![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: zaginiony tampon !!!
ja też raz zapomniałam ze mam tampon i wsadziłam sobie drugi
![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
mojej kolezance te zodlecialm sznureczek ,przy obfitym okresie musi je zmieniac co 2 godziny.
tamon byl bardzo napecznialy i sznurek odpadł ,na szczecie po kilku parciach "urodzila" tampon na tyle ze chwycila go palcami i wyciągnęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
a mnie wogóle dziwią te rewelacje tamponowe..jak można wsadzić dwa tampony i nie opczuć albo jak można zgubić tampon....żadna z nas chyba nie jest tak "rozjechana" zeby nie czuć co się tam ma....znaczy rzecz oczywista że się go nie odczuwa, ale jak się go wkłada to sie chyba czuje czy się tam coś ma czy nie...to jak z odbywaniem stosunku i tamponem....albo jedno albo drugie...dziwne dla mnie oj dziwne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej sie ma ze stosunkiem. Tu penis jest zarowno w czesci czuciowej jak i bezczuciowej, wiec i tak go czuc, bo jest duzy. Tu niezaleznie wejscie do pochwy jest draznione. Mam nadzieje, ze w miare zrozumiale wyjasnilam. ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
o rany...ile razy mam pisać, że rozumiem...przecież każda z nas aplikuje sobie tampony i wie że się go nie czuję...chodziło mi o fakt że trzeba być kompletnie bez..sama nie wiem już czego..brakuje mi słowa, żeby to wyrazić, bo skoro ładujesz jednego tampona to chyba nie dochodzisz nim tam gdzie powinnaś w przypadku gdy masz tam już innego i wtedy na pewno go czujesz...
a o stosunku to już wogóle nie mówię.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
tampony ??
Czy uzywanie tamponów grozi jakims zakażeniem czy jakas choroba??piszcie!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tampony ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Lekarze i producenci tamponow na ulotce przestrzegaja przez TSS - wstrzasem toksycznym.Jednak nie musi byc on wynikiem stosowania tamponow.
Trzeba pamietac o przestrzeganiu higieny /czyste rece przy aplikacji!/ oraz o zmienianiu tamponow w miare potrzeb co 4-6 godzin. Niektorzy lekarze odradzaja aplikacje tamponow na noc.Spotkalam sie tez z pogladem, ze tampony moga przyspieszac rozwoj nadzerki. Dodatkowo polecam uzycie wyszukiwarki, znajdziesz sporo rozproszonych informacji, a nawet taki watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=tampony |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
[quote=nekome;3399237]Lekarze i producenci tamponow na ulotce przestrzegaja przez TSS - wstrzasem toksycznym.Jednak nie musi byc on wynikiem stosowania tamponow.
ale to tez nie znaczy ze nie mozna dostac tego wstrzasu. jednak jak ja gadalam z pania ginekolog i zapytalam o to czy faktycznie to jest grozne uzywanie tamponow ze wzgledu na ten wstrzas to mi odpowiedziala ze w naszej szer geog. malo jest bardzo przypadkow TSS, spotkac najczesciej je mozemy w klimatach goracych i to tam najwiecej umiera na to osob choc nie musi sie to smiercia skonczyc. wiec moim znadniem nei ma wielkiego ryzyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
tampony a zluszczona sluzowka
wiem wiem, pewnie bedziecie krzyczec ze od czego jest wyszukiwarka
![]()
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Dot.: tampony a zluszczona sluzowka
a czy stosujesz je w nocy? mam nadzieję że nie, bo to niebezpieczne dla zdrowia, bo się wytwarzają szkodliwe bakterie! nocą lepiej używać podpasek..generalnie masz rację, pojawia się nieco "ściętej" krwi, dlatego lepiej używać po okresie wkładek..jeśli nie zauważyłaś jakiś niepokojących skrzepów po okresie to chyba jest ok..przecież pochwa jest stale nawilżana, więc może rozpuszcza nieco te skrzepy i może przylegają do tamponu..przepraszam jeśli niewiele Ci pomogłam..może jak będziesz kiedyś u lekarza zapytaj go, w końcu powinien to wiedzieć..pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Dot.: tampony a zluszczona sluzowka
wlasnie u mnie z tym jest tak ze dzisiaj podczas usuwania tamponu zauwazylam skrzepy i zaczelam sie zastanawiac czy one zostaja we mnie czy te ktore widze na tamponie to wszystkie. a jesli chodzi o stosowanie w nocy to raczej nie stosuje, nie ma takiej potrzeby bo przewaznie nie miesiaczkuje obficie wiec na noc wystarcza sama wkladka. czasami zdarza sie ze aplikuje tampon na noc ale tylko gdy widze ze moge nie "przetrzymac" nocy z sama wkladka
![]()
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam,mam troszke dziwne pytanie otoz czy dziewica może stosowac tampony???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tampony
Z tego co wiem tak można stosować tampony, sama bedąc dziewicą używałam, najczęściej błona dziewicza jest "podziurkowana", ma otwory itp. chociaż zdażaja się, że tego nie ma i wtedy mogą być trudności.
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
tak i osobiście nie wyobrażam sobie życia bez tamponów - Nobla dla tego, kto je wymyślił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze moze, proponowalabym jednak na poczatek z aplikatorem - bedzie Ci zdecydowanie latwiej wlozyc i zacznij od jakis rozmiarow mini. powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
tampony mini i jest ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś zacząć właśnie od tych mini i najlepiej Tampaxów, bo są z aplikatorem. Jeśli Twoja błona dziewicza jest elastyczna, to bez problemów możesz używać tamponów
![]() Ja mam bardzo obfite okresy i bez tamponów ani rusz ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Tampony OB mini i normal
Witam! ;-)
Swoją przygodę z tamponami zaczęłam w tamtym miesiącu - wtedy kupiłam tampony ob mini. Dzisiaj jednak doszłam do wniosku, że mają zbyt małą chłonność, bo trzeba je wymieniać co 3-3,5 w moim przypadku i w szkole nie miałabym jak tego zrobić... Kupiłam więc ob normal. I stąd moje pytanie co ile czasu je trzeba wymieniać? Wiem, że u każdej ten czas jest inny, ale proszę o podanie takiego średniego czasu. ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tampony OB mini i normal
Na ulotce jest napisane, że Normal jest na krwawienie słabe lub średnio obfite. Na strone O.B. wyczytałam, że wymienia się co 3-8 godzin. Ja jednak robię to częściej (co 3-4 godziny). Proponuję przejrzeć strony:
http://eu.itsmybody.com/phppages/par...SESSID=a94a5a2... http://mydziewczyny.tenbit.pl/1,191,...3,0,forum.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tampony OB mini i normal
Dzięki za pomoc.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.