Rocznica ślubu - prezenty, pomysły na świętowanie itp - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-08, 21:24   #91
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: 1 rocznica slubu - co kupic dla "mlodych"

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Ja wymyśliłam, że swojej przyjaciółce będę robić prezenty z jajem hehe Tak więc na pierwszą rocznicę (bawełnianą) kupiłam bawełniane T-shirty dla Niej i dla Niego (z napisem - można zamówić w różnych punktach śmieszne teksty np. " już rok z nią/nim wytrzymałem/ałam" ). Na drugą rocznicę (papierową) kupiłam im zestaw kolorowego papieru toaletowego za parę m-cy 3. rocznica (skórzana) no i cały czas myślę co by tu można smiesznego wymyślić (lub tez niesmiesznego). Może więc coś w tym stylu dziewczyny? pozdrawiam!
Może skórzane kajdanki?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 22:23   #92
babeczka1985
Raczkowanie

Dot.: 1 rocznica slubu - co kupic dla "mlodych"

hehe dobre

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-20, 10:24   #93
Albe
Raczkowanie

prezet na 2-ga rocznice

Aaaaa....
juz za tydzien bedzie druga rocznica mojeg slubu, i nie wiem co kupic mojemu kochanemu? jestesmy ze soba 12 lat- chyba mi pomysly sie koncza; moze Wy cos wymyslicie kochane.
Albe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 09:46   #94
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20
Dot.: Rocznica ślubu - prezenty, pomysły na świętowanie itp

A jak obchodzic 1 rocnzice slubu osobno????
Stary 2007-10-11, 10:19   #95
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zolza20 Pokaż wiadomość
A jak obchodzic 1 rocnzice slubu osobno????
przecież możecie przełożyć obchody na inny dzień
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 11:20   #96
_Iguana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
przecież możecie przełożyć obchody na inny dzień

Też tak uważam, że można przesunąć, czasem nie da się nic na to poradzić tak jak z imprezą urodzinową w środku tygodnia i trzeba przenieść na inny dzień.
pozdrawiam

Jestem żonką!!! http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006061700300330.png
Już mgr inż
_Iguana_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 21:38   #97
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

Ale my dopiero spotkamy sie z mezem w przedzien moim urodzin czyli 15.11.2007 czyli prawie w 13miesia cpo naszym slubie..ja to rozumiem ze obchody mozna przelozyc ale co z naszym osobistym samopoczuciem bede sama siedziala w domku i z placzem ogladala chyba dvd z wesela...co mam tak zwykle przerzyc ten dzien??tak jak kazdy....??
Stary 2007-10-12, 05:24   #98
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale my dopiero spotkamy sie z mezem w przedzien moim urodzin czyli 15.11.2007 czyli prawie w 13miesia cpo naszym slubie..ja to rozumiem ze obchody mozna przelozyc ale co z naszym osobistym samopoczuciem bede sama siedziala w domku i z placzem ogladala chyba dvd z wesela...co mam tak zwykle przerzyc ten dzien??tak jak kazdy....??
To nie widzieliście sie przez 13 miesięcy?? O kurcze...
Mnie wystarczyłby jakiś miły, ułożony specjalnie dla mnie wierszyk, wysłany pocztą na jakiejś uroczej karteczce...
Głowa do góry! Jeszcze zdążycie się sobą nacieszyć

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 06:34   #99
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
w związku nie jest najważniejsze wspólne świętowanie pierwszej (czy każdej innej) rocznicy,
to że przeżyjesz ten dzień jak każdy inny nie znaczy że świat się zawali
możecie się chyba tego dnia jakoś skontaktować, może nawet wysłać miły prezencik? a może zrobi Ci niespodziankę i stanie w drzwiach tego dnia ?
nie ma sensu użalać się nad sobą z powodu jednej rocznicy, nie zawsze wszystko układa się tak jakbyśmy chcieli ale przed wami całe życie!!!
inna sprawa że przykre że tak długo nie widzisz się z mężem, ale patrząc z drugiej strony możecie sobie zrobić wielkie świętowanie rocznicowo-urodzinowo-wytęsknieniowe po długiej rozłące
Stary 2007-10-12, 10:50   #100
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

Nie no widzielismy sie maz od lipca zaczol sam jeździc za granice wczesniej pol roku mieszkalismy razem w dani...ale sytuacja zmusial nas bym zostala w polsce i wyjechal tydzien temu a wruci dopiero w pol listopada....ale i tak bedzie mi smutno ze pierwsza....pierwsza a nie kolejna jest dla mnie mega wazna bo to pierwsza juz sie niegdy nie powturzy to tak jak z dniem slubu jeden w zyciu....dlatego mi smutno...a kontakt mamy tylko przez skype,smsy,chcialam zamowic msze za nas ale po co skoro samabym na niej byla....a macie pomysl jak mam sama spedzic ten dzien by sie nie smucic
Stary 2007-10-12, 11:24   #101
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no widzielismy sie maz od lipca zaczol sam jeździc za granice wczesniej pol roku mieszkalismy razem w dani...ale sytuacja zmusial nas bym zostala w polsce i wyjechal tydzien temu a wruci dopiero w pol listopada....ale i tak bedzie mi smutno ze pierwsza....pierwsza a nie kolejna jest dla mnie mega wazna bo to pierwsza juz sie niegdy nie powturzy to tak jak z dniem slubu jeden w zyciu....dlatego mi smutno...a kontakt mamy tylko przez skype,smsy,chcialam zamowic msze za nas ale po co skoro samabym na niej byla....a macie pomysl jak mam sama spedzic ten dzien by sie nie smucic
cóż dzień jak co dzień
a jak już potrzebujesz czegoś ekstra idź na zakupy, albo na kawę z przyjaciółką, kup sobie jakiś miły drobiazg rocznicowo pamiątkowy (niech mąż zafunduje, może jakaś biżuteria albo seksi bielizna na jego powrót )w żadnym wypadku nie urządzaj sobie wieczoru oglądania kasety z wesela czy zdjęć bo się tylko niepotrzebnie nakręcisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-12, 16:58   #102
Fast dead
Raczkowanie

witam wszystkie uzytkowniczki! jesli chodzi o swietowanie pierwszej rocznicy slubu to uwierz mi,ze odbijecie sobie jej swietowanie na pewno w krotkim czasie.zapewne maz juz zadba o to,zeby bylo niezapomnianie na pewno jest ona wazna dla ciebie,ale niejednokrotnie skomplikowane sytuacje zyciowe wykluczaja realizacje marzen czy nawet potrzeb swietny pomysl zaproponowala poprzednia (nad moim komentarzem) forumowiczka.chyba nie ma kobiety,ktorej nowy ciuch czy wizyta w solarium,u fryzjera czy kosmetyczki nie poprawila by humoru.rok temu w walentyki spedzilam pol dnia z bliska mi kolezanka,bo jej maz byl wtedy za granica.bylo jej przykro ze tak wazny i cudowny dzien musi spedzic sama.wyrwalam ja na zakupy i do solarium i bylo juz lepiej.mozesz tez pomyslec,czym zaskoczyc meza po jego powrocie? (nie chce cie obrazac ale ja np. kiedy moj chlopak byl w szkocji stosowalam diete odchudzajaca i zrzucilam 7 kg do jego powrotu ) trzymaj sie cieplo a zobaczysz ze wszystko bedzie super! buzka

aaa i skoro temat prezentów na pierwsze rocznice ślubów,to co poradzicie osobie,której za 6 dni (czyli 18 pażdziernika) mija 4 lata chodzenia z chłopakiem? może to wyda sie Wam głupie,ale pomyślałam o tym,żeby zrobic mu niespodziankę i zabrać go do lepszej restauracji w naszym mieście...(nigdy w takiej nie byliśmy ) skoro to ja zapraszam,to jasne,że na mój koszt,bo tak sie składa,że akurat teraz to ja mam nieco więcej gotówki od niego,poza tym on zawsze za wszystko wszędzie płaci :/ nie mogę sobie pozwolić na zbyt wiele w tym dniu,bo boyfrend wraca około 19 do domu.chętnie posłucham Waszych pomysłów.macie większe doświadczenie bo i staż dłuższy bużka

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-10-12 o 20:05 Powód: post pod postem
Fast dead jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 09:52   #103
adusia_k
Przyczajenie

Witam wszystkich
Moja rocznca juz jutro i szczerze mowiac nie moge sie doczekac
Dzis mielismy przedsmak imprezy bo dostalismy ogromny tort od rodzicow ale prawdziwe swietowanie oczywiscie bedzie jutro.

Co do prezentow to jest wielka paka roznosci.
Zakupilam malzonkowi jego ulubione perfumy, koszulke z napisem z tyłu "Wytrzymalem rok --> ile jeszcze moge??" a z przodu nasze zdjecie i fantastyczna ksiazeczki (takie satyryczne broszurki) Martina Baxendale " Jak przetrwac w zwiazku", "Twoje małzenstwo - instrukcja obslugi" i " Twoja kobieta - instrukcja obslugi" (polecam!!! - sama czytam i zasmiewam sie do bolu) a takze maly erotyczny gadzecik.

Jutro zobaczymy czy trafilam!!!
Pozdrowienia dla wszystkich swietujacych
adusia_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 11:54   #104
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

Nio a gdzie mozna taka koszulke kupic??macie racje pojde dzis na piwo z kumplem i troche mus ie porzale a potem wiadomo po piwku humor kazdemu wraca
Stary 2007-10-13, 12:29   #105
adusia_k
Przyczajenie

Mozna kupic na internecie albo w takich sklepikach co robia nadruki na koszulkach.
Ja swoja wlasnie zrobilam w takim sklepie. Wymyslilam napis i dalam im zdjecie w 1 dzien zrobili. Koszt to 40 zl
Pozdrawiam
Stary 2007-10-14, 09:51   #106
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

Nio i wybiła godzina zero!!!
Dziś nasza 1 rocznica ślubu!!

W sumie jest ładniejsza pogoda niż była rok temu(nie ma mgły) nio jest ładniej Szkoda ze tak nie było rok temu..brrrr Nio i rok temu w moim domu była masa ludzi,emocji,nerwów jak to bedzie ,ale i szczescia ze to Juz!!!Rok minoł nam bardzo bardzo ciekawie.Super sylwester, potem nieoczekiwany wyjazd do Danii gdzie przezylismy piekne chwile,traktowalismy ten wyjazd jak podróz poślubną,teraz padla decyzja ze juz po powrocie meza nigdzie nie wyjerzdza zakłądamy firme w polsce by byc razem...w koncu dziedzi nie robi sie na odległość Eh...tych wspomnien jest mase...
Stary 2007-10-14, 10:06   #107
Fast dead
Raczkowanie

na dzień chłopaka zrobiłam chłopakowi taki prezent w postaci koszulki z nadrukiem (z przodu z napisem "najfajniejszy chłopak na świecie,a z tyłu "własność ...[swoje imię]). robiłam to przez www.allegro.pl i tam koszty były mniejsze,niż w innych miejscach.za koszulkę zapłacilam 19,90 plus jakies 7-8 zł za przesyłkę.prezent fajny,"pocieszny"(czyli sprawiający radość) i niedrogi.pozdrawiam
Fast dead jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 19:54   #108
Aleksandra06
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja kupiłam swojemu mężowi na 1-sza rocznice cyfrowa ramke.Ostatnio jak byliśmy w Vobisie bo strasznie mu sie podobala i ja postanowilam zrobic mu wlasnie taki prezent.Mozemy sobie teraz ogladac nasze zdjecia ze slubu i pierwszego roku.
Aleksandra06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 11:58   #109
precious_81
Wtajemniczenie

Nasza rocznica wypada w tygodniu więc już sobie zaplanowaliśmy że spędzamy ją sami a dla najbliższej rodzinki (czyli jakieś 20-kilka osób ) zorganizujemy w sobotę grila - więc wyjdzie i romantycznie i rodzinnie
Oczywiście też mam problem z prezentem - zależy mi na czymś osobistym, więc postawiłam na zegarek z grawerem, uważacie że wypada?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 15:18   #110
Toxi
Raczkowanie

co polecacie na prezent na 40 rocznice slubu dla rodzicow? czyli ludzi ktorzy juz do wszystkiego w zyciu ..ze tak powiem -doszli :0)
jedyna opcja jaka mam to kupe roz i zyczenia prosto z serca uwienczone slowami ze dziekuje im za lata nauki zycia itp
79->78->77->76->75->74->73->72->71->70->
69->68->67->66

Toxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 00:29   #111
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toxi Pokaż wiadomość
co polecacie na prezent na 40 rocznice slubu dla rodzicow? czyli ludzi ktorzy juz do wszystkiego w zyciu ..ze tak powiem -doszli :0)
jedyna opcja jaka mam to kupe roz i zyczenia prosto z serca uwienczone slowami ze dziekuje im za lata nauki zycia itp
to jest dobry pomysł, możesz też coś dodać do tych róż, na przykład bilety do opery zamknięte w ozdobnym bileciku i zaproszenie na dobrą kolację we dwoje do dobrej restauracji.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 08:38   #112
abz
Zakorzenienie

jezeli chodzi o 40 rocznice to u mnie w rodzinie, rodzicom na 30lecie slubu zrobiłyśmy z siostrami taki album/książeczkę ze wspólnymi zdjęciami ich od poznania sie, potem nasze zdj z dziecinstwa itd aż do teraźniejszości. przeplatane to było komentarzami, wierszykami, oparwione (podobnie jak praca mgr) z napisaem na okładce 30 lat minęło... Trafiony prezent.

A juz 26 kwietnia moja 1 rocznica zamówiliśmy mszę, ale niestety 2 tyg wcześniej, bo za pozno sobie o tym przypomniałam, ale najważniejsze, ze w tym kosciele, w którym był ślub i z tym samym księdzem (wspaniałym zresztą). W przeddzień rocznicy (bo wiadomo, ze wypada to sobota) zaprosimy rodziców, rodzeństwo na jakąś kawkę, coś słodkiego, alkohol (mam kilka butelek ślubnych alkoholi specjalnie na te okazję - jeszcze z kokardkami tak jal stały na weselu)
O prezentach szczerze mówiąc nie myślałam i nie wiem czy będą - mam nadzieję, ze kwiaty dostanę, no chociaż 1 symbolizującego 1 rocznicę.

abz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 18:22   #113
aanitkaa
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza rocznica ślubu już tuż tuż

własnie znalazłam taki link http://wp.tv/i,Seksowne-zdjecia-pani...l?ticaid=589e1 i pomyślałm ze fajny pomysł na rocznice tylko jakaś dobra dyskretna najlepiej bliska znajoma fotografka by sie przydała bo do odważnych to ja bardzo nie nalerze ale fajny prezent dla faceta albo pojade do innego miasta i tam sobie zrobie

Cytat:
Napisane przez _Iguana_ Pokaż wiadomość
Masz rację że najlepiej świętować te pierwsze rocznice tylko we dwoje
też tak uważam wkońcu to wasza rocznica nie rodziny ja miałam rodzinna rocznice bo mi sie rodzina tż-ta wczesniej wprosiła i co cały dzień spedziłam nerwowo w kuchni - nigdy im tego nie zapomne tym bardziej ze to był dzień wolny od pracy i mogłabym tę rocznice spedzic z TZ poza domem a tak to latałam wokół tesciow jakby to oni swietowali

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
a u mnie lipa, mój bukiet już dawno w śmietniku wyladował
mój też

1 rocznica jest papierowa nawet logicznie rzecz biorąc papier po "roku" nabiera mocy urzędowej -małżeństwo też

Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
Przyszedł mi w końcu do głowy pomysł i teraz tak sobie w myślach układam projekt prezentu rocznicowego Jeszcze nie wiem, czy to będzie kartka czy może zakładka do książki,
fajny pomysł z tą zakładką

Cytat:
Napisane przez niuniaania Pokaż wiadomość
Zrobię jakieś 12 fotek, a może jeszcze dorzyce kalendarz na nich i będzie na przyszly rok .Nie wiem czy to fajny pomysł,
fajny fajny ja pomyśle nad kalendarzem ale takim kieszonkowym lub do portfela

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
A ja swojemu mężowi na pierwszą rocznice dałam fantastyczny metalowy model samolotu - dwupłatowca Mój mąż jest zakochany w podniebnych maszynach, a chciałam dać coś co zostanie na długo i spodoba mu się
tez ciekawie a ja dla urozmaicenia w jednej szybie samolotu nakleiłabym zdjecie TZ-ta a na drugie swoje

Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
Mój mąż zajął się stroną organizacyjną rocznicy Ułożył plan dnia i trasę wypadu na kajaki i rowerki. I więcej mi nie było trzeba
pozazdrościc męża

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
A może lepszy bylby kalendarz? Tylko, że polowa roku juz minęla....
Co myślicie o takim prezencie?
co to ze połowa roku jez mineła ale macie przed sobą nastepny rok do nastepnej rocznicy wcale kalendarz niemusi być wg roku kalendarzowego moze zaczynac sie np w 23 sierpnia 2009 a koczyć 23 sierpnia 2010 i ja chyba tak zrobie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
jezeli chodzi o 40 rocznice to u mnie w rodzinie, rodzicom na 30lecie slubu zrobiłyśmy z siostrami taki album/książeczkę ze wspólnymi zdjęciami ich od poznania sie, potem nasze zdj z dziecinstwa itd aż do teraźniejszości. przeplatane to było komentarzami, wierszykami, oparwione (podobnie jak praca mgr) z napisaem na okładce 30 lat minęło...
o tym samym pomyślałam

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

własnie szukam na necie kalendarzyka wizytówkowego z własnym projekem tak zeby mozna było kupic 2 sztuki (bo wszedzie jest na 1000szt)i kurcze nie moge znalesc moze wie ktos gdzie mozna takie kupić??

przy okazji znalazłam ciekawe rzeczy na prezent tylko troche drogie ale fajne nawet spodobały mi sie grawerowane kieliszki i nowosc na swiecie fotoostatuetka http://www.funphoto.pl/

Edytowane przez aanitkaa
Czas edycji: 2009-08-23 o 17:28
aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 14:11   #114
margerithha
Przyczajenie

Pierwsza rocznica ślubu!!!

Ponoć papierowa....nasza pierwsza rocznica wypada 06.09.2009 i juz zaczyna boleć mnie głowa co tu kupić mężuciowi mojemu....jeden pomysł zrealizowaliśmy razem, poszliśmy do ksiedza i zamówiliśmy mszę, napewno co zrobie to kolacje jeszcze sama nie wiem co ugotować ???
Jak sama nazwa wskazuje rocznicy to papierowa i chciałabym coś kupić z papieru ale co ??? ze zrobieniem sama to nie bardzo ja pracuje mąż również i tak niesmacznie ale nie mam czasu na samodzielne zrobienie prezentu i jest mi przykro z tego powodu..... macie jakieś pomusły na zakup jakiegoś prezętu......????
margerithha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 11:43   #115
Karo1983
Raczkowanie

Jutro 8.09 mija nam 2 rocznica ślubu hurraaaaaa!!!
Wybieramy się z mężem do teatru a potem jakaś romantyczna kolacyjka. W sobotę natomiast podobnie jak w zeszłym roku robimy mega impreze rocznicowa - ognicho dla znajomych.
Stary 2010-08-04, 16:21   #116
smerfaskr
Przyczajenie

ja swój bukiet slubny mam jeszcze we flakonie ( bez wody oczywiśćie) stoi już tak 3 lata bez miesiąca. Tez teraz mysle nad fajnym prezentem rocznicowym....
smerfaskr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 15:10   #117
bluemooon
Raczkowanie

prezent: skoki ze spadochronem!!!
bluemooon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:29   #118
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluemooon Pokaż wiadomość
prezent: skoki ze spadochronem!!!
ja bym chyba nie chciała takiego prezentu ale to rzecz gustu.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 19:38   #119
gomcia
Przyczajenie

Quiz

Halo
Czy macie może pomysły na pytania do quizu dla rodziców/gości ze znajomości ceremonii ślubnej i pożycia małżeńskiego na 30 rocznicę ślubu? Mylę, że to może być fajne urozmaicenie obiadu rocznicowego dla moich rodziców
gomcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 21:48   #120
Aniela1222
Przyczajenie

Powinnaś kupić mu coś wyjątkowego - pierwsza rocznica jest najważniejsza .
Polecam stronę : www.pogotowieprezentowe.com.pl w poszukiwaniu ciekawych pomysłów na prezent.
Aniela1222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości