|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: CO,GDZIE, KIEDY I ZA ILE-kwiaciarnie,markety,książ ki,gazety itp.
Cytat:
![]() http://www.memorabilia.pl http://naszehobby.pl Dlaczego te stemple są takie strasznie drogie? Jakby ktoś znalazł pieczątki - alfabet w jakiejś ludzkiej cenie, to proszę dać znać. Ale chyba się w końcu skuszę na ten http://www.memorabilia.pl/index.php?...uct&prod_id=45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Tores zajrzałam na stronki (dzięki
![]() Dziewczyny, nie chciałam narazie zakładać nowego wątku (chyba że będzieicie zainteresowane...) a na targowisku są już raczej wyroby gotowe i Was tam nie widziałam ... a ja mam parę rzeczy którymi chętnie się wymienię więc jeśli ktoś jest zainteresowany to zamieszczam fotki. Najchętniej wymienię się na kwiatki w innym kolorze,fajne guziczki, naklejki, koraliki itp - oólnie rzeczy które mozna wykorzystać przy scrapach i kartkach a których nie mozńa zrobić samemu 1fotka jak widać kwiatki różnej maści drugie są w kolorze ecru z delikatną brązową obwódką, a trzecie mają w rzeczywiśtości troszkę bardziej intensywny kolor. Kwiatek nr dwa mam jeszcze w kolorze ciemnej wiśni (?) 2 fotka lekkie drewniane serduczka (ok 2 cm) na przylepcu, kolorowe plastikowe gwiazdki (mają dziurki ), pasmanteryjne kwiatki 3 fotka plastikowe zielone i zółte kwiatki wielkosc od ok. 1 - do 2 cm, z dziurkami taśma cieniowana, papierowa 4 fotka "perełki" ok 0,5 cn, z dziurką listki
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
![]()
Moje drogie Panie !!!
A czemu nie szukacie na Allegro!!! To jest moja kolejne mania ![]() Tores nie widziałam alfabetu, ale trzeba by poszukać , mi codzienni daje allegro spis co nowego weszło na aukcje i tak można i czatować na jakąś rzecz, a ile rzeczy można kupić za przysłowiowe nie ruszanie się z domu... Fakt jest taki, że ja czasami sobie sprawdzam ceny w sklepie i opłaca się wziąć z allegro nawet z przesyłką , ale wiecie nie przeszadza sprawdzić , a jesli alegrowicz sprzedawca mieszka w pobliżu to tylko koszt przejazdu do niego.... Naprawdę czasami warto ... Teraz sprawdziłam Aallegro,... Dla dzieci... Zabawki .... Art. plastyczne ... i tam wpisałam pieczątki wyskoczyło 30 pozycji w cenie od 4,25 do 39,90 Tylko proszę mnie nie podbijać jestem tam pod męza nikiem ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
ja niestety nie mogę na allegro...
![]() I tak cud że mnie jeszcze nie wywalili z pracy za wchodzenie na to forum. Niestety coraz bardziej zaczynają nas ścigać.. Ale jak juz będę w końcu miała necik w domu .... rozmarzyłam się ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
![]() Joasiu życzę ci tego z głebi serca... Człowiek jak ma neta w domu to juz nie potrafi bez niego żyć ![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Kreffcik - mam pieczątki z allegro, za 9,90 - malutkie, byle jakie, trudno ułożyć napis, ogólnie nie o to chodziło... Ale poza tym pewnie, ja też allegro skanuję codziennie, bo a nuż coś się trafi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Fajny pomysł z tą wymianką, ja na tą chwilę niestety nic nie posiadam takiego co mogłabym wymienić -jestem w fazie początkowej zbierania
![]() Dzisiaj byłam na malutkich zakupach na których upolowałam: -różyczki -1,50 za 12 sztuk, -różyczki różnokolorowe 15 gr za jedną, -brokatowe kleje za 5.50, myślicie, że się opylało?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
ja myśle że zdecydowanie tak
![]() rożyczki świetne, a co do kleju to ja jakoś sie nie mogę przekonać do ich stosowania
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
z tego co widzę to są trochę nieprzewidywalne w stosowaniu, ale myślę, że znajdą zastosowanie do jakichś niewielkich zdobień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Hehe, Joasia, no właśnie z klejem brokatowym mam to samo, często się przymierzam do niego, a może w efekcie to z jeden raz użyłam. Może po prostu nie wszyscy lubią efekt brokatu. Zastanawiam się, jak inaczej, oprócz robienia napisów, możnaby go wykorzystać, żeby go trochę "uszlachetnić"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Ja go widzę w zadaniach wyłącznie wykończeniowych (np. brzegi jakichś elementów czy samej kartki)...nie nadaje się do pokrywania większych płaszczyzn, w tym napisy odpadają...widziałam na wizażu kilka razy jak dziewczyny za bardzo zawierzyły brokatom i wykonały napisy przy jego pomocy -wyszło średnio efektownie a miało być glamour
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
O, dobry pomysł, brzegi można spróbować pobrokatować.
