co wam zbrzydło do granic możliwości? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-01, 21:53   #91
sabbatha
Zakorzenienie

Dot.: co wam zbrzydło do granic możliwości?

no kurcze ale jakby sie przejsc po sklepach to jest jeszcze naprawde duzo innych rodzajow ubran. tylko trzeba poszukac.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:05   #92
anusiaa89
Zadomowienie

no cóż z wieszoscia sie zgodze : nie moge patrzec na te wszystkie cekiny, złoto, motywy zwierzece, longi.. u mnie w miescie kazda by chciala byc oryginalna a w efekcie wychodzi odwrotnie: prawie wszystkie wygladaja jednakowo haha takie to juz totalnie kiczowate: wejdziesz do centrum handlowego a tu bum: ta w legginsach, mini, złoto ble solarka (toż ta marchewa to juz totalne badziewiarstwo ), do tego okulary-muchy- mnie sie te okulary podobaja ale załośnie to wyglada jak laska ma je na sobie w sklepie i chodzi tak bo chce byc koniecznie "trendy"..ehh zero oryginalności.. i to złoto, masakra.. a i nie trawie tych plastkiowych panienek w bialych pikowanych kurteczkach z futerkiem i nerami na wierzchu, do tego mega pomaranczka z solarium, szpilki- kozaki nalozone na dzinsy i full zlota (paski, torebki- masakra )

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:06   #93
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
no kurcze ale jakby sie przejsc po sklepach to jest jeszcze naprawde duzo innych rodzajow ubran. tylko trzeba poszukac.

sklepach, lumpeksach, allegro. To nie chodzi o to, ze wszystko co modne to oklepane, modny byl tez kolor indygo, żółty i jakos nie widac na ulicach ataku klonow - dziewczyny w piptolach w kolorze indygo. Dzis widzialam dziewczyne w trenczu w tym kolorze i juz wygladalo to oryginalnie moim zdaniem

To jest jak ktos powiedzial, ze kobieta na przyjeciu ubrana w mala czarna to jak nastolatka w dzinsach w tramwaju. Ladnie, klasycznie nie zaprzecze, ale 9/10 bedzie mialo na sobie ta mala czarna i tu jest szkopul
syntagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:08   #94
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:

dokladnie!! tylko ze ta sie naczytala ze to modne i bum.. juz ma złoty pasek torebke etc.. drugiej sie podoba i znów .. hehe to jak plaga
no i czasami "modne" nie oznacza ze bedzie sie w tym extra wygladac..

Stary 2007-04-01, 22:15   #95
desso
Zadomowienie

ja nie moge patrzeć na czerwone buty i torebki-blehhh,wszędzie tego pełno i nie można dostać nic fajnego w innym kolorze(żółtym np.),bo wszytsko czerwone

Zapraszam serdecznie na mój wątek pazurkowy
desso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:16   #96
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziutek Pokaż wiadomość
A ja zdecydowanie nie moge patrzec na laski w obcislych (nieco przyciasnych- za duzo hamburgerow??) biodroweczkach spod ktorych nie to ze wystaja wsciekle rozowe koronkowe stringi a oprocz tego sporawa opona tluszczu...
Cytat:
Napisane przez myShaczeQ Pokaż wiadomość
brzuchy a wierzchu, wylewajace sie spod bluzek boczki fuuuuu... gdzie one wszytskie maja zmysl estetyki ?

a juz najbardziej mi zbrzydlo patrzenie na 15 latki odpieprzone jak szczury na otwarcie kanalu wrrrrrrr...

To kiedyś wam się to podobało, że wam teraz zbrzydło? Bo chyba o to chodzi w tym temacie...

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
no cóż z wieszoscia sie zgodze : nie moge patrzec na te wszystkie cekiny, złoto, motywy zwierzece, longi.. u mnie w miescie kazda by chciala byc oryginalna a w efekcie wychodzi odwrotnie: prawie wszystkie wygladaja jednakowo
oj, tak zgodzę się z toba absolutnie. Niestety Wizaż ze swoimi szałami też jest wylęgarnią klonów... patrz: w każdym wątku peep toe, longi, rurki, balerinki w różne wzory, peep toe, longi, rurki, balerinki, peep toe, longi, rurki, balerinki, peep toe... czerwone najlepiej!

Te rzeczy mi właśnie totalnie kompletnie zbrzydły nie licząc balerinek w stonowanych kolorach. Podobnie legginsy, których nigdy nie miałam, mieć nie zamierzam i na ulicy widziałam moze raz, czy dwa. Peep toe uważam za równie koszmarne i nie mam. Zbrzydło mi samo słuchanie o nich.

Mam dość rurek, chcę zwykłe spodnie lekko rozszerzane na dole

Co do mojej garderoby to mam serdecznie dość koloru brązowego, w którym to kolorze od prawie dwóch lat kupuję 90% ubrań. Nigdy więcej.
Stary 2007-04-01, 22:19   #97
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Co do mojej garderoby to mam serdecznie dość koloru brązowego, w którym to kolorze od prawie dwóch lat kupuję 90% ubrań. Nigdy więcej.

heh właśnie i ten brąz.. musze przyznac ze sama tez mam duza czesc garderoby wlasnie kolorze czeloladowym itp czas to zmienic bo ileż mozna

Stary 2007-04-01, 22:20   #98
ciumciak
Raczkowanie

mi się najbardziej przejadły opaski- najbardziej te szerokie i w grochy!
oczywiście longi w paski, złoto, brąz.
Przejadł mi się również nadmiar biżuterii, zamszowe buty.

A w fryzurach najbardziej drażnią mnie dziewczyny ścięte mocno asymetrycznie! fatalnie i nie kobieco! mało która buzia wygląda w tych paskudztwach korzystnie!
ciumciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:21   #99
deska123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwciunia Pokaż wiadomość
Hmm jak tak czytam wasze wypowiedzi to jeszcze kilka rzeczy przychodzi mi na myśl - u mnie w mieście szału na muchy, legginsy, rurki i peep toe nie ma, wręcz przeciwnie wszędzie widzę bluzeczki sięgające paska, pasek ściskający biodrówki z rozszerzanymi nogawkami, niektóre oczywiście są podwinięte coby było widać wspaniałe wiosenne kozaczki lub też wielkie adidasy tzw. żelazka czy też buty na cieniutkich, powyginanych szpilkach, do tego kurteczka sięgająca pasa lub ewentualnie co modniejsza () zakłada trencz przed kolano w kolorach takich jak pisałyście No i królują paskudne okulary, prostokątne, bazarkowe o wymiarach szkieł 3 na 5 i o zgrozo niektóre dziewczynki nazywają je muchami Tak wygląda moje niemodne miasto Więc i to może się 'przejeść'
To tak jak u mnie.

Cytat:
Napisane przez martiniątko

Czytam i czytam i jedno mi sie nasuwa pytanie - co jest w takim razie "nieprzejedzone" i fajne? Bo wynika z tego watku ze wszystko co modne jest zle W modzie wystepuja dwa trendy - tandetny i bardziej stylowy. Co do pierwszego sie zgodze ze koszmar (jakies panterki, cekiny, swiecidelka, za ciasne biodrowki, krotkie kurtki i kosmiczne zlote i srebrne elementy) ale do drugiego "trendu" (legginsy, spodniczki jeansowe, balerinki, plaszczyki) jakos nie czuje niecheci; ale to moze dlatego ze moje miasto jest wybitnie wiesniackie i nikt tutaj sie w to nie ubiera, wieksze uznanie zyskal zdecydowanie trend tandety

Właśnie też to zauważyłam, że tutaj jest wypisywane wszystko co modne.

21.08.09 - zdane prawko.
deska123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:26   #100
sabbatha
Zakorzenienie

ja nawet ostatnio kupilam dwie pary balerinek i to jedne brazowe (z niebieskim ) ale w takich nie widuje, widuje w takich z groszkowatego skajoplastiku, cetkach (deichmann kroluje) a peep toe jak dla mnie u mlodych kobiet wygladaja FATALNIE kojarza mi sie z takimi paskudnymi sandalami dla starych oum;] jakby nie mozna bylo po prostu ubierac ladnych sandalkow itd.

i przejadly mi sie jeszcze wlosy w kolorach czerni i blondu. kurcze nawet jak chce isc kupic ruda albo ciemnobrazowa farbe to nie bardzo jest wybor bo albo 150 tysiecy blondow albo 150 tys odcieni czerni :/ z tymi kolorami wlosow w wiekszosci przypadkow laczy sie solara:/ taka przez WIELKIE S

Stary 2007-04-01, 22:27   #101
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaa89
no cóż z wieszoscia sie zgodze : nie moge patrzec na te wszystkie cekiny, złoto, motywy zwierzece, longi.. u mnie w miescie kazda by chciala byc oryginalna a w efekcie wychodzi odwrotnie: prawie wszystkie wygladaja jednakowo haha takie to juz totalnie kiczowate: wejdziesz do centrum handlowego a tu bum: ta w legginsach, mini, złoto ble solarka (toż ta marchewa to juz totalne badziewiarstwo ), do tego okulary-muchy- mnie sie te okulary podobaja ale załośnie to wyglada jak laska ma je na sobie w sklepie i chodzi tak bo chce byc koniecznie "trendy"..ehh zero oryginalności.. i to złoto, masakra.. a i nie trawie tych plastkiowych panienek w bialych pikowanych kurteczkach z futerkiem i nerami na wierzchu, do tego mega pomaranczka z solarium, szpilki- kozaki nalozone na dzinsy i full zlota (paski, torebki- masakra )
Mi tam się muchy bardzo podobają...ale fakt że nie rozumiem dziewczyn które w zamkniętych pomieszczeniach noszą je na nosie...że niby co...światło za ostre i się boją podrażnić spojówki??...A poza tym to z tym złotem , solarką, krótkimi kurtkami i nerami na wierzchu się zgodzę...choć ostatnio zauważam że solarium się robi coraz bardziej popularne u mężczyzn niż kobiet...przynajmniej spotkałam się z takim czymś
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 22:30   #102
desso
Zadomowienie

Cytat:

i przejadly mi sie jeszcze wlosy w kolorach czerni i blondu. kurcze nawet jak chce isc kupic ruda albo ciemnobrazowa farbe to nie bardzo jest wybor bo albo 150 tysiecy blondow albo 150 tys odcieni czerni :/ z tymi kolorami wlosow w wiekszosci przypadkow laczy sie solara:/ taka przez WIELKIE S
polecam Safirepiekne odcienie brązów i rudości; jest ich tyle, że trudno się zdecydowac

Stary 2007-04-01, 22:31   #103
sabbatha
Zakorzenienie

tylko ja widzialam jaki efekt daje safira i chyba nie bardzo ja chce;]

a co do meskiej solarki to racja, w ogole dla mnie solarka to syf, w szczegolnosci jak widze te powypalane twarze, przeciez to masakruje twarz:/

Stary 2007-04-01, 22:33   #104
agatkaz88
Zakorzenienie

a mnie zawsze ciekawiło, w co sie ubierają kobiety ( z tego forum) ktore wszystkich w okół posądzają o brak gustu, kicz i tandetę

w koncu wszystko co modne jest tandetne i przejedzone?. ja tam napewno nie zrezygnuje z płaszczyku w kolorze beżu, balerinek i jeszcze o zgrozo longu w paski i bede w tym dumnie paradować , bo mi sie zwyczajnie podoba. A że nosi pół miasta . Trudno . Wole czuć sie dobrze w tym co nosze, a nie na siłe się wyróżniać
Stary 2007-04-01, 22:39   #105
sabbatha
Zakorzenienie

ufffj ak dobrze ze nie siedze na modzie;P

ja w ogole nosze takie ciuchy jakie lubie, jeans lubie, wiekszosc balerinek tez, do longow brakuje mi troche szczuplosci nog i tego co do tego zalozyc ;]

i kupilam sobie koszulke davida beckhama ;P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 22:39   #106
farfalla
Zakorzenienie

Nie tylko twarz, ogólnie strasznie wysusza i niszczy cerę...dlatego ja nie lubię solarek, na cerę nie narzekam a wręcz przeciwnie...i jak widzę kumpele które wyglądają pare lat starzej....to aż mi się odrzucają solaria, pamiętajmy też o tym jakie mamy w polsce lampy na solariach ;P.choć nie zaprzeczam że kilka razy byłam
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:40   #107
sabbatha
Zakorzenienie

ja nawet nie probuje, mnie slonce nie chwyta, wiec pewnie solarka tez nie chwyci, szkoda mi skory.

Stary 2007-04-01, 22:42   #108
desso
Zadomowienie

Cytat:
tylko ja widzialam jaki efekt daje safira i chyba nie bardzo ja chce;]
tzn jaki??Ja sie farbnęłam 2 tygodnie temu i w życiu nie byłam z żadnej farby tak zadowolona.

Stary 2007-04-01, 22:43   #109
sabbatha
Zakorzenienie

widzialam przesuszanie wlosow. ja mam cienkie i od czasu jak mi ladnie po dreadach odrosly troche panikuje. ale ze lubie eksperymentowac to moze wezme

spac wizazanki a nie :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 22:45   #110
iwciunia
Zakorzenienie

Ten wątek mnie powoli przeraża Sama wypisałam tu raczej co mi sie nie podoba i co u mnie na mieście mnie denerwuje Ale zaczynam się zastanawiać w czym chodzą ubrane dziewczyny, które wypisują, że okropne są rurki, szersze spodnie, biodrówki, peep toe, balerinki, szpice, kowbojki, szpilki, adidasy, longi, krótkie bluzeczki, krótkie kurtki i trencze, opaski, ciemne włosy, jasne włosy, krótkie włosy, długie włosy, duże torebki, małe torebki, muchy, małe okulary, kolory brązowy, czerwony, czarny i bla bla bla bla Bo taki obraz 'niefajnych' ciuchów/dodatków/imidżów nam się tu stworzył U mnie w mieście króluje bazarstyle, u was trendystyle Wszystko też zależy od tego gdzie się meiszka i ile się ma pieniążków W jednym wszystkie się zgadzamy - trzeba być oryginalnym, ale jak tu być oryginalnym jeśli nam się podoba coś co akurat jest 'modne'?
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 22:48   #111
desso
Zadomowienie

też mam cienkei włosy,ale żadnego przesuszenia nie zaobserwowałam-może ktoś za długo farbę trzymał?Nie ma potrzeby dłużej niż w instrukcji,bo farba jest mocna i dobrze "łapie"(a co najwazniejsze nei wypłukuje się po 2.tygodniach,jak większość:/)

Stary 2007-04-01, 22:52   #112
desso
Zadomowienie

Cytat:
Ten wątek mnie powoli przeraża Sama wypisałam tu raczej co mi sie nie podoba i co u mnie na mieście mnie denerwuje Ale zaczynam się zastanawiać w czym chodzą ubrane dziewczyny, które wypisują, że okropne są rurki, szersze spodnie, biodrówki, peep toe, balerinki, szpice, kowbojki, szpilki, adidasy, longi, krótkie bluzeczki, krótkie kurtki i trencze, opaski, ciemne włosy, jasne włosy, krótkie włosy, długie włosy, duże torebki, małe torebki, muchy, małe okulary, kolory brązowy, czerwony, czarny i bla bla bla bla Bo taki obraz 'niefajnych' ciuchów/dodatków/imidżów nam się tu stworzył U mnie w mieście króluje bazarstyle, u was trendystyle Wszystko też zależy od tego gdzie się meiszka i ile się ma pieniążków W jednym wszystkie się zgadzamy - trzeba być oryginalnym, ale jak tu być oryginalnym jeśli nam się podoba coś co akurat jest 'modne'?
maz rację oczywiście; ogólnie powiedziałabym, że wkurza mnie nie nadmiar (w sklepach, czy na ulicy - whatever)modnych rzeczy, tylko fakt,że jak cos jest modne, a ty akurat chcesz kupic coś innego-to możesz stawać na głowie,a i tak nigdzie nei znajdziesz,bo nie ma.Przykład tymi torebkami-wkurzają mnie czerwone nie dlatego,bo czerwone,tylko dlatego,że żadnych innych prawie nie ma(o nowościach mówię). Od ponad miesiąca chcę kupić żółtą, nie mogę,bo ciągle dowożą czerwienie-to jest irytujące, a nie czerwień sama w sobie.

Stary 2007-04-01, 23:01   #113
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desso Pokaż wiadomość
maz rację oczywiście; ogólnie powiedziałabym, że wkurza mnie nie nadmiar (w sklepach, czy na ulicy - whatever)modnych rzeczy, tylko fakt,że jak cos jest modne, a ty akurat chcesz kupic coś innego-to możesz stawać na głowie,a i tak nigdzie nei znajdziesz,bo nie ma.Przykład tymi torebkami-wkurzają mnie czerwone nie dlatego,bo czerwone,tylko dlatego,że żadnych innych prawie nie ma(o nowościach mówię). Od ponad miesiąca chcę kupić żółtą, nie mogę,bo ciągle dowożą czerwienie-to jest irytujące, a nie czerwień sama w sobie.
Nie chodziło mi o nikogo konkretnie Tylko taki obraz kobiety nam się tu wytworzył Kobiety, której nic się nie podoba i nigdy nie będzie w 100% zadowolona Chciałaby być modna, ale się do tego nie przyzna albo najlpiej żeby nie była niemodna, ale fajnie ubrana i nie modnie, bo modnie tj. masowo, a co masowe jest to się przejadło , chciałaby być oryginalna (choć podobno i modnym i oryginalnym jednoczyśnie być nie można ) ale nie ma ku temu możliwości, chciałaby się podobać, ale nie żeby ktoś 'skopiował' jej ubranie, bo już będzie (prawie)masowo się nosiła i się 'przeje'... itd. itp.
Stary 2007-04-01, 23:08   #114
syntagma
Zakorzenienie

A ja bardzo nie lubie takich zarzutow, ze ktos tu w tym watku: "na sile sie chce wyrozniac i byc oryginalnym". Jak ja widze w sklepie cale rzedy czerwonych butow to mi sie odechciewa. Po prostu za duzo tego na raz. Tak samo jestem w stanie zrozumiec, ze jak ktos caly sezon zeszly latal w legginsach to obecnie juz patrzec na nie nie moze. Jak sie mieszka w duzym miescie to atak klonow az razi po oczach. Nie trzeba silic sie na wyrafinowane polaczenia, tylko moze zamiast tych czerwonych butow w grochy, wybrac czarne w pepitke? tez modne.

Zalozylam watek nie dlatego, zeby tu komus udowadniac: patrzcie ja tu jestem oryginalna a wy nudni. Ot kiedys lubilam pewne rzeczy, ale pomidorowka serwowana dzien w dzien przestaje w koncu smakowac

Edytowane przez syntagma
Czas edycji: 2007-04-01 o 23:28 Powód: literowka
Stary 2007-04-01, 23:12   #115
iwciunia
Zakorzenienie

Ooo a u mnie w mieście jest zdecydowanie więcej pepitki na butach niż kropek I co teraz? Mi się wątek podoba, bo nasuwa (mi) ciekawe refleksje Chętnie będę go czytała i się na nim udzielała
Stary 2007-04-01, 23:18   #116
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo a u mnie w mieście jest zdecydowanie więcej pepitki na butach niż kropek I co teraz? Mi się wątek podoba, bo nasuwa (mi) ciekawe refleksje Chętnie będę go czytała i się na nim udzielała
dlatego Tobie pepitka sie mogla przejesc, a mi groszki bo ciagle je widze
Stary 2007-04-01, 23:20   #117
iwciunia
Zakorzenienie

E tam, nie przejadła mi się wcale Podobają mi się rzeczy w pepitkę, w kropki zresztą też
Stary 2007-04-01, 23:24   #118
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, nie przejadła mi się wcale Podobają mi się rzeczy w pepitkę, w kropki zresztą też
dla mnie zalezy od polaczenia: groszki na bluzkach ok, na butach

Chyba naleze do tych ludzi, ktorym sie szybko rzeczy nudza
Stary 2007-04-01, 23:37   #119
iwciunia
Zakorzenienie

A masz buty w groszki i Ci się znudziły czy tylko u innych Cię 'znudziły'? W ogóle u mnie w mieście buty w groszki można było dostać tylko w NY i rozeszły się w 1 dzień jak ciepłe bułeczki

A ja mam panterki i mi się podobają U mnie takich nikt nie ma! na na na nanana
Stary 2007-04-02, 00:01   #120
Ptaszysko
Zadomowienie

A mnie sie wydaje,ze potrzebny jest tzw. czuj wchodzisz do sklepu i momentalnie wiesz w czym bedzie Ci dobrze. Pierwsze wrazenie i intuicja.
Niewazne czy akurat modne czy nie.

Na czuja sklada sie tez wyczucie. I nie chodzi mi tu o rodzaj ubrania,a harmonia i rownowaga w ubiorze.

Ja mam swoje klimaty, ktore nigdy mi chyba nie zbrzydna --- retro,vintage, czerń, nasycone kolory i lubie tez koronki
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości