Długi welon - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-10, 22:35   #91
mojsze5
Przyczajenie

Dot.: Długi welon

hej anuuula z kad wzielas zdjecia tej sukni? est naprawde ladna... wiesz co to za firma model?
mojsze5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 07:53   #92
anuulaa
Wtajemniczenie

Tu akurat są trzy różne modele, ale niestety nie potrafie Ci powiedzieć jakie to modele, bo ja na to nie patrzę, tylko szukam sukien do szycia. Ta pierwsza to znalazłam, że to jest justin Alexander 8158. Ta druga często się pojawia na wizażu więc może znajdziesz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg justinAlexander8158-2.jpg (94,0 KB, 87 załadowań)
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 08:36   #93
malutka 1910
Raczkowanie

Sliczne suknie...jak dla księżniczki
malutka 1910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 10:29   #94
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka 1910 Pokaż wiadomość
Sliczne suknie...jak dla księżniczki
Wszystkie w tym dniu będziemy jak księżniczki
Stary 2007-10-14, 18:25   #95
malutka 1910
Raczkowanie

Oj...tak....momentami to sie doczekac nie moge Ale zleci szybko
Stary 2007-10-23, 08:29   #96
Dziewczyna w drodze
Przyczajenie

Witajcie,

Macie może namiar na kogoś z Warszay, kto szyje - w zasadzie to upina welony? W salonie za długi dwuwarstwowy powiedziano mi 260 zł. Chcę mieć prosty, tiulowy bez obszycia. Pozdrowienia dla zauroczonych długimi welonami
Dziewczyna w drodze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 16:21   #97
anuulaa
Wtajemniczenie

Ja ostanio zastanawiamałam się czy by nie kupić długiego welonu w internecie. Jest pełno pięknych welonów, za które można zapłacić grosze, a uszycie może kosztowac nawet 500zł. Chcę bardzo długi, ok 4 metrowy i najlepiej 2-3 warstwowy, żeby najkrórszą warstwę dać na twarz. Szukam cały czas, ale niestety do tej pory nie znalazłam takiego ogłoszenia, bo chyba mało kto ma taki długi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 09:48   #98
malutka 1910
Raczkowanie

Smile Dot.: Długi welon

ja jak szukałam zdjęć takiego dlugiego welonu ( zeby zobaczyc jak to wyglada bo ja mam na 5 metrow welon) to patrzylama na allegro....ale nie trafiłam na tak ddługi welon...
Stary 2007-10-25, 11:26   #99
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka 1910 Pokaż wiadomość
ja jak szukałam zdjęć takiego dlugiego welonu ( zeby zobaczyc jak to wyglada bo ja mam na 5 metrow welon) to patrzylama na allegro....ale nie trafiłam na tak ddługi welon...
No właśnie, nie dość, że trudno znaleźć tak długi to trzeba jeszcze trafić w taki wzór jaki chcesz. Widziałam jakieś ogłoszenie Pani z 4metrowym welonem, ale był z koronką i w całkiem innym stylu co chcę. Szukam takiego delikatnego tiulu bez wykończenia, więc ciężko będzie.
Stary 2007-10-26, 09:26   #100
malutka 1910
Raczkowanie

Acha...rozumiem. Ja mam zamówiony w salonie razem z suknią. Więc mam taki jak chciałam i w sumie nie kosztuje aż tak dużo...o ile dobrze pamietam to jakies 200 - 250 zl.
A Tobie strasznie dużo powiedzieli za Twoj...500zl? Za 4 metry? To ja mam 5 metrrów!
Stary 2007-10-26, 13:00   #101
anuulaa
Wtajemniczenie

tą cenę to tak strzeliłam, bo jeszcze nie pytałam sie w salonie, ale pamietam jak moja siostra wychodziła za mąż i za 2,5 metrowy welon płaciła ok 300zl, więc tak przewiduję, że jak dłuższy chcę to bedzie o wiele więcej kasy. Jak na 5metrowy to 200 - 250zl to bardzo tanio ten Twój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-27, 10:18   #102
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny to dopiero jest długi welon hehe ale komicznie troche to wygląda
a to na pewno welon czy może tren???bo tak jakoś niezwiewnie wygląda..

Cytat:
Napisane przez mojsze5 Pokaż wiadomość
w sumie ma to sens bo jak tak pomyslalam to taki 7 metrowy welon zajol by caly kosciol... ja mysle o skrimnych 2,5 metra...
no ja się właśnie tak zastanawiam jak z takim welonem iść. W samochodzie się nie wymnie? potem w kościele - zależy jaki jest długi i szeroki kościół. Ale dalej? Jak go zostawić kiedy siadasz na krześle ?podchodzisz potem do ołtarza?i zawracasz? Te katalogowe zdjęcia sa statyczne - pani podeszła do przodu, welon pięknie rozłożyli i ona sie już nie rusza. A jak sie ruszy - jak to będzie wyglądało? - ktoś się będzie ciągle miotał żeby to poprawiać, rozkładać? i co jest ważniejsze - panna młoda czy welon ????????
ja miałam welon taki trochę dłuższy niż sukienka, sama go sobie zrobiłam z tiulu - może niefachowo więc się super nie układał, ale nie było to dla mnie najważniejsze. Ale nawet taki welon się zawijał jak wracałam itd... Ale nie powiem, na zdjęciach z pleneru taki rozwiany welon pięknie wygląda
martuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-29, 16:30   #103
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
a to na pewno welon czy może tren???bo tak jakoś niezwiewnie wygląda..

no ja się właśnie tak zastanawiam jak z takim welonem iść. W samochodzie się nie wymnie? potem w kościele - zależy jaki jest długi i szeroki kościół. Ale dalej? Jak go zostawić kiedy siadasz na krześle ?podchodzisz potem do ołtarza?i zawracasz? Te katalogowe zdjęcia sa statyczne - pani podeszła do przodu, welon pięknie rozłożyli i ona sie już nie rusza. A jak sie ruszy - jak to będzie wyglądało? - ktoś się będzie ciągle miotał żeby to poprawiać, rozkładać? i co jest ważniejsze - panna młoda czy welon ????????
ja miałam welon taki trochę dłuższy niż sukienka, sama go sobie zrobiłam z tiulu - może niefachowo więc się super nie układał, ale nie było to dla mnie najważniejsze. Ale nawet taki welon się zawijał jak wracałam itd... Ale nie powiem, na zdjęciach z pleneru taki rozwiany welon pięknie wygląda
Ja z welonem nie powinnam mieć problemu, bo do kościoła idziemy pieszo, tak bliziutko jest A w kościele nie siada się na taki welon, tylko za krzesło a świadkowa powinna zadbać o to, żeby był on ładnie rozłożony. Długie welony są najczęściej tak zrobione, że można odpiąc tą dłuższą cześć i zostaje welon krótki. Nie wydaje mi się, żeby to był jakiś duzy problem

Martuko, a jak szyłaś swój welon?? Też bym chciała, ale nie wiem jak się za to zabrać, jak wykroić tiul itp. Miałaś jakieś wzory?? To fajna sprawa, bo można dużo zaoszczędzić, liczyłby się tylko koszt materiału i ewentualnie grzebyka
Stary 2007-10-29, 22:47   #104
martuko
Wtajemniczenie

nie miałam żadnych wzoprów, robiłam "na wyczucie". material złozyłam tak żeby były dwie długości i potem przefastrygowałam nitkę osobno przez jedną osobno przez druga, potem zmarszczyłam na taką szerokośść żeby pasowalo do szerokości grebyka - każda częśc osobno, żeby te zmarszczenia sie nie pokrywaly. Na koniec przyszyłam to do grzebyka, tak żeby nie było widać nici. Aaaaaa, jeszcze potem zaokrągliłam trochę rogi (ucięłam na półokrąglo, żeby nie byly takie ostre i nie zahaczały.Bardzo nieprofesjonalnie to bylo zrobione ale było ok moim zdaniem. Materiał byl delikatny, taki miękki tiul, dośc długo takiego szukałam i znalazlam. Dodam,że nie miałam zamiaru opuszczac welonu na twarz i nic z tych rzeczy - był po prostu podpięty na włosach, tak poniżej połowy głowy. mój welon byl tylko takim dodatkiem, niż ozdoba samą w sobie ;0
martuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 22:05   #105
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Buszując teraz po necie znalazłam fotkę z długim welonem i zresztą ciekawymi sukniami dla druhen
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (72,4 KB, 184 załadowań)
Stary 2007-11-22, 18:51   #106
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Długie i bardzo ładnie zdobione welony cz.I
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (50,5 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (1).jpg (33,1 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (2).jpg (27,5 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (3).jpg (45,3 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (4).jpg (62,0 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (5).jpg (26,4 KB, 191 załadowań)
Stary 2007-11-23, 11:22   #107
malutka 1910
Raczkowanie

No piękne są te welony bardzo mi sie podobaja Ja mam suknie praktycznie taka sama jak ta pani w górnym rzędzie,która tak unosi welon do góry... z tym,ze moja jest biala i ma inny wzor koronki na sukni i dol mam inny...widzę,ze dlugi welon pięknie sie przy takiej sukni prezentuje..tylko moj ma byc całkiem gładki.

Edytowane przez malutka 1910
Czas edycji: 2007-11-23 o 11:55
Stary 2007-11-23, 12:32   #108
marticia
Zakorzenienie

Ja mialam 3,5 metrowy welon i cuydnie wygladal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dlugi welon.jpg (43,0 KB, 403 załadowań)
marticia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-23, 13:00   #109
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Rzeczywiście śliczny, taki delikatny jaki ja chcę mieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-23, 19:05   #110
gosiunia22
Zadomowienie

Ile może kosztowac prosty welon, bez zdobień, taka "mgiełka", do wyskości łopatek?

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-23, 19:21   #111
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Ile może kosztowac prosty welon, bez zdobień, taka "mgiełka", do wyskości łopatek?
Zależy czy chcesz kupić nowy czy używany. Jeśłi chciałabym taki krótki jak Ty chcesz to kupiłabym na pewno na allegro, już nawet za 30-60zł można kupić

http://www.allegro.pl/item271966620_...otki_nowy.html
http://www.allegro.pl/item270335502_welon_mgielka.html
http://www.allegro.pl/item273534460_...kny_welon.html
http://www.allegro.pl/item273479588_...y_od_soni.html
http://www.allegro.pl/item273476161_...ylko_20_z.html
Stary 2007-11-23, 19:44   #112
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Wow, ja bym chyba przez taki orła wywinęła
Stary 2007-11-23, 22:53   #113
Candida
Przyczajenie

Cudne te welony, zakochalam sie...
Teraz na pewno zaczne sie za takimi rozgladac, na razie sprawdze co maja na allegro
marzy mi sie taki z koronka, mysle ze do mojej prostej sukni bedzie ladnie wygladal

Wiecie jak przypiac welon zeby wygladadal tak jak na tym srodkowym zdjeciu i na tych po lewej na gorze i dole... bo chyba sie nie zostawia tego bez przypiecia szczegolnie jesli welon jest dlugi?

Jak myslicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg M44-0030-GD-A2-1C.jpg (79,7 KB, 113 załadowań)
Stary 2007-11-24, 18:20   #114
rav12345
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 005_primary.jpg (20,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 001_primary.jpg (16,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 001_sec01.jpg (16,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 021_sec04.jpg (15,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 021_sec05.jpg (13,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0032_primary.jpg (17,9 KB, 82 załadowań)
Stary 2007-11-26, 00:47   #115
Teje
Rozeznanie

Cóż, ja do ślubu poszłam wprawdzie w spodniach i w tunice (hehe), ale w teatrze zdarza mi się schodzić po schodach w długiej sukni z welonem 10 metrowym. I wcale nie jest to jakoś bardzo niewygodne, trzeba tylko iść powoli, żeby welon siła rozpędu nie poleciał pod nogi. A kiedy się obracacie czy wykonujecie jakiś szybszy ruch, złapcie welon jedną ręką, tak, żebyśćie trzymały jego częśc przed sobą, na wysokości talii - nadal ładnie to wygląda, a nie krępuje ruchów. I najważniejsze - trzeba wolno chodzić, w tej sytuacji, nawet jeśli przydepniecie welon się nie porwie, a Wy nie przewrócicie.
Teje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 12:12   #116
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Wow, ja bym chyba przez taki orła wywinęła
Orla to prawie wywinelam przez suknie, a welon przerzucilam przez reke i bylo bardzo wygodnie, bo byl leciutki. Fakt, ze po pierwszym tancu go odpielam
Stary 2007-11-26, 16:10   #117
mojsze5
Przyczajenie

hej martcia!!!!!! mialas pieknoa suknie ja na taka caly czas poluje ale nigdzie nie moge znalezc... moglabys mi podac firme i model ? albo przynajmniej wystawic wieciej zdjec?
dzieki

naprawde ta twoja suknia to jest wlasnie TO czego szukam a nie moge znalezc!!!!! MARTICA powiedz mi s kad ja masz i co to za cudo prosze prosze prosze...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-27 o 21:33 Powód: post pod postem
mojsze5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 08:50   #118
Dziewczyna w drodze
Przyczajenie

Witam,

Jakiś czas temu poszukiwałam tu na forum namiarów na osobę (krawcową? modystkę?), która potrafiłaby upiąć welon długości około 160cm ponieważ w salonach słyszałam dość kosmiczne (jak mi się wydaje) ceny. I nikt się nie zgłosił:P. Za to odszukałam taką osobę w Warszawie i chciałam podzielić się doświadczeniem. Pani za upięcie wzięła 100 zł. (i nie sądzę, aby ta cena szczególnie wzrosła, jeśli welon byłby dłuższy) Tiul kupiłam na Targówku w hurtowni (w zwykłych sklepach nie mogłach dostać w poszukiwanym odcieniu, teksturze) za 9 zł metr. Pomimo, że welon nie był kupowany razem z suknią, to uważam, że pasuje do całości - fason omawiałyśmy wspólnie i jest naprawdą super wykonany.

Pozdrawiam
Dziewczyna w drodze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 12:21   #119
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojsze5 Pokaż wiadomość
hej martcia!!!!!! mialas pieknoa suknie ja na taka caly czas poluje ale nigdzie nie moge znalezc... moglabys mi podac firme i model ? albo przynajmniej wystawic wieciej zdjec?
dzieki

naprawde ta twoja suknia to jest wlasnie TO czego szukam a nie moge znalezc!!!!! MARTICA powiedz mi s kad ja masz i co to za cudo prosze prosze prosze...
To Demetrios 933, chyba najpopularniejsza w tym roku. Moja wyglada troche inaczej, bo byla przygotowywana w salonie we Wloszech. A zdjecia wstawilam na linku "nasze wspomnienia slubne". Pozdrawiam!
Stary 2007-12-01, 20:01   #120
rav12345
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wedding-gown-by-elie-saab-image-2_49.jpg (61,5 KB, 101 załadowań)

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości