Ocet Jabłkowy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-28, 21:07   #91
anetka_m
Zadomowienie

Dot.: Ocet jabłkowy.Oczyszczanie organizmu

Może ktoś doświadczony się wypowie na temat picia tego octu jabłkowego? Wystarczy wpisac w google "ocet jabłkowy" i wyskakjue cała masa stron na ten temat. Wszystkie przedstawiaja ocet jabłkowy w samych superlatywach. Jednak jak pije tego drinka moj TŻ patrzy na mnie z przerazeniem i mowi, żeby sobie tylko tym krzywdy nie zrobiła... Wiec juz sama nie wiem:/
Stary 2007-03-01, 15:29   #92
asiulek04
Raczkowanie

Dot.: Ocet jabłkowy.Oczyszczanie organizmu

na mnie ocet jablkowy nie zadzialal...niestety, jadlam go w tabletkach CIDREX i nic...
asiulek04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-08, 16:47   #93
sha
Raczkowanie

GG do sha
reakcja na ocet jabłkowy-czy to możliwe??

od około tygodnia piję rano ocet jabłkowy-szklanka ciepłej wody,2 łyżeczki octu,miodu i cytryny
i od paru dni mam na twarzy coraz więcej pryszczy!
i tak myślę że skoro ocet oczyszcza organizm(ja piję go jako wspomagacz odchudzania),to czy możliwe że dlatego mam te krostki?czy to minie?kiedy?
sha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 16:54   #94
mystify
Raczkowanie

Ocet Jabłkowy

Ostatnio zaczelam czytac na ten temat i mnie to troche zainteresowalo
Bo opinie sa zazwyczaj pozytywne.
I zaczelam tez pic ocet jablkowy.
Jestem ciekawa czy to coś pomoże..
Też macie jakies dobre 'wspomagacze' w diecie ?;>
Czy pilyscie ocet jablkowy i wam pomogl ?

mystify jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 17:04   #95
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71
Dot.: ocet jablkowy

Właśnie podobno pomaga mam zamiar go kupić ja piję czerwoną herbatę też jest dobra<zżera tłuszczyk>
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 07:17   #96
Izumi
Wtajemniczenie

to nienormalne :/ Jakby wam napisali, że przypalanie się jest dobre bo wytapia tłuszcz, to teżbyście zaczęły to robić??? :/ To żaden wspomagacz diety!!! Wspomagaczem diety są ćwiczenia! I tylko taka kombinacja pomoże wam schudnąć! A nie takie infantylne eksperymenty! Grrrr
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 09:19   #97
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
to nienormalne :/ Jakby wam napisali, że przypalanie się jest dobre bo wytapia tłuszcz, to teżbyście zaczęły to robić??? :/ To żaden wspomagacz diety!!! Wspomagaczem diety są ćwiczenia! I tylko taka kombinacja pomoże wam schudnąć! A nie takie infantylne eksperymenty! Grrrr
Co jest dla Ciebie nienormalne ocet czy czerwona herbata? Ćwiczenia jak najbardziej ale takie rzeczy też pomagają.
Stary 2007-03-23, 10:06   #98
Enaffi
Wtajemniczenie

Ja czytalam że ocet jest pomocny w spalaniu tłuszczyku nie żałuje sobie do niektórych dań
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 10:21   #99
Thai
Raczkowanie

Pijesz ocet jabłkowy ? Tak ze szklanki ?

Moje znajome też używały octu jabłkowego ale one np polewały nim sałatki .
Radze poczytać nie tylko o dobrych efektach wlewania w siebie tego secyfiku ale i konsekwencjach zrowotnych . Ocet to ocet ...

Thai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 11:43   #100
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez Thai Pokaż wiadomość
Pijesz ocet jabłkowy ? Tak ze szklanki ?

Moje znajome też używały octu jabłkowego ale one np polewały nim sałatki .
Radze poczytać nie tylko o dobrych efektach wlewania w siebie tego secyfiku ale i konsekwencjach zrowotnych . Ocet to ocet ...
oczywiście trzeba go rozcieńczyć np. łyżeczkę na szklankę wody. nie polecam pić w innej postaci!
Stary 2007-03-23, 14:12   #101
mystify
Raczkowanie

Cytat:

Nienormalna jest Twoja wypowiedz , wiec sie chamuj , bo przeczytalam wiele na temat octu jablkowego i on zawiera duzo witamin itp. Co innego jesli chodzi o ocet zwykly bo on zabija krwinki itp.

Thai: Jedną łyzeczke octu wlewam do szklanki z wodą Podobno pomaga.. a jak zauwazylam to nawet mnie to 'zapełnia'

ewaw71: )

Stary 2007-03-24, 06:43   #102
Izumi
Wtajemniczenie

tak samo jak zdrowy jest chrom i bio CLA jest fajne i slim figura i wszytsko inne..... . Tylko, że jak się pracowało na tłuszcz, to teraz trzeba zapracować na to, żeby się go pozbyć, a nie łapać się za wszystko o czym się przeczyta! Bo na zdrowiu się nie ekseprymentuje!
.... Dobrze, ze dziewczyny napisały chociaż jak go piją (tzn. że rozcieńczają...)......... ........eh
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 17:27   #103
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
tak samo jak zdrowy jest chrom i bio CLA jest fajne i slim figura i wszytsko inne..... . Tylko, że jak się pracowało na tłuszcz, to teraz trzeba zapracować na to, żeby się go pozbyć, a nie łapać się za wszystko o czym się przeczyta! Bo na zdrowiu się nie ekseprymentuje!
.... Dobrze, ze dziewczyny napisały chociaż jak go piją (tzn. że rozcieńczają...)......... ........eh
Jeśli tobie wystarcza dieta i ćwiczenia to Twoja wola . nic nam do tego ale inni może chcą spróbować czegoś innego. Każdy wybiera co mu pasuje nie musisz krytykować innych.
Stary 2007-03-24, 19:38   #104
Olenia20
Raczkowanie

W moim przypadku ocet jabłkowy to był nienajlepszy pomysł,ale jeśli ktoś nie ma wrażliwego zołądka..
Olenia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 21:02   #105
benia22
Przyczajenie

Dziewczyno nic gorszego nie mozesz zrobic pijąc ten ocet. Ocet jabłkowy to tez w pewnym stopniu ocet więc ma zly wpływ na zdrowie. Moja koezanka z liceum piła ocet jabkowy i zniszczyła sobie strasznie zoladek i jest pod opieką lekarza cały czas, a poza tym miała straszny trądzik i ciezko sie go bylo pozbyc, bo ocet niektorym tak działa

http://www.suwaczek.pl/cache/38324d1c63.png
benia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-25, 13:27   #106
mystify
Raczkowanie

Ale ja nie pije octu na spirytusie pisze tam "Naturalny produkt powstajacy ze swiezych dorodnych jablek w procesie fermentacji"

Zresztą nie pije go szklankami , tylko góra dwie łyżeczki dziennie i to z wodą, Wiadomo ze wszystko szkodzi w dużych ilosciach , herbatki , tabletki odchudzajace również. Więc co by nie było i tak będzie zle A myśle że łyżeczka octu mi nie zaszkodzi

Stary 2007-03-27, 20:20   #107
AniA1986
Raczkowanie

Jeśli chodzi o ocet jabłkowy to lekarz zalećił jego picie mojej koleżance. własnie po to aby pomóc organizmowi w spalaniu tłuszczyku. ocet jabkowy różni się od innych octów. nie ma tak drastycznego wpływu na nasz organizm. poza tym ocet jabłkowy można zrobic samemu w dpmu!! na forum był już podawany ten przepis (chyba na biochemii). przeczytałam kilka artykułów na temat tego własnie octu. jesli chcemy go spożywac w celu "pomocnika" w spalaniu tkanki tłuszczowej to powinno sie go pić 2-3 razy dziennie w nastepujacej proporcji: szkalnka przegotowanej wody, 2 łyżeczki octu jabłkowego, łyżeczka miodu. Acha, kupując ocet w sklepie trzeba patrzec na etykietę, aby był zupełnie naturalny. Mozna porównać w sklepie kilka octów jabłkowych i zorientowac się który będzie najlepszy. Pozdrawiam
AniA1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 20:34   #108
sansimila
Raczkowanie

heh właśnie przed chwilą wypiłam tenże koktajl zły nie jest (btw. smakuje jak gruszka sandomierska <lol>)
zamierzam go pić rano i wieczorem, zobaczymy z jakim skutkiem ;]

btw. gdzie trzymacie ocet? ja mam ten z rossmana i moja mam włożyła go do lodówki.
Stary 2007-03-27, 20:38   #109
AniA1986
Raczkowanie

ja trzymam w szafce, aby słoneczko nie dochodziło ale nie moge tego pic. ciężko przechodzi mi przez gardło!!!!!! nie wiem czemu az tak źle mi to idzie ;p
Stary 2007-03-27, 21:04   #110
sansimila
Raczkowanie

hehehe zdradzę CI jak się umyje zęby na noc i potem wypije napój to mniej syfiaste sie wydaję ;]
Stary 2007-03-27, 21:30   #111
AniA1986
Raczkowanie

hehehe oki w takim razie jeszcze dzisiaj skorzystam z Twojej rady i zrobię kolejne podejście zobaczymy z jakim skutkiem
Stary 2007-03-27, 21:47   #112
feVer87
Zadomowienie

haha ja wypiłam całą butlę tego octu jabłkowego i nie dość, ze to paskudztwo to w dodatku nic mi to nie pomogło więc się z nim pozegnalam.
Nie polecam.
feVer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 22:28   #113
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

hmm,zainteresowałyście mnie
w jaki sposób ten ocet działa?
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-28, 14:46   #114
sansimila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez feVer87 Pokaż wiadomość
haha ja wypiłam całą butlę tego octu jabłkowego i nie dość, ze to paskudztwo to w dodatku nic mi to nie pomogło więc się z nim pozegnalam.
Nie polecam.
za mało wierzyłaś jak i u mnie sie nie sprawdzi to rozgłoszę to
Stary 2007-03-28, 14:51   #115
kamila2006
Zakorzenienie

ten ocet trzeba tylko i wylacznie rozpuscic w wodzie ! 2 lyzki na szklanke!!! nie wolno pic bezposrednio. poza tym to nie jest taki zwykly ocent jest bardzoej zdrowy naturalny środek wspmagający odchudzanie.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-28, 14:53   #116
madziaao
Raczkowanie

