![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl
mnie się nowa wersja KWC bardzo podoba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to tyle ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Zaskoczyła mnie zmiana.Ciężko powiedzieć,czy mi się podoba,czy nie,bo musze się przyzwyczaić.Ale uwag estetycznych nie mam
![]()
#94 |
Zakorzenienie
|
nowa wersja mi sie nie podoba, poczatkowo myslalam ze jest cos nie tak bo przewijam i przewijam a tu ciagle bialo, zeby przejrzec ostatnia setke trzeba sie niezle namachac rolka od myszki :/ jedyny plus to to ze czcionka jest na tyle duza ze nie rzeba wytezac wzroku jak mialo miejsce to wczesniej
pewnie z czasem sie przyzwyczaje ale poprzednia wersja bardziej mi przypadla do gustu |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Dla mnie bomba!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Konkretne uwagi na temat pewnych - moim zdaniem - niedociągnięć (głównie chodzi o niepotrzebne puste "przestrzenie" i za dużą czcionkę) zamieściłam na dołączonych screenach strony. I moja propozycja małej zmiany w układzie strony głównej KWC - screen4.
Najbardziej chodzi mi o to, że strona w niektórych miejscach jest zbita (bo informacji do zamieszczenia jest sporo) - patrz screen3, a w innych nagle robi się rozwlekła, miejsce jest marnowane, są spore miejsca bez niczego. Tworzy to bardzo niefajny efekt - rozwlekłość połączona ze zbitymi miejscami. Najgorsza jest ta rozwlekłość. Miałam już do czynienia z czymś takim (rozwleczenie, puste miejsca), gdy zmieniono stronę firmy, z którą współpracowałam. I klienci byli bardzo niezadowoleni. Uznali, że strona jest kompletnie nieczytelna. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2007-02-24 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według mnie rozmiary czcionek są dobrane odpowiednio-wszystko wyraźnie widać i wzrok się nie męczy od maciupkich literek,które były zmorą w poprzedniej wersji. Przecież przesuwanie strony w górę i dół nie wymaga ani wiele czasu,ani wysiłku-a zyskujemy komfort w przeglądaniu i czytaniu . A to jest według mnie o wiele ważniejsze-niż zmieszczenie (a właściwie skompresowanie)zawartości strony w ten sposób,żeby nie trzeba było zjeżdżać w dół i podjeżdżać do góry. Dlatego obecny wygląd jest bardziej przyjazny użytkowniczkom . Tak bym to określiła.
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Doris najlepij ujęła to, co powinno być zmienione bezapelacyjnie. Te giganty muszą być zmienione bo źle się czyta takie coś.
Fresa a mnie nie tylko męczy się wzrok od małych literek ale od dużych też! Zobacz jakimi wołami jest napisana nazwa produktu a jakimi recenzja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Skoro można pomarudzić, to również się dołączę z uwagami; moje dotyczą głównie wielkości czcionek - nazwa produktu jego opis i nagłówki "opcje" i "recenzje" zbyt duże w stosunku do reszty, zwłaszcza treści recenzji, które są najważniejsze.
Ja postulowałabym nieco zwiększyć czcionkę treści (właśnie to, że jest zbyt mała, przeszkadzało mi w poprzedniej wersji KWC, oczy się męczą). Również zbyt małą czcionką zapisany jest nick osoby oceniającej; niezbyt czytelne są też cyfry dotyczące rozkładu ocen i kupi/nie kupi - wszystko zlewa się ze sobą. Pole recenzji jest zbyt małe w stosunku do pól po prawej i lewej, gwiazdki i tytuły recenzji zlewają się z tłem. Podobnie się dzieje z poszczególnymi recenzjami - moze można byłoby oddzielić je nieco grubszą kreską? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ja wcale nie chcę mniejszych czcionek. Poprzednie KWC było mocno skompresowane - szczególnie kategorie - co sprawiało, że zdarzało mi się w nie wczytywać zdecydowanie za długo, żeby znaleźć jakąś konkretną. Co jest złego w przewijaniu strony? Jedyne, bo bym ewentualnie - choć niekoniecznie - zmieniła: powiększyłabym trochę czcionkę recenzji. I tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Może to i głupie pytanie
![]() ![]() Konkretnie to chodzi mi o to, by ogarniać na raz wzrokiem jak najwięcej tekstu ![]()
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani się odsuwam-ani przysuwam . Ale zgodzę się z Lexie -czcionka recenzji mogłaby być o jeden rozmiar większa. Chyba strona Ci się rozjechała -bo u mnie nie ma czegoś takiego-nie mam pustego miejsca po prawej stronie.
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie masz problemu z przystosowaniem wzroku do różnych rozmiarów to te ciut mniejsze od tych wielkich nie będą ci przeszkadzały ![]() Wg mnie są one naprawdę za duże (ale to nie tylko mi przeszkadza). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć czytałam, że to akurat nastąpi na końcu... Cytat:
Cytat:
Niestety też. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To chyba zależy od monitora, bo jak siedze na 17' to jest ok, a jak na 19' to też mam rozjechane KWC, z pustka po prawej. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście,że jeżeli rozmiar czcionki w nazwie produktu zostanie zmniejszony,to świat mi się nie zawali z tego tytułu. Jednak obstaję przy swoim-teraz jest bardziej czytelnie. Wiadomo,gdzie jest tytuł,opis i recenzje. Tak jak w książce-tytuł główny ,jak i tytuły rozdziałów zawsze są pisane zdecydowanie większą czcionką-żeby "coś" zaakcentować . W przypadku KWC tym "czymś" jest nazwa produktu i opis. Tytuł ksiązki lub nazwa produktu ,to magnes,który ma przyciągać i nie wyobrażam sobie szuakć go z lupą .
![]() |
#106 |
Wiedźma
|
Przyznaję, że jak nigdy - zgadzam się z większością wypowiedzi. Tych krytycznych
![]() Pal licho estetykę. Pal licho nadzwyczaj... interesujące zestawienie zieleni z fioletem. ![]() Przejrzystość katalogu jednak ma dla mnie znaczenie. Ani rozjechany w dół wykaz kategorii, ani, tym bardziej, naciągnięte jak stare gacie recenzje kosmetyków nie wydają mi się zmianą na lepsze. Opis produktu wygląda jak fragment wypracowania albo pracy semestralnej. Same recenzje zaś robią wrażenie, jak gdyby było w nich mniej treści, niż jest. Są niemiłosiernie rozciągnięte wzdłuż i na jednym screenie mieści się ich ledwie parę. Większośc ekranu zajmują opcje towarzyszące recenzji - jakieś wieeelkie pole na nick, mało przejrzyste (blade) gwiazdki. Aby po tym nawigować trzeba się sporo nawędrować w górę i w dół. To zniechęca. Do nowego rozkładu strony i przemieszczenia poszczególnych kolumn spoko jestem w stanie się przyzwyczaić, ale katalog IMHO stracił na przejrzystości i do tego wygląda teraz jakoś tak... amatorsko, jest typowo po babsku rozmemłany. edit: Co tam ma być po prawej w "ostatniej setce"? Na cos konkretnego to miejsce czeka?
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-02-25 o 06:35 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
a ja nie mam uwag, mam za to prośbę.
Czy na nowym forum możnaby powiększyć nieco avatary? Tak do 150px...Na innych forach jest tendencja do powiekszania avów, nam też przydałoby się większe pole do popisu ![]() Baaardzo ładnie proszę! ![]()
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam podobne skojarzenie dotyczące wyglądu opisu poszczególnych produktów, wielkość tekstu nieadekwatna do rozmiaru i formy recenzji. Te natomiast, niestety stały się mało czytelne i sprawiają wrażenie jedynie dodatku do zgłoszonego produktu, w wersji poprzedniej stanowiły istotę rzeczy ![]() Generalnie, brakuje przejrzystości, przynajmniej przy pierwszych próbach nawigacji. Ubolewam nad zamianą miejsc reklam i ostatnich recenzji. Wzrok, przyzwyczajoy latami do innego formatu, bezwarunkowym odruchem, wędruje po włączeniu strony w lewo, napotykając reklamy (subliminalne? ![]() Ale to kwestia przyzwyczajenia ![]()
![]() |
#109 |
KWC
|
rany boskie, pięknie!
ale minie chyba z 1000 lat nim się przyzwyczaję. No i wstawki The Best of.. trzeba jak najszybciej wykopać w nicość. Poza tym podpisuję się pod uwagami sabbath- w recenzjach za mało miejsca na treść, za dużo wszystkiego innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja miałabym jeszcze jedną prośbę.
Mianowicie brakuje mi więcej ostatnio ocenionych kosmetyków w poszczególnej kategorii. Na razie są tylko dwie sztuki a przydałoby się więcej (np. 5-6) lub rozwijana lista ![]()
#111 |
Zadomowienie
|
Szukając na KWC przypomniało mi się, czego brakowało w starym. Mianowicie przy wyszukiwaniu produktu i wpisaniu samej nazwy firmy, zazwyczaj pojawia się duża liczba produktów, co rozciągnięte jest na kilka do kilkunastu stron. Brakuje mi opcji wyboru ile wyświetlać kosmetyków w KWC, bo standardowe 50, to czasami mało.. No chyba, że ja nie doinformowana i można to zmienić w innym miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
ojej a ja dopiero teraz zauważyłam zmiany
![]() Pierwsze wrażenie: co sie stało?? Drugie: nie bardzo mi się podoba ![]() Trzecie: musze dokładniej przejrzeć, zobaczyć, wdrożyć się, być może zmenię zdanie jak trochę pobuszuje po KWC. Ale chyba wolałam stary wygląd KWC ... ![]()
#114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem za powiększeniem nicku Recenzentki na stronie głównej KWC. Widać dobrze produkt i jego nazwę, ale ginie w tym wszystkim osoba oceniająca ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy design Wizaż.pl :)
Echhh jakos malo widac - tzn wiecej miejsca zajmuja informacje i reklamy (nie mam ansow
![]() Nat
#116 |
Rozeznanie
|
#117 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
50px to niewielka różnica. Szerokość panelu i tak jest stała, i wynosi więcej niż 150px.Nic się nie rozciągnie. Może sonda?
p.s:mówię o m o ż l i w o ś c i posiadania większego avatara. Nie obowiązku.
#119 |
Rozeznanie
|
własie weszłam na kwc i sie z lekka zdziwiłam
myślałam ze stronki pomyliłam albo znów najazd troli ![]() mi sie niestety nic a nic nie podoba moze to kwestia ze do tamtego sie juz przyzwyczaiłam zgadzam sie do opini ze czcionki sa na maksa kobylaste rozumiem ze miało sie je lepiej czytac i moze sie mniej wzrok meczy ale ten rozmiar to juz chyba przesada poza tym nie wiem czemu drażni mnie że jak wybieram jakas kategorie albo produkt mam najpierw ( nie wiem jak to określić) taka wolna przestrzen na której nic nie ma zdjecia produktów przy rozmiarze czcionki nikna niemal poza tym ten tekst strasznie duzo miejsca zajmuje i jak kiedys z przyjemnoscia czytałam dłuzsze wywody wizazanek na temat kosmetyków teraz bedzie to dla mnie meczace gdzies na samym spodzie sa najnowsze recenzje a gdzie najwyzej oceniane produkty ( wczesniej bardzo mi sie podobało zerkam w lewo i juz wiem co jest najlepiej oceniane i czego recenzje należało by poczytac a jaki zakup rozwazyc no to sie rozpisałam sorki za krytyke ale tesknie za poprzednia forma kwc |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
tez mi sie nie podoba ze na pierwszym miejscu są najlepsze produkty-powinno to byc na koncu bo te produkty sie szybko nie zmieniaja i moze to irytowac jak chce sie przejrzec nowe recenzje (przynajmniej mnie) I tu zeby sie dostac do tych nowowsci przewijam pasek w doł,z kolei jak juz wchodze w pełną wersje odruchowo przewijam pasek w doł a tam juz nie ma tych najlepszych i przewijam nowe oceny
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.