![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Długi welon
hej anuuula z kad wzielas zdjecia tej sukni? est naprawde ladna... wiesz co to za firma model?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Tu akurat są trzy różne modele, ale niestety nie potrafie Ci powiedzieć jakie to modele, bo ja na to nie patrzę, tylko szukam sukien do szycia. Ta pierwsza to znalazłam, że to jest justin Alexander 8158. Ta druga często się pojawia na wizażu więc może znajdziesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Sliczne suknie...jak dla księżniczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Macie może namiar na kogoś z Warszay, kto szyje - w zasadzie to upina welony? W salonie za długi dwuwarstwowy powiedziano mi 260 zł. Chcę mieć prosty, tiulowy bez obszycia. Pozdrowienia dla zauroczonych długimi welonami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostanio zastanawiamałam się czy by nie kupić długiego welonu w internecie. Jest pełno pięknych welonów, za które można zapłacić grosze, a uszycie może kosztowac nawet 500zł. Chcę bardzo długi, ok 4 metrowy i najlepiej 2-3 warstwowy, żeby najkrórszą warstwę dać na twarz. Szukam cały czas, ale niestety do tej pory nie znalazłam takiego ogłoszenia, bo chyba mało kto ma taki długi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
![]()
ja jak szukałam zdjęć takiego dlugiego welonu ( zeby zobaczyc jak to wyglada bo ja mam na 5 metrow welon) to patrzylama na allegro....ale nie trafiłam na tak ddługi welon...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, nie dość, że trudno znaleźć tak długi to trzeba jeszcze trafić w taki wzór jaki chcesz. Widziałam jakieś ogłoszenie Pani z 4metrowym welonem, ale był z koronką i w całkiem innym stylu co chcę. Szukam takiego delikatnego tiulu bez wykończenia, więc ciężko będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Acha...rozumiem. Ja mam zamówiony w salonie razem z suknią. Więc mam taki jak chciałam i w sumie nie kosztuje aż tak dużo...o ile dobrze pamietam to jakies 200 - 250 zl.
A Tobie strasznie dużo powiedzieli za Twoj...500zl? Za 4 metry? To ja mam 5 metrrów! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
tą cenę to tak strzeliłam, bo jeszcze nie pytałam sie w salonie, ale pamietam jak moja siostra wychodziła za mąż i za 2,5 metrowy welon płaciła ok 300zl, więc tak przewiduję, że jak dłuższy chcę to bedzie o wiele więcej kasy. Jak na 5metrowy to 200 - 250zl to bardzo tanio ten Twój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja miałam welon taki trochę dłuższy niż sukienka, sama go sobie zrobiłam z tiulu - może niefachowo więc się super nie układał, ale nie było to dla mnie najważniejsze. Ale nawet taki welon się zawijał jak wracałam itd... Ale nie powiem, na zdjęciach z pleneru taki rozwiany welon pięknie wygląda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Martuko, a jak szyłaś swój welon?? Też bym chciała, ale nie wiem jak się za to zabrać, jak wykroić tiul itp. Miałaś jakieś wzory?? To fajna sprawa, bo można dużo zaoszczędzić, liczyłby się tylko koszt materiału i ewentualnie grzebyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
nie miałam żadnych wzoprów, robiłam "na wyczucie". material złozyłam tak żeby były dwie długości i potem przefastrygowałam nitkę osobno przez jedną osobno przez druga, potem zmarszczyłam na taką szerokośść żeby pasowalo do szerokości grebyka - każda częśc osobno, żeby te zmarszczenia sie nie pokrywaly. Na koniec przyszyłam to do grzebyka, tak żeby nie było widać nici. Aaaaaa, jeszcze potem zaokrągliłam trochę rogi (ucięłam na półokrąglo, żeby nie byly takie ostre i nie zahaczały.Bardzo nieprofesjonalnie to bylo zrobione ale było ok moim zdaniem. Materiał byl delikatny, taki miękki tiul, dośc długo takiego szukałam i znalazlam. Dodam,że nie miałam zamiaru opuszczac welonu na twarz i nic z tych rzeczy - był po prostu podpięty na włosach, tak poniżej połowy głowy. mój welon byl tylko takim dodatkiem, niż ozdoba samą w sobie ;0
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Buszując teraz po necie znalazłam fotkę z długim welonem i zresztą ciekawymi sukniami dla druhen
![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Długie i bardzo ładnie zdobione welony cz.I
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
No piękne są te welony
![]() ![]() ![]() Edytowane przez malutka 1910 Czas edycji: 2007-11-23 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam 3,5 metrowy welon i cuydnie wygladal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ile może kosztowac prosty welon, bez zdobień, taka "mgiełka", do wyskości łopatek?
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item271966620_...otki_nowy.html http://www.allegro.pl/item270335502_welon_mgielka.html http://www.allegro.pl/item273534460_...kny_welon.html http://www.allegro.pl/item273479588_...y_od_soni.html http://www.allegro.pl/item273476161_...ylko_20_z.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Wow, ja bym chyba przez taki orła wywinęła
![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Cudne te welony, zakochalam sie...
![]() Teraz na pewno zaczne sie za takimi rozgladac, na razie sprawdze co maja na allegro ![]() marzy mi sie taki z koronka, mysle ze do mojej prostej sukni bedzie ladnie wygladal Wiecie jak przypiac welon zeby wygladadal tak jak na tym srodkowym zdjeciu i na tych po lewej na gorze i dole... bo chyba sie nie zostawia tego bez przypiecia szczegolnie jesli welon jest dlugi? Jak myslicie?
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Cóż, ja do ślubu poszłam wprawdzie w spodniach i w tunice (hehe), ale w teatrze zdarza mi się schodzić po schodach w długiej sukni z welonem 10 metrowym. I wcale nie jest to jakoś bardzo niewygodne, trzeba tylko iść powoli, żeby welon siła rozpędu nie poleciał pod nogi. A kiedy się obracacie czy wykonujecie jakiś szybszy ruch, złapcie welon jedną ręką, tak, żebyśćie trzymały jego częśc przed sobą, na wysokości talii - nadal ładnie to wygląda, a nie krępuje ruchów. I najważniejsze - trzeba wolno chodzić, w tej sytuacji, nawet jeśli przydepniecie welon się nie porwie, a Wy nie przewrócicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Orla to prawie wywinelam przez suknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
hej martcia!!!!!! mialas pieknoa suknie ja na taka caly czas poluje ale nigdzie nie moge znalezc... moglabys mi podac firme i model ? albo przynajmniej wystawic wieciej zdjec?
dzieki naprawde ta twoja suknia to jest wlasnie TO czego szukam a nie moge znalezc!!!!! MARTICA powiedz mi s kad ja masz i co to za cudo prosze prosze prosze... ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-27 o 21:33 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Witam,
Jakiś czas temu poszukiwałam tu na forum namiarów na osobę (krawcową? modystkę?), która potrafiłaby upiąć welon długości około 160cm ponieważ w salonach słyszałam dość kosmiczne (jak mi się wydaje) ceny. I nikt się nie zgłosił:P. Za to odszukałam taką osobę w Warszawie i chciałam podzielić się doświadczeniem. Pani za upięcie wzięła 100 zł. (i nie sądzę, aby ta cena szczególnie wzrosła, jeśli welon byłby dłuższy) Tiul kupiłam na Targówku w hurtowni (w zwykłych sklepach nie mogłach dostać w poszukiwanym odcieniu, teksturze) za 9 zł metr. Pomimo, że welon nie był kupowany razem z suknią, to uważam, że pasuje do całości - fason omawiałyśmy wspólnie i jest naprawdą super wykonany. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.