dość sporych nakładów finansowych ![]() ja się tam wcale jakoś specjalnie lepsza nie czuję, kiedy wypsikam się Lutensem czy innym "niszem" w porównaniu z osobami, które pachną sobie Light Blue a w temacie - Catchy - to Cię pocieszę, że mnie też gust zaczyna fikać o 180stopni, ale w drugą stronę - zwrot z kadzidlaków na przyprawowce i gourmandy wszelakie ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-03-31 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ktoś musi być ten zły i niefajny, zgłaszam się.
![]()
![]() |
#102 |
never say no to panda
|
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie czuję się lepsza, nie o to mi chodziło, tylko o to, że otaczający mnie ludzie lubią tylko to co znają, co czują na codzień, takie oklepane jakieś, a nie potrafią docenić 'inności'.. Mam jednego kolegę, który od czasu do czasu zaintereresuje się co mam na sobie, np. -'co tak ładnie waniliowo pachnie?' - 'OI' ![]() Chciałabym poznać faceta/ mieć TŻta, z którym dzieliłabym tą moją perfumeryjną pasję i moglibyśmy sobie pachnieć razem :marzyciel: U mnie ciąża nie wchodzi w rachubę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Eeech, tu miał byś jakiś osobisty i wynurzający się post, ale zapiszę go sobie na przyszłość
![]() Nie czuję się lepsza dlatego, że zaczyna kręcić mnie nisza... Nie mam jakiejś perfumeryjnej wiedzy, tak jak wiele osób tutaj... Doceniam każdą pasję w ogóle, nieważne czy dotyczy perfum, fotografii, kolekcjonowania znaczków, czy puszek po piwie... Po prostu mam wrażenie, że fajnie by było, gdyby niektórzy chcieli się w to wszystko powiązane z zapachami nieco zagłębić i kto wie, może znaleźć coś jeszcze fajniejszego dla nich niż to co akurat na półce w promocji w drogeriach... A też wracając do głównego tematu - moim zdaniem zmiany w normie (u mnie zostało niewiele flaszek z początków perfumeryjnego szału, a większość i tak jest na wylocie ![]()
![]() |
#105 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() ![]() chłop wcale pasji podzielać nie musi (mój w ogóle perfum nie używa), patrzy krzywo na moją manię (czasem się jeszcze nabija ![]() 1. gdybyśmy się we wszystkim zgadzali i mieli takie same hobby, byłoby zwyczajnie nudno ![]() 2. nie zniosłabym codziennego dzielenia się moimi flachonikami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
wszystko zalezy od tego jak sie do perfum podchodzi, ktos patrzy na perfumy jak na dezodorant Rexony czy inny poranny odswiezacz, a inni moze jak na kawal sztuki, pewnego rodzaju dzielo
![]() w swej nieskromnosci dodam, ze jestem w tej drugiej grupie i dobrze mi z tym ![]() temat wyzszosci niszy nad nienisza byl juz walkowany i tyle opinii ile ludziow na swiecie, a ja i tak zostane przy swoim ![]() tak wiem...wpadam w protekcjonalny ton ![]() I nie chodzi tu o wybor na podstawie ceny/niszowosci, tylko o pewna ceche, wybieranie rzeczy trudniejszych w odbiorze, bardziej hmmm wysublimowanych. No kurde dziewczyny nie oszukujmy sie, dobor perfum tez swiadczy o jakichs tam preferencjach estetycznych. Czasem tez o osobowosci.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Nie obijaj sie o mur, Chr, proszę.
![]() W bojowym nastroju dziś jestem- wiesz, meczyk 2:2 ![]()
![]() |
#108 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() i w czym nasza perfumomania lepsza? ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- mnie tam już nic nie zagrozi )nawet bliskie spotkanie z murem) i tak mam wystarczająco zrytą łepetynę ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-03-31 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak wogóle to bardzo lubię z Wami rozmawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy lepsza
mowie za siebie tylko i stwierdzam z duza pewnoscia, ze Light Blue i Boysi to ta sama polka, nie lubie i juz ![]() nie musze wszystkiego lubic ![]() a propos kuzyna, to faceci lubia roznego rodzaju smrodki, tak juz maja; nie pytaj skad wiem ![]() moze z wikipedii? ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2010-03-31 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() e tam a tam no co Ty że się tak wyrażę ![]() przy tego typu dyskusjach, o perfumowych gustach i wyższości jednych perfum nad innymi perfumami zawsze przychodzi mi do głowy perfumowa droga Homyka pamiętam jej pierwsze kolekcje z Anielskimi ogródkami, z Alienem i Madnes, potem kolekcje dziwactw, różności, kadzideł i niszy wszelakiej (była chyba prekursorką niszy na forum), a teraz pachnie chyba dość popularnymi Poisonami i Sonią Rykiel i co ? dalej jest sobą mimo zmiany perfumowego gustu wybacz Homyku ![]() i jeszcze napisałam, czym pachniesz, chociaż tak naprawdę to Poisony i Sonia Rykiel też chyba stare dzieje ![]() ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2010-03-31 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezgorzej sie też prezentuje w H Poison ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a niektorzy no coz, zaczynaja na LB i na LB koncza, bez pomyslu, bez ciekawosci innych, oryginalnych, nietypowych smrodkow; nie wiem jak tak mozna pachniec i sie nie rozwijac, a zwijac raczej za to ![]() radykal ze mnie ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2010-03-31 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja sie z tym nie zgodze niestety. Nie wysilam sie intelektualnie pachnąc niszowcami. Przy czym moja droga do niszowców była chyba troche nietypowa poniewaz nigdy nie pachniałam nieniszowcami (wyjątek Prada) Po prostu po przewąchaniu całej Sephory stwierdziłam ze jak tak to ja nie będe pachniec bo perfumy mi sie nie podobają....no i wtedy to złe forum rzuciło mi niszowce pod nogi ![]() ![]() Odrzuceniai krytyki mozna sie spodziewać tak samo jak słuchając punka wśród fanów muzyki poważnej. Po prostu jest to coś z czym odbiorca nie jest zaznajomiony i oswojony, a nie ze od razu prostak i nie potrafi docenic. Moze z niszowcami jest jak z oliwkami-pierwsza jest obrzydliwa, druga do zm\niesienia, trzecia całkiem,całkiem i nagle sie okazuje ze nam smakują... Chociaz OI akurat takie ekstremalne nie są i są to jedyne perfumy za które zbieram komplementy ![]() cbr- zmiana twego gustu ucieszy całe forum-wszyscy będa czekali na wielką wyprz ![]() ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-03-31 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a gust zmienił mi się tak jak u Cbr tylko na odwrót: od słodziaków do kadzideł i byłam w ciąży wtedy ![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2010-03-31 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niestety, także się dziwnie wstydzam, żem taka łasa na komplimenta. Co do gustu- zakręciły mną Lolki Lempickie- prawie wszystkie ![]() ![]() Oraz Eau de Reglisse i co dziwne- zapragnęłam w końcu Encre Noir.
![]() |
![]() |
#119 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja zupełnie rozumiem ze mozna. Przeciez nie dla kazdego perfumy to pasja. Niektórrzy traktuja perfumy na równi z papierem do pupy-jest mięciutki w pieski i ładnie pachnie-znaczy sie luksusowy i fajny-nie trzeba szukać innego ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.