|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ocet jabłkowy.Oczyszczanie organizmu
Może ktoś doświadczony się wypowie na temat picia tego octu jabłkowego? Wystarczy wpisac w google "ocet jabłkowy" i wyskakjue cała masa stron na ten temat. Wszystkie przedstawiaja ocet jabłkowy w samych superlatywach. Jednak jak pije tego drinka moj TŻ patrzy na mnie z przerazeniem i mowi, żeby sobie tylko tym krzywdy nie zrobiła... Wiec juz sama nie wiem:/
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ocet jabłkowy.Oczyszczanie organizmu
na mnie ocet jablkowy nie zadzialal...niestety, jadlam go w tabletkach CIDREX i nic...
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
reakcja na ocet jabłkowy-czy to możliwe??
od około tygodnia piję rano ocet jabłkowy-szklanka ciepłej wody,2 łyżeczki octu,miodu i cytryny
i od paru dni mam na twarzy coraz więcej pryszczy! i tak myślę że skoro ocet oczyszcza organizm(ja piję go jako wspomagacz odchudzania),to czy możliwe że dlatego mam te krostki?czy to minie?kiedy? |
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Ocet Jabłkowy
Ostatnio zaczelam czytac na ten temat i mnie to troche zainteresowalo
![]() Bo opinie sa zazwyczaj pozytywne. I zaczelam tez pic ocet jablkowy. Jestem ciekawa czy to coś pomoże.. Też macie jakies dobre 'wspomagacze' w diecie ?;> Czy pilyscie ocet jablkowy i wam pomogl ? ![]()
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ocet jablkowy
Właśnie podobno pomaga mam zamiar go kupić ja piję czerwoną herbatę też jest dobra<zżera tłuszczyk>
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
to nienormalne :/ Jakby wam napisali, że przypalanie się jest dobre bo wytapia tłuszcz, to teżbyście zaczęły to robić??? :/ To żaden wspomagacz diety!!! Wspomagaczem diety są ćwiczenia! I tylko taka kombinacja pomoże wam schudnąć! A nie takie infantylne eksperymenty! Grrrr
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czytalam że ocet jest pomocny w spalaniu tłuszczyku
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Pijesz ocet jabłkowy ? Tak ze szklanki ?
Moje znajome też używały octu jabłkowego ale one np polewały nim sałatki . Radze poczytać nie tylko o dobrych efektach wlewania w siebie tego secyfiku ale i konsekwencjach zrowotnych . Ocet to ocet ...
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście trzeba go rozcieńczyć np. łyżeczkę na szklankę wody. nie polecam pić w innej postaci!
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nienormalna jest Twoja wypowiedz , wiec sie chamuj , bo przeczytalam wiele na temat octu jablkowego i on zawiera duzo witamin itp. Co innego jesli chodzi o ocet zwykly bo on zabija krwinki itp. Thai: Jedną łyzeczke octu wlewam do szklanki z wodą Podobno pomaga.. a jak zauwazylam to nawet mnie to 'zapełnia' ![]() ewaw71: )
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
tak samo jak zdrowy jest chrom i bio CLA jest fajne i slim figura i wszytsko inne..... . Tylko, że jak się pracowało na tłuszcz, to teraz trzeba zapracować na to, żeby się go pozbyć, a nie łapać się za wszystko o czym się przeczyta! Bo na zdrowiu się nie ekseprymentuje!
.... Dobrze, ze dziewczyny napisały chociaż jak go piją (tzn. że rozcieńczają...)......... ........eh |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku ocet jabłkowy to był nienajlepszy pomysł,ale jeśli ktoś nie ma wrażliwego zołądka..
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyno nic gorszego nie mozesz zrobic pijąc ten ocet. Ocet jabłkowy to tez w pewnym stopniu ocet więc ma zly wpływ na zdrowie. Moja koezanka z liceum piła ocet jabkowy i zniszczyła sobie strasznie zoladek i jest pod opieką lekarza cały czas, a poza tym miała straszny trądzik i ciezko sie go bylo pozbyc, bo ocet niektorym tak działa
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja nie pije octu na spirytusie pisze tam "Naturalny produkt powstajacy ze swiezych dorodnych jablek w procesie fermentacji"
Zresztą nie pije go szklankami , tylko góra dwie łyżeczki dziennie i to z wodą, Wiadomo ze wszystko szkodzi w dużych ilosciach , herbatki , tabletki odchudzajace również. Więc co by nie było i tak będzie zle A myśle że łyżeczka octu mi nie zaszkodzi
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o ocet jabłkowy to lekarz zalećił jego picie mojej koleżance. własnie po to aby pomóc organizmowi w spalaniu tłuszczyku. ocet jabkowy różni się od innych octów. nie ma tak drastycznego wpływu na nasz organizm. poza tym ocet jabłkowy można zrobic samemu w dpmu!! na forum był już podawany ten przepis (chyba na biochemii). przeczytałam kilka artykułów na temat tego własnie octu. jesli chcemy go spożywac w celu "pomocnika" w spalaniu tkanki tłuszczowej to powinno sie go pić 2-3 razy dziennie w nastepujacej proporcji: szkalnka przegotowanej wody, 2 łyżeczki octu jabłkowego, łyżeczka miodu. Acha, kupując ocet w sklepie trzeba patrzec na etykietę, aby był zupełnie naturalny. Mozna porównać w sklepie kilka octów jabłkowych i zorientowac się który będzie najlepszy. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
heh właśnie przed chwilą wypiłam tenże koktajl
zły nie jest (btw. smakuje jak gruszka sandomierska <lol>)zamierzam go pić rano i wieczorem, zobaczymy z jakim skutkiem ;] btw. gdzie trzymacie ocet? ja mam ten z rossmana i moja mam włożyła go do lodówki.
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
ja trzymam w szafce, aby słoneczko nie dochodziło
ale nie moge tego pic. ciężko przechodzi mi przez gardło!!!!!! nie wiem czemu az tak źle mi to idzie ;p
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
hehehe zdradzę CI jak się umyje zęby na noc i potem wypije napój to mniej syfiaste sie wydaję ;]
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
hehehe oki w takim razie jeszcze dzisiaj skorzystam z Twojej rady i zrobię kolejne podejście
zobaczymy z jakim skutkiem
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
haha ja wypiłam całą butlę tego octu jabłkowego i nie dość, ze to paskudztwo to w dodatku nic mi to nie pomogło więc się z nim pozegnalam.
Nie polecam.
|
|
#113 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
hmm,zainteresowałyście mnie
![]() w jaki sposób ten ocet działa? |
|
|
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
ten ocet trzeba tylko i wylacznie rozpuscic w wodzie ! 2 lyzki na szklanke!!! nie wolno pic bezposrednio. poza tym to nie jest taki zwykly ocent jest bardzoej zdrowy naturalny środek wspmagający odchudzanie.
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Tak zaciekawil mnie ten watek poszukalam w domu i znalazlam u siebie ten ocet ale to faktycznie prawda z tym wszytkim ze sie chudnie od niego?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio nie pilam tego octu bo zapomniałam , mam tyle na głowie że ehh :/ ale zaraz wypije
![]() A teraz wam skopiuje coś ze stronki , co już dawno przeczytałam. Ocet jabłkowy. Otyłość - przyprawa, która leczy. Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów. Z pozbyciem się zbędnych kilogramów boryka się aż 40% ludzi. Większość z nich próbuje odchudzać się za pomocą cudownych diet czy głodówek. Ich efekty niestety nie są długotrwałe, gdyż w większości przypadków kończą się tzw. efektem jo-jo, który w znaczący sposób destrukcyjnie wpływa na psychikę osoby otyłej. W takich sytuacjach warto skorzystać z naturalnych, znanych od lat metod wspomagających odchudzanie, które powodują utratę zbędnych kilogramów bez stosowania drastycznych diet. Szybsze trawienie Ocet pomaga spalić tłuszcz i oczyścić organizm z toksyn, a także jest znakomitym środkiem dietetycznym. I to nie tylko dlatego, że jest prawie bezkaloryczną przyprawą, która jako dodatek do sałatek może zastąpić majonez. - Jego kwaśny odczyn znacznie przyspiesza procesy trawienia i w ten sposób organizm jest w stanie spalić więcej kalorii i skutecznie pozbyć się nagromadzonych zapasów tłuszczów - tłumaczy naturoterapautka. - Ponoć królowa Kleopatra lubiła dobrze zjeść, ale zachowywała zgrabną sylwetkę dzięki piciu codziennie szklanki wody zmieszanej z octem. Porcję octu powinny codziennie wypić też osoby cierpiące na anemię, gdyż pobudza on produkcję czerwonych krwinek. Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci (osoby z problemami żołądkowymi). W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek. A tutaj macie przepis jak możecie go przyrzadzić w domu , jeżeli nie chcecie go kupić ![]() JAK GO PRZYRZĄDZAĆ Jabłka (ich ilość zależy od pojemności naczynia) umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez sokowirówkę lub zetrzeć na tarce. Otrzymaną miazgę (razem z gniazdami nasiennymi) włożyć do kamionkowego naczynia bądź szerokiego słoja. Na każdy kilogram miazgi dodać litr i szklankę wody, 10 dag cukru, 1 dag drożdży piekarniczych i kawałek razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 10 dni. 3- 4 razy dziennie płyn zamieszać drewnianą łyżką. Po tym terminie przefiltrować płyn przez gazę, wlać ponownie do umytego naczynia. Na każdy litr soku dodać 10 dag cukru, odstawić. Po skończonej fermentacji (ok. półtora miesiąca) przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Witaj
Ja mam za sobą dwumiesięczne doświadczenie z octem jabłkowym. Niestety nic mi nie pomógł, nie schudłam nawet grama. Nie wiem, może to indywidualna sprawa, może Tobie pomoże. Życzę z całego serca powodzenia. |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że samo picie octu absolutnie nie pomoże. jeżeli ktos ma zamiar przejść na diete to ocet może mu tylko pomóc w walce z nadwaga. jeżeli będziemy jeśc nie zdrowo i kalorycznie to co tu ocet sam może zrobić... gdyby sam ocet powodował niewiarygodny spadek masy ciała to chyba nikt nie miałby problemu z nadwagą. skoro samemu można zrobić ocet. jeżeli ktoś sądzi że ocet jabłkowy zagwarantuje mu świetną sylwętkę to mówię że TAK NIE BĘDZIE.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Ania1986 to chyba naturalne ze sam ocet nie pomoze, to tak jakby ktos kupil tabletki odchudzajace i obzeral sie czym popadnie . To taki maly wspomagacz ma byc
![]() Morrrgana: a dziekuje
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

A myśle że łyżeczka octu mi nie zaszkodzi