Dobrze to określiłaś, że te kleje to niby dają efekt glamour, a tak naprawdę to wychodzi średnio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
![]()
No właśnie tym klejem brokatowym wykończyłam swoje ostatnie ATC.
Miałam zrobione te karteczki, a to wymiar ~~~6 x9 i cos mi brakowało dlatego zdecydowałam dodać ten napis który jest tematem tym klejem, i tak jak jest zdjęcie na moim watku to fakt jest bez sennsu za duzy no i bbbllleeee ale jak spojrzeć tak 1:1 to można powiedzieć że ma swoje zastosowanie i zalety . Ale przy dużych kartkach to tak jak napisał Kate wykończenia i drobiazgi no tak jak zastosowac brokat ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
![]()
A tores masz 100% rację z tymi pieczątkami ..... Wiesz ja pisałam tak jak ktoś chce użyc od czasu do czasu... w końcu sa to pieczątki dla dzieci !!!! Ale zawsze można coś wyniuchać ,,, ale profesjonalizm to profesjonalizm !!!!
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zestaw z niektórymi identycznymi elementami (karteczka w gwiazdki, tektura falista, gwiazdki i brokat w 'fiolkach') był kiedyś w Lidlu ![]() ![]() jestem zadowolona z zakupu, za 15 zł się opłaca ![]() no i przy okazji mam fajną 'walizeczkę' na wszystkie moje kartki papieru, bibułki itp ![]() te paseczki są fajne - ja nie mam tyle cierpliwości, żeby takie wycinać, a tym bardziej równo wycinać ![]() szkoda tylko, że nie dodali żadnego kleju
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam w mieście i donoszę, co widziałam
![]() W Empiku - pieczątki na drewnianych uchwytach, nawet ładne: motylek, motywy kwiatowe (róże, tulipany, bukieciki), jakieś misie i wodne stworzonka (ryby, konik morski, muszle). Wymiary ok. 3-4 cm, cena 12 zł. Były też piękne kolorowe tusze (w poduszeczkach), np. złoty i srebrny, niestety po 20 zł. Z nowych rzeczy mają też naklejki z alfabetem, dość małe, złote i czarne, po 3,90. W Smyku - bardzo fajne tekturowe naklejki - alfabet, różne kolory, duże litery, niestety w komplecie jest tylko po jednej sztuce każdej litery (i weź tu człowieku coś napisz po polsku, jak masz jedno "a"!), po 9,90. I spory wybór naklejek 3D na różne okazje, też po 9,90, nie wiem, czy to się opłaca. W ogóle polecam myszkowanie w Smyku, bo mają coraz więcej takich kreatywnych rzeczy, a czasem coś przeceniają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja tez byłam w Smyku , ale we wtorek, zapomniałam napisać.... i widziałam te naklejki do scrabookingu są nice ... ale kurcze drogie... wygrzebałam kwiatki i serduszka, jakby 3D - fajne , milutkie całość wymiar 7 x 16cm zamieszcza 90 szt cena - 4,50.. Empik - pieczątek nie widziałam ,ale są nożyczki do robienia wzorków juz za 3,99... bardzo się opyta... No i na koniec byłam w Notabene kupiłam komplet koralików 5 pudełek rożne wzory i odcienie 4 x 6 cm+ pudełeczko z wstążką kokardkami i drucikiem + pudełeczko 6 x 8 zawierające jakąś pierdółkę, skrawki oryginalnego kartonu =cena 12,00 ( w kolorach srebrny, srebrno-czerwony , srebrno-fioletowy- granatowy) . Jutro jadę do Parku Matarni więc będzie kolejna specyfikację
![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Takie nożyczki najtaniej można dostać w zwykłych "osiedlowych" sklepach papierniczych czy wielobranżowych - ja kupuję po 2,90 za sztukę, a ostatnio kupiłam zestaw 5 nożyczek na 9 zł (z tym, że jest 5 par ostrzy z różnymi wzorkami, a jedne rączki i te ostrza się ściąga i nakłada - zmienia sie je migiem, jedynym minusem jest to, że korzysta naraz tylko jedna osoba)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Wczoraj w Netto kupiłam herbatę Liptona, taki zestaw różnych smaków, w fajnym dużym pudełku, które ładną klapkę do zamykania, a w środku przegródki
![]() ![]() Czy wy też wszystkie przedmioty oceniacie pod kątem przydatności do scrapowania? Bo ja np. ostatnio, jak mi mąż chciał kupić bombonierkę na urodziny, to powiedziałam, że czekoladki w środku nieważne, ma być tylko duże pudełko, żeby mi się do środka zmieściły arkusze naklejek, i z klapką, a nie przykrywką, żeby było wygodnie zamykać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Mam to samo (tylko ja wykorzystuje "śmieci" w robieniu kartek).
Zbieram wszystkie tekturki (np. od rajstop ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
miało mnie nie być cały tydzień, ale na chwilę się udało
![]() Ja też tak mam odkąd robię kartki i scrapy ![]() Właśnie wczoraj miałam urodzinową imprezkę no i dostałam różne prezenty, oczywiście bardzo się ucieszyłam, ale potem oglądałam jeszcze wszystko pod względem przdatności tekturek, wstążek, papierków itp. ![]() To chyba zaczyna być choroba ![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Joasiu, najlepsze życzenia z okazji urodzin! Dużo pomysłów na scrapy i jeszcze więcej ślicznych materiałów do ich wykonywania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
a kochane dziewczynki nie wiecie moze gdzie w lodzi mozna dostac drewniane piorniczki?? one sie swietnie nadaja do decu, ale niestety nie moge nigdzie znalezc....
![]() a ja ostatnio bylam w lodzkiej biedronce przy ul bodajze pomorskiej i tam nabylam w cenie ok 3zl(nie pamietam dokladnie ile bo kupowalam jeszcze inne rzeczy) sliczne serwetki zółto-rozowe(a moze to fiolet?? niewiem kolorek jakby pomiedzy-naprawde cudny)w motylki. bylo 30sztuk ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
W LIDLU sa ciekawe serwetki wiosenne w ładnych kolorkach chyba za 2,49, polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja od kąd zaczęłam się pracami hand made żyje z myślą ze "nie ma takiej rzeczy która się kiedyś nie przyda" więc posiadam kolekcje różnorakich pierdół i pierdółek związanych z robieniem kartek i decou aż się boję bo zaczynam się interesować robieniem scrapów. Ostatnio zaczęłam kolekcjonować pudełka po Ferrero Rocher są przezroczyste i ładnie wyglądają ułożone w wieżę
![]() Chciała bym zaoferować do wymiany 6 transparentnych farbek do szkła - użytek profesjonalny firmy Renesans. Dostałam je na urodziny od cioci niestety nie interesuję się malowaniem szła (nie mam do tego cierpliwości) a szkoda by było żeby się zmarnowały są w następujących kolorach : karmin, fioletowy, żółty, niebieski, magneta, srebrny. (Jeszcze z cenami hehe ![]() A oto zdjęcia : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4e7fe6d38.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...76056bc2e.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że nie można robić wszystkiego naraz... Ja kiedyś dużo malowałam na szkle, a teraz farbki stoją w kartonie pod łóżkiem i wysychają. Myślałam nawet, żeby coś znowu pomalować, ale mam tyle pomysłów na scrapy, że nie nadążam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Ale takie farbki do malowania na szkle można wykorzystać w scrapach i w kartkach, tworząc jakby witrażowe naklejki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Blue_Lady a co chcesz w zamian za farbki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Blue co być chciała za farbki ??
Ja co prawda byłabym zainteresowana tylko srebrnym i fioletowym no ale ![]()
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
![]() Ja zbieram asortyment do scrapów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.