![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
ze swojej strony polecam Nail Tek II ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Dot.: REGENERACJA PAZNOKCI PO TIPSACH!! czym?? i jak??
Polecam Naul Tek II,odżywki Sally Hansen chwalę sobie taką złotą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
MoniSk4, ale właściwie to co dokładnie boli przy zakładaniu tipsów?? Bo nie wyobrażam sobie narzekac na ból nosząc, zakładając czy zdejmując tipsy. Przy zdjemowaniu trzeba spiłować a nie odrywać może takie rozwiązanie będzie lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Ratunku, paznokcie po zdjęciu tipsów!!!!!!
Odnawiam wątek, bo szukam czegoś podobnego do wzmocnienia moich cieniutkich paznokci po nieumiejetnym zdjeciu
![]() ![]()
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Ratunku, paznokcie po zdjęciu tipsów!!!!!!
agula użyj wyszukiwarki... proszę!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
ogromny problem...
Jakieś półtora miesiąca temu zrobiłam sobie tipsiki... Z braku kasy skorzystałam z usługi dziewczyny, która robi taniej i w domku (zawsze chodziłam do profesjonalistki). Zawsze po zdjęciu tipsów wszystko było ok. Paznokcie trzeba było ściąć, ale jakichś większych problemów z nadmierną łamliwością nie mialam. Dopiero po tym zdjęciu mam okropna problemy. Paznokcie są strasznie osłabione i łamią sie nieraz aż do połowy płytki. Boli to okropnie i nie wiem co mam z tym zrobić. Zamówiłam sobie już specjalny utwardzacz, ale chciałabym do tego zażywać jakieś witaminy. Jednak nie wiem jakie są skuteczne i nie będą kolidowały z tabletkami antykoncepcyjnymi?? Jeśli ktoraś mogłaby mi jak najszybciej udzielić konkretnej odpowiedzi, to byłabym bardzo wdzięczna, bo z dnia na dzień jest coraz gorzej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
Dot.: ogromny problem...
Skrzyp polny lub silica.
W zadnym razie z pigułkami nie kolidują. ![]() A więcej znajdziesz w wyszukiwarce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Polecam temat o domowych sposobach na śliczne paznokcie:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=68893
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
tak , suplementy diety, odzywki naturalne na paznokcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
a w przyszłości długo poczekaj z robieniem tipsów. i zawsze u profesjonalistki. lepiej wydać troszkę więcej na tipsy, niż później o wiele więcej na odżywki, utwardzacze itp. i powodzenia w uzdrawianiu pazurków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobra jest odzywka z mirry- trzeba ja stosowac reguralnie- wcierac w skórki i w macierz paznokcia.
Działa ona na macierz paznokcia, czyli na miejsce, gdzie paznokiec jest tworzony. Dzieki temu działa długofalowo, ale ma jedna wade- nie działa jak odzywki w lakierze, które daja co prawda bardziej krótkotrwałe, ale za to spektakularne efekty, tu trzeba poczekac az paznokietek odrosnie zdrowy i mocny. ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Albertyno możesz podać jakiś konkretny przykład takiej odżywki? A może możesz mi napisać coś o odżywce z kolagenem, bo nigdzie nie mogę znaleźc informacji a kosmetyczka mi poleciła...
![]()
![]() |
#105 |
BAN stały
|
Ja wprawdzie nie Albertyna ale mirra jest do kupienia w Euro Fashion
![]() O kolagenie nic mi nie wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
dzięki Paula
![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ratunku, paznokcie po zdjęciu tipsów!!!!!!
mam zamiar po ponad 1,5 roku zdjąć tipsy żelowe, w tej chwili nie mam jednego żelka, sama pomogłam mu się"oderwać" i boli mnie po każdym umyciu rąk, ogólnie czuje dyskomfort, mam nadzieje że po zdjęciu wszystkich będzie ok
ale mam prośbe o jakies rady co mam kupić, jaką odżywke, czym wzmocnić osłabione paznokcie? dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Po zdjęciu tipsów, nie trzeba kupować zadnych odzywek gdyz jezeli sa fachowo usuniete- przez dlbra stylistke, to nic, a nic im nie jest- sa w takiej samej kondycji jak przed nłozeniem tipsów.
Zrywajac tipsy zrywamy kilka wierzchnich- najtwardszych warstw paznokcia, które powinny chronic paznokciec, a przedewszysykim miękkie i wrazliwe łozysko, dlatego mamy wrażenie, ze paznokcietki bola- to boli łozysko- to co jest pod spodem- paznokcie sa martwe!!! Dlastego moja rada- DOBRA STYLISTKA , BEZ ODRYWANIA, a bedzie git! ![]() Wustarczy wcierac oliwke w paznokcietki. ![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
aha
no mam nadzieje bo ten co nie mam żelu na nim mnie pobolewa, jest strasznie wrażliwy, mam wrażenie jakby mi ciągle wiało w nim, drętwiał...dziwne uczucie ![]() na całkowite zdjęcie ide dopiero w czwartek a na razie kupiłam na allegro Nail tek FORMUŁA II, INTENSIVE THERAPY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
![]()
Mialam je jakis miesiac, moze nawet dluzej. Raz przedluzane byly. Dzis mi jeden pekl, a poniewaz mam naukowy dzien to go zaczelam meczyc...
ale bez wstepow, sciagnelam <zdrapalam?> razem z zelem tipsy, pazurki juz mialam odrosniete, ale plytka paznokcia jest TRAGICZNA!! ![]() ![]() Czego teraz uzywac, aby pazurki wyzdrowialy? ![]() Starczy takie cos?: http://allegro.pl/item172321932_sall..._promocja.html jesli tak, kupuje jeszcze dzis!! lub moze to lepsze?: http://najpiekniejsza.pl/content/view/394/37/ choc nie ukrywam, ze troszke drozsze, ale wydam, jesli zajdzie taka potrzeba! Prosze o pomoc, bo troszke sie podlamalam ich wygladem. Zalozylam tipsy, bo mialam dosc wiecznie krotkich polamanych paznokci, miesiac szalenstwa z ladnymi tipsami a teraz masz babo placek%) Jeszcze gorszy%). Choc ciesze sie, ze juz sa moje ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dot.: ściagnelam tipsy, co teraz?:(
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=144454
misowa jagodka chyba rozwiala moje watpliwosci ![]() A Wy macie jakies doswiadczenia z pasurami po tipsach?
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mówić rzykrych rzeczy, ale sama jestes sobie winna. Paznokci sie nie zrywa!!!!!!!!! Zniszczyłas sobie płytke i teraz musisz dać jej odrosnąć. nic jej cudownie nie uratuje. A nastepnym razem jak bedziesz sie chaiala pozbyc tipsów to idz do kogoś kto sie tym zajmuje. Taka osoba zna sie na rzeczy i zdejmie ci je bez wiekszego uszczerbku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
na pewno sie nie zrywa, kosmetyczkami mowila, ze sie piluje cala plytke, az do plytki paznokcia, ale musialabym czekac do srody...
zamowilam juz ten diamond z sally hansen, teraz to bede o nie dbac jak nigdy%) mam nadzieje, ze odrosna ladnie:/
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
No ale to chyba było najgorsze co mogłas zrobić...
Jak sally hansen nie pomoze to sprobuj Nail Teka. To jest super odżywka do paznokci i nawet tutaj na forum wiele osob ją sobie chwali |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
ja tez ściagnełam jakieś 4 miesiace temu tipsy, tylko, że u kosmetyczki. mimo to płytka wyglądała tragicznie. Kosmetyczka dała mi pare porad. Po 1 paznokcie az do odrośniecia nowej płytki powinny byc bardzo kruciutki. Po 2 zawsze pomalowane odzywką, zeby miały jak najmniej kontaktu ze środowiskiem. odzywka nie musi byc jaka sbardzo droga bo nie zawsze za cena idzie jakość
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
ok, dziekuje
![]() mimo wszystko <i ladnych tych tipsow> ciesze sie, ze juz mam swoje paznokcie ![]()
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
marta, nie zauwazylam twojej wypowiedzi
![]() ![]() Dziekuje ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Nie myśl sobie tylko, że żel niszczy płytkę - jestes tego najlepszym przykładem, że nie - sama sobie ją zniszczyłaś.
![]() ![]() Nigdy nie zrywaj masy ani żelowej ani akrylowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
oj..ja też mam ten sam problem
![]() "swoje" paznokcie miałam niczego sobie-twarde dość długie i nie łamały się..Ale skusiłam się na tipsy..No cóż-z lenistwa hehehehe..Nie chciało mi się ciągle ich malować i wogóle, a tipsy tak pięknie wyglądają.. No i oczywiście zamiast iść do osoby, która w profesjonalny sposób je ściągnie - zrobiłam to sama!Ups..Część oderwałam, a część spiłowałam...Hm i tak po oderwaniu lepiej wyglądają niż spiłowaniu...Teraz moje bidne pazurki są jakieś takie miękkie i oczywiście mocno zniszczone..Ale jak się je dobrze zamaluje to nie widać ![]() ![]() ![]() Teraz czekam aż mi odrosną ![]() byle do wiosny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Ogolem zyje z haslem "nigdy wiecej tipsow" :P nie wiem jakby to wygladalo u kosmetyczki, nie wiem czy lepiej? Rany, sa tragicznie miekkie i bolace bardzo
![]() Dzis jescze olejek, pozniej lakier naturalny, zeby nie bylo "widac zniszczen" i czekam na odzywke. Niestety chyba rzeczywiscie cala plytka musi odrosnac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.