Tak zaciekawil mnie ten watek poszukalam w domu i znalazlam u siebie ten ocet ale to faktycznie prawda z tym wszytkim ze sie chudnie od niego?
madziaao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-29, 07:15   #117
mystify
Raczkowanie

Ostatnio nie pilam tego octu bo zapomniałam , mam tyle na głowie że ehh :/ ale zaraz wypije
A teraz wam skopiuje coś ze stronki , co już dawno przeczytałam.

Ocet jabłkowy. Otyłość - przyprawa, która leczy.

Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów.
Z pozbyciem się zbędnych kilogramów boryka się aż 40% ludzi. Większość z nich próbuje odchudzać się za pomocą cudownych diet czy głodówek. Ich efekty niestety nie są długotrwałe, gdyż w większości przypadków kończą się tzw. efektem jo-jo, który w znaczący sposób destrukcyjnie wpływa na psychikę osoby otyłej. W takich sytuacjach warto skorzystać z naturalnych, znanych od lat metod wspomagających odchudzanie, które powodują utratę zbędnych kilogramów bez stosowania drastycznych diet.

Szybsze trawienie

Ocet pomaga spalić tłuszcz i oczyścić organizm z toksyn, a także jest znakomitym środkiem dietetycznym. I to nie tylko dlatego, że jest prawie bezkaloryczną przyprawą, która jako dodatek do sałatek może zastąpić majonez. - Jego kwaśny odczyn znacznie przyspiesza procesy trawienia i w ten sposób organizm jest w stanie spalić więcej kalorii i skutecznie pozbyć się nagromadzonych zapasów tłuszczów - tłumaczy naturoterapautka. - Ponoć królowa Kleopatra lubiła dobrze zjeść, ale zachowywała zgrabną sylwetkę dzięki piciu codziennie szklanki wody zmieszanej z octem.
Porcję octu powinny codziennie wypić też osoby cierpiące na anemię, gdyż pobudza on produkcję czerwonych krwinek.

Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci (osoby z problemami żołądkowymi). W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek.

A tutaj macie przepis jak możecie go przyrzadzić w domu , jeżeli nie chcecie go kupić
JAK GO PRZYRZĄDZAĆ

Jabłka (ich ilość zależy od pojemności naczynia) umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez sokowirówkę lub zetrzeć na tarce. Otrzymaną miazgę (razem z gniazdami nasiennymi) włożyć do kamionkowego naczynia bądź szerokiego słoja. Na każdy kilogram miazgi dodać litr i szklankę wody, 10 dag cukru, 1 dag drożdży piekarniczych i kawałek razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 10 dni. 3- 4 razy dziennie płyn zamieszać drewnianą łyżką. Po tym terminie przefiltrować płyn przez gazę, wlać ponownie do umytego naczynia. Na każdy litr soku dodać 10 dag cukru, odstawić. Po skończonej fermentacji (ok. półtora miesiąca) przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Stary 2007-03-29, 07:42   #118
morrrgana
Przyczajenie

Witaj

Ja mam za sobą dwumiesięczne doświadczenie z octem jabłkowym. Niestety nic mi nie pomógł, nie schudłam nawet grama. Nie wiem, może to indywidualna sprawa, może Tobie pomoże.

Życzę z całego serca powodzenia.
morrrgana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-29, 13:35   #119
AniA1986
Raczkowanie

wydaje mi się, że samo picie octu absolutnie nie pomoże. jeżeli ktos ma zamiar przejść na diete to ocet może mu tylko pomóc w walce z nadwaga. jeżeli będziemy jeśc nie zdrowo i kalorycznie to co tu ocet sam może zrobić... gdyby sam ocet powodował niewiarygodny spadek masy ciała to chyba nikt nie miałby problemu z nadwagą. skoro samemu można zrobić ocet. jeżeli ktoś sądzi że ocet jabłkowy zagwarantuje mu świetną sylwętkę to mówię że TAK NIE BĘDZIE.
Stary 2007-03-29, 20:52   #120
mystify
Raczkowanie

Ania1986 to chyba naturalne ze sam ocet nie pomoze, to tak jakby ktos kupil tabletki odchudzajace i obzeral sie czym popadnie . To taki maly wspomagacz ma byc

Morrrgana: a dziekuje

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości