![]() |
#91 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Szałowe nazwy podróbek.
Ja już milczę na te tematy chociaż samo się zemnie rwie. Nie chce mi się kłócić i tłumaczyć. :P jednakże... ghhhh... psychologia tkwi we wszystkim i nikt we mnie nie wmówi ze na niego nie działa.! O!
Ja na razie nowych atrakcyjnych nazw nie zarejestrowałem L może jak mi się skończą zajęcia to się wybiorę w miasto i coś upolujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Np.: Burberry - Raspberry Jadore - Jazedre Coco Mademoiselle - Cucu Mamuniu Azzaro - Zazuro Boucheron - Buschbon Bvlgari - Bulb bul Promesse - Premises Chopard - Chopen? ![]() Salvador Dai - Dalador Sali Dune - Dino (a moze taka nazwa juz istneje? ![]() Intuition - Induction Ferre - Tere-fere Gucci - Kucia Amarige - Ryż amore Samsara - Sama Sara Rush - Red Busch Hermes - Heros Lacoste - Costola Issey Miyake - Isako Majako Narciso Rodriguez - Rodrigo Narcises Sonia Rykiel - Ryk Sonija Jil Sander - Sandra Jil Baby doll - Barbie soul it. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
oo podoba mi sie:
Rush - Red Busch Coco Mademoiselle - Cucu Mamuniu Samsara - Sama Sara Sonia Rykiel - Ryk Sonija ![]()
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://podrobkowo-wielkie.blogspot.c...1_archive.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Eenax powinna się tu wypowiedzieć, bo kiedyś wymyślała świetne "nazwy"
![]()
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myślę, że prawdziwa pasjonatka perfum nie kupuje ich, aby się dowartościować i udowodnić sobie lub innym, że stać ją na drogie, markowe zapachy, ale po to, aby się nimi upajać, przenieść się od czasu do czasu w inny wymiar, lub zwyczajnie poprawić sobie humor. Zabrzmiało to może górnolotnie, ale tak właśnie jest. Takich doznań niestety nie potrafią mi zapewnić podróbki perfum. ![]() No i jeszcze dodam rzecz istotną, nie zamierzam nikogo przekonywać, aby nie kupował podróbek. Jeśli nie widzi różnicy, to rzeczywiście byłaby niepotrzebna strata pieniędzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Super!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w temacie: Gucci Rush - Glucik Raz Happy In Bloom - Szczęście W Krzakach Coco Mademoiselle - Chicken Girl
![]() |
![]() |
#101 |
spin doctor
|
Gucci Rush - Glucik Raz
Happy In Bloom - Szczęście W Krzakach Coco Mademoiselle - Chicken Girl[/quote] umarłam ze śmiechu ![]() ![]() ![]() A to ode mnie: Dune-Wydmuszka Cliniqe-Happy Heart-Klinika Kardiologiczna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Intensity Time - Eternity CK
Purple Pasion - Pure Poison Diora Hello Woman - Echo Davidoffa Madame Issabelle - Coco Mademoiselle Aqua di Fionte - Awua di Gio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Mnie jednak najbardziej podoba się nazwa podróbki Remix'a Armani'ego- Mixer (pachnę Mixerem, używam Mixera, piękny zapach Mixer)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
|
Mixer
![]() A do kompletu Malakser i Shaker? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Niezly mam ubaw, a przez to masaz kiszek (darmowy)
![]() Sprawa z podrobkami jest skomplikowana i mysle, ze zawsze beda na nie chetni, szczegolnie w Polsce. Mysle, ze gdyby bylo tych podrob malo, ludzie moze wyksztalciliby w sobie poczucie, ze jendak nie ma to jak oryginal. Tymczasem wszystkie szeroko reklamowane Biesy itp. traktowane sa jako rzecz normalna. Zgadzam sie, ze jedak oryginalne perfumy, ktore nam sie bardzo podobaja, podwyzszaja poczucie wlasnej wartosci, a jesli nie, to przynajmniej poprawiaja humor. Dlatego kupuje oryginaly i jesli wypachnie sie podroba (tak bylo kiedy kolezanka mi pokazala swoje probki Federico Mohery), to mi jednak czuje, ze to nie to. Wielkie bylo moej rozczarowanie, keidy nacielam sie na (oslawione badz co badz) Light blue. Wygladalo jak oryginal itd., tylko zapach byl jakis... no nie ten. I bardzo krotko sie trzymal. Wyc mi sie chcialo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Te "kiedysiejsze" nazwy to wymyslałam pod natchnieniem chwili. Teraz wikszosci z nich juz nie pamietam.Jak mi sie coś przypomni to napewno napiszę.
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze to PW z Twoimi dziełami
![]() ![]() ![]() Dzieło Eli: Armanji DepczPurchle Buczeron OmijaKryształ Szalet Pięć Szanel Szajse Dior FrajerHart Lankom HlipNosem Dolcze&Gabana LajtBle Eskada PaSyfik PareDaj i SyfNature Giwenczi AMaszŻryj i Orgazme Kelwin Klej Łajn Same-R Kaczarel PromMiss Dawidow CulWóde TeryMagiel AniŻela YSązLaurą NiU Zegna Zagne
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
O kurcze, leze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w temacie, chyba Euforiowi tfórcy najlepsi są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
|
Widziałyście jakieś podróbki Miss Dior Cherie? Właśnie skojarzyłam, że żadna nie rzuciła mi się w oczy. Dziwne trochę skoro przez jakiś czas zapach był wśród bestsellerów... Jakiś Miss Piggy Chic czy coś?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
A co powiecie na Bvlgari - Burek Ali?
![]() ![]() Miss Dior jest podrabiane na bank, ale nie pamietam nazw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
mnie rozwaliła Bruni Banal Women - nie jest to bazarowa tandeta, tylko jak twierdzi osoba wystawiająca porządny francuzki produkt
![]() ![]() A Miss Dior Cherie, to najczęściej po prostu Cherie Woman ![]()
![]() |
#115 | |
|
Cytat:
![]() Producenci "odpowiedników" mają tu niewyczerpane źródło inspiracji ![]() Ostatnio poszerzył się trochę mój pogląd na temat "używaczy" podróbek. Byłam z koleżanką w supermarkecie, kupowałyśmy jakieś kosmetyki, stał tam też obfity wybór podróbek. Koleżanka złapała jakieś Love My (sądząc po butelce - podróbka Envy Me), powąchała koreczek i podsunęła mi z okrzykiem "Zobacz, jakie fajne!"... Ja na to, że wiem, że fajne, bo mam oryginał. Koleżanka zrobiła wielkie oczy i wyznała, że... nie miała pojęcia, że to podróbka. Cóż, nie wszyscy są tak osadzeni w temacie jak użytkowniczki tego forum. Część na pewno nie używa podróbek, żeby się wydawało, że mają markowe perfumy, a po prostu nie mają świadomości, że całkiem fajny zapach za niewielkie pieniądze to bezczelne żerowanie na czyjejś pracy... Love My przy dobrej woli to nawet trochę podobne do Envy Me było ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Przeciez nie kazdy musi chadzać do Sephory - szczególnie gdy nie zarabia zbyt wiele.
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ja do podróbek mam stosunek bardzo liberalny. Myślę, że kupują je nie tyle osoby biedne, co raczej niezainteresowane tematem. Po prostu chcą pachnieć, a o istnieniu magicznego świata perfum nie mają wielkiego pojęcia.
I cóż, pachną, czasem nawet całkiem przyjemnie. Jeśli używająca "odpowiedników" osoba jest schludna i świeża, nie mam problemu ze sztucznym zapachem. Jeśli jest w dodatku miła i sympatyczna, rodzaj używanej przez nią wody przechodzi na dziesiąty plan. Kiedyś kupowałam podróbki, teraz nigdy. Szkoda pieniędzy. Myślę, że wiele osób z mojego otoczenia złapałoby się za głowę na widok np. cen w Sephorze. Sama jestem osobą niezamożną, pracuję w służbie zdrowia, na spełnianie pachnących marzeń permanentnie brakuje środków...A na pewno nie 'nawracałabym' koleżanek na oryginalne zapachy, byłoby to po prostu nietaktowne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podobnie dużym nietaktem jest generalizowanie, że wszystkie osoby, u których na toaletce stoją oryginały za „duże pieniądze”, to snoby, którzy w ten sposób się dowartościowują. Na jakiej podstawie ktoś potrafi trafnie ocenić intencje osoby, która kolekcjonuje flaszki markowych perfum?. I w ogóle, po co się tym zajmować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
wczora w kiosku w katowicach, zaraz obok douglasa, widziałem Miralle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.